Yakışır..

Parti tabanına uygun aday bulmadılar,bulunanıda ne kadar tanıyoruz ki..

Dadlum ya bakma sen anketlere boşver:27::27:

Baksana Bekir Coşkun bile kabul etmiş ablacigim. Daha onceki cumhurbaşkanlari ile kiyaslamis. Ekmeleddin Bey'i listeye almamis bile :(

AKP den önce Türkiye de kredi karti yokmuydu:)))
Türkiye de kredi karti 1968 yilindan beri kullaniliyor:)

Ama insanlar asla ellerine gecemeyecek bir para icin kredi kartinin sagldigi taksiti kullanamaz.
Yani eger insanlar olmayan bir parayi harciyor olsayi 12 yildir AKP basta, Türkiye de evine haciz gelmeyen, hapse atilmayan insan kalmazdi:))

Insanlar para kazaniyor ama kredi karti o paralari, ellerine gecmeden harcalamarina neden oluyor.

Ayrica AKP ülkemizi herkesin milyoner oldugu, kimsenin fakir olmadigi bir ülke yapti demiyor kimse.

Elbetteki düzelmesi gereken seyler var ama 2001 de acliktan kirilan, ekonomiyi düzeltsin diye yurtdisindan adam getirilen, gelen adaminda IMF den gelen parayi destekcileri ile arasinda pay edip caldigi bir ülke konumundan bugünlere geldi.

Azcik gercekler konusulsun ya...

Son düzenleme:
canım bunların gözüne soksan anlamazlar...adamın yaptıklarını dünya konuşuyo...herkes aptal bi bunlar akıllı ya

Üsluba biraz dikkat..
Bunlar dediğiniz kişiler kendi fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahiptirler,tıpkı sizler gibi...

Tek SIKINTI mi?:))

Yahu sayelerinde ülke bir gece de %200 fakirlesti.
Millet acliktan kirildi.
Bir ayda binlerce isyeri kapandi.
Ülkenin yasadigi en agir krizlerdendi.
Yani öyle miniminnacik, kücücük, tatlicik birsey degil.
Adamlar ülkenin dibine bomba koymus kadar oldular yani...
Eger onlardan sonra gelen Erdogan olmasaydi ülke bitmisti!

Bak yahu Erdoğan bitirmiş krizi görüyor musunuz. Hayır efendim yine ezbere konuştunuz. kriz atlatılmıştı yeni bir döneme girilmişti tam suların duruluğu zamanda Erdoğan başbakan olmuştur. Daha sonra yukarıda da yazdığım gibi Erdoğan'dan önce herkes cebindeki parası kadar harcama yaparken, tüketim çılgınlığı yokken kredi kartları, krediler devreye girmeye başladı. İnsanlar kredi kartı ile ceplerinden para çıkmayınca tüketmeye başladılar aldıkça aldılar bu nedenle eve gelen hacizler, dağılan aileler oldu. Eşyalar kıyafetler alındı aylarca taksitlendirildi insanlar ceplerinden hiç para çıkmayacak sandı daha sonra borcu başka kartla kapatmak için 3-5 kart daha alınmaya başlandı sonuç tüketim toplumu ve cebindekinin 2 katını harcayan sürekli borçta ve açıkta olan insanlar. Erdoğan o krizden sonraki durulmanın kaymağını yedi. IMF ye borç kapattı fiian, diğer hükümetlerde ne yaşanırsa yaşansın bu ülkenin işletmelerinin kurumlarının satılması düşünülmedi bile ama Erdoğan zamanında satılmayan işletme kurum kalmadı elimizde de bir şey kalmadı. Şimdi çok iyi durumdayız maşallah 840 tl asgari ücretle gül gibi yaşayıp gidiyor insanlar daha ne olsun dimi. Benim annem o zamanlarda tek başına çalışıp ev bakıyordu kira ödüyordu, bir de taksit ödüyordu şimdi hadi bakalım çalış tek başına da geçindir evini gel bu ülkeye hani yurtdışında yaşayıp hem de bu ülkenin ekonomisi çok güzel diyorsun ya gel tek kişi çalış kira ver, fatura öde, ye iç bir de birikim yap hadi.

Ipek ben kesin olarak ortaya konan seylere bakiyorum.
Marketler zinciri var diye iddia ediliyor, bakiyorsun, neymis " gizli ortak " mis. Belge yokmus o yüzden.
Yahu gizli ise sen nereden biliyorsun.
Bilal Erdogan in Harward a okurken stajyer olarak calisirken mortgage sistemi ile washington dan 250 bin dolarlik ev aldigini biliyor musun?
Yani azim varsa hersey olur.
Ayrica Türkiyye ye gelince evlendigi kizin aileside yaptigi girisimlerin ilgilerini cektigini söylediler kac kez.
Aile zengin, adam zaten daha okurken azimli davranan biri, elbet yatirim yapacak.
Hea bu arada ufacik bile hak yediyse Allah Kerim dir, kimsenin yaptigi yanina kalmaz.
Yani hep birseyler söyleniyor ama ispati yok, ya gizli ortak ya gizli hesap.
Yahu gizliyse sen nereden biliyorsun.
Eger bir atom tanesi kadar hak yemisse zaten kendine zulmetmis olur kimseye birsey yapamaz, yaptigida gizli kalmaz.
Ama dönüp dolasip yolsuzlugu ispat edilenleri hatta ceza alanlari aklayip paklayip, konu Erdogan olunca, gizli oldugunu iddia ettikleri mal varliklari bana tuaf geliyor.

Kısa bir şey anlatayım. Ben 24-25 yaşındayım ve bekarım o zaman..
Evdeki alış verişi malum annem yapıyor. Ve hiç siyasetle ilgisi yoktur. Yani marka ayrımcılığı yapmaz. Ya fiyatından ya da tadından dolayı seçmiştir.
Bir gün Ülker’in bir bisküvisini getirdim işe..
Densizin biri dedi ki “kim getirdi bunu?”
Ben: ben getirdim.
Densiz: nasıl alırsınız Ülker belli oldu renginiz işte. Para nelere gidiyor haberiniz var mı?
Ama adam bir sinirli görsen..
Ben: nasıl yani? Şuraya nestle getirsem sorun yok sanırım. Paranın İsrail’e gittiği söyleniyor. Sakıncası yok mu? Dedim..
Yani milletimizde bir şekilcilik ve direk ön yargı. Şahsen imanlıysa onlar “ onlar kazanmasın” demem…Nereye bağlayacağım konuyu..
Şahsen imanlı insanı severim.. Gerçek imanlı insandan zarar gelmez. Zira siyaset çok büyük bir külfettir. Bunun altından girip temiz çıkabilmek çok önemlidir. O yüzden dediğin gibi zerre kötülük ona geri döner, iyilik kat be kat artar. Ne yaparsa kendine yapar sonuç olarak.

Yokluk yıllarından Başbakan koltuğuna

Başbakan Erdoğan’ın hayat hikâyesi Beyaz TV’de yayınlandı. Belgeselde Başbakan Erdoğan hayatına dair çok özel anıları anlattı. Yatılı okuduğunu ve babasından haftalık 2.5 lira harçlık aldığını anlatan Erdoğan, “Simit ve su satarak para kazandım. Bu parayla ilk kaynak kitaplarını aldım” diye konuştu.
bakın fakir bir çocukluk geçirmiş

Emine erdoğanıda zorla kapatmışlar intihar etmeyi bile düşünmüş..ama edememiş..:31:

Emine Erdoğan (Gülbaran), 21 Şubat 1955 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğmuştur. Aslen Siirtli ve Arap kökenlidir. Siirt'ten İstanbul'a gelen annesi Hayriye Gülbaran, babası Cemal Gülbaran’dır. Abilerinin adları; Hüseyin, Ali, Eyüp’dir. Çocukluğu Fatih ve Üsküdar'da geçti. Aile'nin dört erkek çocuğundan sonra tek kızıdır Emine. 1966'da Zeynep Kamil İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra Mithatpaşa Kız Lisesi'nin ortaokul kısmına gitti.
Okumakta olduğu Mithat Paşa Akşam Sanat Okulu'ndan ders notları iyi olmasına rağmen kendi isteğiyle ayrıldı.

15 yaşına geldiğinde, büyük ağabeyi Hüseyin, “Okumayıp, evde oturacaksan artık kapanma zamanın geldi” diye uyardı. Bu uyarı çok gücüne gitmişti Emine'nin, günlerce ağladı, hatta 'intihar etmeyi bile' düşündü. Ama 1970'ten sonra annesi Hayriye Hanım'ın bağlamayı öğrettiği türbanı bir daha çıkarmadı.

Sen Emine Erdoğandan bahsedince benimde aklıma şu geldi:ssz:
$BTUpwN9IMAACxbZ.jpg
Erdoğan 1996: Hiç aşık olmadım.
Erdoğan 2013: Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bizimki biz bir aşık olduk pir aşık olduk.

Ehhehehehehhe Ramazan Ramazan gercekten güldüm:)))
Kriz atlatilmis, simdi ben size ispatlari ile Erdogan geldiginde ülke ne haldedi, IMF den alinan 5 milyar dolari kimler aralarinda hic etti tek tek yazardimda az bekleyin, iftar saati gelsin:))

canım o da yalan belge derler boşa kendini yorma:ssz:

Sen Emine Erdoğandan bahsedince benimde aklıma şu geldi:ssz:
Eki Görüntüle 1175469
Erdoğan 1996: Hiç aşık olmadım.
Erdoğan 2013: Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bizimki biz bir aşık olduk pir aşık olduk.

Bence bu çok önemli değil. Ha aşık olmuş ha olmamış.
Bazen aşka da politika karışıyor demek ki.:ssz:
Bulunduğu duruma göre söylem farkı var.

Aynen Ipek;

Gercekten bir belge gösterseler, görsem ki adamlar yemis amenna.
Ama soruyorsun ya diyorlar " gizli hesabi var bilmiyor kimse" ya diyorlar " gizli ortak aciklanmasi yasak"..

Iyide güzel kardesim , gizli ise yasak ise sen nasil ögrendin?

Simdi bakiyorum adam daha h_arward a okuker calistigi parayi hic etmiyor morgage sistemi ile ev aliyor.
Ama simdi ülkemizde adamin yaptigi her is yolsuzluk oluyor..
Diyorsun ki bak onun delil gösterilen bir yolsuzlugu yok ama su adamin yaptigi yolsuzluk ispatlanmis hatta ceza almis diyorsun amannn efendim nasil aklayacaklarini sasiriyorlar.

Eger ben görmedim, ispatida yok ise ama yapmis ise Rabbim elbet ortaya cikaracaktir.
Aksi takdir de söylenen " gizli servet" sözleri benim icin karalamadir.

AKP den önce Türkiye de kredi karti yokmuydu:)))
Türkiye de kredi karti 1968 yilindan beri kullaniliyor:)

Ama insanlar asla ellerine gecemeyecek bir para icin kredi kartinin sagldigi taksiti kullanamaz.
Yani eger insanlar olmayan bir parayi harciyor olsayi 12 yildir AKP basta, Türkiye de evine haciz gelmeyen, hapse atilmayan insan kalmazdi:))

Insanlar para kazaniyor ama kredi karti o paralari, ellerine gecmeden harcalamarina neden oluyor.

Ayrica AKP ülkemizi herkesin milyoner oldugu, kimsenin fakir olmadigi bir ülke yapti demiyor kimse.

Elbetteki düzelmesi gereken seyler var ama 2001 de acliktan kirilan, ekonomiyi düzeltsin diye yurtdisindan adam getirilen, gelen adaminda IMF den gelen parayi destekcileri ile arasinda pay edip caldigi bir ülke konumundan bugünlere geldi.

Azcik gercekler konusulsun ya...

Kredi kartı varsa neden hep senet yapılıyordu her yerde. Kredi kartı makinesi bile yoktu hiçbir dükkanda ne diyorsunuz siz. İnsanlara bunu tanıtan, özendiren, reklamlarını yapan kim? olsa ve yaygınlaşsa zaten herkes kullanırdı bir anda öyle bir duruma getirildi ki insanlar cüzdanlarında para yerine kredi kartı taşımaya başladı kredi kartının var olması ayrı şey, yaygın olarak kullanılması ayrı şey. Aylarca yapılan taksitlendirmeler insanları özendirdi. Hangi bankanın kredi kartı sistemi vardı Erdoğan'dan önce. Benim annem asla kredi kartı kullanmadı mesela eskiden Erdoğan öncesi olduğu gibi herşeyimiz senetli sepetli yapıldı elimizde varsa harcadık yoksa harcamadık ben 18 li yaşlarıma kadar hiçbir ailenin kredi kartı kullandığını onunla alışveriş yaptığını, eşya aldığını görmedim komşularımız herkes sener yaptırır yorganına göre ayağını uzatırdı yani biz bu ülkede yaşamıyoruz bilmiyoruz neyin en zaman başladığını yaygınlaştığını bir siz biliyorsunuz hem de bu ülkede bile yaşamadan. Elimizde varsa giyer alır yerdik şimdi ver kredi kartını nasılsa sonra ödeyeceğiz diyerek borç üstüne borç eklendi. Tabbi ekonomi çok iyi milletvekilleri parasına para attı zenginler daha da zengin oldu fakirinse cebinden gitti şimdi evde birkaç kişi çalışmadan geçinin geçinebiliyorsanız ben çok zor şartlarda yetiştim hanımefendi Erdoğan olmadığı dönemde de annem tek başına gayet iyi yetiştirdi bizi. Şimdi bir alınan maaşa bir de gelen zamlara bakın ayy ama doğru siz bilmezsiniz ki burada neye ne kadar zam geliyor bir marketten alışveriş kaça mal alıyor, insanlar et alabiliyor mu yiyebiliyor mu dimi siz burada yaşamıyorsunuz ki.

Back