Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Ürün özellikleri ayrintilari ile belirlenmeli, Kumasin Türü, elastikiyet durumu. Mesela benim Cok sevdigim bir özellik var bir Sitede, her ürün ve bedeni icin bel, kalca, gogus, boy kac Cm belirtmisler, insan olculerini de bilince hic iade yapmiyor, belki bu sekilde musteriyi tesvik edebirsiniz.

En nihayetinde de iadeyi alici oder disinda Cozum goremiyorum
C27FE177-ED32-44C4-A545-8D853A52DE37.jpeg

Sektörün baş belası; pazaryerleri! Satış oranları çok güzel diye tüm firmalar mevcut kanallarını yok sayıp, ihmal edip hem satıcıyı hem de alıcıyı ciddi mağdur eden ama kendisi her halükarda para kazanan pazaryerleri sizin sonunuzu hazırlıyor. Kendi satış kanalınızı aktif etmediğiniz sürece adamlara para kazandırmaya sizde zarar etmeye mahkumsunuz.

Yorumlarınız için teşekkürler.
Pazaryerlerinde müşteriye şartlar koymak çok zor ve özellikle fiyatla terbiye etmek imkansız. 1 Tl fiyat farkı sizi onlarca sayfa geriye itiyor. Bir ürünün farklı bedenin olmaması, sepette ürün ekletmemek vb. şeyler müşteriyi anında başka ürüne bakmaya yönlendiriyor. Bu konuda profösyönel destek alıyoruz. Örneğin bir ürünün düğmesi ilikli fotoğraf çekmekle düğmesi kapalı fotoğraf çekmek gibi insanın hiç aklına gelmeyecek ince detaylar o ürünün satış oranını yüzde yirmiye kadar etkileyebiliyor.

Yorumlarınızı eleştirmiyorum yanlış anlamayın, nelerle uğraştığımızı görmeniz açısından. Belki siz de zamanla böyle işler yaparsınız. Malum ticaretin geleceği e-ticarette. Pazaryerleri satış karının neredeyse yarısını alıyor ve asla hiç bir masrafı karşılamıyor. Biz de kuruşlarla, yol yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok paralar yatırdık ve şu an kargo iadeleri nedeniyle batmak üzereyiz. Abartmak için yazmıyorum şuan dayanacak gücümüz kalmadı.

Eğer şu iade sorunu çözersek her şey yoluna girecek arkadaşlar. Biz şunu istiyoruz; müşteriyi teşvik edelim, yönlendirelim. Ama asla zorlamayalım. Devamlı olarak terzi hizmetini yazıyorum ama aklımız devamlı oraya gidiyor. Sonuçta giyisi, terzi, tadilat bir bağ kurabiliyoruz. Terzi maliyeti bizim bir ürünümüzün iadesinden edeceğimiz zararın üçte biri bile değil. Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ... Biz teşvik etmek, yönlendirmek, müşteriyle el birliği yapmak, onları kazanmak, sonraki alışverişte beraber olmak için uğraşıyoruz. Mesela şöyle müşteri sipariş verdi pantolon, bel, baldır tamam ama paça geniş. Bunu iade etmesin, terzide tadilat yaptırsın, fişini ve ürünün son resmini bize göndersin terci ücretini ödeyelim. Sonuçta bunun küçük bedenini alsa bu sefer de bel ve baldır dar gelecek, boy kısa gelecek vs. Aklımızdan geçeni tam anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yollar peşindeyiz. Müşteriyi kazanmak, mutlu etmek istiyoruz.
Ürünün bedenini açıkça yazın,dar kalıp geniş kalıp,ölçüleri falan ve bence aynı üründen bir kullanıcı tek beden sipariş edebilsin

ben mankenin boyuna kilosuna bedene göre iyice irdeleyip alıyorunmm. Genelde giydiğim beden aralığı vardır o şekilde sipariş ederim. Kumaşı beğenmezsem iade ederim.
Sizin ürünlerinizde detayşı bilgi var mı

Ürünlerinizin bazılarını reklamlarla takipçi sayısını artırdığınız instagram vb . yerlerde satışa çıkarsanız belki toparlarsınız. Sosyal medya uzmanlarından destek alabilirsiniz. Ya da olabiliyor mu bilmiyorum ama ürün için kota sınırı koyabiliyor musunuz. Yani bir kişinin aldığı üründen ikincisini aynı gün içerisinde alamaması gibi. Çok mu uç oldu fikrim:)

Değerli arkadaşlar size bizim için önemli bir sorunu danışmak istiyorum.
İnternet üzerinde kıyafet ürünleri satıyorum. Satış karının neredeyse yarısını pazaryeri alıyor. Ve büyük bir bela ile başbaşayız. Kadın müşterilerimiz devamlı olarak ürünü geri iade ediyor. Çünkü evde denemek istiyorlar, aynı üründen her bedenden satın alıyorlar. Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

NE YAPALIM, NASIL BİR YÖNTEM BULALIM, NE OLSUN DA alıcı bize ürün iade etmesin ve özellikle de aynı ürünün tüm bedenlerini alıp olmayanları geri iade etmesin. Tüm sektör bu nedenle batmak üzere. Çünkü gerçekten abartmaya başladı herkes ve pazaryeri iadeyi kesinlikle almamızı emrediyor.

Aklınıza neler geliyor ? Nasıl bir teşvik sistemi bulabiliriz? Nasıl bir ikna edici yol bulabiliriz. Hem müşterimizi kaybetmeyelim, hem onun deneme sorununu çözelim, hem de müşterimiz bizden birden fazla ürün alıp geri iade etmesin. NE OLABİLİR, NASIL OLABİLİR. (Biz şuan terzide tadilat yapsın ücretini biz ödeyelim mantığındayız. Çünkü terzi ücreti iade kargonun yarısı bedelinde)

HAYDİ YORUM YAPALIM, HAYDİ BU SORUNA ÇARE BULALIM.
Satısı nerde yapıyorsunuz trendyolda mı?Yanı ıade almıyorz dıyın ?
Ben 2.elde satıs yapan bırıyım.Ben bıle sıkıldım ıade konusundan.
36 beden elbıse eklemısım mesela,gogus olcusu vs yazıyorm.Artık ıplık modelıne kadar yazcaz o derece uyuz ınsanlr var.36 beden olup 44 beden gogsun olması bınde bırdır hanı.Alıyor ertesi gun kargoluyorm kostur kostur, ee sey denedım gogsu olmadı bana dıyor!Ya 36 beden degılsın kendınle yuzles,yada gerızekalısın yanı baska acıklaması yok.
Benım ısım kolay sıze gore ıade almıyorm ,sız koyup satın dıyıp gecıyorm.Aama sız 0 satıcısınız cıdden Allah yardımcınız olsun:dua:

Bu problemin bir çözümü yok ne yazik.. Magazalarda bile deneyip, kendimize uygun olani aliyoruz, İnternet alimlarinda bu sans olmadigi icin bu yöntemi seciyor musteriler demek ki.
Maalesef hicbir cozumu yok derdinizin.

Bu bahsettigin büyük sorun, benim de alışveriş yapmayi çok seven arkadaşlarım var..bedenden emin olamadığını iki tane söylüyor,birini iade ediyor. Bunu da çok normal karşılıyorlar. Çözüm için terzi parası nasıl olur bilmiyorum, sonuçta terziler fiş kesmiyor. Nasıl emin olacaksiniz ki?
Benimde boyle arkadaslarim var. Ama bende normal goruyorum bunu.. yani o urunu istiyorsa mesela birini al geri iade et baska bedenini iste vs cok is. Ki ben netten vs alisveristen nefret ederim mesela. Benim bi kiyafete dokunmam
Lazim, kumasi uzerimde durusu cok onemli. Dukkandaysa denemeden almam genelde. Tshirt filan gene denemem cok ama elbise pantolon vs denerim hep. Satici denetmeZse almam o urunu. Emin olmadigimi alamam cunku elimde patlar.

Buarada netten hayatimda 1 kez kendime kiyafet aldim onunda cogunu geri iade etmistim. Canta vs olur saat olur telefon elektronik olur ama kiyafet cok zor.

Alışveriş platformlarında iadeyi azaltmak vs pek mümkün değil.
Satış yaptığım için biliyorum olay iade kodu oluşturmakla bitiyor.
Bana hiç iade gelmedi ama onu da şuna bağlıyorum, Instagram hesabımdan ben yönlendiriyorum zaten müşteriyi, bir sorun olsa benimle çözer direkt pazaryeri ile değil ama siz bunu yapamazsınız çünkü hedef kitleniz bu değil.
Bilemedim.
Zararı kurtaran zam yapıp devamlı sponsorlu ürün çıksanız? Zaten sponsorlu satıcıyı öne atıyor.

İnternet üzerinde kıyafet ürünleri satıyorum. Satış karının neredeyse yarısını pazaryeri alıyor. Ve büyük bir bela ile başbaşayız. Kadın müşterilerimiz devamlı olarak ürünü geri iade ediyor. Çünkü evde denemek istiyorlar, aynı üründen her bedenden satın alıyorlar. Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

NE YAPALIM, NASIL BİR YÖNTEM BULALIM, NE OLSUN DA alıcı bize ürün iade etmesin ve özellikle de aynı ürünün tüm bedenlerini alıp olmayanları geri iade etmesin. Tüm sektör bu nedenle batmak üzere. Çünkü gerçekten abartmaya başladı herkes ve pazaryeri iadeyi kesinlikle almamızı emrediyor.

Aklınıza neler geliyor ? Nasıl bir teşvik sistemi bulabiliriz? Nasıl bir ikna edici yol bulabiliriz. Hem müşterimizi kaybetmeyelim, hem onun deneme sorununu çözelim, hem de müşterimiz bizden birden fazla ürün alıp geri iade etmesin. NE OLABİLİR, NASIL OLABİLİR. (Biz şuan terzide tadilat yapsın ücretini biz ödeyelim mantığındayız. Çünkü terzi ücreti iade kargonun yarısı bedelinde)

Yani her urunden sadece bir tane alma hakki yapin. Ayni urunden 5 tane alip 4 unu iade ediyorsa batarsiniz zaten. Trendyol filan nsl yapiyor. Onlarin stratejisini izleyin. Sizin yaptiginiz politika gibi giderse batarsiniz tabi. Benim aklima bu geldi.

Yorumlarınız için teşekkürler.
Pazaryerlerinde müşteriye şartlar koymak çok zor ve özellikle fiyatla terbiye etmek imkansız. 1 Tl fiyat farkı sizi onlarca sayfa geriye itiyor. Bir ürünün farklı bedenin olmaması, sepette ürün ekletmemek vb. şeyler müşteriyi anında başka ürüne bakmaya yönlendiriyor. Bu konuda profösyönel destek alıyoruz. Örneğin bir ürünün düğmesi ilikli fotoğraf çekmekle düğmesi kapalı fotoğraf çekmek gibi insanın hiç aklına gelmeyecek ince detaylar o ürünün satış oranını yüzde yirmiye kadar etkileyebiliyor.

Yorumlarınızı eleştirmiyorum yanlış anlamayın, nelerle uğraştığımızı görmeniz açısından. Belki siz de zamanla böyle işler yaparsınız. Malum ticaretin geleceği e-ticarette. Pazaryerleri satış karının neredeyse yarısını alıyor ve asla hiç bir masrafı karşılamıyor. Biz de kuruşlarla, yol yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok paralar yatırdık ve şu an kargo iadeleri nedeniyle batmak üzereyiz. Abartmak için yazmıyorum şuan dayanacak gücümüz kalmadı.

Eğer şu iade sorunu çözersek her şey yoluna girecek arkadaşlar. Biz şunu istiyoruz; müşteriyi teşvik edelim, yönlendirelim. Ama asla zorlamayalım. Devamlı olarak terzi hizmetini yazıyorum ama aklımız devamlı oraya gidiyor. Sonuçta giyisi, terzi, tadilat bir bağ kurabiliyoruz. Terzi maliyeti bizim bir ürünümüzün iadesinden edeceğimiz zararın üçte biri bile değil. Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ... Biz teşvik etmek, yönlendirmek, müşteriyle el birliği yapmak, onları kazanmak, sonraki alışverişte beraber olmak için uğraşıyoruz. Mesela şöyle müşteri sipariş verdi pantolon, bel, baldır tamam ama paça geniş. Bunu iade etmesin, terzide tadilat yaptırsın, fişini ve ürünün son resmini bize göndersin terci ücretini ödeyelim. Sonuçta bunun küçük bedenini alsa bu sefer de bel ve baldır dar gelecek, boy kısa gelecek vs. Aklımızdan geçeni tam anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yollar peşindeyiz. Müşteriyi kazanmak, mutlu etmek istiyoruz.
Fotoğraflı yorumlar sizin işinizi kolaylaştırır. Hatta bazıları boy-kilo bilgisi verip hangi bedenin olduğunu yazıyor, kalıbı ile ilgili yorum yapıyor. Hem fotoğraf hem bu yorumlar olunca daha net karar veriliyor. Ben Hepsiburada‘da uygun fiyatlı bir şey bulsam aynı ürün Trendyol’da var mı, yorumları nasıl diye bakıyorum iadeyle uğraşmamak için.

Valla tüketici tarafına bir şey yaptıramazsınız malesef. Beden ölçülerini yazmak ve ürünü gönderince fotoğraflı yorum isteyebilirsiniz. Bu sayede alacak olanlar fikir edinebilir. Belki bi nebze iadeyi azaltırsınız.

Kalıcı çözüm ise geriye düşmeyi göze alıp fiyat arttırmak gibi duruyor. Batmaktansa risk alabilirsiniz

Beden ölçü tablosu oluşturursanız en azından bazı müşteriler dikkate alır bence. Benim dikkat ettiğim bi mevzu bu.

Alışveriş platformlarında iadeyi azaltmak vs pek mümkün değil.
Satış yaptığım için biliyorum olay iade kodu oluşturmakla bitiyor.
Bana hiç iade gelmedi ama onu da şuna bağlıyorum, Instagram hesabımdan ben yönlendiriyorum zaten müşteriyi, bir sorun olsa benimle çözer direkt pazaryeri ile değil ama siz bunu yapamazsınız çünkü hedef kitleniz bu değil.
Bilemedim.
Zararı kurtaran zam yapıp devamlı sponsorlu ürün çıksanız? Zaten sponsorlu satıcıyı öne atıyor.

Satışı instagrama kaydıracaksınız konu sahibi. Hem komisyon vermeyeceksiniz hem de iade yok sadece değişim diyeceksiniz. Bunun başka çözümü yok.

X