Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

NE YAPALIM, NASIL BİR YÖNTEM BULALIM, NE OLSUN DA alıcı bize ürün iade etmesin ve özellikle de aynı ürünün tüm bedenlerini alıp olmayanları geri iade etmesin.

20’den fazla pazarlama teorilerini yalayip yutmus, Kotler’den tutun Porter’in yazdigi harfe kadar okumus biri olarak size diyecegim sudur:

Bu cevabi vermesi gereken “Profesyonel destek aliyoruz, ekiple birlikte burayi okuyoruz” dediginiz ekip uyeleri. Neden fikri ben vereyim, ucreti onlar alsinlar ki? 😏

aynen öyle.ürünlerin kalıplarında kesimlerinde hatalar vardır diye düşünür bakmam bile.

Kesinlikle. Onlarca butik ve ürün var. Fotoğraflı , fotoğrafsız onlarca yorum var. Onları inceler farklı butiği tercih ederim.

Konu sahibi burada açtığı konuyu da ,"büyük bir araştırma yaptım, 2 ev parası harcadım" diye millete satmaya çalışmaz umarım.

Üyelerin yazdığı yorumlara verdiği yanıtlara bakarak , daha önceki yüksek maliyetli araştırmalarını da "kızlarsoruy*r" vb sitelerde yaptığını düşünüyorum.😒

Son düzenleme:
20’den fazla pazarlama teorilerini yalayip yutmus, Kotler’den tutun Porter’in yazdigi harfe kadar okumus biri olarak size diyecegim sudur:

Bu cevabi vermesi gereken “Profesyonel destek aliyoruz, ekiple birlikte burayi okuyoruz” dediginiz ekip uyeleri. Neden fikri ben vereyim, ucreti onlar alsinlar ki? 😏

tatlicincap tatlicincap verilen fikirleri kullanabilecek bir yaklaşımı da yok zaten kendisinin.

Kendi kıyafetlerini ilgili siteden alıp , terzide yaptırıp giyerek ; kendi butiğinin satışlarını fazla göstermeye çalışacak gibi duruyor.

Ürün zammı, iadeyi kabul etmeme vs. bunlar çözüm değil. Zam yapınca direkt olarak elli sayfa geriye gidiyor ürünümüz fiyattan dolayı. İadeyi kabul etmezsek kötü yorum yapılıyor satışımız düşüyor.

Biz bir yol arıyoruz. Nasıl teşvik ederiz, nasıl ikna ederiz yol. Veya başka ucuz bir alternatif nasıl yaratırız?

Karar veremedik, en son aklımıza terzi hizmeti geldi. En azından bir kısım ürünün iadesini engelleriz dedik. Ancak tabii bu yöntem bir kaç ürün alıp iade edenleri yine çözmüyor. İnsanlarımız çok anlayışsız. Hem aynı üründen çok fazla sayıda alıyor hem de parça parça geri gönderip birden fazla kargo ücreti yansıtıyor.
Birden fazla ürün satmayın kota koyun.Altına açıklama kumaş türü yazın,bilgilendirmeyi güzel yapın ürünleriniz için

Merhaba teşekkürler. Canlı mankenden vazgeçme nedenimiz yine iade sayısı kontrolü sonucunda olmuştu. Bu konuda tam da emin değiliz zaten, yine belki karar değiştiririz. Pazaryerine gerek olmadan iade reddi yapabiliriz aslında. Ama ilk mesajdan beri yazdığım üzere müşteri yorumları, iade redde sonucu oluşacak şikayetler vs. gibi konularla muhatap olmamak için sorgusuz sualsiz kabul ediyoruz. Bunun içinde uyumsuzluk nedeniyle gerçekten iade olanlar da var, ürün kullanıp işini bitirip gönderenler de var. Bu müşteri memnuniyeti politikası, gelen iade sorgusuz kabul ediliyor.

Yazdığım mesaj hangisiydi göremedim ama ekibimizin yoğun olduğunu zaten mesaj da yazamayacağını yazdım diye hatırlıyorum. Tekrar bakarım, ayrıca buna dikkat ederim. Mesajları kendim geldiğimde yazıyorum zaten ama ekstra dikkat ederim. Ekibimiz, yani ekip dediğim haftalardır bu sorundan kurtulmaya çalışan iş arkadaşlarım tek tek ne fikir buluruz diye okuyoruz mesajları.

Model üzerinde çekim yapılmamış ürünleri nerede ve nasıl sergiliyorsunuz ?

Bu şartlarda butiğinizden ürün satın alacak insan bulduysanız şükretmelisiniz.

Yirmi sayfadır konuyu takip ediyorum, onlarca insan terzi fikrinin mantıksız olduğunu söyledi. Ona rağmen fikrinizi hayata geçirdiniz, umarım işleriniz umduğunuz gibi gider ama ben pek ihtimal vermiyorum, üzgünüm. Kupon olayı ekstra mantıksız, sandığınız gibi bir cazibesi yok. 10-20₺ kupon için kıymetli vaktimi ve enerjimi terzilerde harcayamam. İade eder başka yerden alırım.

tatlicincap tatlicincap verilen fikirleri kullanabilecek bir yaklaşımı da yok zaten kendisinin.

Kendi kıyafetlerini ilgili siteden alıp , terzide yaptırıp giyerek ; kendi butiğinin satışlarını fazla göstermeye çalışacak gibi duruyor.

Kendisinin olmayabilir; ama ekibinin hic yok.
Her patron her seyi bilmek zorunda degil. Parasini verip isini en iyisini bilene yaptirir. Burada ikisi de yok maalesef.

Bende asla terzi tercih etmem, hatta uyarı gördüğümde direk kusurlu diye düşünür ürünü satın almam
Ayol ben ekmek almaya gitmiyorum, gidip terzi mi arayacağım ztn vaktim yok kupon ile yeniden alışveriş talep ediliyor çok garip bir düşünce
ben gelinliğimi bile hazır aldım hayatımın her dakikası terzi ile uğraşamam cıkss

Yirmi sayfadır konuyu takip ediyorum, onlarca insan terzi fikrinin mantıksız olduğunu söyledi. Ona rağmen fikrinizi hayata geçirdiniz, umarım işleriniz umduğunuz gibi gider ama ben pek ihtimal vermiyorum, üzgünüm. Kupon olayı ekstra mantıksız, sandığınız gibi bir cazibesi yok. 10-20₺ kupon için kıymetli vaktimi ve enerjimi terzilerde harcayamam. İade eder başka yerden alırım.

Bende asla terzi tercih etmem, hatta uyarı gördüğümde direk kusurlu diye düşünür ürünü satın almam
Ayol ben ekmek almaya gitmiyorum, gidip terzi mi arayacağım ztn vaktim yok kupon ile yeniden alışveriş talep ediliyor çok garip bir düşünce
ben gelinliğimi bile hazır aldım hayatımın her dakikası terzi ile uğraşamam cıkss
Çok önemli bir noktaya değindiniz, ben de demek ki ürünleri kusurlu der direkt kapatırım sekmeyi.

Kendisinin olmayabilir; ama ekibinin hic yok.
Her patron her seyi bilmek zorunda degil. Parasini verip isini en iyisini bilene yaptirir. Burada ikisi de yok maalesef.
ben de satış taktikleri bilmedikleri kanaatindeyim sadece bir alıcı olduğum halde.mesela 2. el satış sitelerinin hepsinde butik açmalılar.biraz karı az satacaklar ama reklam olacak.oralarda tanınıp insta.....m ya da bizzat kendi sitelerinde bile satabilirler bunu yapan çok var.ya da aynı ürünleri değişik değişik kampanyalarla satışa sunacaklar.aslında büyük bir indirim falan yapılmıyor ama çok dikkat çekici oluyor bu sayede.bunda da en başarılı yerlerden biri mor.....o gibi siteler.bir de canlı mankene giydirmeden yüksek kar marjına ve satışa ulaşmak mümkün değil giyim de.kıyafetin bir insan da duruşunu görmek ister yüzde doksan dokuz alıcı.terzi işiyle zaten batmakta olan işi daha da batıracaklar.

ben de satış taktikleri bilmedikleri kanaatindeyim sadece bir alıcı olduğum halde.mesela 2. el satış sitelerinin hepsinde butik açmalılar.biraz karı az satacaklar ama reklam olacak.oralarda tanınıp insta.....m ya da bizzat kendi sitelerinde bile satabilirler bunu yapan çok var.ya da aynı ürünleri değişik değişik kampanyalarla satışa sunacaklar.aslında büyük bir indirim falan yapılmıyor ama çok dikkat çekici oluyor bu sayede.bunda da en başarılı yerlerden biri mor.....o gibi siteler.bir de canlı mankene giydirmeden yüksek kar marjına ve satışa ulaşmak mümkün değil giyim de.kıyafetin bir insan da duruşunu görmek ister yüzde doksan dokuz alıcı.terzi işiyle zaten batmakta olan işi daha da batıracaklar.
“Ya sirketiMİZ batacak, ya bir yol bulacagiZ” diyerek sorunu kendi sorunumuz gibi algilatmayi, “Haydi yorum yapalim, haydi bu soruna care bulalim” diyerek de fikirlerimize en belesinden talip olmayi biliyor.

Yaz dizilerindeki CEO figuru gibi takiliyor.

“Kazancini benimle birlikte mi yedin de sorununu ben cozeyim” derler adama.

Kimse demese ben derim. 😏

2020'de satın aldığım, boyu uzun geldiği için tadilat gereken ama hala dolabımda etiketiyle duran bi pantolonum var. Çok yoğun bi dönemimdeydim iade edebilseydim ederdim edemediğim için dolapta duruyor. Terzi benim için çok uzak bir tercih.

Hele hediye çeki 🤦🏿‍♀️ Müşterilerinizin, en büyük hakları olan iadeyi bile katakulliye getirip 10-20 TL hediye çekiyle yok sayan bir siteden düzenli alışveriş yapacağını sanmıyorum. Dolayısıyla hediye çeki fikriniz de biraz kendinizi kandırmak bence.

o zaman satışları dibe iner.birden fazla ürün satmayan hiç bir site hiçbir satıcı görmedim bugüne dek.
Herkes aynı şeyi yazmış da satış kotası birden fazla ürün almak için engel değil ki. Bir tane alır öderim, gider bir tane daha alır öderim. Hepsini tek seferde ödeyemem sadece. Ama engellemez fazla almayı.

“Ya sirketiMİZ batacak, ya bir yol bulacagiZ” diyerek sorunu kendi sorunumuz gibi algilatmayi, “Haydi yorum yapalim, haydi bu soruna care bulalim” diyerek de fikirlerimize en belesinden talip olmayi biliyor.

Yaz dizilerindeki CEO figuru gibi takiliyor.

“Kazancini benimle birlikte mi yedin de sorununu ben cozeyim” derler adama.

Kimse demese ben derim. 😏
Nolmuş akıl akıldan üstündür demiş bayan fikir istemiş,siz de ne kötü düşüncelisiniz he

Ayyy, o kadar itti ki konu sahibi beni kendinden yani bilsem, bulsam markalarını asla alışveriş yapmam, o derece sinir bozan bir üslubu var.

Terzi de terzi, terzi de terzi. Terziye gidecek insan netten neden alışveriş yapsın. Terziye gitmem için 1000 liralık ürünü 400-500 gibi bir fiyata almış olmam lazım, ancak o zaman giderim.

X