Yakın arkadaşımla küstüm

meliss7623

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
52
12
3
26
Üniversite 3. sınıfım
1. sınıftan beri arkadaş olduğum, beraber yiyip, içtiğim ve aynı yurtta kaldığım bi arkadaşım vardı
her zaman beraberdik yani hiçbi şekilde ayrılmıyoduk
beni gören onu soruyodu öyle bi arkadaşlık
ama maalesef arada büyük problemler vardı ve konuşarak da halledemedik bu sebeple arkadaşlığımızı sonlandırdık
3 senedir sınıfta ondan başka konuştuğum kimse de yok arkadaş ihtiyacı duymamıştım çünkü

ama şuan Okullar açılacak, okula nasıl gidicem bilmiyorum Özgüvenim kırıldı nedensee
otobüse bile yalnız binmek yük gibi geliyo suan
ve saatlerce fakültede duruyorum sabah 8den aksam 4e kadar, bu durum da canım sıkıyo

biraz motivasyon alabilir miyim sizlerden

Arada büyük sorunlar varsa ve konuşarak da halledemediyseniz şimdilik sonlandırmak, daha fazla kırmak ve kırılmamak adına iyi bir seçim olmuş. Zaman verin birbirinize… Ha baktınız olmadı. Şundan emin olun ki, herkesin yeri doluyor bi şekilde.

Büyük problemler var demişsiniz, olay nedir bilemiyorum. Ama okulun yarısından çoğu bitmiş. Anlaşamıyorsanız o kişinin bir önemi yok. Kulüplere falan girin muhabbet edecek birileri çıkar. Bir de bölümünüzü bilmiyorum ama staj kovalayın mutlaka. Bir şekilde vakit geçer üzülmeyin.

Seçmeli ders alma şansınız varsa başka fakültelerden falan da arkadaş edinebilirsiniz. Üniversite sonuçta lise değil biraz daha geniş düşünmeye çalışın.

Yüz yüze gelince yumuşarsınız belki. Sorunlar çok büyük değilse ilk adımı siz atın ne olacak ki . O da sizi özlemiştir derseniz de barışmayız o zaman da okulunuzu okumaya bakın siz sonuçta eğitim almaya gidiyorsunuz arkadaş bulunur

Aynı şeyi üniversitede yaşamıştım. Tüm ortamamiz beraberdi bazı sebeplerden gorusmemeye başladık. Ne olduğunu anlamadan başka bir arkadaş ortamim oldu çevrem artti. Çok da güzel zamanlar geçirerek bitirdim okulu. Yani öyle yalnız falan kalmazsın korkma kapatma kendini. Belki barisirsiniz belki olmaz ama tek kişiye bağlamak iyi degil üniversite ortamını. Bu senin daha çok arkadaş edinmene farklı insanlarla paylaşımlar yapmana sebep olabilir. Boş yere çok üzme kendini. Üniversite arkadasliklarinin cogu birgun biter. Kalan da gerçek dost olarak kalır hayatinda

3 yılın ardından sınıftan bi arkadaş grubuna dahil olman çok zor olsan bile ait hissetmezsin o yüzden en iyisi kulüplere katılman. Hem farklı bölümlerden arkadaşların olur hem de vakit geçirirsin.
Ya da alacan kitabını kalemini oturacan kütüphanede ders çalışacan, bu durumu fırsata çevirecen.
Ama yined ünide tek başına takılmak bir süre sonra çok sıkıyor iyi bilirim...

Bu da bir hayat dersi olsun, asla bütün enerjinizi sadece bir insana yoğunlaştırmayın. Sonra böyle yalnız kalınıyor.
Merak etmeyin başka insanlarla arkadaş olursunuz. Kendinize yeni uğraşlar öğrenci kulüpleri bulun.

Ben de ev arkadaşımla hem aynı sınıftaydım hem de ailelerimiz aynı şehirdeydi birlikte gidip geliyorduk
2.sınıfın ortasında birbirimize girdik
Ayırdık evi falan
Ben de çok düşünmüştüm nasıl yaparım diye hatta bu korku yüzünden daha önce de çok alttan almıştım
Sonrasında daha güzel arkadaşlıklar kurdum

hemşirelik okuyorum okulla beraber staja çıkıyorum yinede konustugum insanlar var tabi ki ama arkadasım suan düsman kesilmiş durumda rahatsız oluyorum bu yüzden

aynen öyle çok haklısınız
dostumu buldum sanıp aramaya ihtiyac duymamıştım açıkçası
kurs, kulüp vs dediğiniz gibi biraz sosyalleşicem

aynı durumdayızz sayılırr bizde hem aynı üniversitede hemde aynı mahallede denk gelmiştik öyle samimiyetimiz ilerledi zaten
insallah bende sizin gibi güzel arkadaşlıklar kurabilirimm

açıkçası başka arkadaşlarım var farklı bölümlerdeyiz ama otururuz görüşürüz yurttan sınıftan vs de konustugum var ama yakın arkadaşlık farklıydı tabi..
benim derdim 120 kişilik sınıfın icinde,
onunla olan dostluğumu bâki sanıp bel bağladığım için yalnız kalmış olmak…
sınıfta cok zaman geçiriyorum maalesef ders sayımız çok fazla bu rahatsız ediyor beni
dediginiz gibi kitabı kalemi alıp ders calısıcamm gibi görünüyor

Son senemde sıkı arkadaşlıklar kurdum. Öncesinde merhaba merhabanın ötesine pek geçmiyordu. Yeni arkadaşlık edinebilirsiniz. Daha önünüzde kaç dönem var? Yemekhaneye beraber gidin, staj esnasında sohbet edin, kantin veya kafeterya varsa gidip çay alıp için. Birkaç haftaya eve bile bir yere kadar beraber git gel yaparsınız.

Yukarıda bir üye zor demiş ama sallamış. Tecrübe ettim.

umarımmm
gerçekten yeni birilerine yeni bi ortama ihtiyacım var umarım doğru insanlarla karşılaşırım bu sefer

inşallahh yaa gerçekten bende cok istiyorum güzel bi arkadaşlık kurmak
herkesle merhaba merhabayım sınıfın çoğuyla yani, tebessüm eder geçerdim hiç yoktan
umarım sıkıntı yaşamam ben de
bakalım hayırlısı olsun

bana karşı düşman kesildiği için şuan barışma ihtimalimiz asla kalmadı , yüzyüze görüşmek de fayda etmemişti
zaten cok da yanaşmak istememiştim açıkçası
okula gidip dersimi dinleyip gelecegim gibi görünüyorr
eğitim,kariyer daha önemliymiş

Sizin iş olur gibi. Ödev grubu varsa daha da kolay olur. Yiyecek bir şey etrafınızdakilere ikram edin, bisküvi gibi. İlla sohbet konusu açılır. Başka birilerine dersle ilgili soru sorun derken her çiçekten bal çalın. İlla birileriyle kaynaşırsınız

Seçmeli ders alma şansınız varsa başka fakültelerden falan da arkadaş edinebilirsiniz. Üniversite sonuçta lise değil biraz daha geniş düşünmeye çalışın.
çok sacma bi üniversitede asla geniş düşünemeyeceğim bi bölümde okuyorum maalesef
hemşirelik öğrencisiyim maalesef 120 kişilikk bu sınıf her anlamda lise gibi
üniversite okuduğumu dahi hissedemiyorum zaten
ister istemez sınıftaki arkadaşlık ilişkileri vs de bu yönde şekilleniyor
başka bölümlerden ders alma vs imkanım yok maalesef müfredattan dolayı ve haftanın 5 günü 8-16 okuldayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…