Yabanci dili hizli ögrenmek tuyonuz var mi ?

Biz de onlara bayılıyoruz canım:KK51:
Hayır asistan hocam benimle aynı memleketten çıktı karadeniz'de! O kadar yabancı diye tutturan ben, dalga konusu oldum arkadaşlar arasında oh o kadar dalga geçersen kalırsın memeleketliye diye :KK70:
Bir şey olduğu yok gerçi platonik benimkisi ama bakalım yürüyeceğim biraz hocaya :KK70:
Aranızda ingilizce konuşuyorsunuz heralde? Benim yok isveçli arkadaşım arkadaşımın nasıl olsun da tanışayım :)

Haha :) yuru Biraz baktin olmadi yabancilara donersin yuzunu :))) denemekte fayda var :)
Evet bizimki oyle :)
Ya oraya cok fazla isvecli geliyor tatile aslinda :)
Burda tanidigim her isvecli mutlaka bir kere turkiyeye gitmistir :)

Haha :) yuru Biraz baktin olmadi yabancilara donersin yuzunu :))) denemekte fayda var :)
Evet bizimki oyle :)
Ya oraya cok fazla isvecli geliyor tatile aslinda :)
Burda tanidigim her isvecli mutlaka bir kere turkiyeye gitmistir :)
Neresi eski yaşadığınız yer?

Neresi eski yaşadığınız yer?

Ben istanbulda oturuyordum :)
Bana nereli oldugumu sorduklarinda turkiye dedigimde oooo diyorlar turkiye cok guzel antalya ve istanbula gitmeyen yok sanirim . Cunku hem sicak Hemde ucuz oluyor turkiye onlar icin :)

Youtube'da biraz vakit gecirebilirsin ve yabanci muziklerin faydasi da oluyor tabii ayrica kendi kendine cumleler kurmaya calismak aynanin karsisinda sanki baska biriyle konusuyormus gibi konusmaya calismak ciddi ilerleme saglar. Cevrendeki insanlarla surekli iletisim halinde ol, yanlis veya dogru konusmayi dene... ve son olarak dinledigin yabanci sarkilarin turkce cevirisini yapmaya calis :)

Youtube'da biraz vakit gecirebilirsin ve yabanci muziklerin faydasi da oluyor tabii ayrica kendi kendine cumleler kurmaya calismak aynanin karsisinda sanki baska biriyle konusuyormus gibi konusmaya calismak ciddi ilerleme saglar. Cevrendeki insanlarla surekli iletisim halinde ol, yanlis veya dogru konusmayi dene... ve son olarak dinledigin yabanci sarkilarin turkce cevirisini yapmaya calis :)

Aynanın karşısında pratik :) bunu düşünmemiştim hiç :) faydalı olur kesinlikle :)
Tavsiyelerin için teşekkür ederim denicem :)

görsel ve işitsel bişeylerle baya haşır neşir olman gerek
mesela dizi izleyebilirsin
yada haber
bi sürü nette site var cnm
bunlar işine yarayacak

merhaba kızlar ben yenı katıldım buraya...
Bir kac ay önce Isveç e taşındım ..
Ilk 5 ay okulun açılmasını bekledim şimdi okul açıldı ama hem okul sistemi çok Karışık hem İsveççe çok Karmaşık bir dil Yada bana öyle geliyordur...
Ezber yapamıyorum ve öğrenme hızım çok yavaş :KK43:
Sizin dil Öğrenmek için herhangi bir tüyonuz var mı ?

hangi ogrenme algin kuvvetliyse ona daha cok yonel. dinleyerek ogrenmen kuvvetliyse dinleyerek çalis yazarak daha iyi ogreniyorsan yaz.
ben on senedir fransadayim iki ayda gunluk hayatta kullanilan kisa cumlelerin hepsini su gibi ictim. en basindan baslaman gerek.

1. alfabe
2. sayilar
3. gunlerin ismi
4. aylarin ismi
5. ilkokuldan baslar gibi en basindan baslaman gerek. yasin kac bilmiyorumda ben 13 yasimda geldim fransaya.

okula gidersen yada dil kursuna gidersen daha iyi anlarsin. o ulkenin insanlarindan arkadas edinmeye çalis. bilmeme isveçte nasil turkler ama fransada turkler sen konusamayinca yada kelimeyi yanlis soyleyince dalga geçiyorlar aaaa konusamiyosun yanlis soyluyosun diye. en iyisi sen yabanci o ulkenin kisilerinden birini bul onunla birlikte ogren ogrenecegini. ilk baslarda olmaz zor olur ama zamanla birilerini bulursun. kendine bi defter tut gun icinde ogrendgin ne kelime varsa onu deftere yaz ve her iki uc gune bir defteri oku. zaman gectikce o kelimelere alisirsin. bide yazilislarinida aklinda tutmaya calis.
mesela fransizca bi kelime "édition" edisyon diye denir fransizcada. turkce okunusunu tut aklinda boylece yazilislarinida rahat ezberlersin

merhaba kızlar ben yenı katıldım buraya...
Bir kac ay önce Isveç e taşındım ..
Ilk 5 ay okulun açılmasını bekledim şimdi okul açıldı ama hem okul sistemi çok Karışık hem İsveççe çok Karmaşık bir dil Yada bana öyle geliyordur...
Ezber yapamıyorum ve öğrenme hızım çok yavaş :KK43:
Sizin dil Öğrenmek için herhangi bir tüyonuz var mı ?

burda sana verdiklerimiz sadece tavsiye. mesela ben birinden duydum televizyona baka baka o ulkenin dilini ogrendim dedi.
babamda bize ilk geldigimiz seneler turk kanallarini yasaklamisti sadece fransiz kanalina bakiyoduk. ama ben hiç hoslanmiyodum fransizcayi ogrendim ama dahada hoslanmam fransiz kanalina bakmayi. herkesin ogrenme kabiliyeti farklidir.
hangi turlu ogrenmek seni zora sokmuyosa oyle ogren

hangi ogrenme algin kuvvetliyse ona daha cok yonel. dinleyerek ogrenmen kuvvetliyse dinleyerek çalis yazarak daha iyi ogreniyorsan yaz.
ben on senedir fransadayim iki ayda gunluk hayatta kullanilan kisa cumlelerin hepsini su gibi ictim. en basindan baslaman gerek.

1. alfabe
2. sayilar
3. gunlerin ismi
4. aylarin ismi
5. ilkokuldan baslar gibi en basindan baslaman gerek. yasin kac bilmiyorumda ben 13 yasimda geldim fransaya.

okula gidersen yada dil kursuna gidersen daha iyi anlarsin. o ulkenin insanlarindan arkadas edinmeye çalis. bilmeme isveçte nasil turkler ama fransada turkler sen konusamayinca yada kelimeyi yanlis soyleyince dalga geçiyorlar aaaa konusamiyosun yanlis soyluyosun diye. en iyisi sen yabanci o ulkenin kisilerinden birini bul onunla birlikte ogren ogrenecegini. ilk baslarda olmaz zor olur ama zamanla birilerini bulursun. kendine bi defter tut gun icinde ogrendgin ne kelime varsa onu deftere yaz ve her iki uc gune bir defteri oku. zaman gectikce o kelimelere alisirsin. bide yazilislarinida aklinda tutmaya calis.
mesela fransizca bi kelime "édition" edisyon diye denir fransizcada. turkce okunusunu tut aklinda boylece yazilislarinida rahat ezberlersin

Evet kütüphaneden çocuk Kitapları aldım şimdi onları okumaya çalışıyorum kelimeleri not ediyorum , tekrar dönüp baştan okuyorum sonra...
Arkadaşım hiç yok ne İsveç'li ne de Türk yeni Olduğum için bide burda insan az :) genel olarak da biraz soğuklar oyüzden arkadaş edinemedim henüz...
Çok teşekkür ederim :) motivasyonumu arttırdın :)

görsel ve işitsel bişeylerle baya haşır neşir olman gerek
mesela dizi izleyebilirsin
yada haber
bi sürü nette site var cnm
bunlar işine yarayacak

Film izliyorum fırsat buldukça :) biraz faydası oluyor tabi , enazından kulak alışıyor ,
Umarım kısa zamanda öğrenirim.. Yabancilik cok kötu ...tesekkur ederim :)

Evet kütüphaneden çocuk Kitapları aldım şimdi onları okumaya çalışıyorum kelimeleri not ediyorum , tekrar dönüp baştan okuyorum sonra...
Arkadaşım hiç yok ne İsveç'li ne de Türk yeni Olduğum için bide burda insan az :) genel olarak da biraz soğuklar oyüzden arkadaş edinemedim henüz...
Çok teşekkür ederim :) motivasyonumu arttırdın :)

bana kimse yardim etmedi ilk geldigimizde internetimiz yoktu. bilgilenmek zordu dolayisiyla.
ben zorluk çekmenin anlasmak istemenin anlasamamanin ne oldugunu iyi bilirim.
yardim edebildiysem ne mutlu bana :)

bana kimse yardim etmedi ilk geldigimizde internetimiz yoktu. bilgilenmek zordu dolayisiyla.
ben zorluk çekmenin anlasmak istemenin anlasamamanin ne oldugunu iyi bilirim.
yardim edebildiysem ne mutlu bana :)

Evet gerçekten internet büyük kolaylık , eskiden sözlüklerde dakikalarca bir kelime ararken , şimdi hersey elimizin Altın'da :KK66:
Teşekkür ederim tekrar canım :)

Evet gerçekten internet büyük kolaylık , eskiden sözlüklerde dakikalarca bir kelime ararken , şimdi hersey elimizin Altın'da :KK66:
Teşekkür ederim tekrar canım :)
rica ederim ama sozluk daha faydali bence. bi kelime ararken baska bi kelimeye gozun takiliyor onuda ogrenmis oluyosun sonra :KK66:

Benden sana tek tavsiye, İsveç'in kıymetini biiiiillllll :mad:
Ergenliğimden beri İsveç tutkunuyum. Eşimle tanıştığımda da ona sordum "Türkiye'den gidecek olsan nerede yaşamak istersin?" diye. İsveç olabilir dedi. O an ona evlenme teklif ettim biliyor musun? Tabii o an şaka yapmıştım ama gerçek oldu işte :KK70:
Bireyin devletten kıymet gördüğü, saygının her yerde bulunduğu, hukukun üstünlüğünün gözle görüldüğü, insanların dertsizliği dert edindiği :) hayallerin ülkesi :KK200: Kısacası dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyorsun. Acayip kıskandım seni :)
Son zamanlarda Bron/Broen izledikçe tutkumuz tavan yaptı bizim de. Ufak tefek kelimeleri öğreniyoruz. Tack demeye bayılıyoruz falan. :KK70: Avunuyoruz bir nevi. Teknik tavsiyeleri zaten tecrübeli arkadaşlar vermiş. Ben biraz da hoşuna gitmesi için yazdım.
O güzel yerde mutluluklar dilerim sana eşinle :)

Benden sana tek tavsiye, İsveç'in kıymetini biiiiillllll :mad:
Ergenliğimden beri İsveç tutkunuyum. Eşimle tanıştığımda da ona sordum "Türkiye'den gidecek olsan nerede yaşamak istersin?" diye. İsveç olabilir dedi. O an ona evlenme teklif ettim biliyor musun? Tabii o an şaka yapmıştım ama gerçek oldu işte :KK70:
Bireyin devletten kıymet gördüğü, saygının her yerde bulunduğu, hukukun üstünlüğünün gözle görüldüğü, insanların dertsizliği dert edindiği :) hayallerin ülkesi :KK200: Kısacası dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyorsun. Acayip kıskandım seni :)
Son zamanlarda Bron/Broen izledikçe tutkumuz tavan yaptı bizim de. Ufak tefek kelimeleri öğreniyoruz. Tack demeye bayılıyoruz falan. :KK70: Avunuyoruz bir nevi. Teknik tavsiyeleri zaten tecrübeli arkadaşlar vermiş. Ben biraz da hoşuna gitmesi için yazdım.
O güzel yerde mutluluklar dilerim sana eşinle :)

:)))) sende izliyormusun Bron'u :) ben de bayılıyorum , hem dil içinde yardımı oluyor :)
Evet gerçekten bu ülkede dert yok tasa yok , millet dertsizliğini dert ediyor :)
Insana değer var , gerçekten güzel bir yer inkar edemem :) ama nüfusu çok az :)
Teşekkür ederim tack :) moral verdin bana :) en kısa zamanda senin gelip görmen dileğiyle :)

:)))) sende izliyormusun Bron'u :) ben de bayılıyorum , hem dil içinde yardımı oluyor :)
Evet gerçekten bu ülkede dert yok tasa yok , millet dertsizliğini dert ediyor :)
Insana değer var , gerçekten güzel bir yer inkar edemem :) ama nüfusu çok az :)
Teşekkür ederim tack :) moral verdin bana :) en kısa zamanda senin gelip görmen dileğiyle :)
Moral bulmana sevindim :) inşallaaahh geliriz çok amin :KK68:

İngilterede yaşayan bayanlara bir şey sorabilir miyim? Hani amerikan aksanı ile ingiltere aksanı farklı ya amerikan aksanıyla konuşan bir insan ingilterede iletişimde sorun yaşar mı sizce?

İngilterede yaşayan bayanlara bir şey sorabilir miyim? Hani amerikan aksanı ile ingiltere aksanı farklı ya amerikan aksanıyla konuşan bir insan ingilterede iletişimde sorun yaşar mı sizce?

Çok bilmiyorum ama , iletişim sorunu yaşayacağını sanmıyorum :)

Yasayabilir bence.
Ben 10 yildir ABD'de yasiyorum, Amerikan Ingilizcesi biliyorum. Ingiliz aksani duyunca tuhafima gidiyor, sanki baska dil konusuyorlar. Tamam anliyorsun da, bazi kelimeler cidden cok farkli yaw. Kulagima cok baska geliyor. Pek begenmiyorum Ing. aksanini.

X