Yakışır..

Bence kesinlikle önyargıdan kaynaklanıyor bu
Okuyorum okuyorum öyle bir anlam çıkaramıyorum çünkü yazdığım şeyde en başta mubah görme hakkında bir yorum bir ima dahi yok
bu arada beni anladığın için teşekkür ederim :)

Ben genelde seninle aynı fikirde olmadığım için önyargılı okudum ama bende mübah gördüğünü düşünmedim.
Ama seni tnımayan bir insan belki Erdoğan ın fanatiklerinden olduğunu düşünüp cümlenin sonunu herşey mübah gibi doldurabilir.
Benim yazıdan anladığım ''önceleri arkasında durulabilecek,sağlam bir adamdı ,ama para güç ve otorite Erdoğan ı değiştirdi..
Yanılıyor muyum?

Ben genelde seninle aynı fikirde olmadığım için önyargılı okudum ama bende mübah gördüğünü düşünmedim.
Ama seni tnımayan bir insan belki Erdoğan ın fanatiklerinden olduğunu düşünüp cümlenin sonunu herşey mübah gibi doldurabilir.
Benim yazıdan anladığım ''önceleri arkasında durulabilecek,sağlam bir adamdı ,ama para güç ve otorite Erdoğan ı değiştirdi..
Yanılıyor muyum?

Teşekkür ederim
Aynen öyle söylemek istedim
ve dediğim gibi yanlış anlaşılabilir ama direk mubah yorumu çıkarılması bence önyargıdan kaynaklanır bunun başka açıklaması yok bende

Elinde diploma belgesi yok yani ve bu insan belediye başkanı, başbakan, Cumhurbaşkanı adayı. Ben şahsen biri benim hakkımda bir şey ileri sürüyorsa ispat eder sonra da hesap sorarım. Eğer yapamıyorsa bizde şüpheyle yaklaşmakta haklıyız demektir. Elinde belge olsaydı bile ne demek yani bu teknolojide artık yani. Ayrıca Yabancı dil konusunda yazdıklarıma da gram değinmemişsiniz. Hiç iş başvurusunda bulundunuz mu bilmiyorum ama bu ülkede yabancı dili olmadığı için açıkta kalan çok genç var ama Yabancı dil bilmeyen bir Cumhurbaşkanı adayımız var ne kadaan gelişmişiz dimi :31:
Yabanci dil bilseydi sevecekmiydiniz adami? Herseyi gectim inan suan sadece bunun cevabini merak ediyorum...

Erdogan in " bir gün zengin olursam bilin ki haram yemişimdir" gibi bir söylemi asla yok.
Isin tuafi, bunu uyduran kisi belliki Erdogan in hayatinida bilmiyor zira 1999 yilinda yaptigi bir konusmada bunu söyledigi söylüyorlar ama adam o yillarda hapiste:)
Okudugu siir yüzünden hapis yatiyor yani öyle konusma falan yapacak konumda degil:)

Ayrica bir demis ki " cok zengin olursam" öteki demis ki " gercekten zengin olursam" digeri demis ki "birgün zengin olursam"
Birde karalamak isteyenler hep bu sözü kullaniyor sonunada " söyledigi iddia edilen bu söz" diyor.
Iddia edilen yani gercek nedir bilmiyoruz bir iddia ile karalayabildigimiz kadar karaliyoruz iste:)

Iftira ile karalamaya calistiginiz icin ne dediginizin hicbir önemi yok.
Adamin mal varligi aciklandi ama yine ellerinde hicbir delil olmadigi halde herzaman ki iftiraci kimlikleri ile adami dünyanin en zengini listesine bile soktular:)

Neymis, kimsenin bilmedigi hesaplari varmis isvicrede.
Ulan kimse bilmiyorsa sen nasil biliyorsun:)))

Yani bu haberde ki " diplomasi yok" yalaninin degisik versiyonlari...

Son düzenleme:
Yabanci dil bilseydi sevecekmiydiniz adami? Herseyi gectim inan suan sadece bunun cevabini merak ediyorum...

Hayır sevmeyecektim çünkü yabancı dile gelene kadar başbakan olarak yaptığı kötü politikadan dolayı sevmeme imkan yok zaten o görüş açılarından dolayı ben o makama yakıştırmıyorum kendisini o ayrı mesele. Ama burada bu başlıkta diğer Cumhurbaşkanlarının eğitim ve kültürüyle ilgili bir konu açılmış ve bunun üzerine konuşuyoruz. Benim hiçbir açıdan adayım Erdoğan değil bunu başka konuda uzunca yazdım nedenlerini yani.

Peki sizce bu ülkede yabancı dil bilmeyen insanlar işe bile alınmazken en ufak işte bile en az bir tane yabancı dil sorarlarken bu ülkeyi yönetecek, ülkelerle temasa geçecek bizi temsil eden birinin İngilizce bile bilmemesi, kültürünü geliştirecek en ufak bir girişimde de bulunmaması Cumhurbaşkanlığı adaylığında göz ardı edilecek bir husus mudur. Bence en önemli konulardan biridir çünkü Cumhurbaşkanlığı sıfatı başbakanlığa göre daha genel bir durum ve ülkemizi temsil edecek bir insan seçeceğiz.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim
Aynen öyle söylemek istedim
ve dediğim gibi yanlış anlaşılabilir ama direk mubah yorumu çıkarılması bence önyargıdan kaynaklanır bunun başka açıklaması yok bende

Ön yargılı değilim sana karşı. Ama sen genelde ön yargılısın bazılarına karşı.

Hayır sevmeyecektim çünkü yabancı dile gelene kadar başbakan olarak yaptığı kötü politikadan dolayı sevmeme imkan yok zaten o görüş açılarından dolayı ben o makama yakıştırmıyorum kendisini o ayrı mesele. Ama burada bu başlıkta diğer Cumhurbaşkanlarının eğitim ve kültürüyle ilgili bir konu açılmış ve bunun üzerine konuşuyoruz. Benim hiçbir açıdan adayım Erdoğan değil bunu başka konuda uzunca yazdım nedenlerini yani.

Peki sizce bu ülkede yabancı dil bilmeyen insanlar işe bile alınmazken en ufak işte bile en az bir tane yabancı dil sorarlarken bu ülkeyi yönetecek, ülkelerle temasa geçecek bizi temsil eden birinin İngilizce bile bilmemesi, kültürünü geliştirecek en ufak bir girişimde de bulunmaması Cumhurbaşkanlığı adaylığında göz ardı edilecek bir husus mudur. Bence en önemli konulardan biridir çünkü Cumhurbaşkanlığı sıfatı başbakanlığa göre daha genel bir durum ve ülkemizi temsil edecek bir insan seçeceğiz.

her yerde ahmet necden sezer gibisi yok derken onun da ingilizce bilmemesi ve 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmasını nasıl gözardı ediyorsun . heryerde yazıyorsun onun gibisi yok diye . yabancı dil bilmiyor 7 yıl cumhurbaşkanı oldu.....:37:

Erdogan in " bir gün zengin olursam bilin ki haram yemişimdir" gibi bir söylemi asla yok.
Isin tuafi, bunu uyduran kisi belliki Erdogan in hayatinida bilmiyor zira 1999 yilinda yaptigi bir konusmada bunu söyledigi söylüyorlar ama adam o yillarda hapiste:)
Okudugu siir yüzünden hapis yatiyor yani öyle konusma falan yapacak konumda degil:)

Ayrica bir demis ki " cok zengin olursam" öteki demis ki " gercekten zengin olursam" digeri demis ki "birgün zengin olursam"
Birde karalamak isteyenler hep bu sözü kullaniyor sonunada " söyledigi iddia edilen bu söz" diyor.
Iddia edilen yani gercek nedir bilmiyoruz bir iddia ile karalayabildigimiz kadar karaliyoruz iste:)

Adamin mal varligi aciklandi ama yine ellerinde hicbir delil olmadigi halde herzaman ki iftiraci kimlikleri ile adami dünyanin en zengini listesine bile soktular:)

Sevgili weiss,
Zaten öyle bir cümleyi demiş olma durumuna göre yorum yaptık..
Velev ki demedi gerçekten nasıl olur mal varlığı? Çocuklarının gemileri, ya da çalıştığı yerler ya da ortaklılıkları marketler zincirine. Bunun mantıklı bir açıklaması olsa gerek. Erdoğan için değil sadece yoktan zenginleşen herkes için diyorum.

Bir hocamız demişti Mahmut Efendi Cemaatindeyken arkadaşlarmış çok da iyi birisiymiş zmanında ama ne zaman ki siyasete karıştı ben alakamı kestim istesem çok güzel makamlaraa da getirilebilirdim dedi. Ama b.başkanı oldu göruuşmelerimi kestim dedi.
Olayın özeti budur bana göre

Sevgili weiss,
Velev ki demedi gerçekten nasıl olur mal varlığı? Çocuklarının gemileri, ya da çalıştığı yerler ya da ortaklılıkları marketler zincirine. Bunun mantıklı bir açıklaması olsa gerek. Erdoğan için değil sadece yoktan zenginleşen herkes için diyorum.

Bn de bunu demek istemştim İpek
Yani sözun üzerinde durmadım o lafı söylediği zamanlarkı rte ile şimdiki rte yi herşeyiyle değerlendirdim kendimce.

Ben başbakanın yabancı dil bilmemesine hiç karşı değilim. Hatta şu ayrıntı hoşuma gidiyor. Dış ülkelerde yapılan zirve toplantılarında konuşmalarını hep türkçe yapıyor. Bu da onunla beraber bize,
türk diline ayrıcalık katıyor düşüncesindeyim.

Bu ayrı ve değişik bir bakış açısı. Ve de beğendim ne yalan diyim..
Ayrıca şunu da eklemem lazım ki yabancı dil biliyorum demek oldu bitti kolay bir iş değil. Adam İngilizce eğitim veren okullardan mezun olsun kendini politika ortamında idare edebilecek bir dile sahip olamaz. Ancak gidip yurt dışında eğitimine falan devam edecek orada kalacak o şekilde. O konuşmaları akıcı yapabilmesi için çok çok üst seviyede olması lazım zaten dilinin.
Yani bilip bilmemesi çok ayırt edici bir şey değil.

Ben başbakanın yabancı dil bilmemesine hiç karşı değilim. Hatta şu ayrıntı hoşuma gidiyor. Dış ülkelerde yapılan zirve toplantılarında konuşmalarını hep türkçe yapıyor. Bu da onunla beraber bize,
türk diline ayrıcalık katıyor düşüncesindeyim.

Evet kesinlikle.. Ki ülkemizi ziyarete gelen bir çok önemli isim de kendi dilini konusuyor ama onlar göze batmaz ki :)

her yerde ahmet necden sezer gibisi yok derken onun da ingilizce bilmemesi ve 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmasını nasıl gözardı ediyorsun . heryerde yazıyorsun onun gibisi yok diye . yabancı dil bilmiyor 7 yıl cumhurbaşkanı oldu.....:37:

Polemik yahut birinin tarafını tutma değil benim amacım. Hatta buradaki ankete bile oy vermedim. Başbakanı destekliyor, yahut desteklemiyor da değilim. Ama hanımefendinin yazdıklarını iki kez alıntılamama rağmen bu konuya cevap vermiyor. Hala yabancı dil de yabancı dil deyip duruyor. Sanırım beni görmezden geliyor, yahut verecek cevabı yok.

Pekii herşeye bir kulbunuz var aslı yok filan diye resimleri var Erdoğanın eşinin kıyafeti çocuklarının kıyafeti kendinin kıyafeti yani durumları açık belediye başkanı olmadan önce. Babadan kalma zenginliği yok yani. Peki o durumlardan bu durumlara nasıl gelindi çocuklarına market zincirleri, gemi filolalar nasıl kuruldu, dünyanın en zengin 8. başbakanı nasıl oldu. O yalan dediğiniz haber o zamanın yazarları ve yayın organları tarafından alenen bilinen duyulan manşetlere geçen bir konuşmadır.

Hapis yattıysa koskoca bir sene yatmadı 4 ay hapis yattı alt tarafı 26 martta girdi 24 temmuzda da çıktı. Yani 1999 da bu açıklamayı yaptığında zaten hapiste olduğunun kanıtı olamaz.

Ayrıca diğer sayfalardaki tezatlarını da zaten yazdık bedelli askerlik ile ilgili ben kimsesizlerinde kimsesiyim derken, parası olmayan askerlik yapacak yok öyle şey derken daha sonra nasıl bedelliyi çıkardığı, İmralı ile görüşme olmadı olmayacak derken sonra nasıl görüştüklerini itiraf etmesi yani kendisi tezatlıkların söylediği şeylerin tersi davranışları göstermenin baş kahramanıdır.

Sevgili weiss,

iyi bir konuya değindin ipek..

Back