Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Avm leri korumak istiyorlar diyorlar da avmlerin boyle bi beklentisi mi var? Zaten her magaza online olmak istiyor? Satis danismani vs calistirmamak icin. Maliyetten kismak icin. Bizde avm gezme kulturu zaten var onun musterisi hic bitmez ama online alisvrris duser
Zaten Arap ve Ruslar avmlere yetiyor doğru

Maalesef degisecek bir durum yok. Bizde pazaryerlerinin hepsinde satış yapıyoruz. Saksı bitki vs satıyoruz. Özellikle bitki de çok fazla iade alıyoruz. Tabi ki solmuş hasarlı giden ürünler konusunda müşteri haklı ama gayet sağlıklı giden ürünü bile hemen iade ediyorlar. Canli ürün sattigimizdan iadede çok zarar ediyoruz. Pazaryerleri satıcılarının arkasınfa durmuyorlar pek. Avrupa da da satış yapan tanıdığımız var ve iade oranı o kadar az ki...
Yani bu oluşmuş bi kültür aslinda değişmesi çok zor. Giyim sektörü de gerçekten sıkıntılı. Çıkan haberlerde iade ücretini müşteri ödeyecek yazıyor süreç nasıl ilerler bilemem. Önceliginiz kendi sitenizi kurup müşterilerinizi kendi sitenize yönlendirmek olsun. Yani bir web sitenizi kurduğunuzda %3 komisyon dışında yıllık site gideri dışında bir zararınız olmaz. Hazırladığınız her kargonun içine de sitenizin isminin olduğu bir kart vb koyarsanız müsterilerinizi de oraya çekebilirsiniz. Pazaryerlerinde satış yaparak ayakta kalmak çok teferruatlı.

Maalesef degisecek bir durum yok. Bizde pazaryerlerinin hepsinde satış yapıyoruz. Saksı bitki vs satıyoruz. Özellikle bitki de çok fazla iade alıyoruz. Tabi ki solmuş hasarlı giden ürünler konusunda müşteri haklı ama gayet sağlıklı giden ürünü bile hemen iade ediyorlar. Canli ürün sattigimizdan iadede çok zarar ediyoruz. Pazaryerleri satıcılarının arkasınfa durmuyorlar pek. Avrupa da da satış yapan tanıdığımız var ve iade oranı o kadar az ki...
Yani bu oluşmuş bi kültür aslinda değişmesi çok zor. Giyim sektörü de gerçekten sıkıntılı. Çıkan haberlerde iade ücretini müşteri ödeyecek yazıyor süreç nasıl ilerler bilemem. Önceliginiz kendi sitenizi kurup müşterilerinizi kendi sitenize yönlendirmek olsun. Yani bir web sitenizi kurduğunuzda %3 komisyon dışında yıllık site gideri dışında bir zararınız olmaz. Hazırladığınız her kargonun içine de sitenizin isminin olduğu bir kart vb koyarsanız müsterilerinizi de oraya çekebilirsiniz. Pazaryerlerinde satış yaparak ayakta kalmak çok teferruatlı.
O da zor , alıcı güvenmiyor, iade etsem almazlar diyor , reklam yapmak lazım influencer işe çalışmak gerek sitelerde yorum olmalı vs. Sizin bitki işinde gerçi websitesi işi olabilir ama kıyafet misal ben marka olmayan sadece 5-6 tane sayabilirim size .

Değerli arkadaşlar size bizim için önemli bir sorunu danışmak istiyorum.
İnternet üzerinde kıyafet ürünleri satıyorum. Satış karının neredeyse yarısını pazaryeri alıyor. Ve büyük bir bela ile başbaşayız. Kadın müşterilerimiz devamlı olarak ürünü geri iade ediyor. Çünkü evde denemek istiyorlar, aynı üründen her bedenden satın alıyorlar. Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

NE YAPALIM, NASIL BİR YÖNTEM BULALIM, NE OLSUN DA alıcı bize ürün iade etmesin ve özellikle de aynı ürünün tüm bedenlerini alıp olmayanları geri iade etmesin. Tüm sektör bu nedenle batmak üzere. Çünkü gerçekten abartmaya başladı herkes ve pazaryeri iadeyi kesinlikle almamızı emrediyor.

Aklınıza neler geliyor ? Nasıl bir teşvik sistemi bulabiliriz? Nasıl bir ikna edici yol bulabiliriz. Hem müşterimizi kaybetmeyelim, hem onun deneme sorununu çözelim, hem de müşterimiz bizden birden fazla ürün alıp geri iade etmesin. NE OLABİLİR, NASIL OLABİLİR. (Biz şuan terzide tadilat yapsın ücretini biz ödeyelim mantığındayız. Çünkü terzi ücreti iade kargonun yarısı bedelinde)

HAYDİ YORUM YAPALIM, HAYDİ BU SORUNA ÇARE BULALIM.
Bu hafta böyle bir alışveriş yapıp ürünü geri yollamış biri olarak yorum yapayım kot bir kıyafet aldım mevsimlik diye filitre yaptım ürün içinde mevsimlik yazıyor ama bildiğiniz tül perdeden hallice bir kot geldi bırakın ilkbahar sonbaharda giyinmeyi yazın altına birşey almak gerekebilir bu konuda bol açıklamalı olabilir ürün, birde Ağıllı isimlerle kumaş türü yazılıyor yok poplin, yok iki iplik, bunu ürünün yakın çekilmiş fotosundan daha iyi anlayabiliriz kumaşın cinsini görebileceğimiz bir foto kurtarıcı olur

Ben senin yerinde olsam batmaktan korkmam... Ticaret risk işidir korkaklar kaybetmeye mahkumdur 🤷

Neden inşallah dogrudur dediniz anlamadım. Ben hep netten alışveriş yaparım ve geriye gönderdiğim çok nadirdir. Kötü niyetli alıcılar var diye neden herkes cezalandırılıyor? O ana ayıplı ürün gönderecek, ben o ürünü kabul mu edecegim? Halbuki bu müşterilere özel yaptırımlar uygulanabilirdi.
Bu uygulamadan sonra internetten alışverişler çok düşecektir.
Eğer konuyu baştan okursanız hanfendinin sorununa çözüm bulmak istediğini ve tamamen haklı olduğunu görürsünüz. Ben de sürekli internetten alışveriş yapıyorum ve hiçbir zaman bir üründen daha fazla sipariş verip satıcıyı mağdur etmedim. Ki zaten bir de çıkan kanunu okursanız ayıplı ürünü iade ücreti yok. Yazılanlar gözünüzden kaçmış büyük ihtimalle. Çıkan kanun hem satıcıyı hem tüketiciyi koruyor. Kimse mağdur olmuyor.

Tamam ücretini ödeyerek iade edeceğiz benim anladığım bu
Artık mağaza farkı çok fazla olduğu için mağazaya yönlendirme avmleri koruma kararı olarak bakiyorum
Ayıplı mal iadesinde ücret ödemesi yok. Ama hani bir ürünün her bedeninden sipariş verip hepsini evinde açıp deneyip iade edenler var ya artık onların önüne engel konuyor. Zaten konu sahibi de bu yüzden çok büyük sıkıntı yaşıyor ve sıkıntısına çözüm arıyordu.

Yorumlarınız için teşekkürler.
Pazaryerlerinde müşteriye şartlar koymak çok zor ve özellikle fiyatla terbiye etmek imkansız. 1 Tl fiyat farkı sizi onlarca sayfa geriye itiyor. Bir ürünün farklı bedenin olmaması, sepette ürün ekletmemek vb. şeyler müşteriyi anında başka ürüne bakmaya yönlendiriyor. Bu konuda profösyönel destek alıyoruz. Örneğin bir ürünün düğmesi ilikli fotoğraf çekmekle düğmesi kapalı fotoğraf çekmek gibi insanın hiç aklına gelmeyecek ince detaylar o ürünün satış oranını yüzde yirmiye kadar etkileyebiliyor.

Yorumlarınızı eleştirmiyorum yanlış anlamayın, nelerle uğraştığımızı görmeniz açısından. Belki siz de zamanla böyle işler yaparsınız. Malum ticaretin geleceği e-ticarette. Pazaryerleri satış karının neredeyse yarısını alıyor ve asla hiç bir masrafı karşılamıyor. Biz de kuruşlarla, yol yöntemlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Çok paralar yatırdık ve şu an kargo iadeleri nedeniyle batmak üzereyiz. Abartmak için yazmıyorum şuan dayanacak gücümüz kalmadı.

Eğer şu iade sorunu çözersek her şey yoluna girecek arkadaşlar. Biz şunu istiyoruz; müşteriyi teşvik edelim, yönlendirelim. Ama asla zorlamayalım. Devamlı olarak terzi hizmetini yazıyorum ama aklımız devamlı oraya gidiyor. Sonuçta giyisi, terzi, tadilat bir bağ kurabiliyoruz. Terzi maliyeti bizim bir ürünümüzün iadesinden edeceğimiz zararın üçte biri bile değil. Bu alanda, bu yollarda bir çözüm arıyoruz. SİZİN AKLINIZA GELEN BÖYLE ÇÖZÜMLER VAR MI? Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ... Biz teşvik etmek, yönlendirmek, müşteriyle el birliği yapmak, onları kazanmak, sonraki alışverişte beraber olmak için uğraşıyoruz. Mesela şöyle müşteri sipariş verdi pantolon, bel, baldır tamam ama paça geniş. Bunu iade etmesin, terzide tadilat yaptırsın, fişini ve ürünün son resmini bize göndersin terci ücretini ödeyelim. Sonuçta bunun küçük bedenini alsa bu sefer de bel ve baldır dar gelecek, boy kısa gelecek vs. Aklımızdan geçeni tam anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yollar peşindeyiz. Müşteriyi kazanmak, mutlu etmek istiyoruz.
Kimse terziyle uğraşmak istemez ki? Yani kendi acimdan düşüneyim. Bir ürün alsam, bedeni bana uymasa veya herhangi bir yerinde potluk olsa , terziye vermek istemem. Çünkü bazen terziye verdiğin iş orijinali gibi olmuyor ya da onu götürüp verip geri almak falan zaman kaybı gibi gelebiliyor

Hiç bir şekilde engelleyemezsiniz çok fazla model renk vs girmeyin parça parça satis yapın
2. El abiye alıp kullanıp işini bitirip ürüne zarar veren bir toplum olduk, hangi birini ikna edeceksiniz.
Yada fiyatı biraz arttırın zarariniz kapansın
Zamanında giyim mağazası isletti annem bende yanında dururdum. Valla millet alıp düğünde giyip ertesi gun ya bu bana olmadı diyip geri getirirdi. Kimisinde bariz parfüm ve ter kokusu olurdu . Ve olmadığını iddia ederlerdi. Yani fiili bir mağaza da ,satıcıyla yüz yuzeyken bile bu yalanı sürdüren biri online da neler yapmaz

Hadi iade kısmı neyse de elektronikte cayma hakkını kaldırmak aşırı saçma olmuş. Adam belki teşhir ürünü yollayacak belki kullanılmış ürün yollayacak ama ayıplı vs değilse ürünün kullanılmış olduğunu ispatlamakla mı uğraşacağız? Ki bu tarz oyunlar yapılıyor biliyorsunuz. Bu durumda elektronik ürünleri sadece en güvenilir satıcılardan almak gerekecek bu da küçük satıcıya zarar verir. Veya en temizi mağazadan almak olacak.

X