Yabancı uyruklu komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediğim gibi zararın ucu kendilerine dokunduğunda, daha iyi anlayacaklar...

Sadece baharattan değildir o koku , evde çok kalabalıklaştır muhtemelen , ev de havalandırılmıyordur, eeee temizlik de yoksa kokar tabi ..

Yine sukredin ya bi cinli otursaydı komşu olsaydı kedi-köpek böcek pörtü
Herşey yenecekti

Cin’de yasayan biri olarak sunu diyeyim; salca kokusuna tahammul edemiyorlar.
Peynir, zeytini sofrada gormeye tahammul edemiyorlar. Onlarin da secici olduklari seyler var.

gerçekten böyle uzun uzuuun yazardım ama dışardan davulun sesi hoş geliyordur tabi :)

Kimse kusura bakmasın ama apartman rahatsızsa kendilerine düzen verecekler. Bu ülkede ki tek yabancılar onlar değil ki, niye diğer yabancılardan böyle şikayet etmiyoruz? İnsan gibi davranıyorlar çünkü diğerleri. Bu ülke 90larda balkanlardan nasıl göçler aldı? Yaşı 35 üstü olanlar hatırlarlar. O zaman neden böyle sıkıntılar yaşamadık? Biz ırkçı bir millet değiliz. Biz saygısızlığa, terbiyesizliğe, umursamazlığa kızan bir milletiz. Suriyeli ve afganlarda biz her istediğimizi yaparız hali var ve uyarmazsan artarak devam ediyorlar. Geçen daha eşim Suriyeli bir adamla kavga etti çünkü adam resmen 4 yaşındaki kızımı ezerek yürüdü geçti. Bir de pis pis baktı güldü. Eşime tartışırken polis çağır diyor gülerek. Eşim inanılmaz naiftir normalde dedi ki Polis çağırmam seni burada öldürürüm , herkeste bana şahitlik yapar senin benim karıma kızıma laf attığına dair ,banada hiç bir şey olmaz. Ayarına inince kaçtı gitti. Böyle olmak zorunda mıyız biz? Kusura bakmasın laf, uyum sağlayacaklar yada gidecekler.

Yaa o kadar yanlış genelliyorsunuz ki
Tamam geldiler ve kontrolsüz üremeleri doğru değil
Ama bu konuyla ne alaka?
Ayrıca ülkede tek kontrolsüz üreyen mülteciler değil ki
Meseka yaşadığım yerde vanlı bi aile var
Oturmaya koltukları yık ama kadın 4.ye hamile
Tüm vanlılar kötü dememe yeter mi bu?

Veya sanki ülkede ilk kez bir suriyeli çocuk türk çocuğa vurdu
O olaya kadar okullarda zorbalık bilmem ne hiç yoktu
Ülkeye şiddet sanki mültecilerle beraber geldi
O zamana kadar güle oynaya el ele yaşayan insanlardık biz

bu arada konu sahibi balkonda mangal yasak değil mi ?
balkonda mangal bile yakmıyoruz demişsinizde
kebap şehrindeyim , kebap yapalım diye alanlar var ücretsiz tahsis edilmiş mangalına kadar duran ,bizler bile balkonda falan yapmayız hele yeni yapılar sitelerde falan zaten komple yasak ...
bizim burada bile yasakken siz nerede yaşıyorsunuz da serbest kılmışlar şaşırdım doğrusu

Dusuncelerinize uyan bir apartmanda olsaydınız keşke yukarıda bir üye yazmış yurtdışında sanırım türkleri almayan siteler varmış bakın bu kadar basit istemeyenler aynı binada kimse de ırkcısın o bu diyemez. Sonuçta onların yaşam alanı.
Ama ev sahibinizin umrunda bile değil cebine giren paraya bakıyor demem o ki bina size uygun bir bina değil demek ki?

Bir de değiştirmeyecegimiz şeyler icin bukadar uzulmek dert edinmek pek sağlıklı bir durum değil

Neyse, daha fazla uzatmak istemiyorum konuyu. Dediğim gibi, başka yerlere gidecek. Başka tartışmalar çıkacak...

eşin çok kötü bir adammış gerçekten size laf attılarsa çocuğu ezdilerse nolmuş sevgi dili her şeyi iyileştirir etrafa kalp atarak gezmelisiniz size vursa diğer yanağınızı çevirmelisiniz çok kötü insanlarmışsınız
mesela burdaki arkadaşlar hep evini açtı

90 lı yıllarda amcamlar almanyaya göçtüler
Sonraki zamanlarda almanlarla olan maceralarını anlatıyorlardı
Almanlar bizlerin mahallarinden geçerken burunlarını kapatoyorlardı
Yemeklerimizin koktuğunu türklere ev vermediklerini söylüyorlardı
Bu konu bana o durumu hatırlattı

Hiç yanlış genellemiyorum elbette içlerinde doğru düzgün yaşayan aileler de vardır. Mülteci olarak gelinen bir yerde bu kadar kontrolsüz doğurmak ne kadar doğru ? Ben sürekli doğum yapmalarından ziyade mülteci olarak gelinen bir yerde böyle üremelerine karşıyım.

Yıllarca turizm sektöründe çalıştım birçok milletten insan gördüm ama Ortadoğuluları genelde sevmezler . Çünkü asla kurallara uymazlar.

Söylediğim akran zorbalıgı sempati duymamamın sebeplerinden biriydi . Çünkü ucu benim evladıma dokundu.

Son düzenleme:

Mülteci sorununa tepki gösterme adı altında , o dönemden çok daha önce ülkeye gelmiş, farklı milletlerden insanlar da haksızlığa uğruyor.

Devletten yardım almayan , kendi mal varlığıyla gelen , yıllardır Türkiye'de yaşayan ve çalışanlar da var.

Sizin Suriyeli ve Afgan nitelemeniz de bu anlamda hatalı olmuş. Her milletin iyisi de var , kötüsü de.

arkadaşlar ülkemizde yabancı uyruklu insanların olmaması imkansız ,siz hiç kabul edilmesinler istiyorsunuz ama afganından ,suriyelisine , japonundan polonyalısına nereli olduğunun önemi yok
asya ile avrupayı bağlıyoruz dünyanın ortasında bir ülke burası ,başka ırk uyruk olmaması mümkün değil,nasıl gelip yaşamasınlar nasıl yemek yapmasınlar bizim türklerde başka ülkelerde aykırı davranışlar yapmıyorlar mı sanki? ...

ayy neyse konuya baktıkça sinirlerim tepeme çıkıyor tatlı canımı üzemicem
iki gün sonra kontrolsüz göçün kimliksiz insanların kontrolsüz üremelerin sonuçlarını hep birlikte yaşayacağız
ama keşke çok sevenler yaşasa da ben ve benim çocuklarım yaşamasa
keşke bende gidebilsem de uzaktan ama öyle demeyin savaş mağdurları diyebilsem
bi toplanın dua edin benim gibi kötü biriyle aynı ülkede yaşamazsınız

Lütfen yazdıklarınızı tekrar okuyun.
İdrak yeteneğinde problem varsa, benim söylediklerimi çekme başka bir tarafa. Misal verdim ben orda... Parfüm kokusundan da örnek verdim.

konu sahibi tüm apartman toplanıp imza toplarsanız apartmandan attırabilirsiniz
yöneticiyle konuşun kendileriyle iletişime geçsin
devam ederse de dediğim gibi imza toplayın başka çözümü yok

Yanlız koku sadece yemek kokusu değildir acaba evi mi havalandırmıyorlar ? Bir konuşsanız çünkü evi sık sık havalandırsalar zaten çıkar koku

Sizin de konunuz buram buram ırkçılık kokuyor ama neyse

Koku konusunda ben aşırı hassas bir insan olduğum için sizi anlayabiliyorum. Ama ne yapabilirsiniz ki? Gürültü olsa neyse, insanlar yemek yapıyor.
Kültür farklı, damak zevki farklı. Karnabahar haşlayın ve o mutfağa girin bakalım,balık kızartın, işkembe kokusu, kemik kaynatın?? Bu kokular da başkalarına iğrenç gelebilir.

Belki münasip bir üslupla konuşabilirsiniz, en azından cam ve aspiratör açsın, belki açmıyordur. Direkt şikayet etmektense önce tatlı dil bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…