- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
Herkese hayırlı bayramlar
Her zaman olduğu gibi hem pratik hem lezzetli bir tarifle karşınızdayım.
MALZEMELER
-1 adet hazır kakaolu pandispanya
-2 paket krem şanti
-2 su bardağı süt
-8-9 adet halley
-1 adet muz
- hazır meyve sos
- süsleme malzemeleri (ben hindistan cevizi, toz Antep fıstığı ve şekerleme kullandım)
HAZIRLANIŞI
2 paket krem şanti tozunu 1 bardak soğuk sütle çırpıyoruz.
Halleyleri ve muzu küp küp doğrayıp bir kaba alıyoruz ve krem şanti ile karıştırıyoruz.
Pastabanın alt kısmını yarım bardak sütle ıslatıyoruz. Üst parçayı da 6 veya 8 parçaya bölüyoruz.
İç harcı tümsek olacak şekilde kekin alt kısmının üzerine döküyoruz.
Üst kısmın parçalarını hem iç hem dış olacak şekilde geri kalan sütle ıslatıyoruz.
İstediğimiz malzemelerle süslüyoruz.
Bir taraftan da hazır meyve sosumuzu 1 bardak suyla pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Süslediğimiz üst parçaları dik şekilde iç harcın etrafına yerleştiriyoruz.
Orta kısmına sos dolabilmesi için çukur hale getiriyoruz.
Buz dolabında biraz soğuduktan sonra sosu da üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
Hatta sos dökme anını misafirlerin veya ev halkının önünde yaparsanız çok daha iştah açıcı olacaktır
Afiyet olsun
Her zaman olduğu gibi hem pratik hem lezzetli bir tarifle karşınızdayım.
MALZEMELER
-1 adet hazır kakaolu pandispanya
-2 paket krem şanti
-2 su bardağı süt
-8-9 adet halley
-1 adet muz
- hazır meyve sos
- süsleme malzemeleri (ben hindistan cevizi, toz Antep fıstığı ve şekerleme kullandım)
HAZIRLANIŞI
2 paket krem şanti tozunu 1 bardak soğuk sütle çırpıyoruz.
Halleyleri ve muzu küp küp doğrayıp bir kaba alıyoruz ve krem şanti ile karıştırıyoruz.
Pastabanın alt kısmını yarım bardak sütle ıslatıyoruz. Üst parçayı da 6 veya 8 parçaya bölüyoruz.
İç harcı tümsek olacak şekilde kekin alt kısmının üzerine döküyoruz.
Üst kısmın parçalarını hem iç hem dış olacak şekilde geri kalan sütle ıslatıyoruz.
İstediğimiz malzemelerle süslüyoruz.
Bir taraftan da hazır meyve sosumuzu 1 bardak suyla pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Süslediğimiz üst parçaları dik şekilde iç harcın etrafına yerleştiriyoruz.
Orta kısmına sos dolabilmesi için çukur hale getiriyoruz.
Buz dolabında biraz soğuduktan sonra sosu da üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
Hatta sos dökme anını misafirlerin veya ev halkının önünde yaparsanız çok daha iştah açıcı olacaktır
Afiyet olsun