Yan komşuma olan üzüntüm

Eyina

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2020
350
275
53
30
Merhaba. 1.5 sene önce şimdiki evimize taşındık. Site 2 bloktan oluşuyor ve bitişik fakat girişleri farklı.
Salon ve yatak odası duvarları diğer bloğun salon ve yatak odası duvarlarıyla bitişik.

Taşındığımızdan beri yan komşumun eşiyle kavgalarına şahit oluyoruz. Öyle üzülüyorum ki hep dua ediyorum. Kavganın şiddeti artık o kadar artti ki gece 4 de seslerine uyanıyorum. Sabah erken saat veya gece hiç farketmiyor. Ne söylediklerini anlamıyorum ama kadın ağlaması bağırması sürekli evin içinde. Son zamanlarda artık adamın sesi pek gelmiyor sada çok kadın cinnet getiriyor gibi. Bu sabah mutfata kahvaltı hazırlarken bile mutfağa kadar sesleri geliyordu. Ben bu komşum için ne yapabilirim kapısına gitsem olmaz. Artık korkuyorum ikisinden biri birbirini öldürecek diye. Rabbim yardım etsin. Sizce ben ne yapabilirim

Merhaba. 1.5 sene önce şimdiki evimize taşındık. Site 2 bloktan oluşuyor ve bitişik fakat girişleri farklı.
Salon ve yatak odası duvarları diğer bloğun salon ve yatak odası duvarlarıyla bitişik.

Taşındığımızdan beri yan komşumun eşiyle kavgalarına şahit oluyoruz. Öyle üzülüyorum ki hep dua ediyorum. Kavganın şiddeti artık o kadar artti ki gece 4 de seslerine uyanıyorum. Sabah erken saat veya gece hiç farketmiyor. Ne söylediklerini anlamıyorum ama kadın ağlaması bağırması sürekli evin içinde. Son zamanlarda artık adamın sesi pek gelmiyor sada çok kadın cinnet getiriyor gibi. Bu sabah mutfata kahvaltı hazırlarken bile mutfağa kadar sesleri geliyordu. Ben bu komşum için ne yapabilirim kapısına gitsem olmaz. Artık korkuyorum ikisinden biri birbirini öldürecek diye. Rabbim yardım etsin. Sizce ben ne yapabilirim
Hicbir sey yapamazsiniz, kendisi yardim talep etmedikce

Gerçekten üzücü umarım sorunlarını çözüme ulaştırlar. bazı insanlara yardımcı olayım derken ters tepiyor o yüzden bi fikir gelmedi aklıma.

valla gece 4te kimsenin kimseyi kavga sesiyle bilmem ne sesiyle rahatsız etmeye hakkı yok
ev içinde yaşananlar evdekileri ilgilendirir
aile içi çok fazla çatışma yaşayan alt komşum en son gece 1den 4e kadar kavga edince geçenlerde
aşağı vurmak zorunda kaldım anında kestiler kavgayı
onların huzursuzluğu benide evimde huzursuz ediyordu ayrıca
herkes apartmanda yaşamayı öğrenecek

Neden bir şey yapmam gerektiğini düşünmem sizi rahatsız ediyor ki? Ağlamalarına şahit olduğum bir kadın var. Elimden bir şey gelir mi diye çözüm arıyorum

Neden bir şey yapmam gerektiğini düşünmem sizi rahatsız ediyor ki? Ağlamalarına şahit olduğum bir kadın var. Elimden bir şey gelir mi diye çözüm arıyorum

Bizi üzerinize vazife olmayan şeylere karışma çabanız hiç de rahatsız etmiyor, konu açıyorsunuz yol gösteriyoruz.

Başkalarının olaylarını çok icsellestirmeyin fazla empati de pek iyi değildir durduk yere sizin modunuz da bozuluyor aynı durumu ben de yaşadım, benzer şeyler de düşünmedim değil ama gerçekten yetişkin insanlara karisamazsiniz. Yapacağınız en doğru şey yönetime şikayet etmek. Zaten eminim üst kat alt kat komşuları da rahatsızdır. Bir de öyle bişey ki kavga ederler sonra siz bişey dersiniz kız kalkar sizi tersler bilemezsiniz toksik insanların neler olduğunu belki sizin düşündüğünüz gibi uzulunecek kişi kız değil adamdır kimbilir? Ama ortada tek gerçek apartmanda kimseye bunu yaşatma hakları yok. Şikayet edin.

Sizi ne ilgilendiriyor ki anlamadım biz milletçek bayılıyoruz milletin özel hayatını didiklemeye. Çok mutsuzsa boşanır her tartışan birbirini öldürmüyor.

Aynısı bende de var polis gidip geliyor sürekli bunların kavgaları yüzünden kadin uzaklaştırma aldı bi süre rahat ettik ama şimdi başladılar yine ben korkuyorum adamdan hapise girip çıktı galiba hiç muhatap olmadım olmamda üç çocuğuna yazık her kavgada cocuklar çığlık çığlığa ağlıyorlar korkudan

Şiddet yoksa karışmayın. Boşanmadığına göre böyle yuvarlanarak gitmeyi tercih ediyor yapacak bir şey yok. Sesten rahatsız oluyorsan geceleri televizyonunuzun sesi çok açık oluyor sanırım falan gibi uyarabilirsin hem çok rencide de olmaz.

Hiç bir kadının ağlamasına üzülmesine dayanamam ama onlar karı koca bir sorunları varsa birlikte çözmeliler diye düşünüyorum. Maalesef sonra siz kötü oluyorsunuz müdahale ederseniz diye söylüyorum. Boşanma bir çözüm bunu göze alamıyorsa bu durum böyle devam eder siz hiç bir şey yapamazsınız.

Aynı benim yan komşum. Haftada 1-2 evin içinde kavga ediyorlar sanki. Yıllardır da böyleymiş. İlk şahit olduğumda eşime demiştim bisey yapalım diye , sonra baktım konuştum komşularla yıllardır oturup aynı tas aynı hamammış. Umrumda bile değil artık. Yesinler birbirini.
Ayıp olan şu bize rahatsızlık veriyorlar.
Ayrılık kurtulun hasta mısınız nesiniz diye bir gün kapıya gidicem cinneti ben geçirip o olacak 😅
Ben başta kadın dayak yiyor sandım ama sonra sonra dinledim ikisi de birbirinden manyak en son geçen hafta adam ağlıyordu yapma böyle diye kadın kırıyordu biseyler. İkisi de birbirini dövüyor galiba

Sizi ne ilgilendiriyor ki anlamadım biz milletçek bayılıyoruz milletin özel hayatını didiklemeye. Çok mutsuzsa boşanır her tartışan birbirini öldürmüyor.
Nereyi didiklemişim pardon? Gece uyurken uykumdan uyanıp ben mi kavgalarını ateşliyorum? Mutfağımda kahvaltı hazırlarken ben mi taa nerdeki kavgayı fitilliyorum? Çok acayipsiniz.

Back