yalvarıyorum bakın yalvarıyorum,

Of ya nebiçim hayat bu be içine edim 19 yaşında evli çocuklu ne bilsin böyle olacağını

Whatsaptan butun mesajlari silince geri nasil yuklenecek anlamadim mesajlari konu sahibi yedeklemismi acaba bu kadar korkuyo
silince yeniden whatsapp ı açınca bende geri geliyor bazen. birde galiba whatsapp a ayzılan şeyler depolanıyor ne kadar doğru bilmiyorum ama ulaşılabiliyor tekrar diyorlar. ama bence saçma milyarlarca konuşma hergün nasıl depolansın o kadar büyük bir saklama alanının maliyetini whatsapp niye alsın? ama belki benim bilmediğim bir teknolojisi vardır bu işin.

Ohooo siz tartışırken bence konu sahibi kocasıyla barıştı yeni konusuna kadar

Bu arada bende erken evlenenler kervanındanim ancak yaş ile olgunlugun ne ilgisi var kısmına katılmıyorum. 21 yaşında evlendim şimdi 31 yaşındayım ve geçen 10 yıl içinde çok değiştim mesela.ancak şu da var ki hakkını savunan kadın yaşı, mesleği, inancı ne olursa olsun her durumda kendini korur.burada yaşı olgun, ısı olan, ailesi destekçisi olan ama kocam da kocam diye tutturan herseye boyun eğen insanlarda okuduk.

Ablamın hiç bir maddi özgürlüğü yok, annemiz öldü babamız da öyle çok sahip çıkmaz, ama ablam eniştemi de kaynanasını da öyle bir gözlerini korkutmuş ki parmağında oynatıyor...kötü gelin ama hakkını yedirmiyor cin fikirli uyanık sinsi biri bu özelliğini çok da güzel kullanarak dediklerini yaptırtıyor, ben okumuş çalışan halimle onun kadar olamıyorum.

silince yeniden whatsapp ı açınca bende geri geliyor bazen. birde galiba whatsapp a ayzılan şeyler depolanıyor ne kadar doğru bilmiyorum ama ulaşılabiliyor tekrar diyorlar. ama bence saçma milyarlarca konuşma hergün nasıl depolansın o kadar büyük bir saklama alanının maliyetini whatsapp niye alsın? ama belki benim bilmediğim bir teknolojisi vardır bu işin.
Canim yedekle varda yedeklemeden direk silincede mi tekrar yukleniyormus.Whatsabi kac defa telden programini sildim yukleyince sadece silmedigim mesajlar cikti başka çıkmadı.konu sahibi insallah arsivlememistir yada yedeklememistir o_O

ben bildiğim kadarıyla her gece saat 4"de whatsaptan sildiğimiz mesajlar siliniyor tamamen.yani bir yerde öyle okumuştum.
mesela bugun öğlen bir mesaj sildim ama sildiğim mesaj bu süreçte tamamen silinmiyor ta ki gece 4 e kadar.ondan sonra silindiğini biliyorum ben.yani whatsap kendiliğinden siliyor.amaan çok karışık bir yorum yaptım ben yaa.

Ardaslar ben baktim dosyalarim klasorune. Silmis oldugum whatsappin butun her seyi kaydedilmis. Konusulanlar. Gonderilen fotolar. Olan kisiler. Numaralar. Hepsi var. Oysa 1 hafta once whatsaapi silmis yeni hat aldiktan sonra yeni whatsapp yuklemistim..
yani o dosyalarim klasorunde her sey kayit altina aliniyor. Ordan silebilirisniz. Ben sildim ordan..

ben bildiğim kadarıyla her gece saat 4"de whatsaptan sildiğimiz mesajlar siliniyor tamamen.yani bir yerde öyle okumuştum.
mesela bugun öğlen bir mesaj sildim ama sildiğim mesaj bu süreçte tamamen silinmiyor ta ki gece 4 e kadar.ondan sonra silindiğini biliyorum ben.yani whatsap kendiliğinden siliyor.amaan çok karışık bir yorum yaptım ben yaa.

karışık olmamış ya :) ben de öyle biliyorum

Ben anlamış değilim. Bir insan bu kadarmı özgüvensiz olur yaaa???
sen orktuğun bir adamdan neden çocuk yapıyorsun? Vala benim eşim öyle tehtit edecek beni..ohoo doğduğuna pişman ederim onu. Kaynanalar kaynanalar. Insan biraz da olsun saygı gösterirmis gibi yapar. Sevme onu yalancıktan iyi ol sende. Belki daha iyi olur oyle. Suyuna git, ama yine içindem bildiğini oku. yorum yazmayacaktım zor tutum kendimi. Sen bu durumda bebegini düşünmen lazim o evden gidecegini degil.
Biraz da olda cesaretli ol al hepsini karşına içinde ne varda söyle, işlerine gelmezse al bebegi git. Ne yalvarıyorsun Rabbime. Başınız sıkışınca gelir hep aklınıza Rabbim. Bazı seyleri de kendin yapman lazım.

Madem bu kadar korkuyordun ne diye kötüledin?
Kötülediysen de kocana açık açık kaynananı neden kötülediğini anlatırsın.
Bir şey yaptı ki kötüledin değil mi?
Durduk yere bir insanın aklından zoru yoksa ne diye annesine kv yi kötülesin ki.
Böyle şeyleri de arayın konuşun yahu mesaj atmak nedir. Söz uçar yazı kalır derler..
Whatsapp kendi yedekliyor konuşmaları vs. Telefonunuzun dosyalarım kısmından yedekleri silmeniz gerek. Ayrıca sadece sizin silmeniz yetmez annenizde silmeli.

Amaaan. Bu konu sahiplerini de ben anlamıyorum. Akıl danışıyorlar, verdiğimiz aklı tutmuyorlar. En nefret ettiğim şey :KK20:

Bazi konularin cozumden ziyade dertlesilmek icin acildigini dusunuyorum. Anlatacak esi dostu yoksa ya da mevzu ese dosta anlatilabilecek gibi degilse sanal ortamda hic tanimadigi kisilere dert acmak rahatlatiyor insanlari sanirim.

Son düzenleme:
Kötü biri ve doğruları anlattıysan neden korkuyosun yalan yanlış bişey konuşmadın ya.. Bunun için kovacaksa baştan kovulmadan valizini al git.. Hakkında konuşmama yasağı koysaymış o zaman eşiniz annesi için..İnsanın ağzı torba değil ya isteyen istediğini konuşabilir..

Konu sahibi tee hamile degilken aciyordu bu ayarda konular. Millet onu kurtarmak icin ne akillar verdi. Gitti hamile kaldi, bir de cocuk soktu o cehennemine. Yok ya. Kusura bakmasin kimse de insan kendi akilsizligiyla herseyi hakediyor bence. Ama is kendini savunamayan birini zorla bu durumun icine sokmaya varinca ben ona delleniyorum. O kadar tavsiyeye, uyariya ragmen kendini yerin dibine batirdi.
Devami da gelir bunun. Her sene yeni cocuk eklenir, battikca batirir hem kendi, hem cocuklarinin hayatini. Boyle kadinlarin orneklerini gordum. Kocasi öldürmez, atar dayagini gider. Konu sahibi bunu coktan kabul edip "yuva" tanimina sokmus zaten. Burda kimse kendini konu sahibi icin uzmesin bosuna. Kimi insanlar boyledir, yapma etme dersin, israrla kendini atese atar. Tavsiyelere uymayacak. "He he" diyip geçsek yeridir her konusunda . Bu ne ilk ne son olacak. Dayagi atan razi, yiyen razi. Bir tek o cocuga ve gelecek cocuklara yazik. Baska kimseye acimiyorum.

Bazi konularin cozumden ziyade dertlesilmek icin acildigini dusunuyorum. Anlatacak esi dostu yoksa ya da mevzu ese dosta anlatilacabilecek gibi degilse sanal ortamda hic tanimadigi kisilere dert acmak rahatlatiyor insanlari sanirim.
Canım anlıyorum da burada bir sürü insan var. Dertleşmek için kendi kafa yapısından birini bulması lazım. Buraya gelip böyle yazarsa, herkes bir şey söyler. Yanıt da vermemiş. Korktum valla nolucaksa :S

X