Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Değerli arkadaşlar size bizim için önemli bir sorunu danışmak istiyorum.
İnternet üzerinde kıyafet ürünleri satıyorum. Satış karının neredeyse yarısını pazaryeri alıyor. Ve büyük bir bela ile başbaşayız. Kadın müşterilerimiz devamlı olarak ürünü geri iade ediyor. Çünkü evde denemek istiyorlar, aynı üründen her bedenden satın alıyorlar. Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

NE YAPALIM, NASIL BİR YÖNTEM BULALIM, NE OLSUN DA alıcı bize ürün iade etmesin ve özellikle de aynı ürünün tüm bedenlerini alıp olmayanları geri iade etmesin. Tüm sektör bu nedenle batmak üzere. Çünkü gerçekten abartmaya başladı herkes ve pazaryeri iadeyi kesinlikle almamızı emrediyor.

Aklınıza neler geliyor ? Nasıl bir teşvik sistemi bulabiliriz? Nasıl bir ikna edici yol bulabiliriz. Hem müşterimizi kaybetmeyelim, hem onun deneme sorununu çözelim, hem de müşterimiz bizden birden fazla ürün alıp geri iade etmesin. NE OLABİLİR, NASIL OLABİLİR. (Biz şuan terzide tadilat yapsın ücretini biz ödeyelim mantığındayız. Çünkü terzi ücreti iade kargonun yarısı bedelinde)

HAYDİ YORUM YAPALIM, HAYDİ BU SORUNA ÇARE BULALIM.
İade kargo ücreti alıcıya ait olacak şekilde bir yöntem bu iade olayına son verir.

....
Bugün Yurtiçi Kargo'da dosya kargoda ücreti 45 TL. Anlaşmanız yoksa kargo ücretlerini hayal dahi edemiyorum.
Yurtiçi cılkını çıkardı zaten . 30 dk lık yere bile 41 ₺ alıyor ama %30 mobil kampanyalı fiyat bu .
Yine aynı yer 2 saatlik yol 53 ₺ %30 kampanyalı fiyat!
Daha uzak yere ama aynı şehirde 2 gün önce gönderim 33 ₺ tutmuş. Dönüyor yine bi işler

Ürünlerinize beden ölçülerini koysanız 40 beden bel x cm / göğüs y cm gibi.. bedenden kaynaklı daha mı az iade olur. Bi de iade edildiğinde kargo ücreti kesilmiyor mu zaten müşteriden

ben de iade yapan birisiyim bazen ama bunu abartmıyorum, yorumlarda bazen kimisi büyük beden alın kimisi tam beden alın dediğinde, iki kez ayrı ayrı almakla uğraşacağıma ve uğraştıracağıma, bir kere de alıp, olmayanı iade ediyorum. insanları internetten alışverişe teşvik eden şeylerden birisi de bu.

bundan sonra iade yapmayacak şekilde alışveriş yapmaya dikkat ederim ama çünkü kargolar mağdur etme seviyesinde artık sizleri.

benim çalıştığım şirkette kargo masraflarından muzdarip ancak biz şu an ilk çözümü kargo şirketleriyle olan ilişkilerimize dayanarak, makul anlaşmalar yapmakla yürütüyoruz. sonrasında fiyat zamları geliyor, burda da zarar etmemek için üretimde bizimle çalışan ve satıştan pay alan ortaklarla yeni anlaşmalara gittik. aldıkları oranları düşürmek ve geçici bir süre bu şekilde devam etmek gibi, güven ilişkisi sağlam olduğu için, onlar da kabul ediyorlar bunu, çünkü vazgeçtikleri oranlar bize değil, artan maliyetlere gidiyor, farkındalar.

uygulamaya geçirmeye çalıştığımız bir diğer planımızda, bizimle aynı sektörde çalışan kurumlarla ortaklığa gitmek, özellikle kargo konusunda. bir kargoda birden fazla kurumun ürünün çıkışını sağlamak gibi, birimize iyi bir indirim oranı sunan kargo şirketinin bu indiriminden diğerlerimizden faydalanabilecek bu sayede.

umarım yukarıdaki fikirlerin size de faydası olur. kumaş aldığınız, dikim yaptırdığınız yerlerle önce iletişime geçin, maliyetleri düşürmek ilk adım olmalı, sonrasında da çözüm ortaklıklarına bakın.

Peki siz bu ürünleri tarz yerlerde degil de İnstagramda satamıyor musunuz ?
Onun için baya çaba gerek tabii ki orası ayrı

Zaten satış için profesyonel destek alıyormuş konu sahibi. Yani satışı instagrama yönlendirmeyi de deneyebilir bence ekibiyle.

Ürün zammı, iadeyi kabul etmeme vs. bunlar çözüm değil. Zam yapınca direkt olarak elli sayfa geriye gidiyor ürünümüz fiyattan dolayı. İadeyi kabul etmezsek kötü yorum yapılıyor satışımız düşüyor.

Biz bir yol arıyoruz. Nasıl teşvik ederiz, nasıl ikna ederiz yol. Veya başka ucuz bir alternatif nasıl yaratırız?

Karar veremedik, en son aklımıza terzi hizmeti geldi. En azından bir kısım ürünün iadesini engelleriz dedik. Ancak tabii bu yöntem bir kaç ürün alıp iade edenleri yine çözmüyor. İnsanlarımız çok anlayışsız. Hem aynı üründen çok fazla sayıda alıyor hem de parça parça geri gönderip bir fazla kargo ücreti yansıtıyor

Aynı üründen farklı bedende alanlarla irtibata geçip beden konusunda yardımcı olabilirsiniz uygun bedeni sipariş vermiş olacak aldıklarını iptal edip yeni siparis olusturursunuz

Terzi fikri bana gereksiz geldi, sizi alıcı olarak tercih etmem öyle bir durumda. Neden terzi prosedürüyle uğraşayım bir de.
Kıyafetlerin ölçülerini, uzunluk genişlik vs detaylı ölçüleriyle yazın. Gerçek modellerde detaylı fotoğraf ekleyin, kumaşın cinsini yazın (esner mi çeker mi kırışır mı anlasın). Beden tablosu ekleyin, kalıbını ekleyin dar mı standart mı gibi. Kıyafetin tüm ölçüleri belli olursa insanlar daha net beden alır

Beden boy,kumas tıpı bunların hepsını yazdıgımız halde.Ayakkabı da ayak ıc tabanına kadar soruyr mıllet.Halbukı urunlerın ıc etıketınde yazar onu cekıp koyuyorum dırek.Yıne de ıade gonderıyor olmadı dıye.

ölçüler yazılsa da kalıp,dikiş,kumaş gereği elde veya görselde durduğu gibi durmayabilir üstünde . satışı sınırlandırabilirsiniz o üründen en fazla 1-2 ürün alabilsinler mesela . insanlarda alışveriş bilinci kültürü yok ,herşeyin cılkını çıkarmayı seviyoruz sanırım. tüketicinin iade hakkı var diye 30 ürün alıp 29 iade etmek nedir ya ,ayıp resmen.

Yorumlarınız için teşekkürler.
Pazaryerlerinde müşteriye şartlar koymak çok zor ve özellikle fiyatla terbiye etmek imkansız. 1 Tl fiyat farkı sizi onlarca sayfa geriye itiyor. Bir ürünün farklı bedenin olmaması, sepette ürün ekletmemek vb. şeyler müşteriyi anında başka ürüne bakmaya yönlendiriyor. Bu konuda profösyönel destek alıyoruz. Örneğin bir ürünün düğmesi ilikli fotoğraf çekmekle düğmesi kapalı fotoğraf çekmek gibi insanın hiç aklına gelmeyecek ince detaylar o ürünün satış oranını yüzde yirmiye kadar etkileyebiliyor.

Yorumlarınızı eleştirmiyorum yanlış anlamayın, nelerle uğraştığımızı görmeniz açısından. Belki siz de zamanla böyle işler yaparsınız. Malum ticaretin geleceği e-ticarette. Pazaryerleri satış karının neredeyse yarısını alıyor ve asla hiç bir masrafı karşılamıyor. Biz de kuruşlarla, yol yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok paralar yatırdık ve şu an kargo iadeleri nedeniyle batmak üzereyiz. Abartmak için yazmıyorum şuan dayanacak gücümüz kalmadı.

Eğer şu iade sorunu çözersek her şey yoluna girecek arkadaşlar. Biz şunu istiyoruz; müşteriyi teşvik edelim, yönlendirelim. Ama asla zorlamayalım. Devamlı olarak terzi hizmetini yazıyorum ama aklımız devamlı oraya gidiyor. Sonuçta giyisi, terzi, tadilat bir bağ kurabiliyoruz. Terzi maliyeti bizim bir ürünümüzün iadesinden edeceğimiz zararın üçte biri bile değil. Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ... Biz teşvik etmek, yönlendirmek, müşteriyle el birliği yapmak, onları kazanmak, sonraki alışverişte beraber olmak için uğraşıyoruz. Mesela şöyle müşteri sipariş verdi pantolon, bel, baldır tamam ama paça geniş. Bunu iade etmesin, terzide tadilat yaptırsın, fişini ve ürünün son resmini bize göndersin terci ücretini ödeyelim. Sonuçta bunun küçük bedenini alsa bu sefer de bel ve baldır dar gelecek, boy kısa gelecek vs. Aklımızdan geçeni tam anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yollar peşindeyiz. Müşteriyi kazanmak, mutlu etmek istiyoruz.
Yazıldımı bilmiyorum ama kıyafet ölçülerini verin,ben özellikle alırken yorumlarda en azından yazılmışmı diye ona bakıyorum iadeyle uğraşmamak için.Kendimde yorumlara boy, iki kol arası yada basen vs yazmaya çalışıyorum.Bazen beden bedeni tutmuyo,kumaş farkediyo..falan
Giyimde böyle alınca idade yapmıyorum. Satıcıya soru sor kısmında ölçü sorularına cevap vermeyip genel bedeni yazanlarda çok.
Böyle bişey biraz uğraştırıcı olabilir ama bence iadeyi azaltır. Ama tek kişiden 29 iade çok tuhaf hiç saygısı yokmuş

çok ünlü bir marka bu sorunu çözecek bir girişimde bulundu aslında "kapıda deneme" adıyla ama onların çalışma şekli pazar yeri mantığında değil zaten. Çalıştığınız firmanın buna yönelik girişimde bulunması çok güzel olurdu.

Ben çoğu pazaryeri şeklinde çalışan uygulamada aynı üründen verilebilecek max. sipariş adedi yazısı görüyorum. 10 adet üzeri sipariş verilemez şeklinde bu yönde bir uygulama yapsanız ya da aynı üründen farklı bedenlerde sipariş veren kullannıcıyla iletişime geçip "x üründen 5 farklı beden sipariş ettiğinizi gördük, beden konusunda emin değilseniz size ölçüleri vererek yardımcı olabiliriz" gibi bir yöntem işinizi görür mü bilemedim.
Terzi çözümü mantıklı değil. Ürünü alıp sizden de terzi masrafını ceplerine atarlar bence

Bu sorunu siz çözemezsiniz, pazaryerleri de satıcıyı asla düşünmez, kar mı ediyor, zarar mı umurlarında olmaz. Ücretsiz iade alır, kargoyu satıcıya ödetir. Aldığı paraya bakar. Siz çözemezsiniz bu sorunu. Maalesef çözümü yok. Sipariş iptali yaptırmazlar, kötü niyetli müşteriyi bilirsiniz ama paşa paşa kargosunu çıkarırsınız. Heryerde reklamları döndüğü için herkes oradan alışveriş yaptığı için, kendi sitenizi açsanız olmaz. Ben kapattım firmamı rahatladım.

Değerli arkadaşlar size bizim için önemli bir sorunu danışmak istiyorum.
İnternet üzerinde kıyafet ürünleri satıyorum. Satış karının neredeyse yarısını pazaryeri alıyor. Ve büyük bir bela ile başbaşayız. Kadın müşterilerimiz devamlı olarak ürünü geri iade ediyor. Çünkü evde denemek istiyorlar, aynı üründen her bedenden satın alıyorlar. Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

NE YAPALIM, NASIL BİR YÖNTEM BULALIM, NE OLSUN DA alıcı bize ürün iade etmesin ve özellikle de aynı ürünün tüm bedenlerini alıp olmayanları geri iade etmesin. Tüm sektör bu nedenle batmak üzere. Çünkü gerçekten abartmaya başladı herkes ve pazaryeri iadeyi kesinlikle almamızı emrediyor.

Aklınıza neler geliyor ? Nasıl bir teşvik sistemi bulabiliriz? Nasıl bir ikna edici yol bulabiliriz. Hem müşterimizi kaybetmeyelim, hem onun deneme sorununu çözelim, hem de müşterimiz bizden birden fazla ürün alıp geri iade etmesin. NE OLABİLİR, NASIL OLABİLİR. (Biz şuan terzide tadilat yapsın ücretini biz ödeyelim mantığındayız. Çünkü terzi ücreti iade kargonun yarısı bedelinde)

HAYDİ YORUM YAPALIM, HAYDİ BU SORUNA ÇARE BULALIM.
Kargo iadesi ücretli hale döner ise tahminen bu sorun çözülür. Çünkü bizim milletimiz ekstra para ödemek istemez. Mesela bayramlarda toplu ulaşım bedava olunca insanlar 2 adımlık yer için bile otobüse biner. Ancak sadece sembolik olarak 50 kuruş olunca cezbediciliğini kaybeder.
29 ürün diyorsunuz. Yazık günah. Vallahi ben bu insanları anlayamıyorum. Emin olun mağazaya gitse 29 ürün denemez. Ben de internet alışverişini sıklıkla kullanıyorum. Genelde alırken açıklamaları yorumları net bir şekilde okuyorum. Zaten orda kalıptan tutunda kumaşın esneyip esnemediğine kadar yazıyorlar. Ki ben de aldıktan sonra hemen yorum yaparım ki başkaları da faydalansın. Gelen kargo doğru ürün mü diye paketi kontrol ederim hemen. Şuana kadar hiçbir iade yapmadım. Bir üründen 2-3 tane sipariş de vermedim. Yazık günah. İnsanlar karşısındakinin de insan olduğunu unutmasa keşke.

İnstagram butiklerinde biyografi kısmına yazıyorlar bu şekilde.
Yazsınlar hiçbir şey yapamazlar. Emredici hukuk kurallarına aykırı hiçbir sözleşmesel hüküm belirlenemez. Belirlendiği takdirde yok hükmündedir. Bunu yazan ve iade kabul etmeyen firmaya karşı tüketici hakem heyetine ya da rekabet kurumuna başvurulduğu takdirde ceza bile yiyebilir firma.

X