Biz 4 aydır deniyoruz kısa bi süre ama hem anne hem baba tarafında bulunan hormonal ve rahim problemleri var nerdeyse sağlıklı kadın yok gibi. Halamın da çocuğu yok .bu durum da beni iyice tedirgin ediyor. Her akşam dua ediyorum ağlıyorum eşimden bile saklıyorum hissettiklerimi çünkü o da stres olsun istemiyorum. Yavru hayvanlar görünce bile içim tuhaf oluyor yani Rabbim diyorum kediye köpeğe kuşa böceğe nasip ettiğin bu güzelliği benden esirgeme. Bu ay hormon testlerimi vericem inşallah temiz çıkar .stres yapma diyemiyorum ben de yapıyorum elimizde değil . Kendime hobi edindim spora başladım sırf zihnim meşgul olsun diye ama engelleyemiyorum kendimi. Allah kucaklarımızı boş bırakmasın saglikls sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin nasip ettiklerini kıymet bilmez etmesinTüp bebek denemelerim boş folekül sendromu ile sonuçlandı ne yaparsam yapayım bir bebeğim olmuyor akrabalardan sağdan soldan sürekli bebek haberleri alıyorum ve herkes haklı olarak mutluluğunu paylaşıyor bu duygunun ne kadar mükemmel olduğunu anlatıp duruyorlar bana tüm kalbimle onlar adına seviniyorum ama her gebelik duyduğumda da bir içim burkuluyor kendi adıma o kadar çok hevesleniyorum ki artık dayanılmaz bir hal aldı ben ne yaparsam yapayım hep hüsran ile sonuçlanıyor psikolojim darmadağın oldu herkes psikolojik olarak ben kadar kötü mü etkileniyor sizler neler yasıyorsunuz psikolojinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz psikolojik destek alıyormuşsunuz?
En çok da duygularınızı merak ediyorum sizde her gün ağlıyormusunuz ne yasıyorsunuz lütfen paylaşın yalnız olmadığımı bileyim
Bende boş folekül sendromu var .adetlerim çok düzensiz ilaçsız adet olamıyorum yumurtlamam olmuyor iki kere tüp bebek denedim ikisinde de boş folekül sendromu çıktı doktor senin için yapabileceğim birley kalmadı dedi resmen hiç yumurtlamam olmuyorSeni en iyi anlayanlardanim. Banada senelerce vocugun olmaz dedi bir suru kendini gelistirryen doktorlar ama ben kendim cabaladim ve kendim arastirdim. Benim hastaligimda olanlar neler yapmis neler kullanmis. Senin sorunun ne? Yani doktorlar ne diyor. Ben ilacsiz kesinlikle adet olamayan ,fsh ve lh hormonlari sifir,bebegin tutunmasi icin rahmi cok ince olan birihdim ki allah bana nasip ettti. 4-5 hafta sonra nasip olursa dogum yapacagim.
Sende yazarsan eger neler yaptirdigini sikintinin ne oldugunu yardimci olmaya calisirim
İstanbul da Kolan hastanesinde iki kere tüp bebek yaptım ikisinde de boş folekül sendromu yaşadım doktor yumurta donasyonundan falan bahsetti eğer isterseniz diye Kıbrıs’ta yapılıyormuş yani başka bir kadının yumurtasını alıp hamile kalmak ben istemedim böyle birşey psikolojim hazır değil onun haricinde Saraçoğlu kürlerinin hemen hemen hepsini denedim Yok hiç birşey fayda etmiyor zaten tüp bebek denemelerini de kredi çekerek yapmıştım caresiz kaldım böyle ne yapacağımı bilmiyorum psikolojim berbat durumda siz neler yaptınız ?yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi gerçekten bir de bu boş folekül sendromu çok nadir olan birşey dedi doktor psikolojim çok bozuldu artık sürekli ağlıyorum hamilelere falan tuhaf tuhaf bakıyorum sanki uzaylı gibi çünkü benim için o kadar ilginç ve uzak birşey ki benim içinBoş folikül sendromu bende de var malesefbügüne kadar neler yaptınız hangi doktorlara gittiniz nasıl tedaviler uygulandı
Amh degerine baktirdin mi. Ben 0.40 ve hic adet olmayan insanlarin cocugu oldugunu biliyorum arkadaslar.Tek tek yorum yapamıyorum ama vaktini ayırıp bana cevap veren herkese çok çok teşekkür ediyorumm tüm kalbimle o kadar zor bir durum ki hepimizin sebepleri farklı sonuç ayni evlat sahibi olamamak tüm kalbimle dua ediyorum Allah büyük insallah bizde yaşarız bunduyguyu
Bahsettiğiniz doktor ad soyadı ne bir de hangi hastane de biliyormusunuzAmh degerine baktirdin mi. Ben 0.40 ve hic adet olmayan insanlarin cocugu oldugunu biliyorum arkadaslar.
Olmasa benim olmazdi. Yumurta olusmuyo normal insanlardaki gibi. Ilacla buyutup catlattim hamile kaldim. Ve istanbulda yasayan yada yasamayan arkadaslar celalettin peru diye bi doktor var. Dahiliye doktoru ama erkek bayan infertilitede 10 numara. Ilac raporlarinida yaziyo ilaclari cok cuzi ucretlere raporlu aliyosuniz. Ben 5. Tedavimde hamile kaldim ama hic umudumu kaybetmedim. 2. Denememde hamile kaldim ve kan pihtisindan kaybettim. Bu arada pregnyl yumurta kalitesini arttiriyor.arastirabilirsiniz.
Arkadaşım yalnız değilsin bunu bil. Bizim gibi olan arkadaşlar tanıyorum. tedaviden olumlu sonuç alırsak birbirimize haber vericez.İstanbul da Kolan hastanesinde iki kere tüp bebek yaptım ikisinde de boş folekül sendromu yaşadım doktor yumurta donasyonundan falan bahsetti eğer isterseniz diye Kıbrıs’ta yapılıyormuş yani başka bir kadının yumurtasını alıp hamile kalmak ben istemedim böyle birşey psikolojim hazır değil onun haricinde Saraçoğlu kürlerinin hemen hemen hepsini denedim Yok hiç birşey fayda etmiyor zaten tüp bebek denemelerini de kredi çekerek yapmıştım caresiz kaldım böyle ne yapacağımı bilmiyorum psikolojim berbat durumda siz neler yaptınız ?yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi gerçekten bir de bu boş folekül sendromu çok nadir olan birşey dedi doktor psikolojim çok bozuldu artık sürekli ağlıyorum hamilelere falan tuhaf tuhaf bakıyorum sanki uzaylı gibi çünkü benim için o kadar ilginç ve uzak birşey ki benim için
Benim bildiğim bu platformdaBenim durumumda olan var mı bütün hormonlarım normal değerler içersinde bütün hormonlarım normal iyi ama yinede yumurtlayamıyorum tüp bebekte de yumurtalarımın içi boş çıkıyor boş folekül sendromu yasıyorum gerçekten cıldırmama az kaldı çaresiz bırakmasın Allah kimseyi çaresiz dert hastalık vermesin
Canım öncelikle geçmiş olsun diliyorum ama bir iki tedaviyle ve sadece tek bir doktorun kontrolüyle neden hayatı kendine zindan ediyorsun senin gibi boş folikül yaşayanların çoğu kullanılan hcg iğnelerinin bozuk olduğunun farkında bile değil belki sanada bozuk ilaç verildi nerden biliyorsun sana nacizane tavsiyem öncelikle tüp bebek konusunda kendini ispatlamış doktor ile görüşmendir hatta sana doktorda tavsiye edeyim tabiki olmazları olduran en başta rabbimdir ama buna vesile olan mükemmel doktorlarımızda yok değil ben sana türkiyenin en iyi üç doktorunu söyleyim birincisi prof.dr bülent traş ikincisi prof dr mustafa bahçeci üçüncüsü ise op dr Aret Kamar Bu üç doktoru muhakkak araştır çünkü üçüde türkiyenin en iyi doktorlarıdır birde sana kendimin yaptığı ve büyük mucizemden bahsedeyim sende kürler yaptığını yazmışsın ama birde kendimin yaptığını yazayım emin olki önce Allahın izniyle faydasını muhakkak görürsün yeterki düzenli yap ben daha önce 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı malesef neden olarakta embriyo kalitesiz ondan olmuyor denilmişti bende 7. Ci tedavime başlamadan beş ay önce imom latte kullanmaya başladım eczanelerde satılıyor kesinlikle ilaç değil tamamen vitamin mineral ve folik asit içeriyor günde bitane içeceksin onun yanında bal tarçın çörek otu karıştırıp macun yapıp sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve her akşam iki tane inciri saf zeytinyağına koyup sabahları yedim ve bunları tam 5 ay düzenli uyguladım eşimede beş ay boyunca neofertil diye gıda takviyesi içirmiştim bide yanında keciboynzu suyu içirdim sabah akşam veeeee beş ayın sonunda tam 16 tane birinci kalite blastokistimiz oluştu maşallah :) fakat rahim kalınlaşmadığı için henüz transfer olmadım şimdi onun için bi arayış içerisindeyim yani sorunlarımız farklı olabilir fakat özlemimiz ve isteğimiz aynı arkadaşım tabiki yalnız değilsin herşeyden önemlisi bizim rabbimiz var o bizi böyle imtihan ediyor çabalamamızı istiyor bizde elimizden geleni yapacaz lütfen moralini bozma beş ay dediğim bu kürleri yap ondan sonrada bu üç doktordan birini seç Allahın izniyle sende mucizeni kucaklıyacaksın sevgiyle kalınTüp bebek denemelerim boş folekül sendromu ile sonuçlandı ne yaparsam yapayım bir bebeğim olmuyor akrabalardan sağdan soldan sürekli bebek haberleri alıyorum ve herkes haklı olarak mutluluğunu paylaşıyor bu duygunun ne kadar mükemmel olduğunu anlatıp duruyorlar bana tüm kalbimle onlar adına seviniyorum ama her gebelik duyduğumda da bir içim burkuluyor kendi adıma o kadar çok hevesleniyorum ki artık dayanılmaz bir hal aldı ben ne yaparsam yapayım hep hüsran ile sonuçlanıyor psikolojim darmadağın oldu herkes psikolojik olarak ben kadar kötü mü etkileniyor sizler neler yasıyorsunuz psikolojinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz psikolojik destek alıyormuşsunuz?
En çok da duygularınızı merak ediyorum sizde her gün ağlıyormusunuz ne yasıyorsunuz lütfen paylaşın yalnız olmadığımı bileyim
Canim ya hep aklindayim sen de dualarimdasin..Benim bildiğim bu platformdamelekeda var aynı sorunu yaşayan. O da çok çabaladı. Şuanda ne yapıyor bilmiyorum
Rahiminizi kalınlaştırmak için ne yaptınız?Seni en iyi anlayanlardanim. Banada senelerce vocugun olmaz dedi bir suru kendini gelistirryen doktorlar ama ben kendim cabaladim ve kendim arastirdim. Benim hastaligimda olanlar neler yapmis neler kullanmis. Senin sorunun ne? Yani doktorlar ne diyor. Ben ilacsiz kesinlikle adet olamayan ,fsh ve lh hormonlari sifir,bebegin tutunmasi icin rahmi cok ince olan birihdim ki allah bana nasip ettti. 4-5 hafta sonra nasip olursa dogum yapacagim.
Sende yazarsan eger neler yaptirdigini sikintinin ne oldugunu yardimci olmaya calisirim
yapıyorsunArkadaşım yalnız değilsin bunu bil. Bizim gibi olan arkadaşlar tanıyorum. tedaviden olumlu sonuç alırsak birbirimize haber vericez.
Gelelim benim hikayeme ilk tüp bebek denememde 7 yumurtada 2 si döllendi 2.gün transfer edildi 10.haftada kaybettim bebeğimi. Sonra 3 tedavi daha oldum uzun protokol kısa protokol hepsi denendi sonuç boş folikül.
Şimdi 5.tedaviye hazırlanıyorum ama farklı bişey yapmadan yeni tedaviye başlamak istemedim çünkü umudum yoktu.
Bir gıda testi yaptırdım orda vücuduma zararlı yiyecekler belirlendi. Onları yemiyorum iki aydır nisana kadar da yemicem. Tatlı beyaz un paketli yiyecekler hiç yemiyorum. Sonra tamamlayıcı tıp uygulayan bir doktora gittim yumurtanın kanlanması için yapılan bir akapunktur tedavisine başladım. Rahime giden sinirlere iğneler batırıyor. Hacamat yapıyor. Enazından farklı bişeyler yapmaya çalışıyorum ki umudum olsun. Umarım nisandaki tüp bebek denememde olumlu sonuç alırım ki bizim gibi bu sorunla savaşan kişilere umut olurum..