Yabanci dili hizli ögrenmek tuyonuz var mi ?

yaa ingilterede yasıcan kısa bi sürede olsa yada sürekli amerikan dizileri izliycen

Canım İsveççe Öğrenmem gerekiyor ki zaten isvecteyim şu an... Sürekli İsveççe film izliyorum zaten...
Ama çok tuhaf bir dil belki de bana öyle geliyor ...
Bir kelime onlarca anlama geliyor ön takılar vs vs derken deli oluyorum iyice :KK43:

Bir defter alın her gün en az 20 kelime yazın.Ama günlük hayatta sık kullanılan kelimeler.Her gün yazdıklarınızı ezberleyin ne kadar zaman alırsa alsın.
Ben dil öğrenmeye hep kelimeden başlarım çünkü kelime olmadan dilbilgisi anlamsız.Dilbilgisini de adım adım kitaplardan takip edin düzenli olarak.Sıkça konuşmaya çalışın,çekinmeyin yeni öğreniyorsunuz sonuçta size yardımcı olabilecek insanlarla arkadaşlık kurun.

Bir defter alın her gün en az 20 kelime yazın.Ama günlük hayatta sık kullanılan kelimeler.Her gün yazdıklarınızı ezberleyin ne kadar zaman alırsa alsın.
Ben dil öğrenmeye hep kelimeden başlarım çünkü kelime olmadan dilbilgisi anlamsız.Dilbilgisini de adım adım kitaplardan takip edin düzenli olarak.Sıkça konuşmaya çalışın,çekinmeyin yeni öğreniyorsunuz sonuçta size yardımcı olabilecek insanlarla arkadaşlık kurun.

Malesef henüz hiç arkadasım yok :KK43:
Türkiye gibi kalabalık ve iç içe değil burası malesef...
Ama evet dil bilgisini şimdilik bir kenara bırakıp kelimeleri Öğrenmek daha iyi olabilir...
Bide ezberleyebilsem , aklımdan uçup gidiyorlar :KK43:
Teşekkür ederim

Ben İngilizce için online oyunlar oynar,forumları takip ederdim.Şu sıralar yapamıyorum ama yararını çok gördüm eğer internete biraz ilginiz varsa tartışma platformlarına bakın,sosyal medyada İsveçlilerle yakınlık kurmaya çalışın.Zaten ''dil öğrenmek istiyorum'' dediğinizde yardımcı oluyorlar,en azından bana hep öyleleri denk geldi.

B
Ben İngilizce için online oyunlar oynar,forumları takip ederdim.Şu sıralar yapamıyorum ama yararını çok gördüm eğer internete biraz ilginiz varsa tartışma platformlarına bakın,sosyal medyada İsveçlilerle yakınlık kurmaya çalışın.Zaten ''dil öğrenmek istiyorum'' dediğinizde yardımcı oluyorlar,en azından bana hep öyleleri denk geldi.

Bak bu hiç aklıma gelmemişti...
Evet aslında olabilir , İsveçliler kibar insanlardır ama biraz soğuklar :) havadan olsa gerek çok soğuk bir iklimi var...
Herhalde bana da yardım edecek biri çıkar :)
Tekrar teşekkür ederim ben bakınayım :)

Ingilizce
Vizem var çarşambaya..

Keşke benimde İngilizce olsaydı diyorum bazen :)
Ben İsveçce için baktım ama bulamamıştım...
Ama İngilizce için Hafıza teknikleri vardı internette bulabilirsin çok faydası oluyormuş..
Malesef İsveçce için çok fazla Seçenek yok zira dünya üzerinde göçmenlerle beraber İsveçce konuşan insan sayısı sadece 10 milyon :)

Keşke benimde İngilizce olsaydı diyorum bazen :)
Ben İsveçce için baktım ama bulamamıştım...
Ama İngilizce için Hafıza teknikleri vardı internette bulabilirsin çok faydası oluyormuş..
Malesef İsveçce için çok fazla Seçenek yok zira dünya üzerinde göçmenlerle beraber İsveçce konuşan insan sayısı sadece 10 milyon :)
Abovv.. allah yardımcınız olsun ://

Abovv.. allah yardımcınız olsun ://

Valla bende kendime öyle diyorum :)
Tuhaf bir dil :) telaffuzu Yazımı okuması herseyi çok farklı yani dilbilgisinin Türkçeyle yakından uzaktan alakası yok :)
Selam verirken de hej diyorlar Hoşçakal diyınce de hej diyorlar :)
Teşekkür ederken de Tack diyorlar lütfen derken de :)
Hem gülüyorum bazen hem de deliriyorum :) bakalım nezaman öğrenicem

Ingilizce biliyorsaniz zaten Isveclilerin yuzde 90'i Ingilizce bildiginden sorun yasamazsiniz.
Derslere gelince, universitedeyseniz eger zaten size zorunlu Isvecce dersi verecekler.
Evet Isvecliler cok zor arkadas/dost olur ama yardim isteyebilirsiniz insanlardan.
Ayrica televizyonlari Ingilizce tum program ve filmleri Isvecce altyazili veriyorlar. Bu da ogrenmenize yardimci olur (yine Ingilizce bildiginizi varsayiyorum).
Zaten Turkce disinda bir dil bilmiyorsaniz once kolay olan Ingilizceyi ogrenin sonra diger diller daha kolay gelir..

Ne kadar zor olabilir ki diyerek başlayabilirsin mesela :) Ben olsaydım gezerdim sanırım görsel hafızam daha iyi olduğu için sağdan soldan bir şeyler görerek aklımda tutabiliyorum.Çocuklar için resimli hikaye kitaplarından,resimli kelime bulmaca kitaplarından alabilirsin :)

Canım İsveççe Öğrenmem gerekiyor ki zaten isvecteyim şu an... Sürekli İsveççe film izliyorum zaten...
Ama çok tuhaf bir dil belki de bana öyle geliyor ...
Bir kelime onlarca anlama geliyor ön takılar vs vs derken deli oluyorum iyice :KK43:
ayyy pardon yaa ben ingilizce anlamısım :))) isvec i hic düsünemedim ama süper d, yerde yasıyosun ohhh miss

Ingilizce biliyorsaniz zaten Isveclilerin yuzde 90'i Ingilizce bildiginden sorun yasamazsiniz.
Derslere gelince, universitedeyseniz eger zaten size zorunlu Isvecce dersi verecekler.
Evet Isvecliler cok zor arkadas/dost olur ama yardim isteyebilirsiniz insanlardan.
Ayrica televizyonlari Ingilizce tum program ve filmleri Isvecce altyazili veriyorlar. Bu da ogrenmenize yardimci olur (yine Ingilizce bildiginizi varsayiyorum).
Zaten Turkce disinda bir dil bilmiyorsaniz once kolay olan Ingilizceyi ogrenin sonra diger diller daha kolay gelir..

Dediğin gibi İsveçlilerin yüzde 90ıda değil yüzde yüzü İngilizce Konuşuyor :)
Ah ben ingilizceyi hiç önemsememiştim zamanında o Yüzden öğrenmedim ama burda çok eksikliğini yasıyorum ...
Sadece İsveçliler değil buraya gelen Suriyeli İran'lı hatta Somalili Göçmenler bile çok iyi İngilizce Konuşuyor oyüzden de zorluk yaşamıyorlar ..
Ve evet İsveçliler soğuk insanlar pek arkadaşlık kuracak gibi değiller :KK43:
Evet altyazılı izliyorum filmleri yinede çok ilerleyemedim unutuyorum ben :KK43:

ayyy pardon yaa ben ingilizce anlamısım :))) isvec i hic düsünemedim ama süper d, yerde yasıyosun ohhh miss

Fark ettim sorun değil :)
Evet gerçekten Doğası muhteşem her taraf Yemyeşil çok rahat çok refah bir ülke rehabilitasyon gibi bir ülke Hakk'ını yemiyim :)
Ama işte dillerine deli oluyorum :)

X