Yakın Arkadaşım, Ben ve Sevgilim arasında geçen olay

Flumsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
10
4
29
Merhabalar, konu biraz uzun olabilir okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yaklaşık 9 senelik yakın bir arkadaşım var. 2.5 senedir de erkek arkadaşımla beraberim. Bu arkadaşım benim çoğu şeyimi bildiği gibi erkek arkadaşımı da en başından beri bilen birisidir. Fakat ben erkek arkadaşımla aramda resmi birşey olmadığı sürece arkadaş-aile tanıştırma olaylarına girmek istemediğim için arkadaşımla hiç yüzyüze tanıştırmadım. Arkadaşımın ısrarları üzerine 1.5 sene sonra ayaküstü bir cafede üçümüz oturduk, tanışmaları böyle oldu.

Arada sırada üçlü olarak buluşmalar oldu, erkek arkadaşımla yakın arkadaşımın belli bir muhabbetleri oluştu zamanla. Bir yılbaşı hediye meselesi için kız arkadaşım üçlü whatsapp grubu kurdu, oradan da sorular bilgi alışverişi derken grup kapanmadı muhabbet için açık bıraktılar. Benim arkadaş biraz rahat bir tiptir, mesela bir partiye gideceği zaman giydiği kıyafetini gruba atar yorum ister, başka zaman size birşey anlatacağım der önce duşa girmem lazım gibi rahat tavırları beni rahatsız etti ama arkadaşım olduğu için ses etmedim erkek arkadaşımı uyarmakla yetindim sadece.

Bu arkadaşımın kafaya taktığı bir çocuk var zamanında biraz vakit geçirmişler sonra olmamış vs. çocuk şu an nişanlı ama hala kız arkadaşım onunla konuşmaya devam ediyor biz arkadaş çevresi olarak uyarmamıza rağmen. Bu olayı benim erkek arkadaşıma da anlatıyor, bir erkek gözüyle bana yorum yap diyerek. Neyse böyle böyle aylar geçti. Bu arkadaşım o çocukla yaptığı konuşmaları benim sevgilime özelden göndermiş, kendi özeli hakkında da birşeyler anlatmış. (bar olaylarını) Sevgilimse dayanamamış "niye bu kadar takıntılı davranıyorsun karşındaki nişanlı bir adam bırak artık" şeklinde edepsizce de bir laf etmiş silmiş sonra. Bunlardan benim haberim o sırada yok, sonradan oluyor.

Ben bu olayları bilmediğim ve aramızın iyi olduğunu sanıp kız arkadaşımdan İngilizcesi iyi olduğu için ingilizce mülakatlardan filan yardım istiyorum sevgilim ve kendim için. 1-2 ay sonra toplu bir kız buluşmasında durduk yere "sevgilin bana hesap sormaya kalktı o kim oluyor ki de bana hesap sorabiliyor çocuk bile bana böyle laflar etmedi (nişanlı olanı kastediyor) Sevgilin seni seviyor biliyorum ama bugün bana bu lafları eden diğer kızlara neler demez sen bunun telefonunu kurcala konuşmalarına bak hiç belli olmaz" tarzı bir konuşma yaptı. Hiç rengimi belli etmedim olay kapandı gitti.

Sonradan da dediğim gibi o olayları öğreniyorum sevgilimden işte. Ama en çok üzüldüğüm nokta üçümüz arasında olan bir olayı yakın arkadaşımın benden önce gidip ortak arkadaşlarımıza anlatmasıydı. Arkadaşlarıma sorduğumda ise sen çok sertsin senden korkuyor o yüzden sana anlatmadı kendileri halletmiş dediler. Ben adam yemiyorum sonuçta, arkadaşım ve sevgilim arasında bu olay geçmiş bunu en son öğrenen ben suçlu olanda ben arkadaşıma göre. (rahatmışız güya biz )

Ben erkek arkadaşımla yüzleştim resti çektim, sonucunu biliyor birşey olursa artık. Ama bu arkadaşım ne kendini anlattı bu yüzden sana söylemedim diye de yüzleşmedi benimle hiçbirşey demedi sonradan. Ortak arkadaşlarımıza başka benim suratıma başka şekilde anlatmış olayları yani. Benimde bu olaydan sonra yakın arkadaşıma karşı samimiyetimi kaybettim, konuşmak hiç içimden gelmedi. O da hiçbir şekilde neden böyle davranıyorsun diye arayıp sormadı. Kendimi geri çektiğim içinde zamanla mesafe oluştu.

Sizce mesafe koymakta haksız mıyım? Ne yalan söyleyeyim üzüldüm de bu kadar sene sonra bu hale gelmemize siz ne düşünüyorsunuz,nasıl davranırdınız?

Yakın arkdsm sandığınız kişi pek yakın değilmiş size.Sadece siz çok değer vermişsiniz.Hatta suan bile kafaya takiyorsunuz.Hic güvenilir bir tip degil.Uzak durun.Kesinlikle görüşmeyin.Kafaniza da takmayın.Sizi takmıyor zaten.

Ne münasebet sevgiline nişanlı bi erkeğe yazdığını anlatıyor ya?
Ben böyle şeylere açığım manasında falan.
Sevgilin de ne diye sana anlatmıyor bu durumu?
Demek ki arkadaşın sevgilinin ona destek olacağını hatta yoldaş olacağını düşünmüş bakmış ki destek göremiyor sana yetiştirmiş kendini haklı gibi gösterip.
Ben olsam araya değil mesafe koymak hiç görüşmezdim bile.

Edepsizce birşey söylememiş ki sevgiliniz. Doğru olanı söylemiş. Ama kız arkadaşınılza olan durumunuz için birşey diyemeyeceğim.

İnsanlarla çok yakın olmamak lazım.

Ne kadar gereksiz bir samimiyet olmus arkadasinla sevgilin arasinda

Bence sen biraz da guvenmiyorsun bu kiza. Birak kalsin bu mesafe. Iyi bir arkadas olsa sevgilinke arani acabilecek davranislarda bulunmazdi.

Arkadaş tehlikeli uzak dur. Duşuna kıyafetine kadar her seyı sorup sonra da o kim okuyor dıyemez.. bunu ortamda yuzune vurmalıydın biiiiir...
İkincisi erkek arkadasının açıklaması ne oldu? Önemsemedim anlatmadım,saçmaladımvs ise ğzerine gştmeseydin keske.. burada işin suyunu çıkartan arkadaşşş.. bence de görüşme

Yakin arkadasiniz sizden korkan biri olsa orta yerde sevgilinizle ilgili sert konusmaz. Arkadasinizi hic gozum tutmadi. Sevgiliniz de iyi yapmis onu engellemis. Mumkunse siz de o arkadasinizi engelleyin ...

Ikisinin arasını bozan neden başka bir şeymiş gibi geldi bana. ..
Aynen katılıyorum.Bosuna dememistir telefonunu araştır sevgilin neler yapıyor diye.Tam bir seytan.Erkek Arkdsi da guvenlilir gelmedi.Dediginiz gibi yakın kız arkdsi ve sevgilisinin arası başka bir nedenle bozulmuştur.Sevgilinizi takibe alın.

Arkadaşlarınizla beşeri iliskilerinizi bi kenara bırakın, Sizin sizden mesul olan kişi erkek kişisidir. Bu denli rahatsız olacağınız bi durumda erkek arkadaşınızı kız arkadaşlarınızla muhatap etmeyecektiniz. Madem ettiniz ebeveyni gibi bana şunu anlatmadı tarzı eylemlere girmeyin. Keza çok sizi ilgilendiren bi konu değil.. Erkek arkadaşınız da gerekli cevabı vermiş..
Kız arkadaşınızın tepkisine gelince; Madem görüşünü merak ettin Sordun, fikrine de saygı duyacaksin demeniz gerek bence..

Ayrıca nişanlı adama olan ilgisi kendisini baglar . Onayladigimdan değil. Altını cize cize arkadaşınıza imalariniz cok ortada.. Olaylar bu duruma gelene kadar rahatsız olmadınız mi?

Bana o lafları söyleyince bende benim haberim var zaten dedim ağzına laf vermemek amacıyla.
Erkek arkadaşımsa o kadar mesajlar arasından sadece cımbız gibi benim ona söylediğim tek laf sana geliyorsa o işte birşey var dedi. Evet sana anlatmalıydım ondan önce, o kısımda hatalıyım dedi

Tabii ki beni erkek arkadaşım ilgilendirir, ilk mesajımda da yazdım zaten öyle çok arkadaşlarımla tanıştırayım beraber takılalım diyen bir tip değilim. Erkek arkadaşımla beraberliğimizin 1.5 sene sonrasında, kız arkadaşımın benimle olan samimiyetine güvenip tanıştırdım hata yapmışım zaten şu an anlıyorum.
O nişanlı adamla olan olayı sadece tüm arkadaşları olarak uyarı yaptık bitti benim için gerisi beni ilgilendirmez zaten.

Kimle gezdiğinize , kimle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin. Çünkü ; bülbül güle, karga çöplüğe götürür... MEVLANA

Ben o kız arkadaşımla bu olay sonrası sadece 1 kez konuştum, onda da bana "sen beni yanlış anladın ben senin iyiliğin için söyledim başka birşey düşünmeni istemem" diye konuştu.
Bende toplu buluşmada bana dikkat et etrafına demiştin bende öyle yapıyorum zaten "arkadaşımı" dinliyorum bak deyince cevap vermedi.

Ve bu olay yaklaşık 6 ay önce oldu o zamandır da ne görüşüyorum ne konuşuyoruz. Ortak arkadaşlarımız hep beraber buluşalım edelim diye bu aralar ısrar edince aklıma geldi sizinle de paylaşayım yanlış mı düşünüyormuşum en başından beri diye sormak istedim.

Mesafe konusunda haklıymışım daha iyi anladım.

Nişanlı bir erkekle görüşen bir zihniyet nasıl yakın arkadaşınız olabilir onu anlamadım ne olduğu belli zihniyeti belli arkadaşımız kim olduğumuzu göstermez mi bakın size rahat olduğunuzu söylemiş kendi gibi bilmiş...Hayatta bazen hiç olmayacak kişileri olmayacak yerlere koyarız geçmiş olsun üçlü WhatsApp grubu, sevgilinin olay ortaya çıkana kadar ses etmemesi başka başka durumlar ben olsam iki tarafında gereken tepkiyi gösterirdim o arkadaşla ilişkimi keserdim.

9 senelik arkadaşımdı kendisi hemen hemen çocukluk döneminden yani, o zihniyeti destekliyorum anlamı çıkmasın buradan. Çevre değişikliği, bulunulan ortam insanları değiştirebiliyor ak dediğimiz şey karada çıkabiliyormuş. O arkadaşımla görüşmüyoruz zaten.

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ay ne gereksiz samimiyetler ne münasebet sevgilim ve arkadaşımla grup oluşturmak. Yakın arkadaşınız da olsa sevgilinizle bu samimiyeti hiç hoşuma gitmedi. Erkek arkadaşınız bu nişanlı olayı üstüne doğru bir yorum yapmış niye edepsizlik olsun ki. Edepsiz olan asıl nişanlı birini baştan çıkarmaya çalışıp bunu hakliymis gibi millete anlatan arkadaşınız. Arkadaşınız bana hiç masum gelmedi ama sevgiliniz de nedense bende şüphe uyandırdı. Takibe almanızda fayda var bence. Arkadasinizla daha görüşmeyin

Kız arkadaşınızı tanıştırmamanızdan rahatsız olduğunuz belli ama rahat biri ithamları falan çok çirkin. Eger bu kadar rahat hissetmiyosanız araya mesafe koyacaksınız sevgili saklama yerine. Ki şunu da diyeyim sevgilinize bence de güvenmemelisiniz yargılamak akıl vermek ona kalmadı kestirip atabilirdi hadi konuştular diyelim gelip size anlatabilirdi. En son bana söylediler diyeceginize sevgiliniz niye size demedi onu düşünün siz.

Ve lütfen rahatsızlık duyduğunuz arkadaşınız varsa çıkarın hayatınızdan. Kızın belki de sizin sandığınız gibi bi durumu yoktu ama sırf yok rahattı yok şöyleydi diye ona kesmişsiniz faturayı. Ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…