Ya Vedud Ya Cami ve Ya Musavvir Zikirleri ile sevdiğini döndüren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini bir arada yaptığınız için enerji karışıklığı oluşmuş olabilir bir de anladığım kadarıyla tevekkülünüz zayıf sanki.. hani bir dua yapıp sonucu beklemek yerine sabırsız davranıyor ve başka uygulamalara geçiyorsunuz gibi geldi bana. İstihare denediniz mi?
Hayır denemedim. Sabırsız bir kulum evet ama aslında ben daha yönlendirenim yok o sebeple... sormak istedim. Bilmeden yanlış bir şey yapmak istemem. Ya da eksik bir şeyler...

Ya Allah aşkına şöyle saçma sapan şeylere dini alet edip milletide islamdan soğutmayın. Arkadaşım hiç mi din dersi görmüyorsunuz bizim dinimize göre bir erkekle kadının arada nikah akti olmadan baş başa vakit geçirmeleri haram zaten. Allahtan haram kıldığı şeyi yapmaya zemin hazırlamak için duayla yardım istemek nedir ya? Tamam ilişki yaşamak sevgili olmak falan kişilerim kendi kararıdır kimse laf edemez ama dua ile sevgili yapmaya çalışmak nedir. Memleketin başına ne geliyorsa sizin gibi işine gelince dini araya sokuşturmaktan geliyor.

Hayır denemedim. Sabırsız bir kulum evet ama aslında ben daha yönlendirenim yok o sebeple... sormak istedim. Bilmeden yanlış bir şey yapmak istemem. Ya da eksik bir şeyler...
Anlıyorum ben size istihare tavsiye ederim en azından o kişi için dua etmenin bir anlamı var mı, onu görmüş olursunuz gerçeklerle yüzleşmiş olursunuz :)

Ya Allah aşkına şöyle saçma sapan şeylere dini alet edip milletide islamdan soğutmayın. Arkadaşım hiç mi din dersi görmüyorsunuz bizim dinimize göre bir erkekle kadının arada nikah akti olmadan baş başa vakit geçirmeleri haram zaten. Allahtan haram kıldığı şeyi yapmaya zemin hazırlamak için duayla yardım istemek nedir ya? Tamam ilişki yaşamak sevgili olmak falan kişilerim kendi kararıdır kimse laf edemez ama dua ile sevgili yapmaya çalışmak nedir. Memleketin başına ne geliyorsa sizin gibi işine gelince dini araya sokuşturmaktan geliyor.
Yahu din dersi almakla bunun ne alakası var? Belki ben yabancı uyrukluyum belki yurtdısında yaşıyorum. Yepki koymak yerine güzel bir dille böyleyken böyle diyebilirsiniz anlatabilirsiniz.

Zamanında bende ne dualar etmiştim bee :)) o kişi ile olmadı ama ettiğim dualar sebebiylemi bilemem eşim çıktı karşıma. Peygamber efendimizin bir anısı var bu konu ile alakalı. Sahabelerden biri efendimizden dua istemiş falanca kişi ile eveleneyim diye. Efendimiz (sav) ben dahil bütün kainat melekler dua etsektr alnında yazılandan başkası ile evlenemezsin demişler.
Rabbim gönlüne ferahlık versin

Yaptıklarında doğru ne var sence? Hangisi doğru? Ya da senin doğru bildiğin dini bir araştır istersen. Sen dua etmeyi bile çok yanlış anlamışsın.

Yani illa o mu olsun istiyorsunuz. Hadi diyelim duanız kabul oldu barıştınız evlendiniz, ileride yine eften püften sebeple ego gurur yaparsa evlendiginiz de o zaman ne yapacaksınız?
Onuda düşünüyorum... Ama ne bileyim... Sevince insan bazen belasını isteyebiliyor. Bilmiyorum aklım çok karışık.

çok dindarlar biliyor mu hangi zikri kaç kere çekeceğini?
genel olarak birisine bir şey yaptırmanın (üstelik uzaktan, iletişim kurmadan) bir formülü yok hiç bir dinde. onu geri getiremezsiniz o istemedikçe, ama kendinizi ondan gelebilirsiniz. şu halde olmak istemezsiniz

Zamanında bende ne dualar etmiştim bee :)) o kişi ile olmadı ama ettiğim dualar sebebiylemi bilemem eşim çıktı karşıma. Peygamber efendimizin bir anısı var bu konu ile alakalı. Sahabelerden biri efendimizden dua istemiş falanca kişi ile eveleneyim diye. Efendimiz (sav) ben dahil bütün kainat melekler dua etsektr alnında yazılandan başkası ile evlenemezsin demişler.
Rabbim gönlüne ferahlık versin
Doğru diyorsunuz... En iyisi duamı edip sonucada tevekkul etmek gerekli... teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, Sevgilimden ayrıldım. Etten püften bir sebeple beni bıraktı. 1 ay oluyor tam bugün. Kendisi Koç burcu 28 yaşında bir avukat. Geri dönmesi için 7 gün 70 kere Karia suresi dahii okudum. Yetmedi barışma duaları yine yetmedi zikirler buldum. Bunları çekeceğim. Acaba diyorum hepsini bir arada yaptığım için ters mi tepiyor? Ya da ne bileyim sadece neye devam etmeli ne yapmalıyım? Gerçekten dini konuda bilgisi olan birisi bana yardımcı olabilir mi? Müslümanım ama sözde müslümanım resmen neyi ne kadar nası yapmam gerektiği hakkında gram bilgim yok. Birisi yardımcı olursa çok sevinirim.
Ben okuyup üflersem geri döner, nefesim çok kuvvetlidir. Ama bir bedeli var tabiykisi bunun 🙄

çok dindarlar biliyor mu hangi zikri kaç kere çekeceğini?
genel olarak birisine bir şey yaptırmanın (üstelik uzaktan, iletişim kurmadan) bir formülü yok hiç bir dinde. onu geri getiremezsiniz o istemedikçe, ama kendinizi ondan gelebilirsiniz. şu halde olmak istemezsiniz
Halimden gram memnun değilim. Ama elimden gelen dua etmek denemek istedim. Nette bu yazıyordu o sebeple sormadan denemek istemedim.

Onuda düşünüyorum... Ama ne bileyim... Sevince insan bazen belasını isteyebiliyor. Bilmiyorum aklım çok karışık.
Siz ciddi misiniz gerçekten çok şaşırdım bu cevabınıza kendinize üzülmüyorsunuz belki bile isteye bunun için uğraşıyorsunuz ya aileniz peki onlar hiç üzülmeyecek mi? Evlilikle sevgililik hayatı inanın aynı şey degil daha bir sürü cins huyunu öğreneceksiniz peki o aşkınız ne kadar dayanacak aynı ev de bu kadar sıkıntı çekmeye? Hani cidden ele avuca değecek bir sebep olsa ayrılığınız ona da tamam diyeceğim ama sudan sebep ayrılan bunun için 1 aydır ego yapan bir insanin asla pesine düşmezdim kendi şahsi fikrim. Bence iyice bir muhasebe yapın içinizde çünkü bazen dua ederken iyi sandığımız şey ileri de hayatınızda büyük bir felakete dönüşebilir.

dua edeceksen de onun için değil sevip sevilebileceğin bir ilişki için et, terk eden dönse nolur; yine terk eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X