Merhaba ben Bursa'da yaşıyorum bazen insan dertleşicek birlikte gülecek arkadaşa itiyaç duyyuyo sizi çok iyi anlyorum yakınlardaysanz bi gün birlikte kahve içelim belki iyi arkadaş oluruz
Sizi çok iyi anlıyorum.Yaklasik 9 sene once cocugumun babasindan ayrildim ve 5 sene oncede bosandim. Dava sürdü etti yurtdisinda bosandigimiz için. Bosandik ve cocugumla Türkiye ye dönüş yaptik. Saglik sebebiyle calismiyorum ama kira gelirim var ve onunla hayatimizi gecimimizi sagliyoruz cok sukur. Arkadaşlarım tarafindan hep cok sevilen sayilan biriydim yurtdisinda cok sukur ama Turkiye ye tasininca vede calismayinca burada arkadas edinme ortamimda olmadi. Pandemi oncesi zaman akti gecti. Zaten geleli 2 sene anca olmustuk. Biraz yurtdisinda dogup buyumenin verdigi bi sudan cikmis balik durumu vardi ilk iki sene sanırım. Yani kursa vs yazilmak gibi durum olmadi. Yazilayim diye hep dusundum ama bugun yarin derkende kaldi gitti. Sonra artik kursa yazilmaliyim derken pandemi cikti.
Pandemi de gerci bi ara pilatese gittim. Orada bir kadin cikti kahve ictik vs ama devami gelmedi benden kaynakli daha cok. Daha once cok boğan bi arkadasim vardi. Ona benzettim o kadinin bir takim huylarini ve devamini getirmedim bu tanisikligin. Onyargili davrandim belki, belki de dogrusunu yaptim bilmiyorum. Ama insanlari kolayda eliyorum bazen malesef kotu tecrubelr gerekli
En son baska bi kursa yazildim ve orada sanki arkadaslik kurabilecegim bir iki kisi vardi ama birden cocugum sebepli daha kursa yeni baslamisken kursu birakmak zorunda kaldim.
Yasayanlar cok daha iyi bilir insan arkadassiz olunca ne bileyim bi cafe de oturup bi arkadasin ile kahve içmeyi bile oyle ozluyorki. Tabiiki baska kurslar arayisindayimda ama hem duygusal anlamdaki yalnizlik hem arkadas anlamindaki yalnizlik beni cok bunaltti artik.
Zaman zaman ki cok sık olarak hayat yalan geliyor bana, zevk almiyorum.
Anac bi insanim. Cocugum icin hep ozveriliyim cok sukur. Onu salmiyorum ama kendim icin bunu soyleyemem yani bazen ruhumu toparlamam zor oluyor. Normal diyorum benim yerimde bi baskasi olsa cok daha bunalirdi falan. Zugurt teselli si iste :).
Hayatin yalan oldugunu iliklerime kadar hissedecegime hatta bu genc yasimda (41) bunu yasayacagima hic inanmazdim zamaninda. Yalnizlik Allah a mahsus diye boşuna demiyorlarmis.
Duygusal anlamda hayatima bir kac sosyal medya vb tanisikligi haric kimse girmedi. Sosyal medya vb zaten sayilmaz.
Gerek cevremin olmayisi gerekse benim bir takım korkularimin olmasi (kullanilma korkum var) vede belirli olcude seciciligimin olmasi de etken duygusal bi iliski yasamamis olmamda. Her insan gibi bende ruhen bi duygusal iliskiye ihtiyac duyuyorum. Evlilik maksadiyla aileme soyleyenlerde oldu ama tabiri caizse farkli dunyalarin insanlariydik yada icim isinmadi vs.
Kendini ovme gibi olmazsa; kendine bakan eli yuzu duzgun bakimli bir kadinim ama sanirim biraz da cekingenim. Evet ortam yok cevre yok çalışmıyorumda .. böyle olunca cok zor ama bazen bi durumlar oluyor. Ilgisini cok belli eden erkekler oluyor. Ben ciddiye alamıyorum yani sanki anlik flortlesme derdindeler diye hissediyorum. Nerede neyi yanlis yapiyorum demeye basladim artik. Dile kolay kac senedir yalnizim. Biraz dertlesmek biraz fikir edinmek istedim. Teşekkür ederim
Merhaba ben de BursalıyımMerhaba ben Bursa'da yaşıyorum bazen insan dertleşicek birlikte gülecek arkadaşa itiyaç duyyuyo sizi çok iyi anlyorum yakınlardaysanz bi gün birlikte kahve içelim belki iyi arkadaş oluruz
Merhaba ben de Bursalıyım
şimdilik istanbul dayım geri döneceğim anamın evine uzul
Merhaba ben de Bursalıyım
şimdilik istanbul dayım geri döneceğim anamın evine boşanınca
hakkınızda hayırlısı neyse o olur umarim
Nihal shibuya abla siz neden kendi hayatınızda uygulamadığınız uygulayamadığınız şeyleri burada üyelere tepeden bakarak hemen hemen her konu başlığı altında belirtiyorsunuz?İşleyen demir ışıldar. Bir işe girin ya da kendiniz ufak tefek bir işle meşgul olur. Erkekler ayakları yere sağlam basan, meşguliyeti olan kadın istiyor. Ben bekarken bir kız arkadaşım vardı. Beraber geziyorduk.Görsel olarak birbirimize yakındık. O ailesiyle yaşayan ev kızıydı. Ben çalışan ve yalnız yaşayan bir kadındım. Tanıştığımız erkeklerin hemen hepsi benle ilgileniyordu.
Enerjinizi yüksek tutun. Pozitif olun. Muhakkak birilerinin ilgisini çekersiniz.
İşleyen demir ışıldar. Bir işe girin ya da kendiniz ufak tefek bir işle meşgul olur. Erkekler ayakları yere sağlam basan, meşguliyeti olan kadın istiyor. Ben bekarken bir kız arkadaşım vardı. Beraber geziyorduk.Görsel olarak birbirimize yakındık. O ailesiyle yaşayan ev kızıydı. Ben çalışan ve yalnız yaşayan bir kadındım. Tanıştığımız erkeklerin hemen hepsi benle ilgileniyordu.
Enerjinizi yüksek tutun. Pozitif olun. Muhakkak birilerinin ilgisini çekersiniz.
Züğürt tesellisiErkekler yalnız yaşayan kadınlarla daha cok ilgileniyor tabii aile kızını rahatsız etmeye cesaretleri olmuyor
Sen deNihal shibuya abla siz neden kendi hayatınızda uygulamadığınız uygulayamadığınız şeyleri burada üyelere tepeden bakarak hemen hemen her konu başlığı altında belirtiyorsunuz?
Siz mesela ayakları yere sağlam basan bir kadın mısınız? İçkici, çoğunlukla farklı bir şehirde yaşayan, eve sabaha karşı gelen, düzenli bir çalışma hayatı olmayan adama 2 çocuk verdiniz ve siz de ev kadınısınız. Ailenizin babanızın maddi durumu iyi olduğu için tüm gün evde takılıp klavye başından umarsızca bunları yazabiliyorsunuz acaba karşımdaki insan kırılır mı gücenir mi diye hiç umursamadan?? hani diyorum biraz da empati yapabilmeyi öğrenebilseniz?
Bu coğrafyanın cinsel açlığın afrikası olmasından mütevelit tüm erkekler sizinle ilgileniyor. İşyerlerinde kaç kez rahatsız edildiğimin sayısını hatırlamıyorum bile makyaj yapmayan dekoltesiz biri olduğum halde ki bunları yapan da hak etmiyor ayrı bir konu
Ha söylediklerinizde haklısınız evet kadın çalışmalı hele bu zamanda tartışılmamalı bile ancak siz evde çocuklarla surekli oturdugunuz için ve işveren konumunda olduğunuz için Türkiye şartlarında ne kadar nitelikli olursanız olun iş bulmanın zorlukları hakkında da bilgi sahibi değilsiniz
Siz hiç halden anlamıyorsunuz
Hayat herkese sizi sunulduğu gibi altın tepside fırsatlar sunmuyor çöldeki kadınlara limonata yap diyorsunuz elininizi vicdanınıza koyun azıcık
O kadar çok ilgilenen oluyorsa bari adam gibi birinden çocuk yapsaymış.Nihal shibuya abla siz neden kendi hayatınızda uygulamadığınız uygulayamadığınız şeyleri burada üyelere tepeden bakarak hemen hemen her konu başlığı altında belirtiyorsunuz?
Siz mesela ayakları yere sağlam basan bir kadın mısınız? İçkici, çoğunlukla farklı bir şehirde yaşayan, eve sabaha karşı gelen, düzenli bir çalışma hayatı olmayan adama 2 çocuk verdiniz ve siz de ev kadınısınız. Ailenizin babanızın maddi durumu iyi olduğu için tüm gün evde takılıp klavye başından umarsızca bunları yazabiliyorsunuz acaba karşımdaki insan kırılır mı gücenir mi diye hiç umursamadan?? hani diyorum biraz da empati yapabilmeyi öğrenebilseniz?
Bu coğrafyanın cinsel açlığın afrikası olmasından mütevelit tüm erkekler sizinle ilgileniyor. İşyerlerinde kaç kez rahatsız edildiğimin sayısını hatırlamıyorum bile makyaj yapmayan dekoltesiz biri olduğum halde ki bunları yapan da hak etmiyor ayrı bir konu
Ha söylediklerinizde haklısınız evet kadın çalışmalı hele bu zamanda tartışılmamalı bile ancak siz evde çocuklarla surekli oturdugunuz için ve işveren konumunda olduğunuz için Türkiye şartlarında ne kadar nitelikli olursanız olun iş bulmanın zorlukları hakkında da bilgi sahibi değilsiniz
Hayat herkese sizi sunulduğu gibi altın tepside fırsatlar sunmuyor çöldeki kadınlara limonata yap diyorsunuz elininizi vicdanınıza koyun azıcık
Peki nedir hastaligin mesela? Yani psikolojim bozuk dersen anlarim ama bu anlattigin seylerde tetikleyebilir psikolojini emin ol. Belli yastan sonra daha zor arkadasliklar edinmek garip degil..ortamlar belli eskisi gibi ayni gun 10 yerde olamiyorsun malum. Insanlarla iletisim tabiiki azaliyor.Hastaliklar illaki fiziksel olmaz bu bir ikide farkli farkli hastslik vsr. Hasta insanlar hicmi disari cikip gezmez. Pilateste bir cok hastalık icin tavsiye edilir.
Bu durumEvliyim,çocuğum var ama hiç arkadaşım yok. O yüzden bende kendimi çok yalnız hissediyorum.sizinde dediğiniz gibi bir arkadaşla kafede oturmayi nasıl özledim anlatamam. Daha önce yaşadığım şehirden arkadaşlarım geliyorlar yanıma sagolsunlar. Birkaç yere davet edildim diğer veliler tarafından hislerimi anlatacak doğru cümleyi kuramayacagim ama açıkçası tutmadı frekanslarimiz. Sanırım 40 li yaşlardan sonra bunla olur bunla olmaz diye ayiriyorsun eskiden hiç böyle değildim.Ben Ege de küçük bir ilçede yasiyorum . Buraya benden sonra bir kadın geldi yasida bana yakındır .boşanıp gelmiş sanırım bir de kızı var. Yüruyus grublari, kitap okuma günleri, yılbaşı için kendi hediyeni kendin yap etkinlikleri.Çocuğu için ayrı etkinlikler hazırlıyor epeyce katılımda oluyor. Sonra kendime vay be kadina bak ne şanslı dedim. Koca yok başında oh rahat istediğini yapıyor dedim. sonra kendime dedim ki bak kızım ben seni 43 yıldır tanıyorum. Herkesin başarili mutlu olmasina bir neden buldun kendi başarısızlığınada bir kılıf uydurdun yapma şekerim dedim.Hep biri gelsin hayatımıza dokunsun istiyoruz. Farkındalığı olan kadınları öyle çok seviyorum ki helal olsun yürü be panterim diyorum.
Hayır anlamadım çünkü aynı şeyi söylüyoruz.Bu durum
Icten gelen birsey bence.. o kadinin kocasi olsaydi yine benzer olurdu muhtemelen.. sen oyke biri degilsen kocan olmasaydi bile bu defa kocam yok diye dusunecektin.. yanlis
Anlama kotu niyetle yqzmadim ama soylenecek insan herseye soyleniyor
Arkadaşlar neden bilbilmiyorum okuyorum ama cvp yazAmiyorum yada gonderemiyorum.
Yurtdışına geri dönmeyi hiç düşündünüz mü? Sizinle alakasi yok gerçekten toplumun yapısı bozuldu dejenere olduk.Artık evlenmeden birliktelikler var evliliği çağdışı dost hayatını modernizm görüyorlar. Siz boşanmasaydınız da birilerini bulmanız zor olacaktı anladığım kadarıyla eğitim seviyeniz yüksek hayata bakış açınız bambaşka.
Yine de umutsuz olmayın derim.
Bol kahkahalı neşe dolu bir yıl dilerim
Hayir düşünmüyorum. Inşallah Rabbim istemedigim surece geri donmemi gostermesin. Haklisiniz, o kadar genc bekar insan var ki yada belirli bi yasa gelipte hala evlenememis. Bu artik bu çağın problemi gibi.
Ben seciciyim birde evet yanlis anlasilmasin ama siz yazdiginiz icin söylüyorum belirli bi egitim seviyesinin ustunde oldugunuz zaman insanlarla anlasmaniz daha zor oluyor.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Yurtdışına geri dönmeyi hiç düşündünüz mü? Sizinle alakasi yok gerçekten toplumun yapısı bozuldu dejenere olduk.Artık evlenmeden birliktelikler var evliliği çağdışı dost hayatını modernRizm görüyorlar. Siz boşanmasaydınız da birilerini bulmanız zor olacaktı anladığım kadarıyla eğitim seviyeniz yüksek hayata bakış açınız bambaşka.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Yurtdışına geri dönmeyi hiç düşündünüz mü? Sizinle alakasi yok gerçekten toplumun yapısı bozuldu dejenere olduk.Artık evlenmeden birliktelikler var evliliği çağdışı dost hayatını modernizm görüyorlar. Siz boşanmasaydınız da birilerini bulmanız zor olacaktı anladığım kadarıyla eğitim seviyeniz yüksek hayata bakış açınız bambaşka.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Peki nedir hastaligin mesela? Yani psikolojim bozuk dersen anlarim ama bu anlattigin seylerde tetikleyebilir psikolojini emin ol. Belli yastan sonra daha zor arkadasliklar edinmek garip degil..ortamlar belli eskisi gibi ayni gun 10 yerde olamiyorsun malum. Insanlarla iletisim tabiiki azaliyor.
Seni bi yerde anlasamda, insanin en guzel zamani kendisiyle vakit gecirdigi zaman.. bos insanlar arasinda olmaktansa (ki gercekten bence gunumuzde cogu insan iki laylaylom yapayim derdinde) cocugunla gecirdigin vakit daha degerli. Ayrica yasin daha genc..
Yalnizlik Allaha mahsus..insan sevmek sevilmek
Ister cok dogal, birde yarin birgun cocugun evden ucacak gidecek ki okula baslayinca bile bunu farkediyor insan evdeyse..cani skliyor ev iside bir yere kadar.. her gun dip
Kose temizlik yapilmaz sonucta..
Maddi yonden rahatim calismaya ihtiyacim yok diyorsanda, gonullu is yapardim ben. Ben bos oturmayi sevmeyen biriyim belki ondan kaynaklaniyordur bilemiyorum. Ama mesgale sart insana.. Allah sagligimizi elimizden almasin, dunya telasi geciyor bir sekilde..
Pilateste bi erkeğin davranışı ile ilgili konu açmıştınız bi ailevi sıkıntılarınız özellikle annenizle yine bi iki yalnızlık konusu.. değişen bir şey olmuyo demek .elestiri anlamında demiyorum da enerjinizi yukseltip bilmeden yaydığınız negatif enerji varsa onun üstüne mi egilseniz
Kızınız da bunun farkındadır ikinizin yalniz olduğunun yani şimdiye kadar yaptıklarınızdan farklı şeyler yapmaya çalışın. 41 yaş en azından insanlara gözü kapalı güvenemeyecek bi yaş denemelisiniz risk alarak.
Beni alıntılama. Ne evliliğim, ne şahsım, ne eşim, ne çocuklarım senin sohbet konun değil. Ben senle ilgilenmiyorum. Mümkünse sende ilgilenme.Nihal shibuya abla siz neden kendi hayatınızda uygulamadığınız uygulayamadığınız şeyleri burada üyelere tepeden bakarak hemen hemen her konu başlığı altında belirtiyorsunuz?
Sen rahat ol. Benim eşim Adam gibi adam olduğu için ben onla evlendim. 3 senedir evliyim. Kendisinden 2 çocuk yaptım. Kimse kimseye silah zoruyla yaptırmaz. Üye kendi başarısız evliliklerinden mütevellit başkalarına sarmayı hobi edinmiş. Saçmalıklar ve yalan yanlış bilgilerle dolu. Örneğin ben ev kadını değilim, iş kadınıyım. Kendimize ait tel örgü fabrikamız ve Antalya’da otelimiz var. Şu an çocuk büyüttüğüm için evdeyim. Eşim işsiz sapsız değil. İstanbul’da Sahne, Günay, Jolly Joker gibi eglence klüplerinde işletmecilik yapmış bir insan. Benim plansız 2. Hamileliğimden dolayı işi bıraktı. Kaldı ki bunlar bizim aile meselelerimiz. Hiçkimseyi ilgilendirmez.Sen de
O kadar çok ilgilenen oluyorsa bari adam gibi birinden çocuk yapsaymış.
Buradaki kadınların şikayet edip edip sonra da kocalarını savunması çok komik valla.aslında iyi oluyor, kocanın kıymetini anlamanıza yardimci oluyoruz bize savunurken.Sen rahat ol. Benim eşim Adam gibi adam olduğu için ben onla evlendim. 3 senedir evliyim. Kendisinden 2 çocuk yaptım. Kimse kimseye silah zoruyla yaptırmaz. Üye kendi başarısız evliliklerinden mütevellit başkalarına sarmayı hobi edinmiş. Saçmalıklar ve yalan yanlış bilgilerle dolu. Örneğin ben ev kadını değilim, iş kadınıyım. Kendimize ait tel örgü fabrikamız ve Antalya’da otelimiz var. Şu an çocuk büyüttüğüm için evdeyim. Eşim işsiz sapsız değil. İstanbul’da Sahne, Günay, Jolly Joker gibi eglence klüplerinde işletmecilik yapmış bir insan. Benim plansız 2. Hamileliğimden dolayı işi bıraktı. Kaldı ki bunlar bizim aile meselelerimiz. Hiçkimseyi ilgilendirmez.