yağ yakıcı yeşil kahve

similey

Anne olmak istiyorum
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
137
52
118
son günlerde yeşil kahve [çiğ kahve çekirdeklerin] den çok söz edilir oldu ben bitkisel kürlerden vaz geçemeyenlerdenim özellikle soğan kürü favorim soğan kürü topiğinede yazmıştım soğan kürü ile 4 kilo vermiştim fakat istikrarlı olamadım yeşil kahveyi aklıma taktım ve denemek istiyorum benimle birlikte denemek isteyen varsa buyursun boy 1.62 kilo 66 60a bile düşsem şükür edicem ama diyettede istikrarlı olamıyorum bende pco var göbeğim büyük 87 cm falan buda beni piskolojimi olumsuz etkiliyor eh yazda geliyor bana bu konuda yoldaş olurmusunuz

hayırlı olsun topiğin, devamı gelir de istediğin kiloya çabucak düşersin inşallah.ben ilk kez duydum bu yeşil kahveyi bir haftadır diyetteyim sarımsak çayı yapıyorum evde birde şu yogurt kürü (tarçın-zerdeçal-zencefil) , bu yeşil kahve nasıl bir şey aktarda mı bulunur?

Şuan ben kefir deniyorum ama bu yeşil kahveyi nasıl tüketmek gerekiyor ki
iki şekilde bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı yeşil kahveyi ekleyip birtaşım kaynatıp demlenmesini bekliyosun ve sıcak içiliyor ikincisi ise yeşilkahveyi çektirip ki bu çekilmiş satılmıyor türk kahvesi gibi pişirip içiliyor günde iki fincandan fazlası zararlı olduğu söyleniyor kahveyi içtiğin zaman iki litre su tüiçmek gerekiyormuş aksi taktirde vücutta su tutmasına neden oluyormuş ve yeşil çaydan daha çok anti oksidan içeriyormuş

teşekkür ederim ilginiz için benimde diyet yaptığım zamanlar oluyor ilk yaptığımda 75 kiloydum zaten diyet ve bitki çayları bol sıvı tüketerek 63 e düşmüştüm ama göbek ozamanda vardı beni çok sevdi ama ben onu sevmiyorum sonra tekrar aldım sabahları 66 geliyorum sarımsak çayını denemedim am zencefil ve zerdeçalı bir süre yaptım diyete motive olsam bende yaparım ama yapıcam başarıcam diyemiyorum inancım bitti piyasaya her çıkan ürüne ilgilenmiyorum ama yeşil kahve çok mantıklı geldi son zamanlarda tvde sıkça duyuyorum bölgesel incelme sağlıyormuş benim kalçam basenim yok sadece göbek var o da bana yapıştı çok uzattım biliyorum soruna gelince evet aktarda satılıyor ben aldım bir kere pişirdim tadı güzel kokusu yok gibi nerdeyse ama çektirincemi daha etkili yoksa demleyincemi bilmiyorum

sarımsak çayı kokmuyormu peki bir faydasını görüyormusun

[h=3]Yeşil Kahve[/h]
07 Ağustos 2013 Çarşamba 13:21
bilgi@ivek.org.tr

YEŞİL KAHVE…
Malum ramazan ayı bitti. Birçoğumuz bu bir ay boyunca lezzetli iftar sofralarına dayanamayıp mutlaka birkaç kilo almışız. Peki, şimdi bu birkaç kilo fazlalıktan nasıl zahmetsizce kurtulabiliriz?

Bu soruya birçok cevap bulunabilir, zayıflamak için onlarca yöntem mevcut ama ben bugün yeşil kahveden bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda yeşil kahvenin zayıflatıcı özelliğini sıklıkla duyar olduk. Peki, nedir bu yeşil kahvenin hikmeti…
Yeşil kahve-ham, henüz kavrulmamış kahve çeşididir. Hazırlanışı ve tüketimi ise bildiğimiz siyah kahveden farklı değildir. Önceleri bulunması çok zordu ama son zamanlarda raflardaki yerini almaya başladı.

Yeşil kahvedeki antioksidan,vitamin ve amino asit miktarı siyah kahveye kıyasla daha fazla. Ayrıca, ek olarak yüksek ısıda yok olan ve kavrulmuş siyah kahvede bulunmayan klorojenik asit içeriyor. Klorojenik asitin lipoliz özelliği(yağ yakma özelliği) siyah kahveye kıyasla %47 daha fazla ve bu yeşil kahvenin zayıflatıcı özelliğini açıklıyor. Ama bunun yanı sıra zayıflamak için fiziksel aktiviteyi de göz ardı etmemiz gerekiyor.

Yeşil kahvenin içeriğindeki faydalı maddeler sadece zayıflatıcı özelliğe sahip değil, ayrıca beyin aktivitesini de artırıyor. Yeşil kahve hamile kadınlara kontrendike değil ve kafein miktarı daha azdır. Bilindiği gibi kafein miktarı kahvenin kavrulma derecesine bağlı, kahve kavruldukça kafein miktarı artar.

Yeşil kahve nasıl hazırlanır ve nasıl tüketilir?

İlk önce yeşil kahve çekirdeğini öğütmemiz gerekiyor daha sonra bildiğimiz klasik yöntemle kahve makinesinde veya frenchpress yöntemi ile hazırlanır. Ayrıca klasik Türk kahvesi gibi de pişirilir ( 2 çay kaşığı yeşil kahveye soğuk su ilave edilir kısık ateşte pişirilir ve fazla kaynatmadan ateşten alınır). Yeşil kahvenin kokusu ve tadı siyah kahveden daha farklıdır.

Kahve demişken sizlerle kavanoz ve iki fincan kahvenin hikâyesini paylaşmak istedim, eminim bunu okumak size iyi gelecek. İşte kavanoz ve iki fincan kahvenin hikâyesi;
Ne zaman; hayatınızda bazı şeyler çekilmez hale gelirse,
Ne zaman; yirmi dört saat kısa gelmeye başlarsa,
O zaman; kavanoz ve iki fincan kahveyi hatırlayınız…
Bir gün bir felsefe profesörü, elinde bazı malzemelerle derse gelir. Ders başladığında; hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe kavanozunu alır. Sonrada kavanozu ağzına kadar tenis topları ile doldurur. Ardından öğrencilerine kavanozun dolup dolmadığını sorar…
Bütün öğrenciler hep bir ağızdan dolduğunu söylerler.
Bunun üzerine; profesör önündeki kutulardan birinden aldığı çakıl taşlarını, kavanoza döker. Çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurmaya başlar. Profesör yeniden kavanozun dolup dolmadığını sorar.
Öğrenciler yine hep birlikte; ‘evet doldu’ derler.
Profesör bu defa da, masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu yavaşça kavanoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur. Profesör yine aynı soruyu sorar. Öğrenciler de yine koro halinde ‘evet doldu’ derler.
Profesör bu kez ise masanın altında hazır bekleyen iki fincan kahveyi alır. Başlar kahveyi kavanozun içine dökmeye. Bu kez de kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur. Bunun üzerine öğrenciler gülmeye başlar… Ardından profesör öğrencilerine nasihat etmeye başlar;
Bu kavanoz sizin hayatınızdır.
Tenis topları; Hayatınızdaki önemli şeylerdir. Yani aileniz, çocuklarınız, sağlığınız, arkadaşlarınız gibi. Diğer şeyleri kaybetseniz de, bunlar hayatınızı doldurmaya yeter.
Çakıl taşları ise; Sizin için daha az önemli olan diğer şeylerdir. Yani işiniz, eviniz, arabanız gibi.
Kum ise; diğer ufak tefek şeylerdir. Şayet kavanoza önce kum doldurursanız; Çakıl taşlarına ve özellikle de tenis toplarına yeterli yer kalmaz.
Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi; ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz; Bu defa da önemli şeyler için vakit kalmayacaktır. Dikkatinizi mutluluğunuz için önemli olan şeylere çevirin.

Çocuklarınızla oynayın.
Sağlığınıza dikkat edin.
Sevdiklerinizle yemeğe çıkın.
Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın.
Öncelikle tenis toplarını kavanoza yerleştirin.
Öncelikleri, sıralamayı iyi bilin.
Gerisi hep kumdur…
Bu arada bir öğrenci merakla şu soruyu sorar; ‘Hocam peki, o iki fincan kahve nedir?’ Profesör gülerek cevaplar; ‘Bu soruyu bekliyordum. Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun; Her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan kahve içecek kadar yer vardır…”

Afiyet olsun……

Bu yazı toplam 43885 defa okunmuştur.

şunu belirtmek isterimki kahvenin çiğ halini kast ediyorum yukardaki resimde görüldüğü gibi farklı isimler altında satılan tozlahaplar filan dyil yani o tür hapların içinde ne olduğu belliği dyil ben kahvenin doğal halini kastediyorum:126:

Teşekkürler. Takipteyim

ben 73 kiloyla basladım 71'im şuan tabi sudan falan verme mevzuna bu haftaki düşüşü pek ciddiye almıyorum, önümüzdeki haftalar belli olacak tabii devamlılık gösterirsem (inşallah gösteririm) benimde göbekte yaglanma cok zaten üst tarafıma alıyorum en cok sarımsak çayının tadı berbat geceleri içiyorum o yüzden kimseyi rahatsız etmiyorum sanırım sabahları yarım saat egzersiz yapıyorum az yiyorum işte böyle bakalım inşallah bu kadar sıkıntının sonucu güzel olur da gider şu kilolar.. sarımsak küründen sonra kahveyi deniycem, dönüşümlü yapabilirim.. sana yol arkadası olurum buarada

tabiki eslik ederseniz memnun olurum ben diyet yaptığım dönemlerdeki kazandığım alışkanlıklarımı hala sürdürüyorum misal aburcubur yemiyorum kola filan içmiyorum tatlı arasıra çikolata ile kolaya aşırı düşkünlüğüm vardı şimdi şimdi arasıra yesem içsemde severek yeyip içmiyorum eski iştahım yok artık buna rağmen veremiyorum zor oluyor picos var bende zor kilo veriyorum o yüzden kahveyi deniycem

hımm kardeşim var 19 yasında o da pkolu cok cabuk kilo alıyor ve verirken zorlanıyor.. gerci şuan kilo problemi yok ama hep dikkat ediyor.. ne güzel aburcubur ve kolayı kesmişsin bende cok düşkünüm off günümdü dün biraz yedim bir de ben kilo verme hızımdan hiç memnun değilim şu kahve metabolizmayı da hızlandırır mı acaba :26: ara öğün de yapmıyorum kurutulmus meyve falan eklemeyi düşünüyorum bu hafta aslında

moralinizi bozmayın karalıysanız ben bu işi baraşara bilirim diyorsanız verirsiniz ben kendimi motive edipte yapıcam diyemiyorum diyet yaptığım zaman halsiz yorgun mutsuz hissediyorum ilk 1. haftayı atlatana kadar ama bir haftayı doldurmadan bırakıyorum tabi o ayrı konu yeşil kahveye gelince evet metobolizma hızlandırıcı etkisi çok yüksek olduğu söyleniyor yeşil kaahve ile ilgili haberleri araştırırsanız görürsünüz üstelik yeşil çaydan daha fazla antioksidan içeriyor yeşil çayı tüm diyetisyenler öneriyor bilirsiniz birde şunu söylemek istiyorum ben antalyada otelde çalıştım uzun süre çoğunluğu ruslar olmak üzere (rus kadınları nasıl desemçekici liğle ünlüdür)yabancı müşterilerimiz sabah kahvaltısından önce bir sada kahve içerlerdi birgün türkçe bilen bir müşteriye sordum neden sık kahve tükettiklerini güne iyi başladıklarını dinç hissettiklerini ve metabolizmayyı uyardığı için formda kaldıklarını söylemişti bu bahsettiğim siyah kahve buna ilaveten uzmanlar kahve meyvesinin kavrulduğu zaman tüm yaralı vitaminlerin kaybolduğunu söylüyor zayıflamak için olmasada kavrulmuş kahve alışkanlığınız varsa yeşile dönün diyorlar ben onların yalancısıyım:26:çok fazla anti oksidan olduğu için kansere filanda iyi geliyormuş

bende bugün başlıycaktım güyya diyete başlıycaktımyürüyüşle destekliycektim:2:yalan oldu hastalandım çok fena iyileşince hemen başlıycam ve inşallah bu sefer olucak inanıyorum :2:

boy 1.62 kilo 66 önce 60 a düşsem yeter diyordum umutsuzluğu üzerimden attım özgüven patlaması yaşıyorum şu an hedef 55 bir kaç sene önceki fotoğraflarıma baktığımda kendimi çok ihmal ettiğimi gördüm bukilolarımı atıp göbeğimi boşuycam baya büyüdü okul çğına gelmişti yeşil kahveçok faydalı olsa gerek baksanıza beni nasıl gaza getirdi daha içmeden işe yaradıbu sefer olucak inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…