- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
O kadar heyecanlandırdın ki kimse bu kadar önemsiz bir problem beklemiyordu herkes hayal kırıklığına uğradı şu an
İstanbul'a dönsen de dönmesen de eşinle paylaşman gereken bir şey sonuçta. Böyle bir şey kafanı ilk kurcaladığı anda eşine söylemen gerekirdi bence. Ne biliyim ben tutamam içimde. Kafama ne takılsa pat pat anlatırım.
İnsanları bu kadar önemseme. Bir de istanbul'da yaşanmaz cidden :)))
şekilcilik derken, ben şekilcilik yaptığımı düşünmüyorum. ne başı açığa ne kapalıya asla kıyafetinden dolayı önyargıyla yaklaşmadım. ama bizim ülkemizde bu o kadar var ki.. kendi gibi olmayana çirkin gözle bakan insanlar o bakışları atarken daha dikkatli olsalardı ben belki şuan bu ikilemlerde olmayacaktım.
eşim kuralcı bir insan değildir. karşı çıkacağını sanmıyorum da yine de kestiremiyorum. ama bana çok şaşıracağını düşünüyorum. çünkü şimdiye kadar aramızda böyle bir konu geçmedi.
Ben sizin için demedim zaten
O bahsettiginiz insanlar için dedim.
Ya bunu yaşayan o kadar çok insan var ki...
Ani bir kararla , çevrenin etkisiyle , içinden çok geldiği için vs... Bunun için ailesi , arkadaşları , konusu komşusu , akrabaları ..işte aklına kim gelirse hepsini karşısına alan . Sonra da aslında olmak istediği kimliğin bu olmadığını , aslında çokta içine sinmediğini hisseden . Benim çevremde de oldu . Sandığın gibi olmadı tepkiler ama zaten olayın başında da karşı çıktıkları için büyük bir sevinçle (!) karşıladılar bu yeni değişimi .
Seninde ailen , '' oooo ne oldu yolcu hanım , çok büyük konuşup fetvalar veriyordun ? '' diyecek ve bununla baş etmek zorunda kalacaksın diye düşünüyorsun değil mi yanılmıyorsam ?
Anlamadığım nokta eşine bu kararını neden söylemediğin ? Yani o seni sevdiğinde , hayatına dahil ettiğinde o şekildeki yaşantından da etkilenmiş olabilir , şimdi pat diye X şehre tayininiz çıkınca adama büyük şok olmayacak mı ?
Bence kimseye verecek hesabınız yok , önce iyice düşünüp iç hesabınızı yapın , gerçekten ağır mı geliyor bu hayatınız ve değişmek , eskiye dönmek sizi gerçekten mutlu mu edecek ? Sonrada bunun cevabını eşinizle paylaşın .Bence atlatmanız gereken sorun İstanbula dönüp dönmemek değil , ne derecede değişiklik getireceğinizin çizgisi hayatınıza.
Bir de şu var , bu konu dışında memleketinize dönmek istemez miydiniz aslında ? İstanbula dönmeyi aslında istiyorsanız bence geri kalanı hikaye .
Size bunları yakın çevresinde çok yaşamış biri olarak söylüyorum . Dilerseniz o insanların tepki ve yaaa biz demiştik sanaaaa sözlerinden çok başka şeylerle karşılaştıklarını da anlatırım .Bence bunlara hazır mısınız ? Daha da değiştirmek , daha da açılımı genişletmek için uğraşacak olabilirler
baştan da söyleyebılırdın
bu durumu yaşayan bir çok bayan vardır bu sıtede
yani kımse senın sen oldugunu anlamaz
öyle mi dersin? ben bir bende bu dert var sanıyordum
çok yakın arkadaşlarım var buraya üye olan. onların anlamasından korkuyordum. inşallah kimse tanımaz..
öncelikle çok teşekkür ederim beni anladığın için. bazı arkadaşlar umduğu bulamamış ama ne yapayım benim için büyük bir dert..
bu mesele olmasaydı da istanbula dönmeyi istemezdim. sevmiyorum o şehri..
ben millete malzeme olmaktan çok korkan bir insanım. dediğin gibi fetvalar verip, nutuklar atarken iyiydi de şimdi ne oldu diyecekler ve bunu çok uzatacaklar. hele o bakışıp bakışıp gülüşmeler beni çok etkileyecek..
bu kararımdan emin miyim onu da bilmiyorum. bu tesettürü seçerken, yaşarken zorlanmadım ama geri dönüşüm nasıl olur bilmiyorum. pişman olur muyum, ya olursam, ya yapamazsam bunlar da beynimi çok meşgul ediyor. ve bu işin nereye varacağını, akıbetimi çok merak ediyorum..
Rica ederim .
İyi ki söyledin bence sebebin ne olduğunu , aklımdan türlü türlü şeyler geçmeye başlamıştı hakkında
Hangi konu olursa olsun bunu hayatında yap boza çevirmeme prensibini takdir ettim açıkçası , sonuçta denerdin olmazsa diğerine dönerdin yine olmadı tekrar denerdin falan . Ama mesela mevzun örtünmek ya da örtünmemek ve bunun arasında gidip gelmek değil . Öyle örtünmek ya da böyle örtünmek arasındasın , bunun insanlar arasında o kadar gülüşmelere sebeb olacağını sanmam , ne bileyim bir arkadaşım vardı düğün dernek vs ... katılmazdı yıllarca , sonra vazgeçti zaman içinde , bir kaç kişi '' ooo sen buralara gelir miydin '' falan dedi , geçti gitti . Burada değişimin boyutu önemli , o fetvaları verip sonrada çıkıp düğün salonunda dansöz kıyafeti ile oynasa idi epey tepki alırdı da , değişim hiç gitmemekten gidip bir köşede yarım saat oturmak olunca çok insanların ağzına laf verilmiyor.
Bilmem anlatabildim mi ?
siz önemsiz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama benim için büyük bir sorun. Allah daha büyüğünü göstermesin. herkesin derdi kendine ağır işte..
Yanlış anladın. Şaka yapıyorum. Burda hayati şeyler düşündük ya hep. Organ mafyası mı birileri öldürücek mi falan diye ondan dedim bu kadar önemsiz beklemiyorduk diye.. :))
benim çevremde de çok fazla böyle şeyler gördüm. Çarşaflıyken normal turban takmaya başlayanlar çok oldu. Ama sen ailene karşı geldiğin için korkuyorsu. yine de onlar senin alien. Biz sana demedik mi demezler..
nuri alço lu filmler geldi benimde aklıma:26:
korsanlı, insan ticaretli konular neler neler... iyiki anlatmışsın.
burada anlattığın gibi eşinle paylaşsan,
sanırım senin önemsediğin kadar önemsemeyecek ve seni de vazgeçirmeye çalışacak
sende vazgeçmek istemiyorsun
arkadaşlardan birisi önermiş pahallı şehir, yazık bize
onca çalışıp kira fatura gıda, bitti para
filan gibi şeyler denebilir
ben istemediğim için orada mutsuz olucam strese giricem senide istemeden huzursuz edicem üzülcem, sende üzülceksin
evliliğimiz mi bozulsun
mutsuz mu olalım
gibi abartabilirsin
kolay gelsin:)
aynen yolcu abla bende çok yanlış şeyler anladım
çok güzel özetlemişsiniz. aynen anlattığınız gibi. duygularım karmakarışık olduğu için yazım da karışık olmuş.
evet aynen öyle yapmayı planlıyorum. çünkü çevrem karşılarında bambaşka bir yolcu gördüklerinde bu onlar için büyük bir malzeme olacak. ben bunu kaldıramam.
e siz de biraz içinizi temiz tutun bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?