Yağsız Yoğurt

eylulum456

Süslüüü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
233
0
46
İzmir
Kızlar bir şey sorucam evde yaptığımız yoğurdun kaymağını ayırınca üstünden o yoğurt yağsız yoğurt mu oluyor? Yani diyet listelerindeki yağsız yoğurtla eşdeğer mi ?

Ben ev yoğurdu yiyiyorum.Uzmanlar bas bas bağırıyo hazır yoğurt yemeyin die özellikle light yoğurt ve sütün yağı alınırken tüm vitaminleri gidiyomuş.

Kızlar bir şey sorucam evde yaptığımız yoğurdun kaymağını ayırınca üstünden o yoğurt yağsız yoğurt mu oluyor? Yani diyet listelerindeki yağsız yoğurtla eşdeğer mi ?

sütü kaynatmadan buzdolabında 4 yada 5 saat bekletiyorum üzerinde biriken yağını alıp öyle pişiriyorum yada pişirip soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletiyorum yağı üzerinde birikiyor onları toplayp derin dondurucuda biriktiriyorum daha sonra çoğalınca onlardan tereyağ yapıyorum çiğ olarak aldığım kaymağıda börek yaparken kullanıyorum

bende aslinda hazir yogurt sevmiyorum. ama kendim mayaladigimda hic tutturamiyorum :44:
ama diyetteyken hazir yogurt yemistim ayda 6 kilo vermistim

yani biz de evde yapıyoruz yoğurt diyetisyene sordum geçenlerde kaymağını alınca az yağlı olurmuş. Süt de öyle. Teşekkürler hepinize

kaynamış süütn kaymağı alınınca yağ oranı azalır elbette ama yağsız süt olması için belli bir işlemden geçmesi gerekir, bu arada, bnm bildiğim diyetlerde kaymaklı olmadığı sürece yoğurdun yağlı olup olmaması sorun değil yani ev yoğurdu homojenize edilmiş light yoğurtlardan daha sağlıklı da olabilir
ben mesela diyette hiç light yoğurt almadım ama sütü yarım yağlı ya da yağsız içerim sütteki kokuyu sevmediğimden... yoğurt mayalı olduğundan çok sorun değil yani...
ev yoğurdunu tavsiye ederim
bir de mayasını tutturamayan arkadaşım...
3-4 kg yoğurda 1 yemek kaşığı yoğurdu sütle sulandırıp ılık süte karıştır, kapağını kapat güzelce beze sar, 3-4 saat beklettikten sonra buzdolabına koy, 1 gün sonra tüket olur mu

Ben de yagsız yogurt arıyorum içim ve danone ninkiler en az yag oranına sahip olanlar ama ,bi açıdan da evet işlem gördüğü için zararlı olabilirler :S kaynatıp bekletip yagını alma olayını ben de deneyebilirim ama ne kadar az yaglı olur o zaman o da tartısılır ..iyice kafam karıştı çok şükür :)

diyet yoğurda eş değer olmaz sanırım, yağsız süt kullanmanız gerekir, üstünde biriken yağın bir kısmıdır sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…