- 22 Mart 2014
- 2.133
- 3.566
- 248
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
her yerde ahmet necden sezer gibisi yok derken onun da ingilizce bilmemesi ve 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmasını nasıl gözardı ediyorsun . heryerde yazıyorsun onun gibisi yok diye . yabancı dil bilmiyor 7 yıl cumhurbaşkanı oldu.....
Yabanci dil bilmeyen bi basbakanla yabanci dil bilip ise yinede alinmayan bi vatantasi kiyaslarsak evet bi nevi haksizlik... Ama sizinde dediginiz gibi yabanci dil biliyor olsa bile sevmezdiniz yaptigi "kötü politikadan dolayi"... Demekki bu yabanci dil sadece bi bahane...Hayır sevmeyecektim çünkü yabancı dile gelene kadar başbakan olarak yaptığı kötü politikadan dolayı sevmeme imkan yok zaten o görüş açılarından dolayı ben o makama yakıştırmıyorum kendisini o ayrı mesele. Ama burada bu başlıkta diğer Cumhurbaşkanlarının eğitim ve kültürüyle ilgili bir konu açılmış ve bunun üzerine konuşuyoruz. Benim hiçbir açıdan adayım Erdoğan değil bunu başka konuda uzunca yazdım nedenlerini yani.
Peki sizce bu ülkede yabancı dil bilmeyen insanlar işe bile alınmazken en ufak işte bile en az bir tane yabancı dil sorarlarken bu ülkeyi yönetecek, ülkelerle temasa geçecek bizi temsil eden birinin İngilizce bile bilmemesi, kültürünü geliştirecek en ufak bir girişimde de bulunmaması Cumhurbaşkanlığı adaylığında göz ardı edilecek bir husus mudur. Bence en önemli konulardan biridir çünkü Cumhurbaşkanlığı sıfatı başbakanlığa göre daha genel bir durum ve ülkemizi temsil edecek bir insan seçeceğiz.
Polemik yahut birinin tarafını tutma değil benim amacım. Hatta buradaki ankete bile oy vermedim. Başbakanı destekliyor, yahut desteklemiyor da değilim. Ama hanımefendinin yazdıklarını iki kez alıntılamama rağmen bu konuya cevap vermiyor. Hala yabancı dil de yabancı dil deyip duruyor. Sanırım beni görmezden geliyor, yahut verecek cevabı yok.
Polemik yahut birinin tarafını tutma değil benim amacım. Hatta buradaki ankete bile oy vermedim. Başbakanı destekliyor, yahut desteklemiyor da değilim. Ama hanımefendinin yazdıklarını iki kez alıntılamama rağmen bu konuya cevap vermiyor. Hala yabancı dil de yabancı dil deyip duruyor. Sanırım beni görmezden geliyor, yahut verecek cevabı yok.
verecek cevabı yok . yazıları aynı hiçbir şey değişmiyor . aynı kelimeleri değiştirip uzun uzun yazıyor .
Ahmet Necdet Sezer Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve yine aynı Üniversite de yüksek lisans yatı ayrıca hakimlik yaptı. Erdoğan'ın Akdeniz'e White Sea diyebildiği kadar bile İngilizce bilmemesine rağmen Ahmet Necdet Sezer'in böyle bir Üniversiteden mezun olup hiçbir şekilde İngilizce konuşamaması ya da anlamaması düşünülemez. İleri derece İngilizce bilmiyor olabilir ama diğer ülkelerde bizi son derece iyi temsil edebilmiştir. Bu gibi gaflara da imza atmamıştır. Her yönden donanımlı şöyle yakışan böyle mükemmel bir insan dendiği zaman ben de bunu ortaya koyarım mükemmel değil demek ki diye.
Ama seviyeyi koruyunca milleti nasil kiskirtacak?Bence de seviyeyi korumak lazım sonra bu durum karşılıklı bir hal alıyor ve terbiyesizliği yapanlar kenara çekilince RTE suçlu oluyor.
Ahmet Necdet Sezer Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve yine aynı Üniversite de yüksek lisans yatı ayrıca hakimlik yaptı. Erdoğan'ın Akdeniz'e White Sea diyebildiği kadar bile İngilizce bilmemesine rağmen Ahmet Necdet Sezer'in böyle bir Üniversiteden mezun olup hiçbir şekilde İngilizce konuşamaması ya da anlamaması düşünülemez. İleri derece İngilizce bilmiyor olabilir ama diğer ülkelerde bizi son derece iyi temsil edebilmiştir. Bu gibi gaflara da imza atmamıştır. Her yönden donanımlı şöyle yakışan böyle mükemmel bir insan dendiği zaman ben de bunu ortaya koyarım mükemmel değil demek ki diye.
Merkelde Rusçadan başka bir dil bilmiyor ? Ülkeme gelince almanca konusuyor normal , ama biz ! Bizde olamaz öyle bir şey CB nimiz her dili bilmeli ! Almanyada almanca, çinde Çince konusmali :)) dil bilmek illa ki coknl güzel ve çok da iyi olur ama önemli bir görevi sirf dili var diye ki bir çok yönünü bilmediğimiz bir adaya vermek ne kadar mantikli yahu !!
Ayrıca nasıl bir mükemmellikse adam 2001 ekonomik krizinin resmen müsebbibi... Daha ne yapması gerekiyor acaba toz kondurmanız için?
Ayrıca nasıl bir mükemmellikse adam 2001 ekonomik krizinin resmen müsebbibi... Daha ne yapması gerekiyor acaba toz kondurmanız için?
Madem sadece cumhurbaşkanını değil bir anlamda parlamenter sistemle başkanlık sistemi arasında da fiilen tercih yapacağız. O halde neden AK Parti'nin adayı Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş bir televizyon kanalında karşı karşıya gelip halkın karşısına çıkmaz?
Madem Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanını seçimle belirleyecek
Madem sadece cumhurbaşkanını değil bir anlamda parlamenter sistemle başkanlık sistemi arasında da fiilen tercih yapacağız
Madem adaylar resmen ortaya çıktı
O halde neden AK Partinin adayı Tayyip Erdoğan, CHP ve MHPnin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDPnin adayı Selahattin
Demirtaş bir televizyon kanalında karşı karşıya gelip halkın karşısına çıkmaz?
Madem Amerikanın başkanlık sistemine ya da Fransanın yarı başkanlık sistemine özeniyoruz
Ya da İngiltere gibi parlamenter sistemde ısrar ediyoruz
Ve ilk defa halk seçeceği için Cumhurbaşkanlığı seçimlerini adeta istiklal mücadelesine çeviriyoruz o zaman tıpkı
Amerika, Fransa ya da İngilteredeki gibi adaylar çıksın ekrana, nasıl bir Cumhurbaşkanlığı ve nasıl bir Türkiye istediklerini karşılıklı anlatsınlar
Öyle tek taraflı monologla promterdan okuma şeklinde değil
Gayet medeni takır takır tartışarak
Fikirleri çarpıştırarak
Çok mu zor?
Burası Amerika ya da İngiltere değil Türkiye olmaz mı diyorsunuz?
Neden olmasın
Türkiye 12 Eylül Askeri darbesinin gölgesinde yapılan seçimlerde bile TRT ekranlarında her partinin adayını yakından tanıma imkânı buldu.
Hatırlayın o günleri
Turgut Özaldan Süleyman Demirele, Erdal İnönüden Alparslan Türkeş ve Necmeddin Erbakana bir biriyle taban tabana zıt siyasi fikirler ve liderler ekranın karşısına birlikte çıkma medeni cesaretini gösterdi
Az oy alan parti çok oy alan parti ayrımı yapılmadı
Herkese eşit söz hakkı verildi
Kimi zaman tansiyon yükselse de monologdan diyaloga geçildi
Şimdi neden olmasın?
Karşılıklı konuşma ve diyalog kültüründen, demokrasi ve tartışmadan bu kadar mı korkuyoruz?
Medeni cesaretimiz bu kadar mı yetersiz?
Ayrıca şurada seçime 1 ay kaldı ve adaylar henüz açıklandı.
Bu kadar kısa sürede kim neyi nasıl anlatacak?
Tüm bu can alıcı sorulardan hareketle sevgili İbrahim Betil ve Gündüz Vassaf change.orgda bir imza kampanyası başlattılar.
Çağrı hem Ulusal ve Yerel TV kanallarına hem de Cumhurbaşkanlığı adaylarına
Söyledikleri şu: Cumhurbaşkanı adayları en az iki defa farklı konuları TVlerde karşılıklı konuşsunlar. TV kanallarını
Cumhurbaşkanı adaylarıyla birlikte program yapmaya çağırıyoruz.
Madem ilk kez cumhurbaşkanını halk seçecek o zaman çıksın adaylar halkın karşısına ve birlikte tartışsınlar
Karşılıklı Kürt Sorunundan nükleer enerjiye, işsizlikten ekonomik büyümeye, Iraktan Suriyeye, yargıdan eğitime nasıl bir Türkiye hayal ediyorlar görelim
Karşılarında sivil toplum temsilcileri de olabilir, adil bir biçimde moderatörlük yapacak bir gazeteci de
Adaylar bu teklifi kabul eder mi bilmem?
Ama bizler bu demokratik çağrıya şu linkten imza atabiliriz
http://www.change.org/tr/kampanyala...la-birlikte-program-yapmaya-çağırıyoruz#share
Gelin Cumhurbaşkanı adaylarını ve televizyon kanallarını canlı yayında hep birlikte program yapmaya davet edelim.
Halkın gücünü sandıktan önce imza kampanyası ile bizler gösterelim
EYÜP CAN
Erdoğan hirsizmis yada AKP hirsizmis !! Peki bu kadar plan proje nasil yapiliyor o halde ? Bir suru şeyler yapiliyor her bölgeyi kalkindirma projeleri var ve hepsi basladi bu projelerin her yerde hizli tren havaalanı bilmem ne calismalari var !! Nerden hangi parayla yapiliyor o zaman bunlar ?? Ülkeyi zamanında soyanlari gördük ülkeye çivi bile cakmadilar ! Hirsiz kendi cebini düşünür napsin hizli trenleri napsin havaalanlarini ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?