Yalan soyleyen biri nasil duzeltilir?

çocuğunuz var mı? onun için ne güzel örnek maşallah...siz psikiyatr değilsiniz, kimseyi düzeltemezsiniz önce onu bir kabullenin. düzelmeye niyeti olan adam tedavi olur. ki eşinizin durumunda bu şart. eğer tedavi olacaksa destek olursunuz ama onun içinden gelmedikçe siz zorla hiçbir şeyi yaptıramazsınız. adam yalancı aileye doğmuş. yılların alışkanlığını siz mi düzelteceksiniz, adamı baştan mı yaratacaksınız? nitekim olsaydı 10 yılda olurdu bu değil mi?
Tabi bende onu diyorum zaten. Zaten kendim düzeltemeyecegimi biliyorum çünki düzelse 10 yılda düzelirdi. Yani psikolog düzeltebilir mi diye merak ettim. Kendi istemedikce de düzelmez biliyorum mecbur düzelemez

Merhaba ben bir konu daha acmistim bosanmak istiyordum. Eşim yalan hastası resmen hatta mitomani olduğunu düşünüyorum. Çünki yalnız bana değil yalanları herkese. Düzelsin istiyorum çare arıyorum. Çünki artık kendinden asılı olduğunu düşünmüyorum. Yalancı bir ailede doğdu büyüdü ve normal sayıyor hatta bazen o yalanları gerçek gibi kendisi de normalleştirip inanıyor. Aslında boşanma çözüm gibi geliyor çünki insan yoruluyor ama boşanmak istemiyorum. Kimseye anlatamıyorum hakkımda saçma sapan şeyler düşünürler diye. Ancak öyle zayıflığımdan değil boşanmak istememem. Ben çok seviyorum ve 10 yıllık çabam, emeklerim, güzel hatıralarım var bu ilişkide. Hiç kopamadık bir birimizden en ağır kavgalarda bile. Eqoisttir kendisi suçlusu da benim. Hep taviz verdiğimden böyle ama ne zaman ciddi şekilde ayrılmaya kalksam ya ayrılmaz ya ayrılmamak için taktikler uygular. Yani seviyor biliyorum. Sadece benden emin ayrılamam sanıyor diye şımardı. 10 yıl hiç az bir müddet değil. Ben onu değişmek istiyorum. Hayatta her şeyin çaresi vardır, mümkünsüz bir şey yoktur diye düşünüyorum. Ne yolla bu insanı bu huydan, hastalıktan uzaklaştıra bilirim? İnsanlar ne bağımlılıklardan kurtulmayı başarıyor. Boşanmak istemiyorum ama yalanla devam etmiyor. Hep şüphe, her taşın altında yalan hatta gereksiz yalanlar. O kadar normal geliyor ki ona yalanlar hiç pişman olmuyor ve normal karşılıyor hatta sanki ben anormal karşılıyormuşum gibi davranıyor. Bu bataklıktan nasıl kurtarabilirim ailemi? Belki yolu vardır ben bilmiyorumdur. Benim aklım durdu çözüm düşünemiyorum yardımcı olun lütfen bir taktik bir akıl verin
O zaman katlanır .Ne dememizi bekliyorsunuz.Bakin bir hastalık olsa teşhis tedavi Allah in izniyle bir sonuç verir.Ama aile kültür mirası gibi bunu yadirgamamasi büyük sorun .

Başlığa cevap vermek istedim öncelikle:
Düz ve sert bir zemine yatırıp çekiçle yamulmuş tarafına hafif hafif vurunca düzelir yamuk çiviler.
Yalan söyleyen adamı düzeltmek ne demek ki? Adam istiyor söylüyor, nasıl düzelecek? Boşanın gitsin.

Piskolojik destek almak zorunda burda ki yorumlarla hallolacak bişey değil altında yatan sebepler arastirlmali benimde kocam mesela hiç yalan söylemez hatta derim ki ya bazen yalan söyle bana duymak istemiyorum herşeyi en şeffaf haliyle derim . Kişilik karakter bu değişeceğini sanmıyorum birgün söylemese öbür gün gene ana dili gibi yalana devam edecektir
Konudan bağımsız yorumunuzu görünce aklıma geçen izlediğim kelime yarışma programı geldi. Bir hanım cevabı “psikoloji” olan soruya “piskoloji” diyerek elendi. O zaman yok artık bunu da böyle biliyor olamaz demiştim ama varmış demek ki öyle bilenler. Aklınızda olsun bir yarışmaya vs. katılırsınız böyle bir soru denk gelir. :KK48:

Konudan bağımsız yorumunuzu görünce aklıma geçen izlediğim kelime yarışma programı geldi. Bir hanım cevabı “psikoloji” olan soruya “piskoloji” diyerek elendi. O zaman yok artık bunu da böyle biliyor olamaz demiştim ama varmış demek ki öyle bilenler. Aklınızda olsun bir yarışmaya vs. katılırsınız böyle bir soru denk gelir. :KK48:
Tamam bundan böyle Psikoloji deriz olura bir yarışmaya katılirsak zır cahil görünmeyelim değil mi :confused:

Aklıma gelen tip🤣
53C501A8-C90A-4B45-9717-30CECE53DB1E.webp

sana onu değiştirebileceğini düşündüren hangi motivasyon bilmiyorum.adam yalancı. sürekli yalanını yakaladığın birinin seni seviyorum demesine inanıyor musun. psikologa gittim diyecek gitmeyecek arabayı satmadım diyecek satmış olacak bankadan kredi çekmedim diyecek borç gelecek. hangi cümlesi dürüst ki sevgisi gerçek olsun. bir zaman sonra kendi yalanına bile inanmaya başlayacak. sen de onunla birlikte mitoman olacaksın çünkü mitomanla yaşayanların gitgide mitoman gibi ruh sağlığı bozulduğu ona benzediği yazılmıştı. sen de yalan söylemeye ve söylediğin yalanlarına inanmaya başlayacaksın. çocuklarınız da sizi örnek alacak.kurtarıcı olmak isterken sen de kurbanlardan biri olma. uzman yardımı alıp değişmeyeceğini söylerlerse boşan. kaç kurtul.

Back
X