Yaman Çelişki

safirkagitatik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2024
3
0
Kızlar selam, çok önemli bir çelişkiye sahibim içimde o da şudur ki: eşimle 2 aydır evliyiz onu seviyorum ama çocuk istemiyorum asla. Bu normal bi durum mu yoksa biryerlerde yanlış kararlar mı almışım, sizce ne dersiniz

Kızlar selam, çok önemli bir çelişkiye sahibim içimde o da şudur ki: eşimle 2 aydır evliyiz onu seviyorum ama çocuk istemiyorum asla. Bu normal bi durum mu yoksa biryerlerde yanlış kararlar mı almışım, sizce ne dersiniz
2 aylık evlilikte ne çocuğu zaten? doğru yoldasın zamana bırak

Daha çok yeni. Şu anda çocuk istememeniz çok normal. Kaldı ki 5 yıl sonra da aynı düşüncede olabilirsiniz. Evli iki insanın birbirini sevme kıstası çocuk yapmak değil. Zamana bırakın.

yeni evli olarak çok normal bu düşünceniz çoğu kişi bu düşüncededir eminim tabi istisnalar hariç

Henüz evlilik çok yeni. Aynı evde birbirinize alışma sürecindesiniz. Bu aşamada çocuk istememek gayet normal bir durum. Bu konuda kendinizde bir suç bulmayin, önce evliliğe alışın sonrasında çocuk isteyip istemediğinize karar verirsiniz zaten

Anladığım kadarıyla hiçbir zaman çocuk sahibi olmak istemiyorsunuz. Bunu eşinizle konuştunuz mu?

Hiç mi istemiyorsunuz yoksa şu an mı istemiyorsunuz? Şu an istememeniz zaten normal. Hatta hiç istememeniz de sizde bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ancak hiç istemiyorsanız bu konuyu eşinizle konuştunuz mu? Yani bu konu evliliğe adım atmadan önce konuşulması gereken en önemli konulardan biridir. Eğer eşlerden biri istiyor, diğeri istemiyorsa bu büyük sıkıntı olur. İkiniz de istemiyorsanız sorun yok.

Zamana bırak… bunun çelişki olduğunu sanmıyorum. Eşinle anlaşmış olman çok iyi çünkü ilerleyen zamanlarda had bilmez insanlar eee çocuk ne zaman daha yok mu vs diyecek o süreçte eşinle fikir birliği yapmış olmanın sana inanılmaz derecede faydası olacak 🥰

İnsanlar çeşitli sebeplerle çocuk sahibi olmak istemeyebilir bu durum evliliğin ve sevginin geçerliliğini sorgulatmamalı. Henüz çok yeni evlisiniz evliliğinizin keyfini çıkarın. Kendinize çocuk konusunda baskı yapmadan zamanla duygularınızı gözlemleyin en doğru zamanı karar verin.

Çocuk istemiyor olman evlilikle ilgili yanlış bir karar aldığın anlamına gelmez. Bu durum sadece kişisel bir tercih veya şu anki hayatında bir öncelik olmayabilir.

X