Siz hamile kalsbildiniz mı?İstanbul da Kolan hastanesinde iki kere tüp bebek yaptım ikisinde de boş folekül sendromu yaşadım doktor yumurta donasyonundan falan bahsetti eğer isterseniz diye Kıbrıs’ta yapılıyormuş yani başka bir kadının yumurtasını alıp hamile kalmak ben istemedim böyle birşey psikolojim hazır değil onun haricinde Saraçoğlu kürlerinin hemen hemen hepsini denedim Yok hiç birşey fayda etmiyor zaten tüp bebek denemelerini de kredi çekerek yapmıştım caresiz kaldım böyle ne yapacağımı bilmiyorum psikolojim berbat durumda siz neler yaptınız ?yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi gerçekten bir de bu boş folekül sendromu çok nadir olan birşey dedi doktor psikolojim çok bozuldu artık sürekli ağlıyorum hamilelere falan tuhaf tuhaf bakıyorum sanki uzaylı gibi çünkü benim için o kadar ilginç ve uzak birşey ki benim için
Siz hamile kalabildiniz mı?Benim durumumda olan var mı bütün hormonlarım normal değerler içersinde bütün hormonlarım normal iyi ama yinede yumurtlayamıyorum tüp bebekte de yumurtalarımın içi boş çıkıyor boş folekül sendromu yasıyorum gerçekten cıldırmama az kaldı çaresiz bırakmasın Allah kimseyi çaresiz dert hastalık vermesin
Siz hamile kalabildiniz mı?Boş folikül sendromu bende de var malesefbügüne kadar neler yaptınız hangi doktorlara gittiniz nasıl tedaviler uygulandı
Allah bağışlasın boş Folekül sendromu kaç kez yaşamıştınız ve nasıl çözüme ulaştı paylaşırmışsınız ?Merhaba. Evet çok şükür kızım 15 aylık oldu bile
Size özelden mesaj attım. Bakarsanız yardımcı olayumAllah bağışlasın boş Folekül sendromu kaç kez yaşamıştınız ve nasıl çözüme ulaştı paylaşırmışsınız ?
Aynı durumdayım benimlede paylaşır misinjzSize özelden mesaj attım. Bakarsanız yardımcı olayum
Selam,Tüp bebek denemelerim boş folekül sendromu ile sonuçlandı ne yaparsam yapayım bir bebeğim olmuyor akrabalardan sağdan soldan sürekli bebek haberleri alıyorum ve herkes haklı olarak mutluluğunu paylaşıyor bu duygunun ne kadar mükemmel olduğunu anlatıp duruyorlar bana tüm kalbimle onlar adına seviniyorum ama her gebelik duyduğumda da bir içim burkuluyor kendi adıma o kadar çok hevesleniyorum ki artık dayanılmaz bir hal aldı ben ne yaparsam yapayım hep hüsran ile sonuçlanıyor psikolojim darmadağın oldu herkes psikolojik olarak ben kadar kötü mü etkileniyor sizler neler yasıyorsunuz psikolojinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz psikolojik destek alıyormuşsunuz?
En çok da duygularınızı merak ediyorum sizde her gün ağlıyormusunuz ne yasıyorsunuz lütfen paylaşın yalnız olmadığımı bileyim
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim, ben boş folekul sendromundan öylesine yoruldum.be bıktım ki denemedik tekrar. Evler edinme sürecine başlayacağız. Sizde durumalr nasıl umarım herşey gönlünüzce ilerlemistirSelam,
Öncelikle yaşadığın bu üzücü şeyler için çok üzgünüm. Sorunumuz aynı olmasa da ben de üç yıldır aynı süreçteyim ve çok yıprandım. Iki ay öncesine kadar hemen hemen her gün ağlıyordum. Eşim de ben de hayattan zerre kadar zevk alamaz olmuştuk. 6 kere embriyo transferi oldum, hiçbiri tutmadı. En son bir aşılama denedik, tuttu ama dış gebelik oldu. Düşük yapmam ve haftalarca sürdü. Iki günde bir hastanedeydim. Gercekten dibe vurdum ve işi vs. düşünecek halim kalmadı. Bu süreç bittiğinde farkettim ki hayatı kendimize zehir etmişiz...
2-3 günlük bir tatile çıktık eşimle. O esnada kimse ile iletişim kurmadık. Restaurantta vs 3-4 çocuklu aileler gördük, doğru düzgün bir yemek bile yiyemiyorlar... Tabii ki hala onların yerinde olmak isteriz ancak anladık ki bizim hayatımız şu anki haliyle de çok güzel. Çok çocuğu olup, eşiyle mutlu bir hayatı olmayanlar da var. Yani bir burukluk hep oluyor, arkadaşlarının hamilelik haberini alınca içine bir taş oturuyor tabii ki. O zaman ağlayacaksın, yapacak birşey yok. Ancak şu anki hayatının değerini bilip, gününü güzel geçirmeye çalışmaktan başka çaren de yok.
Ben psikolojik destek almıyorum çünkü muhtemelen bu süreçten geçmemiş birinin bana akıl verebileceğini sanmıyorum. Eğer söylemediysen birkaç arkadaşına veya aile bireyine yaşadıklarınla ilgili açılabilirsin. Biz en son düşük yaşadıktan sonra herkese söyledik ve rahatladık. En azından artık insanlar bebelerini gözümüze sokmuyorlarSosyal medya hesaplarımızı da kapattık ve böylelikle kimsenin bebesinin kakasına kadar görmek zorunda kalmiyoruz Bu arada çocuklu insanlarla görüşmek istemiyorsan görüşme. Bekar ve senden daha genç arkadaşların varsa onlarla takıl bir süre.
Bir iki arkadaşımla içim sıkıldığında konuşmak bana iyi geliyor. Tabii onlara "soğan suyu iç, iyi geliyormuş" gibi saçma önerilerle gelmemelerini önceden söylemen lazım
Biz evlat edinmeye de sıcak yaklaşıyoruz. Yaşadığımız ülkede evlat edinmek yaklaşık 2 yıl sürüyor. Bu yüzden son bir kez Türkiye'de genetik ayıklamalı tüp bebek deneyip, eğer olmazsa evlat edinmeye başvuracağız. Evlat edinen kişilerle de konuşabilirsin belki. Başka yerden bir umut kapısı açılınca insan biraz daha rahat oluyor.
Bu konuda fikir danışmamışsın ancak ABD, İngiltere ve Almanya'daki tüm forumlara dadanmış biri olarak, belki bir faydası olur diye yazmak isterdim. Tüp bebekte stimülasyon sonucu kaliteli ya da olgunlaşmış yumurta elde edemeyenler için denenen protokollerden biri de "Flare Protocol". Ikinci bir yöntem ise "Naturel IVF", yani düşük dozla az fakat kaliteli/olgun yumurta elde edilmesi için.
Sana uygulanan protokol, ilac dozaji, kac folikul olustu vs bilmiyorum ama istersen bunları bir araştır. Onun dışında eğer maddi durumunuz el veriyorsa başka bir tüp bebek kliniğine git. Bazı doktorlar herkese aynı yöntemi uyguluyor maalesef. Senin önerilerini de dinleyen bir doktor bulmak çok önemli bence.
Umarım istediğin şekilde sağlıklı bir evladın olur
Merhaba bu postu dün gördüm 2019 da açmışsınız şimdi nasılsınız ?Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim, ben boş folekul sendromundan öylesine yoruldum.be bıktım ki denemedik tekrar. Evler edinme sürecine başlayacağız. Sizde durumalr nasıl umarım herşey gönlünüzce ilerlemistir
Değişen hiç bir şey olmadı hamile kalamadim hala sizlerde var mı bir gelismeMerhaba bu postu dün gördüm 2019 da açmışsınız şimdi nasılsınız ?
Ah canım asla yalnız değilsin.. o psikolojik baskı zaten insanı mahvediyor. Bilinçsizce kalp kiranlarin yanında bir de bilerek damarına damarına basanlar yok mu.. en çokta o acıtıyor zaten hani çocuğumuz olmayacak olsa bile çekildik kabugumuza bu defa insanların dili durmuyor çok canımız yanıyor ama bu tarz insanlarla sanırım yaşamayı öğrenmek yine bize düşüyor.Tüp bebek denemelerim boş folekül sendromu ile sonuçlandı ne yaparsam yapayım bir bebeğim olmuyor akrabalardan sağdan soldan sürekli bebek haberleri alıyorum ve herkes haklı olarak mutluluğunu paylaşıyor bu duygunun ne kadar mükemmel olduğunu anlatıp duruyorlar bana tüm kalbimle onlar adına seviniyorum ama her gebelik duyduğumda da bir içim burkuluyor kendi adıma o kadar çok hevesleniyorum ki artık dayanılmaz bir hal aldı ben ne yaparsam yapayım hep hüsran ile sonuçlanıyor psikolojim darmadağın oldu herkes psikolojik olarak ben kadar kötü mü etkileniyor sizler neler yasıyorsunuz psikolojinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz psikolojik destek alıyormuşsunuz?
En çok da duygularınızı merak ediyorum sizde her gün ağlıyormusunuz ne yasıyorsunuz lütfen paylaşın yalnız olmadığımı bileyim