Yakışır..

canım orasınıda rumlar isteyecekti.pontus rum soyundan geldik diye. vatansız kalacaktık
Planlanan harita da Tüklere gösterilecek yer o kadardı tabi sonra orası da aynen dediğin gibi gidecekti ve Türkiye denilen gerçekte.Bugün varsak hatta Erdoğan denen kişi dahi varsa Atatürk sayesindedir.Erdoğanı sevmek için önce Atan'a şükredeceksin ama bunu anlayacak zihniyet göremiyorum ben şurada ne anlatırsam anlatayım anlayabilecekleri kadar oky maalesef.

Okypete;
Seninle Atatürk e ne yapilamaz, Erdogan a ne dinilemez tartismayacagim, zira sacma buluyorum..
Kiyaslayanlar tek tarafli degil keza kiyaslanadabilir ikiside bu ülkede liderlik yapmis insanlar ve kimse bu dünyada insanlar üstü degil..
Elestiriledebilir, kiyaslanadabilir..
Bir tek sey var saygisizlik edilemez!
Ayrica ben burada yazabiliyorsam sadece Atatürk sayesinde ! deyip kestirmem mümkün degil zira bu söylem inancima terstir!
Atatürk olmasa Allah baska bir lider gönderir yine bu ülkeyi ayaga kaldirirdi.
Ama Atatürk vesile olmus ise benim icin saygi duyulmasi gereken bir insandir.
Ama kalkipta " Atatürk olmasa felancanin dölü olurdun, nefes alamazdin, yazamazdin, konusamazdin" gibi Atatürk ü doga üstü bir varlikmis gibi algilamak ve algilatmak benim inancima ters inancima!

Yine;
Insanlar elestirebilir, begenmeyebilir, yanlis buldugu yönler olabilir ama kimse saygisizlik etmemeli en basinda ölmüs bir insana yapilan saygisizlik Allah katindada günahtir!

yaaa süreklii kurmacalar üstüneee yorumlar yapıyorsun bir cok yorumun böle bel altından vurmalar
varsayımlarla kendini haklı cıkarmalar
Atatürk olmasa başkasını gönderirmiş
yaa başkasını gönderseydi oda Atatürk ün yaptıklarını yapsaydıı inan onu da baş tacı gönül sahibi yapar atamız derrr severdik ve sizin gibi
saygısızlık yapıptaaa ileri gerii bir sürü konusan arkadaşa orda dur derdik
siyasettir eyvvv konu akp chp falan geccc siyasete hiç dökme ama Atatürk diyince o siyasetten öte bir insan liderr değil
Türkiye nin kurusucudurr egerrr ona bile densiz konusmalar yapıyorsa artık insanları sorgularımm
insanların burdaki haddsizlikleri beni benden aldı:ssz::ssz::ssz::ssz:

Planlanan harita da Tüklere gösterilecek yer o kadardı tabi sonra orası da aynen dediğin gibi gidecekti ve Türkiye denilen gerçekte.Bugün varsak hatta Erdoğan denen kişi dahi varsa Atatürk sayesindedir.Erdoğanı sevmek için önce Atan'a şükredeceksin ama bunu anlayacak zihniyet göremiyorum ben şurada ne anlatırsam anlatayım anlayabilecekleri kadar oky maalesef.
boşver canım. ben anlayacağımı anladım çoğu mesajdan. iyi oldu.

valla ben bu düşmanlığı anlamıyorum ya, ben gerçek hayatta birinin yüzüne söylemiceğim şeyi burda da söylemem, burda da insanları gerçek karakterleriyle yanımdaymış gibi görüyorum, sanki gerçektede akp li chp arkadaşlarınız yok ya da akrabalarınız
karşı parti taraftarlarınada düşman olmak yeni moda oldu, ya da çocukken bilmiyorduk

kıymet bilmeyenleri vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum. her kim olursa olsun. Allah onlara umarım minnet duygusunuda aşılar.

Bırak canım ya valla ben dün artık birilerine bir şey anlatmayı bırakmaya karar verdim çünkü görmek istemeyene gerçekten hiçbir şey anlatamazsın kelimeler yetersiz kalır ben bildiğimi buraya yazarım ama kimseye de cevap vermem artık cümlelerimize yazık ne de olsa karşılarındaki insan ak sütle yıkanmış hiçbir yanlışı yok. Atatürk olmasaydı ile başlayan cümlelerimiz son derece haklı cümleler Allah onu vatanı kurtarsın diye yaratmış tamam Şükürler duyuyorum bunun için ama bu vatanı hainlerden, dini kendi çıkarları için kullananlardan, ülkeyi satacak olanlardan, yabancı devlet kölelerinden kurtarmış mı kurtarmış o yoksullukta sefalette herkesin ümidinin bittiği bir yerde bir milleti ayağa kaldıran bir insanın yaptıklarını da her lider yapamazdı zeka lazım, inanç lazım, bilgi lazım. Tüm dünyanın kabul ettiği hayranlıkla gıptayla bahsettiği, imkansızı başardığını kabul ettiği ülkelerde heykelleri bulunan biri ile bir Başbakanın kıyaslanması düşünülemez bile. Şu an o koltuk oturmasının, seçimle başa gelebilmesini, demokrasi nimetlerini kullanabilmesinin yegane sebebidir Atatürk. Yol, köprü, metro, hızlı trenler, hava limanları ile kıyaslanabiliyorsa ne denebilir ki. Şurada artık bunları anlatmak zorunda kalmak bile gerçekten içler acısı bir durum ne yazık ki.

Bırak canım ya valla ben dün artık birilerine bir şey anlatmayı bırakmaya karar verdim çünkü görmek istemeyene gerçekten hiçbir şey anlatamazsın kelimeler yetersiz kalır ben bildiğimi buraya yazarım ama kimseye de cevap vermem artık cümlelerimize yazık ne de olsa karşılarındaki insan ak sütle yıkanmış hiçbir yanlışı yok. Atatürk olmasaydı ile başlayan cümlelerimiz son derece haklı cümleler Allah onu vatanı kurtarsın diye yaratmış tamam Şükürler duyuyorum bunun için ama bu vatanı hainlerden, dini kendi çıkarları için kullananlardan, ülkeyi satacak olanlardan, yabancı devlet kölelerinden kurtarmış mı kurtarmış o yoksullukta sefalette herkesin ümidinin bittiği bir yerde bir milleti ayağa kaldıran bir insanın yaptıklarını da her lider yapamazdı zeka lazım, inanç lazım, bilgi lazım. Tüm dünyanın kabul ettiği hayranlıkla gıptayla bahsettiği, imkansızı başardığını kabul ettiği ülkelerde heykelleri bulunan biri ile bir Başbakanın kıyaslanması düşünülemez bile. Şu an o koltuk oturmasının, seçimle başa gelebilmesini, demokrasi nimetlerini kullanabilmesinin yegane sebebidir Atatürk. Yol, köprü, metro, hızlı trenler, hava limanları ile kıyaslanabiliyorsa ne denebilir ki. Şurada artık bunları anlatmak zorunda kalmak bile gerçekten içler acısı bir durum ne yazık ki.
çok haklısın.
inanamıyorum ya. hele ummadığım kişilerden bunları okuyunca iyice şaşırıyorum.

Yok anlamamissiniz siz o yaziyi..
Orada " Atatürk olmasaydi falancanin dölü olurdunuz, yazamazsdiniz, nefes alamazdiniz" sözlerine cevap var:)
Yani, "böyle söylemler inancima ters, Atatürk olmasa baskasi olurdu bu nedenle böyle söylemlerin benim nazarimda bir degeri yok" diyorum o yazida:)..

Benim icin aslolan, Atatürk vesile edilmis ise saygi göstermektir.
Insanlara ise, en azindan ölmüs bir insan oldugu icin saygi duymalarini söylemektir!

Simdi konuyu kapatmak bence daha hayili olur zira bos bir tartisma oldugu gibi hos olmayan bir tartisma..O nedenle kapatalim konuyu..

Yanliz anneye babaya vardiran sizinle ayni seyi savunan arkadas:) " size bu yakisir" diyorsunuzda, orada kullandiginiz " siz" siz kendiniz oluyorsunuz, bilginize:))

Konu sözcü gazetesinin sacmaladigi bir yazi...

Son düzenleme:
Back