Çocuk Hastalıkları Yalnız ve acemi bir anneyim...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

amazonsmyrna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
144
2
116
İzmir
Merhaba,

Ben 27 Ekim’de doğum yaptım. Zor bir hamilelik sürecinden sonra bebeğimi kucağıma aldığımda dünyalar benim oldu. Bebeğim 3,5 kilo ağırlında sağlıklı bir erkek olarak dünyaya gözlerini açtı. Doğum sırasında kakasını yapmış ama çok şükür ki ciğerlerine çekmemiş, bir sorun oluşmadı.

Epidural anestezi ile normal doğum yaptığım için ağrı çekmedim desem yeridir. Ancak anestezinin etkisi geçince hemoroit olduğumu anladım ve müthiş acı çektim tam 3 gün. Allah’tan annem ve ablam vardı ve bebeğime bakarlardı. İçim rahattı. Her şey yolunda idi. Bebeğimin altını değiştiren, acıkınca emzirmem için kucağıma veren ablam ve annem olmasa ben ne yapardım. Bebeğim sürekli emmek istiyordu. Ben de sürekli meme veriyordum. Obur oğluşum benim diyordum.

Bebeğimin bir ara ateşlendiğini fark ettim. Dedim oğluşumun ateşi var. Dediler ki yok bir şeyi, normal vücut ısısı o. Eşime doktora gidelim dedim, ablam ve annem ateşi düşer diye engel oldular. Vücut ısısı normalmiş. Bu arada bebeğimi ablam sağlık ocağına götürdü doğduğunun 4. Günü. Ben yerimden kalkabilecek durumda değildim o sıralarda. Sağlık ocağı hekimi bebeğimin kilo kaybettiğini ve bunun iyi olmadığını ablama söylemiş. Ateşi de var demiş. Göbeğinde enfeksiyon tesbit etmişler. Ateşi de ona bağlamışlar. Ablam kilo kaybını bana söylemedi. Sağlık ocağı hekiminin verdiği ilaçları kullanmaya başladık. Ama ateş düşmedi. Ağlamalar kesilmedi. Ne annem ne ablam bebeğimin çişini yapmadığını fark etmemişler. O gece bebeğim çok ağlayınca doğduğunun 5. Günü sabahı ben dedim hastaneye gittik benim ısrarımla. Hemen yatırdılar bebeğimi 38 derece ateşle. Tüm hamilelik sürecimdeki sıkıntıları, geçirdiğim kanamaları anlattım doktora tek tek. Tahliller yaptılar. O sırada bekledik hastanede sonuçlar çıkana kadar. Sonuçlar gelince eşim de ben de şaşırıp kaldık. Bebeğim aç ve susuz kalmış. Sütüm yetmemiş. Çişini yapmıyor bu bebek saatlerdir dediler. Kilo kaybetmiş 3 kilo 50 grama düşmüş kilosu. Hemen serum ve ilaca başladılar. Gece saat 01.45 sıraları telefonumuz çaldı. Hastaneden aradılar. Bebeğiniz havale geçirdi diye. Ertesi gün doktoru ile görüştük. Beyninde ödem oluşmuş. Sıvı verince bebişime, beynine su kaçağı yapmış. Hani insanlar çölde aç susuz kalır da serap görürler ya, öyle olmuş bebeğiniz dediler. Beynimizden vurulmuşa döndük. Ablam ve anneme karşı içimde benim de eşimin de büyük bir öfke kabardı. Biz onları deneyimliler diye evimize aldık. Ben özellikle kayınvalidemi istemedim, ablam annem bana da bebeğime de bakarlar diye düşündüm. Ama yanılmışım. Çişini yapmadığını nasıl anlamadılar, aç bir bebeğin tavrını nasıl çözemediler… Derecesiz üzgünüm. Günlerce hastaneye koştuk. Bir haftanın ardından taburcu oldu bebeğimiz ama tekrar havale geçirmesin diye tam 6 ay boyunca epilepsi hastalarının kullandığı bir ilacı kullanacağız. Buna da şükür. Bu akşam evimize getirdik bebeğimizi, sütüm kesilmek üzere. Zaten azdı iyice azaldı. Mama takviyesi ile beslemeye çalışıyorum. Ama verdiğimiz ilacın etkisi ile çok uyuyor ve biberonla beslemem 1 saatimi alıyor. Sürekli ateşini ölçüyorum.

Annem ve ablamla görüşmüyorum. Çok üzgünler onlar da ama neye yarar… Allah kimseyi evlatla sınamasın en büyük duamdır, bizim sınavımız da bu kadarla kalsın. İnşallah kalıcı bir hasar bırakmaz bu hastalık bebeğimde. Şimdi kolum kanadım kırılmış ve yalnız hissediyorum kendimi. Eşim destekçim çok şükür ki.

Yeni annelere tavsiyem, bebeğinizde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız kimseyi dinlemeyin. Derhal hastaneye götürün. Doktorlar sorun yok derse ne mutlu size. Ama bir sorun da varsa derhal tedbir alınır, acı sonuçlarla karşılaşmazsınız.

canım yazdıkların baya üzücü ama yinede şükürki bireş olmamış Allah sana bağışlamış evladını kızgınlığında zamanla geçer sanırım.çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin.
son söylediğine kesinlikle katılıyorum bizden büyükler diye dinliyoruz ama herkes herşeyi aynı yaşamıyor bunu unutuyoruz

ya gözlerim dolu dolu okudum çok büyük geçmiş olsun şükür mahiyetinde 3 5 çocuğa bişeyler alarak sevindirmeni tavsiye edrim büyük bela savmışsınız..annenleri de affet bence onlar da çok üzgündürler şükür ki yavrunu korumuş rabbim.çok geçmiş olsun..

kıyamam ya cok üzüldüm gercekten ama sen kendini üzme biliyorum için parcalanıyor ama bebegın ve kendın için kendine dikkat etmelisin,hem fiziksel hem de psikolojik olarak.kendini toparla ki bebeğin güvende hissetsin.acil şifalar diliyorum emiinim çok iyi olacak bebeğin sen de buna inan..

canım ya kıyamam.allah sana ve bebeğine sağlık versin.çok üzüldüm.
ben de işte sırf bu yüzden büyüklerin gelmesine karışmasına son derece karşıyım.her şeye karışıp, insanı sıkıyorlar.bu benim annem de olsa böyle.benim de doğuma hem annem hem kaynanam gelicek beni stres basıyor.karışmıyacaksanız die önceden pazarlık yaptım.ben odama alıcam bebeğimi zaten yatağı falan odada.kapımıda kapatıcam, eşim de yanımda olucak.eşim olduktan sonra asla kimseyi istemiyorum.bir kaç gün kalıp gitsin, biri kalsın çok istiyorsa. ama iki annenin de kalması çok anlamsız geliyor bana. düşündükçe stres basıyor.benim doğumda son bir ay kaldı.allah yardımcımız olsun valla.

dehşetle okudum...neler yaşamışsın böyle ben olsam bende anneme kardeşime kızardım...duyarsızlık yapmışlar resmen ya..
allah şifa versin inşallah düzelir...

Hepinize çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yavrusunu korusun, hatta en yakınlarımızdan ve kendimizden bile. Pazartesi nörologla randevumuz var. Çok heyecanlıyım. ınşallah kalıcı bir sorun yoktur. Çok üzgünüm. Anneler, eğer bebeğiniz sürekli emmek istiyorsa normal değildir. aç kalıyordur. aman dikkat!!! Benim başıma geldi, başka kimsenin başına gelmesin.

canım çok geçmiş olsun bebeğinde kısa zamanda iyileşir...
annene ve ablana kızmakta ve kırılmakta çok haklısın
gördüğün ve göreceğin dert,sıkıntı ve üzüntü bu ve son olsun inş..
Selam ve Dua ile....

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Eminimki annende kardeşinde senden daha üzgünlerdir.:teselli: Ama et tırnaktan ayrılmaz, küsmekle bir yere varamazsın. Onlarda istemezdi böyle olmasını.

bebeğin çişini yapmadığını, aç kaldığını nasıl anlamadılar, bilemiyorum. Ama emziren sensin, emerken bebek yutkunuyormu, yutkunmuyormu bunu neden gözardı ettin. Veya doğumdan önce hiç bebek bakımıyla ilgili hiç bilgin yokmuydu.:sm_confused:

Canım çok geçmiş olsun öncelikle allah bebeğinizi size bağışlamış ama şunu yazmadan geçemiycem bak ne güzel epidural normal doğum yapmışsın niye bebeğini bu kadar annene ve ablana teslim ettin hiç mi ilgilenemedin bebeğinle nasıl anlamadın bebeğinin aç olup olmadığını bende epidural sezeryanla doğum yaptım allah razı olsun 10 gün kaldı annem ama o acıma rağmen altını değiştirdim kendim emzirmeye çalıştım zaten doğum yaptığım gün kalktım ayağa hiç yatmadım ne olursa olsun kendi annen bile olsa kimse senden daha iyi bilemez bebeğinin durumunu çok çok geçmiş olsun allah kimseyi evladıyla sınamasın...

çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bi hadise bu ..keşke olmasaydı ama olmuş artık bencede ailen çok üzgünlerdir affetmek en büyük erdemliktir; affedeceğini umuyorum.Rabbim en kısa zamanda şifa verir inşallah dualarım emin ol sizinle.ama sende kendini toparla psikoloji en büyük destekçin bence sadece Allah a güven yalnız söylemek istediğim bişey var havale geçirmemesi için dikkat etmen gerekiyormuş (ilaç desteğiyle) ama aynı zamanda ateşlenirse ki inşallah bu olmaz ateşini dijital dereceyle ölçme bu çok yanıltıcı oluyor ben yaşadım... eczaneden civalı derece al ve poposundan ölçersin zira koltukaltı da yanıltır tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebeğin yeniden doğmuş kadar sağlıklı olur sevgiyle ve sağlıcakla kalın ...

çok çok geçmiş olsunnnn allahım acil şifalar versin bir anne için en zor şey..... yavrularımızın ufacık bir rahatsızlığı bile içimiz yakıyor allahım bol bol şifa versin tekrar geçmiş olsunnnnn

Hepinize teşekkür ederim. Bebek bakımı ile ilgili hiç bilgin yok muydu diye soran arkadaş olmuş. Ne kadar okursanız okuyun, tecrübe etmeden olmuyor. Ayrıca bebeğimin bakımını neden anne ve ablama teslim ettiğimi soran arkadaşa da şunu söylemek isterim, annem ve ablamın buraya geliş amaçları oydu. Ablamın küçük kızı var, 4 yaşında daha. Onun tecrübesine güvenmek doğal gelmişti bana ama hata yapmışım. Başıma bunların geleceğini nereden bileyim.

Göğüslerim taş gibi vekocaman olmuş içi süt dolmuştu. Sıkınca süt geliyordu. Bebeğim de yutkunuyordu ama yetmemiş işte. Yettiğini anlamak için çiş sıklığını kontrol etmek gerekli imiş. Altını değiştiremedim çünkü epidural normal doğumda ıkınma hissi gelmedi, kendim ıkındım yetmedi, ebe karnıma baskı yaptı, neredeyse kolları ile yüklenerek üstüme çıktı. Hal böyle olunca içim dışıma çıkmış, kalın bağırsağım dışarıdaydı. 3 gün fitil kullandım. Oturmak ne mümkün, yatarken bile çok zordu.

Başa gelmeden bilinmez. Benim burada yazma sebebim de kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamaması. ınsan bazen güvenmek ister, kendini ve bebeğini emin ellerde hissetmek ister. Ne diyebilirim ki........

Canım Allah bebeğini sana ve eşine bağışlamış neyseki ucuz atlaşmışsınız,çok geçmiş olsun.Ama sanırım senin bebeğin ateşli havale geçirmemiş yani ateşe bağlı olmayabilir çünkü benim kızımda havale geçirmişti ama ateşi bir anda 40 derece olmuştu ve Allaha şükür şu an sağlıklı 5 yaşında.Arkadaşımın oğlu ateşsiz havale geçirdi geçen sene onada ilaç verdiler bir süre daha kullanacak ama sağlıkla ilgili hiç sorunu yok tekrarlamadı yani sende rahat ol...Ancak aklıma takılan bebeğinin sürekli uyuyor olması eğer ilacı şurup olarak kullanıyorsan az miktarda olsa doz aşımı yapıldığında bebekte uyuku halinde kendini gösteren bir nevi zehirlenme oluyor arkadaşımın başına gelmişti o da hap kullanmaya başladı korkusundan,eğer uyku hali devam ederse bence tekrar doktora danış vakit kaybetmeden.Allah acil şifa versin,bebekler bizden daha kuvvetli oluyor en kısa zamanda atlatır moralini yüksek tutmaya çalış,beterin beteri var..........

gecmis olsun canim insallah hersey yoluna girer bebeginin sagligi da. ama aileni suclama bence, belki hatali davranmis olabilirler ama zamanla anlarsin onlarin da istemeyecegini boyle bir durumu yasamani..

okurken şok oldum
sen canını kanını annene ve ablana emanet etmissin onların yaptığına bak
hadi diyelim çiş yaptğını anlamadılar doymadığını anlamadılar, tamam olmuş olabilir
ama sağlık ocağındakiler demiş çocuk kilo kayibettiğini ve ateşi olduğunu bunu sana nasıl söylemezler
bu nasıl bir gamsizlikdır bu nasıl bir cahilliktir
özellikle ablan daha yeni çocuk büyütmüş birisi olarak daha çok dikkatli ve tecrübeli davranmalıydı
sen onların tecrübelerine güvenmissin
bence kızmakta ve küsmekte son derece haklısın canım
tabiki sonsuza dek annen ve ablanlan küs kalamasın ama tepkini koy derim

canım çok geçmiş olsun..
keşke anlasalardı..
en azından bebeğin bezin den..
sen güçlü ol bebeğine çok iyi bak..
bende tekbaşımayım kmse yok yanımda
üsteelik prematüre bebeğim oldu..
güç ve sabır diliyorum sana..

canım öncelikle çok geçmiş olsun yazdıklarını okurken 4 ay öncesine gittim bende benzer şeyleri yaşadım. benimde bebeğim 3.gün 450 gram kaybetmişti ateşi vardı 39.5 ve süper zeka kayınvalidem ben dudaklarımla ölçtüm o kadar yüksek değil deme cürrettinde bile bulundu. bebeğim 3 gün aç kalmış ağlıyor, habire kucağına alıyor anneme de vermiyordu gazı var diyip durdu. sonunda sarılık olduk sıvı kaybettik küvezde yattık. şimdi hala kayınvalidemle görüşmüyorum depresyonun dibine girdim vasiyet bile yazıcak duruma geldim onun yüzünden. seni çok iyi anlıyorum o yüzden inşallah bir an önce iyileşir bebeğin atlatırsınız bebeklerimiz çok güçlü herşeyin üstesinden geliyorlar. bende mama takviyesi yaptım ve sütümü sağıp verdim ne içtiğni görmek için. sağdıkça çoğalıyor bir de moralini yüksek tutmaya çalış biraz zor olsa da dene lütfen.

bir de birşey sorucam hangi biberonu kullanıyorsun? aynı dönemleri yasadığım için soruyorum oğlumun iki biberonu vardı. biri nuk diğeri avent nuku 1 saate yakın içiyordu ama aventi daha çabuk içerdi ben yanlışlıkla aventin emzik numarasını büyük almışım ve iyiki de öyle olmuş o dönemde çok işime yaradı çabuk toparlandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…