merhaba arkadaşlar.
Dün akşam kahveciden aldım. demir havan da aldım. tahata olan bunu ezmez dedi satıcı. hakikaten de öyle. Çok ama çok sert. demir havanda 15 dakikada 1 tatlı kaşığı anca toz haline getirebildim. Türk kahvesi gibi yapılır diyorlar
bende 1 orta boy fincana 1 tatlı kaşığı toz yeşil kahveyi koyup kısık ateşte kaynatıp hemen ocakatn alıyorsunuz. iyice kaynatmıyorsunuz.
sabah öğle akşam 3 öğün yemeklerden 30 dakika önce içiyorsunuz.
ben böyle öğrendim uyguluyorum. bakalım buraya yazarım. Ama aklıma takılan sorular var: Bilen cevaplasın lütfen!
1- Tane halinde 1 tatlı kaşığı da yapılııp içebilir diyor bazı siteler? acaba hangisi doğru ve etkili ? toz mu tane mi?
2- Sıcak suda 4 dakika demlenir diyen de var? Acaba hangisi doğru ve etkili? Demleme mi türk kahvesi gibi pişirme mi?
3- Günde 2 kereden fazlası zarar diyenler var? vücutta su tutmaya neden oluyormuş.Ama hazırların reklamlarında tüm öğünlerden önce 3 kere yazıyor? Acaba hangisi doğru? İki kere mi üç kere mi?
4- şekersiz mi içilecek? tatlandırıcı olur mu?
Bilenler yazsın. lütfen yanlış bişey yapmak istemiyorum. çünkü tadı kötü. şekersiz içemiyorum. tatlandirici ile içiyorum gelişmelrei yazacağım söz...
Merhaba. Ben uygularsam demlemeyi düşünüyorum kaynamayla pek bir yararı kalmaz sanırım. Şeker de kullanmayacağım ama net bir bilen bir şey derse çok yararlı olacak dediğin gibi
Keşke sen uğraşmasaydında öğütülmüş alsaydın canım çok uğraştırmış