- 1 Eylül 2010
- 2.772
- 8.401
-
- Konu Sahibi little bird
Evet sizin ki baskı olmuş. Valla benim arkadaşlarım hep 28-29 gibi evlendi. Hatta bekar olan çoğunlukta, yaşlarda 32-36 arası. Devir değişti artık. Hem 27 geçince insanın kafası aydınlanıyor gibi oluyor. Biz hep bunu konuştuk arkadaşlarla, insan 28den itibaren olgun oluyor diye. O yüzden boşverin, takmayın. Mutsuz evlilik olacağına geç ama güzel olsun :)Ben de hep evlilik istemeyen biriydim hayatım otursun önce diye düşünüyordum ama çevre baskısı oluşuyor. Çevremdeki herkesin sevgili olmasını geçtim, komsu mehmet amca bile diyorki 30 dan sonra mantık evliliği yapmak zorunda kalırsın bul birini, baska arkadasım diyor artık biz çok gec kaldık... ister istemez bunlar etkilemeye basladı
Erken ve mutlu olsun eksik dua etmeyelim:)Mutsuz evlilik olacağına geç ama güzel olsun :)
Zamanında hayırlısı olsun diyelim bağlayalım :)Erken ve mutlu olsun eksik dua etmeyelim:)
Bende el falı baktırmıştım daha doğrusu arkadaşım dediydi de baktırmaz olaydım bana da evlilikle ilgili saçmasapan şeyler söylemişti böyle bişeyi bilmek doğruluğundan şüphe etmek çok sıkıcı... Secret belgeselini izleyin bilinçaltını temizleyin güzel dualar edin insallah herşey güzel olur çok amin.
Seni çok iyi anlıyorum gerçekten. Benim de hiç arkadaşım yok. Aslında erkek arkadaşım var ama böyle gezip tozabileceğim bir kız arkadaşımın olmasını çok isterdim.evet sorunum bu. 20li yaşlarda olsam da henüz; geçmişime bakıyorum olan ilişkilerim hep internet üzerinden başlayan sonunun olmadığı belli şeyler. yapısal olarak da soğuk bir insanım, insanlar çekinir bunun da etkisi oldugunu dusunuyorum ama yapım bu napabilirimki. net bakacak olursak bu yasıma kadar sevgilim olmadı diye sayadabiliriz. daha erken tanısırsınız diyenler olacaktır ama okul bitiyor bircok insanla aynı ortamda bulundum ve bu saate kadar bişey olmdı. bu saatten sonra iş hayatında zaten cok cok sınırlı cevrem olacak. su an her 5 arkadasımdan 4ünün sevgilisi var ve ciddiler muhtemelen evlenecekler. okulda her yer cift dolu sokaklar oyle. Sanki herkes evleniyor sevgili oluyor tek ben kalmışım gibi. Bitmiş de olsa dogru duzgun bir iliskim olsa diyecegim ki nasip cıkar. Ama artık bende sorun var diye dusunuyorum.
Ben 25 yaşındayım. Arkadaşlarım son bir senedir evlenmeye başladı pat pat. Bana da mesela yüzük ne zaman takıcaksınız diyorlar. Ben korkuyorum. Bir ara arkadaşların nişan arefesinde falan ben de böyle bi değişik düşüncelere girdim aman evleneyim falan heves ediyorsun çünkü. Şimdi geçti tabi
Evlenip de mutlu olan varsa mutsuz olan daha çok. Eskiden cicim ayları derlermiş şimdi evlenip daha birinci aydan kavga etmeye başlıyorlar. O kadar şaşırıyorum ki. Sonra kafa dengi bir insan bulmak çok zor. Sen sanıyor musun ki evlenen arkadaşlarının kocaları kafa dengi. Yoooo :) Herkes kafasında yer etmiş çeşitli düşüncelerden ötürü evleniyor işte. Kimi bunun gibi kerizi bir daha bulamam diyor, kimi çok seviyorum aşkından ölüyorum diyor, kimi çok zengin diyor kimi evde kalacam vs vs.
Sonra bakıyorum evlilik; hayatlarına, ideallerine balta vuruyor. Muhabbetler akşam ne yemek yapsam kaynanam çekmece karıştırmıştan öteye gitmiyor. Garip bi şey evlilik. O koca koca dağ gibi kızları değiştirdi gözümün önünde.
Neyse işte sonra düşünüyorum benim sevgili dediğim adam 1 sene başka bir ülkede yaşamış, 3 tane ülke gezmiş dolu dolu, Türkiye’de bir çok yer gezmiş. Hayatı öğrenmiş, yaşamış. Ben daha yolun başında, doğru düzgün bir atılımım olmamış. Baba evinden koca evine mi gidicem diyorum. O yaşadı da ben neden yaşamayayım. Böyle böyle şeyler işte. Uzattım soriiiiii.
İstisnalar hariç maalesef böyleEvlenmemek için bir çok sebebi mantıklı bulabilirim de sırf gezmek için evlilik erteleme olayini cok fazla kisi dile getiriyor ama ben nasıl bir mantık oldugunu anlayamadim bir turlu.
Evlendikten sonra daha aktif gezen çiftler de var çevremde. Kuzenim mesela görmediği, gitmediği ülkeleri evlenince eşiyle gezdi hep.
Benim eşim de bekarken çok gezen bir tip degilmis maddi durumu iyi olmasına rağmen. Evlenince daha çok benimle gezip gormeye başladı vaktimiz oldukca.
benim de duygularım değişken. Ben aslında hiç evlenmemek isterdim yalnızlığı sevenlerdendim. Kimseye tahammül edemezdim ama sanırım çevremdeki herkes evlilik yoluna girmeye başlayınca bende sorun varmış gibi hissetmeye başladım. Yoksa bakınca tek gayet iyiyim30 yaşımdayım bir tek bekar arkadaşım yok ama ben evlilikten korkuyorum, çocuk doğurmak istemiyorum ... çevremdeki insanlarda kimseyi beğenmion diyorlar beğenmemek değil aslında bazen diyorum "evlenecem be" diye :) ama yanlızlık seviyorum ölünceye kadar bir insanı hayatıma sokmak istemiyorum...
sende akışına bırak bakalım belki hiç ummadığın bir anda çıkar karşına birisi
ya evlilik için bence 27-29 ideal ama hayatıma hiç ciddi birileri girmeyince acaba hiçmi girmeyecek diyorum. Mesela siz 29 diyorsunuz ama kim bilir kaç yıllık ilişkidirBu saatten sonra...ay daha 16-17 yaşındayken bu saatten sonra bulamayız birini iyiler hep kapılmış diyen bi arkadaşımı hatırlattınız. Yalnız öleceğine çok emindi o da. Ben de hep saçmalama derdim. 22 yaşında falandı sanırım biriyle tanıştı, 23te okul biter bitmez de evlendi. Ben 29 olacağım yeni evleniyorum.
ben de yukarda da yazdım 27 den önce evlenmek mantıklı gelmiyordu ama sevgilik dönemi en azından erken başlıyor. O evlenenler kaç yıl sevgili kalmışlardır kim bilir. Benim hayatımı ciddi birileri girmemesi sorunjm galiba.Evet sizin ki baskı olmuş. Valla benim arkadaşlarım hep 28-29 gibi evlendi. Hatta bekar olan çoğunlukta, yaşlarda 32-36 arası. Devir değişti artık. Hem 27 geçince insanın kafası aydınlanıyor gibi oluyor. Biz hep bunu konuştuk arkadaşlarla, insan 28den itibaren olgun oluyor diye. O yüzden boşverin, takmayın. Mutsuz evlilik olacağına geç ama güzel olsun :)
fala çok meraklı biriyimdir ve bazen denk geliyor o kadar, inanmayın bence. Belgeseli deneyeceğim teşekkürlerErken ve mutlu olsun eksik dua etmeyelim:)
Bende el falı baktırmıştım daha doğrusu arkadaşım dediydi de baktırmaz olaydım bana da evlilikle ilgili saçmasapan şeyler söylemişti böyle bişeyi bilmek doğruluğundan şüphe etmek çok sıkıcı... Secret belgeselini izleyin bilinçaltını temizleyin güzel dualar edin insallah herşey güzel olur çok amin.
benim arkadaşım çok da erkek arkadaşım yok işteSeni çok iyi anlıyorum gerçekten. Benim de hiç arkadaşım yok. Aslında erkek arkadaşım var ama böyle gezip tozabileceğim bir kız arkadaşımın olmasını çok isterdim.
ben de işte çevrede herkesin evlenmesinden veya evlenmeyi düşündüğü ciddi ilişkisi olmasından dolayı böyle düşüncelere kapılıyorum. Ve dediğiniz şeyler çok doğru herkes o kadar değişiyorki. Sırf evlenmek için ya da evlencekleri kişi için verilen tavizleri görünce şaşırıyorum, acaba ben mi çok özgürlüğüme düşkünüm diyorum hattaBen 25 yaşındayım. Arkadaşlarım son bir senedir evlenmeye başladı pat pat. Bana da mesela yüzük ne zaman takıcaksınız diyorlar. Ben korkuyorum. Bir ara arkadaşların nişan arefesinde falan ben de böyle bi değişik düşüncelere girdim aman evleneyim falan heves ediyorsun çünkü. Şimdi geçti tabi
Evlenip de mutlu olan varsa mutsuz olan daha çok. Eskiden cicim ayları derlermiş şimdi evlenip daha birinci aydan kavga etmeye başlıyorlar. O kadar şaşırıyorum ki. Sonra kafa dengi bir insan bulmak çok zor. Sen sanıyor musun ki evlenen arkadaşlarının kocaları kafa dengi. Yoooo :) Herkes kafasında yer etmiş çeşitli düşüncelerden ötürü evleniyor işte. Kimi bunun gibi kerizi bir daha bulamam diyor, kimi çok seviyorum aşkından ölüyorum diyor, kimi çok zengin diyor kimi evde kalacam vs vs.
Sonra bakıyorum evlilik; hayatlarına, ideallerine balta vuruyor. Muhabbetler akşam ne yemek yapsam kaynanam çekmece karıştırmıştan öteye gitmiyor. Garip bi şey evlilik. O koca koca dağ gibi kızları değiştirdi gözümün önünde.
Neyse işte sonra düşünüyorum benim sevgili dediğim adam 1 sene başka bir ülkede yaşamış, 3 tane ülke gezmiş dolu dolu, Türkiye’de bir çok yer gezmiş. Hayatı öğrenmiş, yaşamış. Ben daha yolun başında, doğru düzgün bir atılımım olmamış. Baba evinden koca evine mi gidicem diyorum. O yaşadı da ben neden yaşamayayım. Böyle böyle şeyler işte. Uzattım soriiiiii.
ay çok güldüm 2. yazınıza
yani o da var çevremde özeneceğim ilişki de yok aslında. Hep görmezden gelerek sabrederek ilerliyor. Sanırım çevre baskısı etkiliyor beniBende yalnızım 32 yaşındayım senin bakış açına göre gidip intihar etmem gerekiyor
Çevremdeki herkes evli hiç birine özenmedim .çünkü hep vasat altı kocaları var .benim dönüp bakmayacağım tipler .o yüzden belki özenmedim evliliğe.
Evlenmek önemli değil değer görmek önemli
Hiç evlenme ne olucak ki
ben biraz daha büyüğüm 20li dedim amaBir arkadaşım vardı. Ben evlenemeyeceğim, ben evlenemeyeceğim diye daha 21 yaşında triplere girmişti. Hayatımda kimse yok, kimse olmuyor kız bayağı bir depresyon yaşadı. Saçları döküldü, vücudunu sivilceler bastı. Sürekli destek olmaya çalışıyorduk. Sonra bir sene içinde biri ile tanıştı 23 yaşında da evlendi. Siz de o yaşlardasınız. Durun daha yahu neden böyle ruh hallerine giriyorsunuz ki?
eş de isterse tabi de genelde olan evlilikler de öyle olmuyor gibiEvlenmemek için bir çok sebebi mantıklı bulabilirim de sırf gezmek için evlilik erteleme olayini cok fazla kisi dile getiriyor ama ben nasıl bir mantık oldugunu anlayamadim bir turlu.
Evlendikten sonra daha aktif gezen çiftler de var çevremde. Kuzenim mesela görmediği, gitmediği ülkeleri evlenince eşiyle gezdi hep.
Benim eşim de bekarken çok gezen bir tip degilmis maddi durumu iyi olmasına rağmen. Evlenince daha çok benimle gezip gormeye başladı vaktimiz oldukca.
teşekkürler haklısınızŞimdiden böyle bir olumsuzluğa hazırlamayın kendinizi. Hayat karşınıza neleri çıkaracak belli olmaz.
Herkesin bir karakteri vardır ve sıcak soğuk her insanı beğenenler olur. Önemli olan karşılıklı duyguların oluşması.
Ben soğuk bir insanım diye koşullandırırsanız kendinizi iyice içinize kapanırsınız.
Sevgili şart değil arkadaşlıklarla başlar, bazen dostluğa dönüşür bazen de gelecek için beraber planlar yaparken bulursunuz kendinizi. Takıntı yapacak bir şey yok.
ben sanırım biraz yanlış anlaşıldım bu tip yorumlar gelmiş ama ben arkadaş edinmede de soğuk biri de olsam edinebiliyorum. O kader nasip inanıyorum ama hiç evlenmeyen insanlar da var onların ki nerdeSizi iyi anlayabiliyorum. Çünkü bende o yazdığınız soğuk tiplerdenim yani dıştan bakan öyle sanır kimseyle kolay kolay iletisime gecmem aslında o soguklugun altında çekimser bir kız çocuğu var buna eminim. Aslında söyle güzelce tanısalar çok sıcak kanlı biri olduğumuzu anlarlar. Biz geri duruyoruz onlarda büyük ihtimal burnu havada bir tip sanıp yanaşmıyorlar. Bunun tek çözümü var arkadaş edinmek istiyorsan o üstündeki çekingen havayı atıp insanlar ile bol bol Diyaloğa girip hem onları tanıyacak hemde onlara seni tanıma fırsatı vereceksin. Arkadaş edinirken dikkate etmen gerek şu çıkarcı vs kişilerden uzak durmalı onların dostluğu menfaatler üzerine kuruludur iki güne sizi bırakırlar. Sevgili olaylarını falanda pek takmayın ne olmuş yani onların sevgilisi var sizin yoksa boşverin siz kaderinizde olan o kişiyi bekleyin er yada geç o kişiyi bulacaksınız zaten. Her nasip kendi vaktine esirdir bunuda şuraya yazıyım.
evet bende.Ben de aynı boyle düsünüyorum. Bir yandan mutsuz evliliklere ve bişanmalara bakıp korkuyorum. Bir yandan da ben de istiyor
o da var tek doğduk tek ölücezHerkes yalnız ölüyor. Yanında 5 kişi de olsa kimse kimsenin ölümüne ortak olmuyor.
Öyle tabi hayırlısıKomşumun kızı 8 yıl boyunca çıktığı sevgilisiyle evlendi 26 yaşındaydı, aldatıldı, boşandı. 34 yaşında ve bekar hala. Allah her şeyin hayırlısını versin. Hızlı koşmak marifet değil
Teşekkürler mutluluklar size☺☺İlahi güldürdün beni. Her yer sevgili dolu yakında tüm arksdaslarım evlenecekler vs diyerek.
33de evlendim 8aylık evliyim 34 deyim. Yaşının genclıgının guzellıgının hayatın tadına doy. Hepsi bambaşka.
Üstelik her nasip vaktine esirdir derler.