Ya hamileysem??

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.152
19.694
498
Henüz bir aylık evliyim. Doğum kontrol hapı kullandığım için 1-2 kez rahatlıktan olsa gerek eşim içime boşaldı. Her ne kadar hapın yüzde yüz koruma sağlamadığını bilsek de böyle bir hata ettik. Daha sonra prezervatifle korunduk ancak ya ben daha önceki birleşmelerde hamile kaldıysam korkusu yaşıyorum. Yazz kullanıyorum, beyaz olan hormonsuz haplara geçtim. Şu ara adet görmem lazım. Şimdi kutuya baktım iki tane beyaz hapım kalmış, bu akşamkini daha almadım. Hamileysem ben ne yaparım?? Daha evleneli bir ay oldu ve borç ödüyoruz, kiradayız. Kesinlikle 2-3 seneden önce çocuk düşünmüyordum. En azından kendi evimizi alana kadar. Eşimin umrunda değil açıkçası, çocuk şakaları yapıp duruyor. Çok istiyor, bakarız diyor. Ama ben 2 gündür uyku uyumuyorum. Her ne kadar istemesem de kürtaj da bir seçenek bana göre. Yarın başka bir durum için doktora gideceğim, orda tahlil de yapılacak. O zaman ortaya çıkar kesin olarak artık herhalde. Hamileysem annem eşim herkes mutluluktan havalara uçacak ama ben kendime kızıyorum, Haydar Dümen e yazan tipler gibi cahilce davrandım, keşke daha dikkatli olsaydım diye. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum, paylaşmak istedim...

Hap içiyorsan niye bu kadar sorun yapıyorsun ki ben 2.5 sene içtim ve normal ilişki oluyordu yani başka korunma yoktu ve sorun yaşamadım takma o kadar muhtemelen hamile değilsin düzenli içiyorsan

ıyıde hapın amacı o degılmı zaten:KK22: yoksa nye hap kullanasınız kı....
merak etmeyın hamıle degılsınız ( hapı duzgun kullandıysanız)

Hap içiyorsan niye bu kadar sorun yapıyorsun ki ben 2.5 sene içtim ve normal ilişki oluyordu yani başka korunma yoktu ve sorun yaşamadım takma o kadar muhtemelen hamile değilsin düzenli içiyorsan

her akşam aynı saatte almaya dikkat edyorum ama bazen yarım saat bir saat geciktirdiğim olmuştur. düzenli den kasıt ne bilemiyorum. inşallah büyük mesele değildir. bilemiyorum, sivilce tedavisi için acnegen adlı çok ağır bir ilaç da kullanmaya başladım ve belki bilirsin, bu ilacı alırken hamile kalınmaması gerekir kesinlikle. bU Yüzden de ekstra panik yapıyor olabilirim...

Hamilelik testi ayrı oluyor. Sen yarın başka rahatsızlık için gidiyorsan başka testlere bakarlar. (Benim bildiğim bu)

Bence hamileyseniz üzülmeyin gelen kismetiyle gelir. Siz birbirinizi sevip sayında daha ne borçlar ödenir.

Endişelenmeyin
Hapla korunmuşsunuz panik olmaya gerek yok
Bi arkadaşında dediği gibi hamilelik testi ayrı oluyor:)

her akşam aynı saatte almaya dikkat edyorum ama bazen yarım saat bir saat geciktirdiğim olmuştur. düzenli den kasıt ne bilemiyorum. inşallah büyük mesele değildir. bilemiyorum, sivilce tedavisi için acnegen adlı çok ağır bir ilaç da kullanmaya başladım ve belki bilirsin, bu ilacı alırken hamile kalınmaması gerekir kesinlikle. bU Yüzden de ekstra panik yapıyor olabilirim...

Düzenli içiyorsun işte sorun yapma arada içmemek 3 -4 gün unutmak gibi bi sorunun yok
Sivilce ilacını biliyorum evet hem dk hapı hem o çok ağır olmazmı doktorun daha iyi bilir tabu.

ben 2.5 aylık evliyim yasminle korunuyorum normal ilişki ekstra bi korumamız yok hamilede değilim kasma sende değilsindir yoksa neden hap kullanıyoruzki

adet olamadım diye panik olmuşsunuz da

anladığım kadarı ile yeni başlamışsınız korunmaya da ilişkiye de

vücudunuza alışması için zaman tanıyın, ilaçlar ilk başta düzen değişikliği yapabilir

bu stresle de zaten adet olacaksanız da olmazsınız

2 sene yazz kullanmış biri olarak söylüyorum için rahat olsun.
Beyaz hap komple bitikten sonra adet olacaksın takma kafana

Ben evliliğimin neredeyse 6 senesinde doğum kontrol hapı kullandım.
Doğru kullanıldığında %98'e kadar koruma sağlar.
Doğum kontrol hapı kullanırken ekstra korunma yöntemine gerek yok (arada kullanmayı unuttuğunuz hap yoksa).
Zaten ekstra prezervatif de kullanacaksanız hap kullanmanıza gerek yok.
Sadece prezervatif kullanın o zaman.

Paniksen hem hap hem prezervatif kullanın. Hatta eczaneye git ertesi gün hapı al 1-2 tane, içine boşalırsa alırsın o hapları. Belki stresten öyle düşünüyorsundur gebelik testi al.
Uhuhuhu kız her cepheden kuşat diyorsun sen de. Hem hap hem prezervatif hem ertesi gün hapı daha başka varsa korunma yöntemi onu da:KK53:
Ya şaka bir yana o haplar 99.9 oranında koruyor diye biliyorum. :KK50: Bu kadar vesvese zarar yani.

Ben 2.5 yıl doğum kontrol hapıyla korundum ve hamile kalmadım. Tabi vaktinde alacaksın ve bazı ilaçlar (antibiyotik) etkisini ortadan kaldırabilir. O durumlara dikkat edeceksin. Onun dışında herşeyi normal yaşayabilirsin. Yine de tereddüt yaşıyorsan eşin de korunsun. Boşalma durumunda ertesi gün hapı önerenler olmuş. Basit bir ilaç değil. Mecbur kalmadıkça kullanılmamalı. Sen çift korun yeter.

Uhuhuhu kız her cepheden kuşat diyorsun sen de. Hem hap hem prezervatif hem ertesi gün hapı daha başka varsa korunma yöntemi onu da:KK53:
Ya şaka bir yana o haplar 99.9 oranında koruyor diye biliyorum. :KK50: Bu kadar vesvese zarar yani.
Ehehehe spiral de taktırsın :KK53: Hapla korunuluyorsa unutma ihtimaline karşı 1 paket prezervatif iyi fikir ya 1 aylık evlilermiş yazık olmasın :KK53:

Back