Yabancı uyruklu arkadaşımın derdi

Ama o ev Ayşe'nin üzerinde değil miydi babasından dolaylı yoldan satın slinmisti
Ayşe safsa biz gerizekalıyız o zaman eksik yerler var anlatılmamış Ayşe evlenmiş kurban olan adam calismis ayşede
kendine ve ailesine calışmış(127bin dolar az para değil) ilk günden bu yana
Şimdi şöyle o olay, ev babanındı ama baba ölse kimin olacak,çocuklarının yani Ayşe ve kardeşlerinin. Ama Ayşe’nin eşi bilmiyor evi onlardan aldıklarını. Adam dil falan bilmediği için karısına sen al diyor yani o noktaya geliyor olay. Yada bunlar o noktaya getirmişler. Çünkü adam çok yoğun çalışıyormuş orada vakit olarakta ayıramıyordu muhtemelen. Parayı eşine verdi al kardeşini babanı yanına alın evi diye. zaten evi eşine alıyor. Babada kızının üzerine geçirdi evi, kız tapuyu aldı. Para da otomatik olarak bunlara kaldı olay bu.

Şimdi şöyle o olay, ev babanındı ama baba ölse kimin olacak,çocuklarının yani Ayşe ve kardeşlerinin. Ama Ayşe’nin eşi bilmiyor evi onlardan aldıklarını. Adam dil falan bilmediği için karısına sen al diyor yani o noktaya geliyor olay. Yada bunlar o noktaya getirmişler. Çünkü adam çok yoğun çalışıyormuş orada vakit olarakta ayıramıyordu muhtemelen. Parayı eşine verdi al kardeşini babanı yanına alın evi diye. zaten evi eşine alıyor. Babada kızının üzerine geçirdi evi, kız tapuyu aldı. Para da otomatik olarak bunlara kaldı olay bu.
Anladım bir önceki msj da Ayşe'nin kocası çocukların yanında bağırmış sulalen sana aldığımız evin parasını ödesin demiş ya ona istinaden sordum bunu tapu Ayşe de yani Ayşe ve ailesi gerçekten komplo teorisine uygun aile

Bir film vardı Leonardo Di Caprio'nun.
Sıkıysa yakala diye.
Orada Leonardo türlü türlü oyunla bir gün pilot, bir gün doktor vs oluyordu. Herkesi kandırıyordu.Yalandan diplomalar yapıp herkesten para çalıyordu.
Ayşe Hanım onu yapmış eşine..

Bu olayın filmdekinden tek farkı Ayşe Hanim'in elalem yerine eşini kandırması.

Film idi gerçek oldu olmuş.. :KK59:

Özbekistan da İşci maaşı 200 tl ortalama . 127 bin dolar para biriktirmek bir de bu açıdan bakın derim.
Ayşe’nin eşi o statüde bir adam olarak çalışmıyor. Çok iyi bir Türk şirketinde. Bizzat çizim proje yapıyormuş.Adam yönetici pozisyonunda proje yöneticisi gibi, şantiyeleri falan kontrol ediyorlar yeri gelip kendilerinde çalışıyorlar ya ondanmış işte.mühendis gibi. Ufaktan yetişme olanından.

Ayşe’nin eşi o statüde bir adam olarak çalışmıyor. Çok iyi bir Türk şirketinde. Bizzat çizim proje yapıyormuş.Adam yönetici pozisyonunda proje yöneticisi gibi, şantiyeleri falan kontrol ediyorlar yeri gelip kendilerinde çalışıyorlar ya ondanmış işte.mühendis gibi. Ufaktan yetişme olanından.
Yok ben onu demek istemedim Ayşe gilin ülkesinde paranın büyüklüğünü kıyaslamak anlamında dedim,

işinde ne kadar iyi olursa olsun alaylılar mühendis kadar maaş almazlar. hele proje yöneticisi falan hiç olamazlar. ek işlerle kazanmıştır parasını o ayrı. benim anladığım arkadaş eşi için değil Ayşe için diyor o ücreti. yani aman canım ne olacak dediği meblağ eşinin geliri olmasa rüyasında bile göremeyeceği bir tutar. adamın kızma sebebi belkide budur. siz yazdınız buraya ev demiş olmuş, ne isterse almış eşi. hala para tırtıklamanın derdindeyse kim güvensin Ayşe'ye.

Nasıl tanışmışlar Ayşe ile eşi?
Muhtemelen Ayşe bacımız, "Hayatımız kurtulacak" diye eşini avladı ve para sömürüsü ilk çocuğun ardından başladı.
Size minik hoş bir aşk hikayesi gibi aktarıyordur kendisi ve fakat hiç zannetmiyorum, gayet planlı bir kafesleme örneği olsa gerek. Çocukları da ardı sıra adam bir yere kımıldayamasın diye yaptı kuvvetle muhtemel.
11 yıllık evliler diyorsunuz 10 yaşında çocuk var, hop sağlama almış bacımız ve para akışı gizli kapaklı başlamış kendi tarafına.

Eh adam da bunca sene sonunda uyanıyor işte parçaları bir araya getirip.
Çocukları dahi adım adım planlı yapmıştır.

Ne olursa olsun kadınla beraber olmuş, sevişmiş doğuma gelmesi gerekmezmiydi? Aldır çocuğu demek kötü değil mi sizce?
Belki çocuğun kendisinden olmadığını düşündü.
Ayşe işine geldiği gibi anlatıyor size durumu.
Neticede adam aldatılmış, güven yok.

işinde ne kadar iyi olursa olsun alaylılar mühendis kadar maaş almazlar. hele proje yöneticisi falan hiç olamazlar. ek işlerle kazanmıştır parasını o ayrı. benim anladığım arkadaş eşi için değil Ayşe için diyor o ücreti. yani aman canım ne olacak dediği meblağ eşinin geliri olmasa rüyasında bile göremeyeceği bir tutar. adamın kızma sebebi belkide budur. siz yazdınız buraya ev demiş olmuş, ne isterse almış eşi. hala para tırtıklamanın derdindeyse kim güvensin Ayşe'ye.
Evet bende aynen sizin dediğiniz gibi güveni oturtman gerekir diyorum ve yazdıklarınızı okuyorum. Eğer kurtarmak istiyorsan bunu yapacaksın. Asla sesimi yükseltmiyorum kavga etmiyorum diyor asla. Eve gelmiyor neredeydin diye sıkmıyorum diyor. Doğuma gelmedi hepimiz kızdık. O tek laf etmedi. Mesaj yazmış doğumdan sonra kocasına gösterdi." Kızgın olduğunu biliyorum. Ondan gelmedin. Çok güzel oğlumuz oldu. Sen benim tek erkeğimsin.Senin iyi olduğunu bilmek bile bana yeter kocam.Sen olmasan ben kadın değilim bu dünyada erkeğim" yazmış. Allahım ölecem şimdi benim aklıma gelmez bu laflar. İşte düzelmesi için elinden geleni yapıyor sizdende yardım istiyor her yönden.

Nasıl tanışmışlar Ayşe ile eşi?
Muhtemelen Ayşe bacımız, "Hayatımız kurtulacak" diye eşini avladı ve para sömürüsü ilk çocuğun ardından başladı.
Size minik hoş bir aşk hikayesi gibi aktarıyordur kendisi ve fakat hiç zannetmiyorum, gayet planlı bir kafesleme örneği olsa gerek. Çocukları da ardı sıra adam bir yere kımıldayamasın diye yaptı kuvvetle muhtemel.
11 yıllık evliler diyorsunuz 10 yaşında çocuk var, hop sağlama almış bacımız ve para akışı gizli kapaklı başlamış kendi tarafına.

Eh adam da bunca sene sonunda uyanıyor işte parçaları bir araya getirip.
Çocukları dahi adım adım planlı yapmıştır.
Bir yorumda yazmıştım. Tanışma evlenme hepsi 1.5 ay

Merhaba kk kadınları. Yabancı uyruklu komşum ve arkadaşım adına yazıyorum.Kendisi burada üye olsa, ifade ederken Türkçesinin yetmeyeceğini düşünüyor.Takma isim olarak ona Ayşe diyeceğim. Konuya başlıyorum.

Ayşe'yi 5 yıldır tanıyorum. Eşi yurdışında çalışırken tanışmışlar.Bizler eşinin ailesini tanırız ama artık onlar burada yaşamıyor. Ayşe ve eşi, 5 yıl önce Türkiye ye geldiler artık burada yaşıyorlar. Toplamda 11 yıllık evliler. Ayşe, yeni doğum yaptı. Toplam 4 çocuğu var. 3 kız (ikizler 10 ve 8 yaşları) ve şimdi oğlu oldu. Henüz 45 günlük. Eşi hep dışarlarda çalışan arada gelip bir süre kalan biriydi.Bu yüzden doğumunda yoktu. Bizler destek olduk ona. Ama herşeyi aslında biz öyle biliyormuşuz.Ayşe dolmuş ve herşeyi dün anlattı. Ayşe nin eşiyle sorunları var. Ve doğumuna bile gelmedi. Adam 3 gün oluyor geleli ve bebeğini yeni gördü.

Ayşe ve eşi tanışıp yurt dışında evlenmişler. Aslında çok mutlularmış. İkizleri ve diğer kızı yurtdışında doğmuş.Ayşe, yurtdışında babası yüzünden ilişkilerinin bozulduğunu söylüyor. Eşine bir yalan söylemek zorunda kalmış.Fakat bu yalan ortaya çıkınca eşinden özürdilemiş çok pişman olmuş eşi affetmiş. Fakat eşi, Ayşenin ailesine kızgınlığı geçmeyince, karısını da sevdiği için, Türkiye ye dönme kararı almış. Ayşe yi bu manayla ailesinden uzakta tutmak istemiş. Yine aynı şeyler olmasın diye.Bunlar Türkiye ye gelmiş.Bir süre sonra Ayşe nin babası çok kötü hastalanmış tabi aradaki buzlar erimiş. Diğer kardeşleri falan enişteyi aramışlar hepsi toplanıp Türkiye ye gelmişler. Ayşenin babasını tedavi ettirmişler.Eşi çok üzülmüş ailesinden ayırdığı için kızı bu yüzden vicdanen babasının tüm sağlık masraflarını karşılamış.Yine bir sorun kalmamış.
Fakat yinede eşinin arada bir o eski yalan mevzusunu açması ona huzursuzluk veriyormuş.Ayşe,eşi yabancı olduğundan kendisi de Türk vatandaşı olmadığı için geçmişten gelen bazı sorunlar olduğu için, ta yurtdışından beri eskiden beri az az para koyuyormuş kenara böyle bir alışkanlık etmiş kendine. Zor zamanımız olursa çıkarır koyarım ortaya diye.2 yıl önce Ayşe nin bu hesabını eşi bulmuş. Burdada adam patlamış.Kadını dinlememiş bile ben bizim için biriktirdim demesini.Özkarısını birde hırsızlıkla suçlamış.Aralarına soğukluk girmiş.En son bunların Akdeniz de yazlığı var orada Ayşe nin tüm ailesi misafirken hepsini evden kovmuş,üstelik Ayşe de dahil. Tabi Ayşe gitmemiş çocuklar var sonuçta vatandaşlık sorunları falan var.Adam evden kopmuş arada gelir gider olmuş, diline boşanma lafı gelmiş adamın.Ama mücadele ettim diyor. Kadın kocasını çok seviyor ve çok saf kalpli aslında, en son eve geldiği bir gün yakınlaşma olmuş. Kadın hamile kalmış.Ama adamın umurunda olmamış hatta aldır bebeği bile demiş kadına. Ve sonuç doğumuna bile gelmedi adam.Bu kadar ileri gitmesini beklemiyordum diyor. Hayatında birinin olduğundan şüpheleniyor kendi kendine kurup.

Ayşe şu an korkuyor, bebek olsa bile arada beni boşar mı? Haklarım neler diyor? Bu bebek eşimi değiştirir mi yumuşatır mı? Çünkü çocuklarına düşkün diyor.Kendisi hala Türk vatandaşı değil. 3 kızı çift vatandaş. Çocuklarının eğitiminin Türkiye de devam etmesini istiyor. Yarı yarıya alabilir miyim mesela diyor mal paylaşımından? Ve kocasını seviyormuş aslında boşanmak istemiyormuş bunuda ekliyor,ben ne kadar gururlu ol desemde. Ama kadının durumu biraz farklı işte. Beni bu ülkeden gönderirler mi? de sorularından biri.

EDİT: Ayşe ye, kızlar ilk yalanın ne olduğunu mutlaka sorarlar. Detaylı ve dürüst olmalısın dedim. O da yaz dedi. Şunu belirteyim ilk duyduğumda bende çok büyük yanlış yapmışsın dedim ama bebişi görüyorum hergün dayanamadım.O yüzden objektif olamıyorum. Sizlerin dilinin ve üslubunun bazen sert olabileceğini de belirttim.Sonra darılma, kırıma dedim.(çok uzun mesele valla şimdiden hakkınızı helal edin)

Bunlar yurt dışında eşinin kiraladığı ve o sıralar halihazırda yaşadığı villa tipi bahçeli fakat merkeze uzak bir evde yaşıyorlarmış.Eşi arabasıyla işe gidip geliyor, kendisi çıkmak istese uzak kalıyormuş.Bu sebepten merkeze taşınmak istemiş Ayşe. Fakat adam apartman tipi yaşamı sevmiyormuş.Bu arada ikizler olduğunda adam söz vermiş ev alalım diye karısının üstüne yapacakmış.Ayşe ev aramaya başlamış merkezde ikizlerde olunca biraz merkez konusunda ikna etmeye başlamış kocasını. Ayşenin babası burada devreye girmiş. Merkezde babasının evi varmış. (ama bunu Ayşenin kocası bilmiyor) Bu evi kiralayın demiş babası.Ayşe de eşim kabul etmez baba hem o ev eşime göre çok küçük bunalır o evde,hemde gurur meselesi yapar gibilerinden.Babasıda o zaman söyleme demiş. Sen ev bulmuş, beğenmiş gibi yap,ikizlerin var işte yumuşar kıramaz manasında. Yabancı birinden kiralamış gibi gösteririz önemli değil yabancıya para vereceğinize ailemizde kalsın para demiş,hem kocaman evlere boşuna kocan çok para vermemiş olur akıllı davran demiş. Kızda aynen söyleneni yapmış,( detaya girmiyorum iyice uzar) .1 seneye yakın o evde kirada kalmışlar. Sonra 3. kıza hamile o evdeyken, ve erkek kardeşi bir suçtan ceza alıyor. Para cezası almış ve çok yüksek. Bunlar başta baba olmak üzere başlamışlar Ayşe'yi aramaya kardeşin hapismi yatsın biraz yardım yapın eşinle konuş. Kız demiş olmaz baba yarın yüzümüze vurur isteyemem.Babası demiş ki sana ev alacaktı hani o zaman bu evi alalım de hamilesin falan. Ben çok beğendim de.Neyse uzamasın o evi kız kendi üstüne almış. Yani eşi ona almış oluyor. Ama adam evi hiç sevmemiş burası senin olsun ama başka eve çıkalım demiş.çıkmışlar o evden. 1 yıl sonra gibi adam nereden nasıl öğrendiyse, herşeyi öğrenmiş. Ayşe çok ağlamış,kardeşimin geleceği söz konusuydu biz aileyiz falan demiş. bin pişman oldum diyor kocamı çok seviyorum ölürüm ona diyor. Sonrasını biliyorsunuz. Adam bebeği biraz sevmiş. Dün akşam kızlarını alıp annesine gitti kadını bebekle bıraktı.
Arkadaşınız hic de saf biri değilmiş maşallah adamın yerinde olmak istemezdim resmen kendini hep kullanılmış hissetmiştir kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana olmaya çalışırız hep ama bu demek değil ki erkekleri saf yerine koyalım bana arkadaşınız eşini kullanmış gibi geldi ben bı daha kadına guvenmezdm ailesi de kendi de adamı kullanıyor resmen

Birde ben eşimden 100 lira saklasam kiyamayip dışarda yemek yiyorduk
Ay bende öleyim ya yada tatile giderken yanıma alırım.İlk zamanları biriktirdim sonra bir yazı okudum habersiz başkasının parasına biriktirmek günah diye hemen çıkarmıştım ben bu kadar biriktirdim diye😂Sonra söyledim haberin olsun atıyorum bi köşeye diye

Evet bende aynen sizin dediğiniz gibi güveni oturtman gerekir diyorum ve yazdıklarınızı okuyorum. Eğer kurtarmak istiyorsan bunu yapacaksın. Asla sesimi yükseltmiyorum kavga etmiyorum diyor asla. Eve gelmiyor neredeydin diye sıkmıyorum diyor. Doğuma gelmedi hepimiz kızdık. O tek laf etmedi. Mesaj yazmış doğumdan sonra kocasına gösterdi." Kızgın olduğunu biliyorum. Ondan gelmedin. Çok güzel oğlumuz oldu. Sen benim tek erkeğimsin.Senin iyi olduğunu bilmek bile bana yeter kocam.Sen olmasan ben kadın değilim bu dünyada erkeğim" yazmış. Allahım ölecem şimdi benim aklıma gelmez bu laflar. İşte düzelmesi için elinden geleni yapıyor sizdende yardım istiyor her yönden.

Ayni bizim gelin. 😂😂
Ek not: Bizimki de Azeri...
Laflar cilveler ayni boyle

lafla kaybetmemiş o güveni lafla kazansın geri. icraat olarak ne yapıyor. öyle karışmıyorum, kızmıyorum diyerekte olmaz. adamın güvenini kazanması lazım. hep maddi konularda yaşamışlar bunları, maddi anlamda iş çevirmesin arkasından. daha öncede yazmıştım adama parayı geri vermesine gerek yok çocukları adına birikime çevirsin. adama ben senin paranı değil seni seviyorumu hissettirmezse zor. birde öncelikli ailesinin kendi kurduğu çekirdek ailesi olduğunu kabul etsin. eşi sadece Ayşe'yle evlendi, ailesinin hakettiği hayatı yaşamaması adamı bağlamaz.

X