• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Yalnız ve acemi bir anneyim...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ne diyebilirim ki.. çok çok üzüldüm..geçmiş olsun.. bir tecrübe olarak bunları paylaştığın için çok teşekkürler.. ben de bişeyler söylemek istiyorum.. bebeklerimiz ilk doğduklarında çok aciz ve bu dünyada yapayanlız hissediyorlar kendilerini.. bir de sıkıntılarını dile getiremiyorlar.. annenin sağlığı ne kadar kötü olursa olsun bence bebeğini bir tek o anlayabilir içgüdüsel olarak.. sen annen ve kardeşin tecrübeli olduğu için onlara güvenmişsin.. onlarda çok üzülmüşlerdir.ama dikkat.. annelerimiz aradan çok uzun zaman geçtiği yada kendi tecrübeleri, doğum hikayeleri farklı olduğu için bebek bakımında annenin kontrolünün daha ağır olması gerekiyor. mesela benim annem beni 2 ay emzirebilmiş.. emzirmeyle ilgili yaşadığım sıkıntılarda bilgi açısından pek yardımı dokunamadı..Sağolsun 3 ay boyunca bebeğime hep birlikte baktık..çünkü ben de sezeyan doğum yaptım.. ama herşeye hep şüpheli baktım.. Acaba mı dedim... hatta günlük idrar kakalarını not ettim..ayrıca mutlaka kulaktan yada alından ateş ölçerle her zaman ateş ölçmekte fayda var.. ilk defa anne olmak çok güzel bir duygu ama aynı zamanda çok yıpratıcı.. hayatım boyunca çekmediğim duygusal acıları çektim.. aman bebeğim şöyle mi böyle mi diye.. biraz pipirikliydim ilk zamanlar.. sonraları alıştım..hatta annemle çok kavga ettim ilk dönemler.. sağolsun beni hep affetti.. tekrar geçmiş olsun.. içini ferah tut..

bir de birşey sorucam hangi biberonu kullanıyorsun? aynı dönemleri yasadığım için soruyorum oğlumun iki biberonu vardı. biri nuk diğeri avent nuku 1 saate yakın içiyordu ama aventi daha çabuk içerdi ben yanlışlıkla aventin emzik numarasını büyük almışım ve iyiki de öyle olmuş o dönemde çok işime yaradı çabuk toparlandı.

wee ve süt sağma makinesi medellanın biberonlarını kullanıyorum. İlk gün sütü içme hızı çok düşüktü şimdi daha hızlı içiyor. Sürekli ateş kontrolü yapıyorum, dün 36,5 civarı seyrediyordu bugün 37.1 civarında. Korkuyorum. gözüm hep üstünde.Çişini düzenli olarak yapıyor. Sıvı kaybını önlemek için su da veriyorum çay kaşığı ile birkaç kaşık. Mama ve süt veriyorum. Sütüm çok azalmıştı üzüntüden bugün biraz olsun artış farketti sevindim. Şimdi uyuyor bebişim. Ağlamasa da her 3 saatte bir kaldırıp altını değiştirip besliyorum. Her seferinde en az 60 cc süt veya mama veriyorum, aranmaya devam ederse beslemeye devam ediyorum ki aç kalmasın. Günde iki kere ilacını mama veya sütüne karıştıyorum. Çok dikkat istiyor. Ama ben bu işin üstesinden geleceğim İnşallah. Yarın nörolog ile randevumuz var ve korkuyorum.

Yazıları ile destek olan herkese ve sana da çok teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun sana da. İnşallah bebeğin iyidir artık. Sen daha ucuz atlatmışsın çok şükür ki. Benim bebeğim havale geçirmiş hastanede. Allah beterinden korusun. Allah tüm bebişleri korusun.

çok güzel besliyorsun her öğünde 60 cc içiyorsa çok iyi aslında korkma inşallah atlatıcak bebeğin. Ateşi de gayet normal çişinide yapıyor ne güzel işte. ınşallah yarın ki kontrolünüz de güzel geçer. . Bak sütün de gelmeye başlamış daha da artıcak emin ol sen ne kadar az endişeli olursan hersey çok daha kolay olacak bebeğin ve sen herseyin üstesinden geleceksiniz. Ayrıca bende bebekken havale geçirmişim ve 3 gün buzun içinde yatırmışlar beni şimdi gayet sağlıklıyım o zaman ki şartlar altında atlatmışım seninde bebeğin atlatıcak Allahın izniyle.Dualarım seninle ve bebeğinle..

hıckımse bılerek ısteyerek böyle bıseyı yapmaz.
hele bu kısı anne ve ablansa hıc ıhtımal bıle olamaz.
ayrıca dogdukdan sonra bebegın bıraz kılo kaybı normaldır.
dogana kadar anne karnında beslenen bebek, dogdukdan sora ancak emme yoluyla beslenıyor. buda emebılmesıne ve sütün gelmesıne baglı.
benım cocugum da 3950 gr dogdu. 3700 grama kadar zayıfladı.
kı ben 7 gün hastanede kaldım heran gözetım altındaydık. öylekı hassas terazıyle tartıyolardı kac gr emdıgını.

cısını yapmadıgı nasıl fark edemedıler bılemıyorum.
ama unutma bebegını emzıren sensın emıp emmedıgını senın anlaman lazımdı.
bütün suc annen ve ablanda da degıl bana göre.

yınede verılmıs sadakan varmıs bebegın durumu düzelecek.
anne ve ablana küsmene gerek yok bence onlar senden fazla üzülmüslerdır bu duruma.
gecmıs olsun...

Merhaba,

Ben 27 Ekim’de doğum yaptım. Zor bir hamilelik sürecinden sonra bebeğimi kucağıma aldığımda dünyalar benim oldu. Bebeğim 3,5 kilo ağırlında sağlıklı bir erkek olarak dünyaya gözlerini açtı. Doğum sırasında kakasını yapmış ama çok şükür ki ciğerlerine çekmemiş, bir sorun oluşmadı.

Epidural anestezi ile normal doğum yaptığım için ağrı çekmedim desem yeridir. Ancak anestezinin etkisi geçince hemoroit olduğumu anladım ve müthiş acı çektim tam 3 gün. Allah’tan annem ve ablam vardı ve bebeğime bakarlardı. ıçim rahattı. Her şey yolunda idi. Bebeğimin altını değiştiren, acıkınca emzirmem için kucağıma veren ablam ve annem olmasa ben ne yapardım. Bebeğim sürekli emmek istiyordu. Ben de sürekli meme veriyordum. Obur oğluşum benim diyordum.

Bebeğimin bir ara ateşlendiğini fark ettim. Dedim oğluşumun ateşi var. Dediler ki yok bir şeyi, normal vücut ısısı o. Eşime doktora gidelim dedim, ablam ve annem ateşi düşer diye engel oldular. Vücut ısısı normalmiş. Bu arada bebeğimi ablam sağlık ocağına götürdü doğduğunun 4. Günü. Ben yerimden kalkabilecek durumda değildim o sıralarda. Sağlık ocağı hekimi bebeğimin kilo kaybettiğini ve bunun iyi olmadığını ablama söylemiş. Ateşi de var demiş. Göbeğinde enfeksiyon tesbit etmişler. Ateşi de ona bağlamışlar. Ablam kilo kaybını bana söylemedi. Sağlık ocağı hekiminin verdiği ilaçları kullanmaya başladık. Ama ateş düşmedi. Ağlamalar kesilmedi. Ne annem ne ablam bebeğimin çişini yapmadığını fark etmemişler. O gece bebeğim çok ağlayınca doğduğunun 5. Günü sabahı ben dedim hastaneye gittik benim ısrarımla. Hemen yatırdılar bebeğimi 38 derece ateşle. Tüm hamilelik sürecimdeki sıkıntıları, geçirdiğim kanamaları anlattım doktora tek tek. Tahliller yaptılar. O sırada bekledik hastanede sonuçlar çıkana kadar. Sonuçlar gelince eşim de ben de şaşırıp kaldık. Bebeğim aç ve susuz kalmış. Sütüm yetmemiş. Çişini yapmıyor bu bebek saatlerdir dediler. Kilo kaybetmiş 3 kilo 50 grama düşmüş kilosu. Hemen serum ve ilaca başladılar. Gece saat 01.45 sıraları telefonumuz çaldı. Hastaneden aradılar. Bebeğiniz havale geçirdi diye. Ertesi gün doktoru ile görüştük. Beyninde ödem oluşmuş. Sıvı verince bebişime, beynine su kaçağı yapmış. Hani insanlar çölde aç susuz kalır da serap görürler ya, öyle olmuş bebeğiniz dediler. Beynimizden vurulmuşa döndük. Ablam ve anneme karşı içimde benim de eşimin de büyük bir öfke kabardı. Biz onları deneyimliler diye evimize aldık. Ben özellikle kayınvalidemi istemedim, ablam annem bana da bebeğime de bakarlar diye düşündüm. Ama yanılmışım. Çişini yapmadığını nasıl anlamadılar, aç bir bebeğin tavrını nasıl çözemediler… Derecesiz üzgünüm. Günlerce hastaneye koştuk. Bir haftanın ardından taburcu oldu bebeğimiz ama tekrar havale geçirmesin diye tam 6 ay boyunca epilepsi hastalarının kullandığı bir ilacı kullanacağız. Buna da şükür. Bu akşam evimize getirdik bebeğimizi, sütüm kesilmek üzere. Zaten azdı iyice azaldı. Mama takviyesi ile beslemeye çalışıyorum. Ama verdiğimiz ilacın etkisi ile çok uyuyor ve biberonla beslemem 1 saatimi alıyor. Sürekli ateşini ölçüyorum.

Annem ve ablamla görüşmüyorum. Çok üzgünler onlar da ama neye yarar… Allah kimseyi evlatla sınamasın en büyük duamdır, bizim sınavımız da bu kadarla kalsın. ınşallah kalıcı bir hasar bırakmaz bu hastalık bebeğimde. Şimdi kolum kanadım kırılmış ve yalnız hissediyorum kendimi. Eşim destekçim çok şükür ki.

Yeni annelere tavsiyem, bebeğinizde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız kimseyi dinlemeyin. Derhal hastaneye götürün. Doktorlar sorun yok derse ne mutlu size. Ama bir sorun da varsa derhal tedbir alınır, acı sonuçlarla karşılaşmazsınız.

Mekonyum Aspirasyonu ; yani halk arasında bebeğin anne karnında kakasını yutması ..
Biz de bu durumu yaşadık Allaha şükürler olsun ki çok sıkıntı çekmeden atlattık..
Ben bu durumu saatler sonra öğrendim ; sürekli bebeğimi alıp kontrole diye götürüyorlardı:gitme:
Haleti ruhiyem olumsuz etkilenmesin ; zaten doğum sebebi ile tamamen hassaslaşan bünyeyi daha üzmemek için söylemedi bizimkiler..
bir süre haberim olmadı lakin koşturmalardan - hafif telaşeden hissetim bunu..
Aslında bu durum nadiren yaşanıyor 32. haftasından önce bebek sindirim sistemindeki mekonyum dışkıyı çıkarabilir bu durum tespit edildiğinde sezeryana alınır genelde..Benim rus doktorlarım sağolsunlar ; farketmediler hiçbirşeyi..
Velhasıl zor bir durum atlatmışsın arkadaşım ; Rabbim güzel günler göstersin yavrunun ömrünü su gibi kılsın nurla bezesin..
Ailenin yani anne ve ablanın ; eminim daha çok gücüne gitmiştir bu durum en az senin kadar yürekleri yanmıştır..
Sen annelik psikolojisi ve keskin koruma iç güdün ile - kırılganlığının hat safhada olduğu şu lohusalık dönemimde - onlara karşı bu tarz duygular hissedebilirsin gayet normal ..Canın yanmış ; umutla heyecanla beklerken ; Rabbinin armağanına kavuşmuşken ; böyle üzücü gelişmeler yaşamadanız ; hepinizi yıpratmıştır muhtemelen ama şimdi toparlanmak ; silkelenmek gerek arkadaşım..
Zahmette rahmet vardır diyelim ; Allah daha beterinden korusun bir daha yaşatmasın böyle bir imtihan..
Neler hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum..
Biraz zaman geçince kırgınlığın da bertaraf olacak ; zihnin ve ruhun temizlenecek arınacak..
Bebeğinin gülümsemesi ile şefkatin doruğunu yaşıyorsundur zaten :_)
Şimdi sağlıklı olduğunuz için ; mutlu olmaya tadını çıkarmaya bak..
Üzme;üzülme..

Kolaylıklar ; esenlikler dilerim

cnm çok geçmiş olsun rabbim şifasını bian önce veriri inşallah...ama annenle ablana gelincede onlarda isteyerek yapmamıştır tabiki...ama gel görki yaşayacakları varmış kuzucugunun...yinede için öfkeyle dolu olmasın ablana ve özellikle annene...çünkü o bir anne...tıpkı senin oldugun gibi....

çok geçmiş olsun arkadaşım,inş geçmiş olmuştur,bugün kontrolunuz varmış inşallah hayırlı haberlerinizi bildirirsin bize.ama sana tavsiyem annenle ablanı ara,onlar şimdi üzüntüden kıvranıyorlardır.hem onlarla barışmadan sen de ruhen rahat olamazsın,bu bile sütünü etkiler,emzirmeyi de kesme olur mu,rabbim şifasını senin sütünle gönderir

uzulerek, icim sIzlayarak okudum. allah kimseyi evladiyla sinamasin. o kadar caresiz, o kadar bize muhtac ki, tabii ki basina gelen herseyden kendimizi sorumlu tutacagiz.
benim anlamadigim bir konu var: hastanede havale gecirmis, hastaneden aradilar, diye yazmissin, tek basina mi kaldi bebegin orada?

Canim cok uzuldum. Umarim kalici birsey yoktur ve bunu kisa surede atlatirsiniz. Buradaki diger insanlarla ayni seyi dusenemiyorum malesef bende olsam konusmazdim annemle ve ablamla.
Oglunu cok opuyorum butun pozitif dileklerimiz yaninda olsun.

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Eminimki annende kardeşinde senden daha üzgünlerdir.:teselli: Ama et tırnaktan ayrılmaz, küsmekle bir yere varamazsın. Onlarda istemezdi böyle olmasını.

bebeğin çişini yapmadığını, aç kaldığını nasıl anlamadılar, bilemiyorum. Ama emziren sensin, emerken bebek yutkunuyormu, yutkunmuyormu bunu neden gözardı ettin. Veya doğumdan önce hiç bebek bakımıyla ilgili hiç bilgin yokmuydu.:sm_confused:

kesinlikle sana katılıyorum canım bir anne yavrusuna nasıl kıyar görse torununun o halini hiç hastaneye götürmezmi seni lohusa halinde hastanelere sürüklermi onlara kızma nu Rabbimizin sana bi sınavı bu sınavda dikkatli ol sana ve bebeğine acil şifalar dilerim tatlım :Saruboceq:

ben de26 ekimde doğum yaptım.hatta senle daha önce de konuşmuştuk.bende çınarlıda doğum yaptım epidural sezeryanla.bebeğin için nasıl üzüldüm anlatamam.ve cok da merak ettim pzts günkü sonucunu.ama sen güçlü ol.bebeğinin senden direkt etkilendiğini bilioyosundur.herşey düzelcektir.bu dönem zaten çok hassasız.ben de öyleyim.durup dururken ağlamak geliyo.seni çok iyi anlıyorum.sadece moralini yüksek tut.acil şifalar...

çok geçmiş olsun,annene ve ablana kızman cok normal ama onlarda da art nıyet olmadıgını duşun,kendını azıcık yumuşat canım. yapacak bışey yok kırgın olmayın en azından. olan olmuş, ALLAH bır daha yaşatmasın. benım de kardeşimin ılk emzırırken göğsü ikiye ayrılmıştı, dr sutu kesın mama verın gögus iyileşsin demışti, ama annem o kadar dırettı kı, sonuçta o bır anne dedık sözunu dınledık, bebegımız kanlı süt içmekten 2 gun sonra ateşlendı, 15 gunde zor atlattı. kardeşimin göğsu kalıcı hasar gördu. yanı en ıyı anneler bılmıyor. kendımıze guvenmemiz lazım.

geçmiş olsun, çok üzüldüm allah yardımcın olsun.. nörologla randevumuz var diye yazmışsın, sonucu merak ediyorum, umarım iyidir bebeğin..

öncelikle çok geçmiş olsun canım.allah bir daha yaşatmasın inşallah.herşey insanoğlu için sınavdır unutma.annenler değil kim olursa olsun bu durumu yaşayacaktın belki,bu derece tepki vermen annelik duygusundan ama sende annenin yavrususun.senin üzülüp telaş etmemen için sana söylememişlerdir.kasıtla yapılan birşey değildir.kimse bu kadar cani olamaz.annene ve ablana çok ihtiyacın olacak daha.bebekler çiçek gibi oluyorlar,çiçeğin her solduğunda yanındakilerle küsersen hayatda yanlız kalırsın.anne olmuş ve bu duyguyu yaşamışken annene nasıl küsebiliyorsun anlamış değilim bu konuda kusura bakma sana hak veremiyorum.bebeğin seninle küsse ne hissederdin?eşinde dünyanın en iyi adamı olsa ömür boyu bunu başına kalkacaktır.neden ona fırsat verdin.sende bebeğinin annesiyken anlamamışsın bak olabilir bunun için daha ılımlı olmanı tavsiye ederim.doğum sonrası depresyona girmiş olabilirsin,kurtulmak içinde önce annen ve ablanla barışman gerekir.çünkü aklın hep onlarda olacak.buda sütünü etkileyecek.biraz muhasebe yap.onlarda suç olmadığını anlayacaksın. bence hemen anneni ablanı ara.inan bana ihtiyaç duyduğunda yanında olacak,gerçek insan ikisi.daha bebişin ve ailenle geçireceğin bir sürü güzel günler var.bunlar geride kalacak.hem unutma sende ablanın bebeğine(istemiyerek)bunu yapabilirdin.bebeğine gelince allah şifa versin umuyorum iyileşecek.yazında allah kimseyi evladıyla sınav etmesin demişsin.AMİN.sende annenin evladısın.sana BEBEĞİN,AİLEN ve EŞİNLE beraber güzel günler temenni ediyorum.bebeğinle olan gelişmeleri yazarsan sevinirim.

yaşayacağın en büyük sınavın bu olur inşallah. allahım kimseyi evladı ile sınamasın.
yanlış anlamazsan birşey söylemek istiyorum. annenlere küsmüşsün ya bence küsme. inan onlarında canı senin kadar yanmıştır. kesinlikle bilinçli kasti yapılan birşey değildir.
benimde oğluma annem bakıyor başıma gelen olayı burda paylaşmıştım sizlerle.
bebeğim fasulye tanesi bulmuş yerden ve ağzına almış annemde ver onu deyince kendini geri çekmiş ve nefes borusuna tıkanmış. annem ne yaptıysa kendine gelmemiş.
kendini bebekle dışarı atıp anıl ölüyo kurtarınnn demiş ve bayılmış bi şekilde kurban olduğum rabbimin izniyle çıkarmışlar boğazındakini ama annem tansiyon hastası bir ay annem mosmor gezdi. beni gören herkes olun ölmüştü ama anneni çok zor kendine getirdik dediler. annenin halini görseydin ondan önce giderdin dediler..
ben 1,5 aylıkken bıraktım bebeğimi ve ciddi anlamda senin gibi ölümden döndü bebeğim ama anneme hiç kızmadım aklıma bile gelmedi. ben ona emanet ettim bebeğimi ve biliyorum ki benim on katım daha iyi bakıyor. ilk doğduğunda benim bebeğimde bilirimki sabahın 9 undan akşam 4 e kadar hiiiiç bırakmadan emmişti. ben ağlayarak emziriyordum o kadar canım yandı. meğerse bebek doymuyormuş annemi dinlememiştim çok pişmanım.
yani diyeceğim bebeğin senin herşeyinse sen de annenin herşeyisin.
yazık üzülmüşlerdir. bak sende annesin ne hissettiğini anlarsın. kızma annene.
kusura bakma niyetim asla akıl vermek değil ama hiiç birşey annenin yerini tutamaz. bunu hiç unutma. ben bitanem dünyaya gelince daha iyi anladım bunu

Annem ve teyzem geldiler az öce gittiler. Annem bende kalan eşyalarını aldı, içim acıdı. Böyle olmasını hayal etmemiştim. Dedi annem giderken kayınvalidenler gelsin gitsin ben gene gelirim dedi. Yok gelme dedim. Gelmeyim mi dedi buruk buruk. Dedim oturmaya gel kalmaya gelme. O da yok kalmaya değil böyle gelir bir iki saat oturur giderim dedi. Tamam dedim. ıçim acıyor. Ağlıyorum. Anneme çok düşkündüm ben. Onun can yoldaşı, arkadaşıydım. Şimdi bu şekilde olması beni çok üzüyor. bir evin içinde 25 günlük bebeğimle bir başımayım. Yapayalnız. Kolum kanadım kırık. Böyle olmamalıydı. Annem gelecekti bana da bebeğime de bakacaktı... Hayat.......

biz seninle çok benzer şeyler yaşamışız ya:( bende anneme çok düşkünümdür ama hamileliğimin son haftalarında küstüm anneme doğuma falan da çağırmicaktım ama son anda dayanamadım. şimdi iyiyiz arada aklıma geliyor yaşadıklarım sinirleniyorum ona. sende yavaş yavaş düzeltirsin aranı eşin birşey demezse bence birgün kalsın sende, kalınca daha kolay olur. onlara hep ihtiyacımız var Allah eksikliğini göstermesin hiçbir annemizin

çok geçmiş olsun, zor günler yaşamışsın
inşallah bebeğin çok iyidir şimdi :Saruboceq:
ama anne de küsme bence
bilerek öyle birşey yapacağını zannetmem, hele yazmışsın ya buruk buruk,gelmeyeyim mi demiş.mafoldumben düşün senin kuzun var ama ,sende onun kuzususun, nasıl içi gidiyodur yanıyodur şimdi.mafoldumben

canım geçmiş olsun zaten herkes söylemiş ama annene küsme onlarda öyle olmasını istemezlerdi benimde 5aylık oğlum var ve anne olunca daha iyi anladım annemi bebeğim büyüdükçe herşey zorlaşıyor ve başkalarından yardım almak istiyosun o zamanlarda yine annen soracak halini annen kadar başka kimse düşünmez seni ve bebeğini bana sadece 3gün yardım etdiler oda gündüz gece kimsenin yanımda kalmasını istemedim ve sezeryanlıydım çünkü o depresyonla kalplerini kırmaktan korktum inş. herşey istediğin gibi oluropuyorumnanaktan

Back