Yabanci dili hizli ögrenmek tuyonuz var mi ?

Belli basli kelimelerin ne anlama geldiğini kavramissiniz bile hoşgeldin hoscakal ayni dedikleri gibi.isin tuyosu bu zaman geçirerek öğrenebilirsiniz. kelimeleri ezberleyin simdilik çok zor durumda kaldığınızda İngilizce konusun. Şey geldi aklıma mesela gideceğiniz yere gitmeden önce söyleyeceginiz cümle ve kelimeleri kağıda yazın öyle söyleyin kimse sizi yabancilamaz sonuçta öğreniyorsunuz. Bir dil size kısa surede akmaz. Bol sans dilerim tadını çıkarın

Dediğin gibi İsveçlilerin yüzde 90ıda değil yüzde yüzü İngilizce Konuşuyor :)
Ah ben ingilizceyi hiç önemsememiştim zamanında o Yüzden öğrenmedim ama burda çok eksikliğini yasıyorum ...
Sadece İsveçliler değil buraya gelen Suriyeli İran'lı hatta Somalili Göçmenler bile çok iyi İngilizce Konuşuyor oyüzden de zorluk yaşamıyorlar ..
Ve evet İsveçliler soğuk insanlar pek arkadaşlık kuracak gibi değiller :KK43:
Evet altyazılı izliyorum filmleri yinede çok ilerleyemedim unutuyorum ben :KK43:
Bana ozel mesaj yazar misin nerede (hangi bolgede ) yasiyorsun?
Isvecte birkac Turk arkadasim var onlara danisalim sana yakinlarsa vs yardimci olurlar.
Ben 5 ay yasadim Isvec'te, orada yasam cok zor (hava kosullari ve yalnizlik nedeniyle), o yuzden cok iyi anliyorum seni.

sa
Fark ettim sorun değil :)
Evet gerçekten Doğası muhteşem her taraf Yemyeşil çok rahat çok refah bir ülke rehabilitasyon gibi bir ülke Hakk'ını yemiyim :)
Ama işte dillerine deli oluyorum :)
aman allahım burda böyle kibar ve anlayıslı hemde bayan görmek ne güzel bişey:))

sen simdi yenisin burdaki eskiler felakte varya azcık konuları takip et bulsalar sac saca giricekler

Ne kadar zor olabilir ki diyerek başlayabilirsin mesela :) Ben olsaydım gezerdim sanırım görsel hafızam daha iyi olduğu için sağdan soldan bir şeyler görerek aklımda tutabiliyorum.Çocuklar için resimli hikaye kitaplarından,resimli kelime bulmaca kitaplarından alabilirsin :)

Ah zaten azıcık görsel hafızam olsaydı harika olurdu bende hafızadan eser yok :)
Nekadar zor olabilir ki diye Başlıyor :)
Allah'ım ne kadar zormuş ben niye öğrenemiyorum diye bitiriyorum :)
Çocuk Kitapları aldım ama yine de çok iyi anlamıyorsun her kelimeye sözlükten bakıyorum yine :)
Beyin kazan gibi oluyor :)

Ah zaten azıcık görsel hafızam olsaydı harika olurdu bende hafızadan eser yok :)
Nekadar zor olabilir ki diye Başlıyor :)
Allah'ım ne kadar zormuş ben niye öğrenemiyorum diye bitiriyorum :)
Çocuk Kitapları aldım ama yine de çok iyi anlamıyorsun her kelimeye sözlükten bakıyorum yine :)
Beyin kazan gibi oluyor :)
İsveç'te yaşayan Türkler bulun derim :) ortamı severseniz öğrenme azminiz artar..

Belli basli kelimelerin ne anlama geldiğini kavramissiniz bile hoşgeldin hoscakal ayni dedikleri gibi.isin tuyosu bu zaman geçirerek öğrenebilirsiniz. kelimeleri ezberleyin simdilik çok zor durumda kaldığınızda İngilizce konusun. Şey geldi aklıma mesela gideceğiniz yere gitmeden önce söyleyeceginiz cümle ve kelimeleri kağıda yazın öyle söyleyin kimse sizi yabancilamaz sonuçta öğreniyorsunuz. Bir dil size kısa surede akmaz. Bol sans dilerim tadını çıkarın

Evet aslinda küçük küçük de olsa o an ihtiyacım olan seyleri Öğrenmeye çalışsam belki de daha iyi olur :)
Teşekkür ederim :)

Isvecte birkac Turk arkadasim var onlara danisalim sana yakinlarsa vs yardimci olurlar.
Ben 5 ay yasadim Isvec'te, orada yasam cok zor (hava kosullari ve yalnizlik nedeniyle), o yuzden cok iyi anliyorum seni.

Mesaj attım sana teşekkür ederim
Aynen rahat olduğu kadar da yorucu çünkü kimsen olmuyor insanlar soğuk hava soğuk ıssız ve yalnızsın :KK43:
Sen neresinde yasadın ?

sa
aman allahım burda böyle kibar ve anlayıslı hemde bayan görmek ne güzel bişey:))

sen simdi yenisin burdaki eskiler felakte varya azcık konuları takip et bulsalar sac saca giricekler

:)))) ne demek sen önce kibarlık gösterip tavsiye de bulundun :)
Ha İNGİLTERE ha İsveç :)))
Ama mantık doğruydu :) dilini öğreneceğin ülkede yasamak avantajdır :)
Ee ben daha yeniyim zamanla görecem onları :)

Okul dışında bulabilirsiniz.

Burayi görmeni isterdim :)
Bazen saatlerce camdan bakiyorum insan gecmiyor :)
Insan yok ki burda :)
Nerdeyse turkiye kadar yuzölcumu var ama 10 milyon nufusu var tum ulkenin :)
Turkler genelde stokholm tarafindalar ben de oraya cok uzagim :)
Bu ulkede genelde yalnizsin :KK43: malesef
Hersey iyi guzel ama yalnizlik yasiyor burda insan

Mesajlarim gelmiyor mu acaba iki defa yazdim ama sanirim gelmiyor :KK43:

İsveç'e nasıl taşındınız maşşallah çok merak ettim.Beni de alsanıza:cool:

İsveç'e nasıl taşındınız maşşallah çok merak ettim.Beni de alsanıza:cool:

:)))) Evet multeci degilsen kolay kolay vize vermiyor isvec...
Ya is dolayisiyla vize alabilirsin yada evlenirsin :)
Ben Esim sayesinde geldim isvec vatandasi kendisi...
Ama yinede cok zaman aliyor vize icin bekleme suresi 14 aydan basliyor :) 2 senelik vize veriyor 2 sene bitiminde tekrar gozden geciriliyor evli oldugunuza inanirlarsa suresiz oturum veriyorlar :)
Evlenmeniz de sart degil Sambo diyorlar burda evliyim yerinde gecmiyor , birlikte yasam Yani , burda pek nikah kiymakla ugrasmiyorlar :) o sekilde de basvurabiliyorsun :)

Mesaj attım sana teşekkür ederim
Aynen rahat olduğu kadar da yorucu çünkü kimsen olmuyor insanlar soğuk hava soğuk ıssız ve yalnızsın :KK43:
Sen neresinde yasadın ?
Ben luleåda yaşadım, Donmuş Gölde paten yapmışlığım var :) keyifliydi benim çünkü çok Sevdiğim bir arkadaşımla beraberdik (orada iki Türk tanışıp hemen kanka olmuştuk, 9 sene oldu, hala Görüşürüz)

Ama yinede cok zaman aliyor vize icin bekleme suresi 14 aydan basliyor :) 2 senelik vize veriyor 2 sene bitiminde tekrar gozden geciriliyor evli oldugunuza inanirlarsa suresiz oturum veriyorlar :)
Evlenmeniz de sart degil Sambo diyorlar burda evliyim yerinde gecmiyor , birlikte yasam Yani , burda pek nikah kiymakla ugrasmiyorlar :) o sekilde de basvurabiliyorsun :)
E eşin dili bilmiyor mu :) o yardım etsin size. Ben de kimseniz yok sandım, neyseki sevdiğiniz insan Yanınızda :KK66:

Hayalim yabancıyla evlenmekti benim de şimdi gözüm asistanımda ama neyse:KK36:
Siz nasıl tanıştınız eşinizle?

Ben luleåda yaşadım, Donmuş Gölde paten yapmışlığım var :) keyifliydi benim çünkü çok Sevdiğim bir arkadaşımla beraberdik (orada iki Türk tanışıp hemen kanka olmuştuk, 9 sene oldu, hala Görüşürüz)

Ne kadar sansliymissin hemen arkadas bulmussun kendine :)
Evet burda kisin gollerin uzeri tamamen donuyor patén sezonu basliyor :)
Esimle kavga ediyoruz :) cumleyi oyle degil Boyle oku diyor , mantigini cöz diyor vs vs o bildigi icin bana Zor geldiginin farkina varamiyor :))) oyyzden aman uzak dur diyorum ona :)

Hayalim yabancıyla evlenmekti benim de şimdi gözüm asistanımda ama neyse:KK36:
Siz nasıl tanıştınız eşinizle?

:)))) hayalin bir yabanciyla evlenmekse isvecli erkekler yabanci kizlara bayiliyor :)
Cok fazla yabanci kadin var burda isveclilerle evli olan :)
Beni bir arkadasimiz tanistirmisti tesaduf oldu :)
Asistanin yabanci mi :)
Isvec erkekleri yakisikli oluyor hos insanlardir :)
Genel olarak Biraz soguk olmalari disinda ama yinede iyiler :)

:)))) hayalin bir yabanciyla evlenmekse isvecli erkekler yabanci kizlara bayiliyor :)
Cok fazla yabanci kadin var burda isveclilerle evli olan :)
Beni bir arkadasimiz tanistirmisti tesaduf oldu :)
Asistanin yabanci mi :)
Isvec erkekleri yakisikli oluyor hos insanlardir :)
Genel olarak Biraz soguk olmalari disinda ama yinede iyiler :)

Biz de onlara bayılıyoruz canım:KK51:
Hayır asistan hocam benimle aynı memleketten çıktı karadeniz'de! O kadar yabancı diye tutturan ben, dalga konusu oldum arkadaşlar arasında oh o kadar dalga geçersen kalırsın memeleketliye diye :KK70:
Bir şey olduğu yok gerçi platonik benimkisi ama bakalım yürüyeceğim biraz hocaya :KK70:
Aranızda ingilizce konuşuyorsunuz heralde? Benim yok isveçli arkadaşım arkadaşımın nasıl olsun da tanışayım :)

X