Dediğim gibi zararın ucu kendilerine dokunduğunda, daha iyi anlayacaklar...Tamam insanlar zor durumda kaldılar savaştan kaçtılar geldiler can tatlı ama mülteci olarak geldiğin yerde ne olacağın bile belli değilken her sene tavşan gibi üremesinler bir zahmet. Biri elinde, biri sırtında, biri bebek arabasında , biri karnında , resmen cocuk ziyanlığı.
Mesela bir tane Suriyeli bir çocuk oğlumun çenesine vurup ağzını kanatmıştı şimdi ben nasıl seveyim nasıl sempati duyayım ?
Yine sukredin ya bi cinli otursaydı komşu olsaydı kedi-köpek böcek pörtü
Herşey yenecekti
gerçekten böyle uzun uzuuun yazardım ama dışardan davulun sesi hoş geliyordur tabi :)İşte sorun burada. Her Türk aynı olmadığı gibi her afgan suriyeli de aynı değil. Biri suç işledi diye neden diğerleri de "cezalandırılıyor"? Kılıçla kızcağızı delik deşik eden de bir Türktü. Hepimiz kendimizden nefret mi edelim şimdi? Ben yurtdışında doğup büyüdüm. Irkçılığa da islamofobiye de maruz kalmışlığım var. Oyüzden ASLA bir insanı ırkından dininden dilinden dolayı hor görmem nefret etmem. Bunu yapanlara karşıyım. Suçu işleyen suçludur. Kaldı ki burada ortada suç bile yoktu. Yemeğin kokması hoş olmayabilir Ana konudahibi konuyu ırka siyasete vs getirdi
Yaa o kadar yanlış genelliyorsunuz kiTamam insanlar zor durumda kaldılar savaştan kaçtılar geldiler can tatlı ama mülteci olarak geldiğin yerde ne olacağın bile belli değilken her sene tavşan gibi üremesinler bir zahmet. Biri elinde, biri sırtında, biri bebek arabasında , biri karnında , resmen cocuk ziyanlığı.
Mesela bir tane Suriyeli bir çocuk oğlumun çenesine vurup ağzını kanatmıştı şimdi ben nasıl seveyim nasıl sempati duyayım ?
eşin çok kötü bir adammış gerçekten size laf attılarsa çocuğu ezdilerse nolmuş sevgi dili her şeyi iyileştirir etrafa kalp atarak gezmelisiniz size vursa diğer yanağınızı çevirmelisiniz çok kötü insanlarmışsınızKimse kusura bakmasın ama apartman rahatsızsa kendilerine düzen verecekler. Bu ülkede ki tek yabancılar onlar değil ki, niye diğer yabancılardan böyle şikayet etmiyoruz? İnsan gibi davranıyorlar çünkü diğerleri. Bu ülke 90larda balkanlardan nasıl göçler aldı? Yaşı 35 üstü olanlar hatırlarlar. O zaman neden böyle sıkıntılar yaşamadık? Biz ırkçı bir millet değiliz. Biz saygısızlığa, terbiyesizliğe, umursamazlığa kızan bir milletiz. Suriyeli ve afganlarda biz her istediğimizi yaparız hali var ve uyarmazsan artarak devam ediyorlar. Geçen daha eşim Suriyeli bir adamla kavga etti çünkü adam resmen 4 yaşındaki kızımı ezerek yürüdü geçti. Bir de pis pis baktı güldü. Eşime tartışırken polis çağır diyor gülerek. Eşim inanılmaz naiftir normalde dedi ki Polis çağırmam seni burada öldürürüm , herkeste bana şahitlik yapar senin benim karıma kızıma laf attığına dair ,banada hiç bir şey olmaz. Ayarına inince kaçtı gitti. Böyle olmak zorunda mıyız biz? Kusura bakmasın laf, uyum sağlayacaklar yada gidecekler.
Hiç yanlış genellemiyorum elbette içlerinde doğru düzgün yaşayan aileler de vardır. Mülteci olarak gelinen bir yerde bu kadar kontrolsüz doğurmak ne kadar doğru ? Ben sürekli doğum yapmalarından ziyade mülteci olarak gelinen bir yerde böyle üremelerine karşıyım.Yaa o kadar yanlış genelliyorsunuz ki
Tamam geldiler ve kontrolsüz üremeleri doğru değil
Ama bu konuyla ne alaka?
Ayrıca ülkede tek kontrolsüz üreyen mülteciler değil ki
Meseka yaşadığım yerde vanlı bi aile var
Oturmaya koltukları yık ama kadın 4.ye hamile
Tüm vanlılar kötü dememe yeter mi bu?
Veya sanki ülkede ilk kez bir suriyeli çocuk türk çocuğa vurdu
O olaya kadar okullarda zorbalık bilmem ne hiç yoktu
Ülkeye şiddet sanki mültecilerle beraber geldi
O zamana kadar güle oynaya el ele yaşayan insanlardık biz
simdi afganlarda suriyeliler de çok ponçik ırklar degiller bunu kabul edelim bence.
bizim milletin kizmasi bence birazda sundan biz bir topluma muhtac olacak olsak rahatsiz etmemek, uyum saglamak icin cabalariz ama simdi suriyeliye afgana bakiyorum maasallah geldigi ulkeye uyum saglama cabasini gectim, ceplerinde kemerlerinde kılıclar satirlar e o zaman insan şunu soyluyo madem bu kaar küheylandın niye kaçtın aslanım?
bizler yillardir belkide asirlardir farkli toplumlarla birlikte yasiyoruz atiyorum bir afrikali icin bir japon icin veya cinli icin kimse niye geldiniz defolun vs vs, demediyse bunlara soyluyorsak bir sebebi var demek ki.
adamlar calismiyorlar senim benim vergilerimle senden benden iyi yasayip birde memleket onlarinmis gibi davraniyorlar mesele bu, ama buda demek degilki evinde yemek pisiren insana ay ne bicim ya kokutuyosun her yeri demek hakki versin bize.
kendimizi ev sahibi gibi dusunup zarari olmayan afgainada suriyelisinede rusunada herkese iyi davranalim tabiki ama hak edene.
sapla saman karismasin yani
ay bizimde vardi boyle bir komsumuz..
Kapinin onune cop koyarken asla coplerinin agzini baglamazlardi
Bir uyardik iki uyardik
İdrak yeteneğinde problem varsa, benim söylediklerimi çekme başka bir tarafa. Misal verdim ben orda... Parfüm kokusundan da örnek verdim.
Doğu mutfağından örnek vermiş gibisi. Eski apartmanımda diyarbakırlı komşu vardı, mis gibi de kokardı yemekleri. ÖYle apartmana da yayılmazdı yani anca kapısnın önüne kadar ve hafif koku.
Ama bu koku: apartmanın kapısını açar açmaz burnuna geliyor, geçiyor ordan ciğerlere, ordan mide - pankreas devam edip gidiyor.
Bir üst kattan bile alıyorsun kokuyu. Aç kalsınlar demiyorum, sadece o kokan ne ise ne azından miktarını vs. azaltsınlar. İyi ben de çöpümü koyayım kapının önüne, akşama kadar tüm apartmana sinsin...