yakında evlenmek ve pcos korkusu

purplejk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2014
71
69
288
merhaba arkadaşlar, yakında bi evlilik düşünüyoruz nişanlıyım şuan, yaşım 30 fakat bende liseden beri pcos var öğrendikten sonra fazla olan 10 kilomu verdim, tiroid şeker vb bi sorunum yok, kilom 50 54 arası değişir boyuma göre normal ve yaklaşık 8 9 senedir kendine göre düzenli bi reglim var. 35 36 günde bir gelir. folikasit tedavisi vermişti doktorum. ondan sonra düzensiz reglim düzenli oldu. ama ben şuan ya pcostan dolayı hamile kalamazsam diye korkuyorum. benim gibi olup kolay hamile kalabilen var mı ya da bu pcostan dolayı stres yapmamak tek çözüm mü yoksa :/

Ben 5 gebelik yaşadım üçü olumsuzdu ancak pcosla alakası yok pıhtılaşma varmış. Her istediğim zamanda hamile kaldım . Reglim düzenlidir sonradan kilo bile aldım 😶Pcos oldugumu bilmiyordum doktor söyledi pcos var diye:) bunları hiç düşünmeyin şimdiden olur Allah'ın izniyle😊

Son düzenleme:
Benim yıllardır pcosum var. Çocuk istemediğimiz için korunuyorduk, kondom yırtıldı. İlk 6 saat içinde ertesi gün hapı aldım. Yine de hamile kaldım, ki dediğim gibi istenmeyen bir gebelikti. Güzel beslenirim ve spor yaparım o yüzden hastalık seyrim iyi gidiyor diye düşünüyorum. Siz yine bi şeker ve insülin direncine de baktırın derim, bunlar beraber de gelebiliyor ve hamile kalmayı zorlaştırır. Kısacası sizin durumunuzda durduk yere endişe etmezdim 🫠

Back
X