• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Yağız ismi hayvan demek mi? :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
kızlar yardım edin bebeğimin ismini yağız koyacaktık komşum bakımlı hayvan anlamınada geliyormus dedi canım cok sıkıldı doğuma cok bişey kalmadı ismine bişeyler yaptırdım okadar canım cok sıkıldı :((( doğru muu

Bende simdi sözlükten baktim 1. esmer 2. doru 3. yigit demek yaziyor. Ve 2. olan 'doru' atlarada deniyormus. 1 kelimenin bir kac anlami olabiliyor. Bence hosunuza gitmis koyun, anlamini soranlara yigit demek dersiniz, öylede yaziyor saten.
Benim oglumun adi aras, nette at kili bile yaziyor. Ama biz Firat ve Dicle nehri gibi bir nehir ismi diyoruz, Aras nehri var sonucta. Sizde yagiz delikanli deyin.

Bende simdi sözlükten baktim 1. esmer 2. doru 3. yigit demek yaziyor. Ve 2. olan 'doru' atlarada deniyormus. 1 kelimenin bir kac anlami olabiliyor. Bence hosunuza gitmis koyun, anlamini soranlara yigit demek dersiniz, öylede yaziyor saten.
Benim oglumun adi aras, nette at kili bile yaziyor. Ama biz Firat ve Dicle nehri gibi bir nehir ismi diyoruz, Aras nehri var sonucta. Sizde yagiz delikanli deyin.
Anlamını soranlar inan hiç umrumda değil canımı tek sıkan ilerde okulda falan öyle bişey kulağına gelirse üzülür mü gelip bana anlamı hayvan demek der mi :(

Yağız kelimesi aslında isimden ziyade sıfat olarak kullanılır ve insan hayvan fark etmeden iri, bakımlı, gösterişli, yapılı gibi anlamlara gelir.
Bu sıfatı istediğiniz canlının başına getirebilirsiniz. Eğer gerçekten bu ismi koymak istiyorsanız koyun cahil insanla da muhatap olmayın.

Benim beğendiğim bir isim değil fakat anlamı güzel bir isim. Bence bakmayın onlara siz beğenmişsiniz e oğlunuz sorun yaşarsa anlatırsınız. Her isimle dalga geçilebilir istenirse. Üzülmeyin

Ona bakarsanız buğra deve burak at demek..içinize sinmiş hiç takılmayın bence gayet güzel.

Güzel yorum yaptınız ismine biri bişey derse bu cevabı vereceğim Hemde peygamber efendimizin atının adıydı değil mi

Ever pegamber efendimizin miraca yükseldiği varsayilan atın adı. Buğra da erkek deve demek.burçin dişi geyik demek.Ki bi arkadaşın da dediği gibi doğrudan aslan yunus gibi hayvan isimleri bile veriyorlar çocuklara.

Back
X