Merhaba ben bir konu daha acmistim bosanmak istiyordum. Eşim yalan hastası resmen hatta mitomani olduğunu düşünüyorum. Çünki yalnız bana değil yalanları herkese. Düzelsin istiyorum çare arıyorum. Çünki artık kendinden asılı olduğunu düşünmüyorum. Yalancı bir ailede doğdu büyüdü ve normal sayıyor hatta bazen o yalanları gerçek gibi kendisi de normalleştirip inanıyor. Aslında boşanma çözüm gibi geliyor çünki insan yoruluyor ama boşanmak istemiyorum. Kimseye anlatamıyorum hakkımda saçma sapan şeyler düşünürler diye. Ancak öyle zayıflığımdan değil boşanmak istememem. Ben çok seviyorum ve 10 yıllık çabam, emeklerim, güzel hatıralarım var bu ilişkide. Hiç kopamadık bir birimizden en ağır kavgalarda bile. Eqoisttir kendisi suçlusu da benim. Hep taviz verdiğimden böyle ama ne zaman ciddi şekilde ayrılmaya kalksam ya ayrılmaz ya ayrılmamak için taktikler uygular. Yani seviyor biliyorum. Sadece benden emin ayrılamam sanıyor diye şımardı. 10 yıl hiç az bir müddet değil. Ben onu değişmek istiyorum. Hayatta her şeyin çaresi vardır, mümkünsüz bir şey yoktur diye düşünüyorum. Ne yolla bu insanı bu huydan, hastalıktan uzaklaştıra bilirim? İnsanlar ne bağımlılıklardan kurtulmayı başarıyor. Boşanmak istemiyorum ama yalanla devam etmiyor. Hep şüphe, her taşın altında yalan hatta gereksiz yalanlar. O kadar normal geliyor ki ona yalanlar hiç pişman olmuyor ve normal karşılıyor hatta sanki ben anormal karşılıyormuşum gibi davranıyor. Bu bataklıktan nasıl kurtarabilirim ailemi? Belki yolu vardır ben bilmiyorumdur. Benim aklım durdu çözüm düşünemiyorum yardımcı olun lütfen bir taktik bir akıl verin