• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya birsey olsaydi ::::(

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
cooook kotuyum :::(
dun gece yavrum meme icin uyandi
karnini doyurdum besigine yatirdim
wc gittim ve cok kotu grip oldugum icin bir an salonda yatmayi duaundum.
esim aglamasina uyanamaz diye vazgectim.
bebegime baktim uyuyordu. banyo yaptrmistik yatmadan once ve usumesin diye iyice orttum ustunu.
yattim, esime sarildim...
ihhhh dedi oglum. sandim kasini ceviriyor.
ses kesildi.
tekrar ihhh dedi sustu.
okudugum kitapta hemen gitmeyin yanina diyordu.
bekledim.
oksurdu, burnu tikali yavrum rahat edemiyor dedim. sustu.
sonra birden arka arkaya bogulur gibi oksurmeye ses cikarmaya basladi :::(
yataktan firlamama esim kalkti noldu dedi.
ben besigin basina geldigimde :::( yuzu tamamen kapaliydi :(((
allahimmm gozumun onunden gitmiyor :::(
hemen actim yuzunu, bakiyor nefes almiyor :(((
besmele cektim ciglik cigliga, aldim kucagima, havaya kaldirdim derin nefes aldi ve ben basladim bagira bagira aglamaya, yavruma sarildim. esim diyo nolduuu, aglamaktan anlatamiyorum :::(
yatirdim yanima, birsey olmamis gibi keyfi yerinde yavrumun.
sukrettim defalarca...
ya bisey olsaydi
ya salona gecseydim
ya uyusaydim
ya kalkmasaydim okudugum kitaba uyup
ya...
ya...
ya...
:::::(

yavrum elleri disarda uyumak ister.
banyodan dolayi derin uyur hem usumesin diye kollarini disari cikartmamistim

cooook dikkatli olun...
rabbim bana bagisladi yavrumu

ne senaryolar yazdim bugun :(

allah korumus yavrunuzu.çok gecmıs olsun.buna benzer bır olayıda bız yasamıstık.bende oğlumu emzırıp yatırmıstım.sonra ıxerı gecıp ıse daldım.sonra telsızden bı hırıltı duydum.gıdıp baktıgımda oglum mosmor olmustu.kusmus ve kusugu bogazına kacmıs.cocugu ne zaman kaldırdım.esımı ne zaman aradım cocuk ne zaman kendıne geldı farkında dııldım bıle.cok sukurkı allah bıze bagısladı.okurken aklıma bunlar geldı.3 yıl gectı uzerınden ama bu olayı heralde hıc unutmıycam.yanı cok dıkkatlı olmak gerek cooookkk....

canım geçmiş olsun.. seninki kadar ciddi değil ama ben de benzer bişey yaşadım.. bebeğe bakmaya gittim uyuyordu odadan çıktım bişey almak için 10-20 sn sonra geri döndüğümde aynı şekilde yüzü kapalıydı.. benimde ödüm koptu ama çok şükür bişey olmadı.. bence acilen bir uyku tulumu edinmelisin.. ve ozamana kadar da kollarını örtme kimse kolu üşüdüğü için hasta olmaz.. bana da uyku tulumunun kolları açık kollarını ört diye çok söylediler ama hiçbirini dinlemedim..
tekrar çok büyük geçmiş olsun..

uyku tulumu almak hic aklima gelmemisti
tesekkurler hemen alacagim
aslinda evim cok sicak ama annelik herhalde usur diye orttum
ustelik ince battaniye, kalin battaniye ve yorgan ustuste.
arim sadece battaniye ortecegim.

canım ağlayarak okudum cok kötu oldum aynısı acelyaya olmustu 3 aylıkken tukuruğunu yutamamıstı cok uzun surmustu nefes alamaması nurcancım benım evımde sıcak ama ben 2 ay oldu uyku tulumu cunkı cok ağzına yakın örtemıyorum o yuzden göğsu üşümesın dıye cok buyuk gecmıs olsun bitanem yarın konusuruz benden tavsıye kımden tavsıye alırsab al ılk önce kendı beyın süzgeçınden gecır cinki SEN ANNESIN VE ONUN ICIN EN IYISINI SEN HISSEDER SEN BILIRSIN VE HER ANNE KENDI DOĞRULARIYLA BUYUTUR YAVRUSUNU bu aralar tehlıkelı onlar ıcın tukuruklerıylede oynadıkları ıcın cabık tıkanır bıze doktor 1 ay önce 2 3 ay dıkkat uzun sure yanlı bırakma tıkanır yutkunurken dedı coook gecmıs olsun

çok geçmiş olsun. benim de en çok korktuğum şey bunlar. naciane fikrimi söylemek istiyorum. sıkı sıkı örtmeyin bebekelrinizi hele de boğazına kadar asla. onlar hareketlenerek kendi stlerine çıkartıyorlar batteniyelerini. ben şu fermuarlı battaniyelerden aldım. içine yatırıyorum fermuarıda boğazına kadar değil biraz daha aşağıya kadar geçiyorum. kolları da genelde dışarıda üşüyüp hastalanacağını düşünmüyorum. hem oda sıcaklığı iyiyse üstüste örtmeye hiç gerek yok.

ve bebeğimi hiç yalnız bırakmıyorum, bırakın ev dağınık kalsın. devamlı bebeğimi yanımda taşıyorum. yemek mi yapılcak mutfak masasına anakucağını koyuyorum, birlikte yapıyoruz yemeği. tualete bile koşa koşa gidiyorum ve ayıptır ama kapılar hep açık. duşa almak bir lüks benim için artık (kendimi bildim b,ileli her sabah duşa lırdım eskiden :)) şimdi eşim eve girmeden banyayo girmiyorum. çünkü bebeğimin uyuduğuna hiç güvenmiyorum, zaten öyle saatlerce pek uyumaz. tüm günüm bebeğimin yanında ne yaparsam onunla yapıyorum.

güzelim deli misin bu kadar örtülür mü çocuk.. bizim ev 23 derece olsa sadece uyku tulumuyla kanter içinde kalıyor.. çok örtmekiyi değil canım yaa esas o zaman hasta olur..

çok geçmiş olsun cnm.inan okurken çok kötü oldum.
benimde 9 aylık kızım var. şuan uyuyor ,hemen gidip kontrol ettim.
Rabbim birdaha yaşatmasın ve meleklerimizi korusun inşallah.

çok geçmiş olsun Allah korumuş kuzucuğu yine de çok dikkatli olun benimki büyüdü 1 yaşına girecek ama gece o uyurken kaç defa kalkar bakarım paranoyaklık oldu ama içim rahat etmiyor.annelik içgüdüsü işte.sevgiler.

cok gecmiş olsun canım
en korktugum bi bu uyurken tukruk kusmuk meselesi birde yemek yerken yada baska zamanda bogazına bısey takılması Allahım koru yavrularımızı
gece kac kere kalkıp bakıyorum uyuyor olsa bıle azıcık durtuyorum hareket edınce ıcım rahat edıyor

çok geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin.
Ben de bebeğimle beraber yatıyorum. ona zarar vermemek için yatağın en ucuna gidip, cenin pozisyonunda yatarım hep. ama bebeğim artık 2 aylık oldu ve uykusunda sürekli kendini bana doğru kaydırmaya başladı. tavşan uykusunda olduğum için hep hissediyorum ve düzeltiyorum ama bir gece bebeğim yastığımın altına sokmuş kafasını. öyle küçük bir çığlık attı ki nasıl duydum da zıpladım yerimden onu kucağıma aldım hatırlamıyorum. aynen senin dediğin gibi bütün gece ya duymasaydım deyip durdum kendi kendime. şimdi artık kendiyastık seviyemden çok aşağıda yatırıyorum. kaysa bile en fazla koluma kadar gelebiliyor. zaten o zamana kadar uyanıyorum.

çok geçmiş olsun..en ıyısı uyku tulumu gunduz uykusunda benım bebeğimde battanıyeyi çekmiş suratına bı sekılde ve acamıyo cırpınıyo ama daa kucuktu 3 aylık falan beceremıyor acmayı hemen mudahale ettim ve yagece olursa farkedemem dıye hemen uyku tulumu aldım cok rahat oluyor..

pekçok kişi yaşamış bunu bende yaşadım. gece yanımda emzirmiştim 2 hafta kadar öcne. yanımda yatıyordu nasıl olmuşsa yastıktan aşağı kayıp battaniyenin altına girmiş, Allaha çok şükürki uykum ço hafiftir hemen uayanırım. baktım bebek yok yanımda örtüyü bi kaldırırsam altında kalmıs hareket etmeye çalışıyor. birde ben kundak yaparım. ama buna mecburum kollarını okadar çok hareket ettiriyorki uyumuyor uyusada 5dk sonra geri kalkıyor. zavallım kolunun tekini de çıakrmış onla brşey yapmaya çalışıyor.

bizim evde kaloriferli sıcak ben kat kat asla örtmem. bazen hiçbirşey örtmem gündüzleri, veya penye battaniye yada 2 kat çarşaf örterim. asla kalın bişey örtmem, ona rağmen kafası su içinde kalıyor. gecede battaniye örterim ama kendisi artık üstünü açar oldu, ayaklarıyla attırıyor...

Son düzenleme:
Büyük geçmiş olsun canım. Allahım korusun meleklerimizi. Arkadaşlar. bebeklerinize uyku tulumu giydirin . Çok minik bebeklerin üzerini fazla örtmeyin

çok geçmiş olsun.allah bebeğini sana bağışlamış.üşüyecek yerde bile olsa üstünü çok örtme.üşürse grip olur ama diğerinin geri dönüşü yok.fazlada bunu düşünme.psikolojin bozulur.bu tür olayları hepimiz yaşıyoruz ya da yaşadık.allah seni ve bebeğini herşeyden korusun.

cooook kotuyum :::(
dun gece yavrum meme icin uyandi
karnini doyurdum besigine yatirdim
wc gittim ve cok kotu grip oldugum icin bir an salonda yatmayi duaundum.
esim aglamasina uyanamaz diye vazgectim.
bebegime baktim uyuyordu. banyo yaptrmistik yatmadan once ve usumesin diye iyice orttum ustunu.
yattim, esime sarildim...
ihhhh dedi oglum. sandim kasini ceviriyor.
ses kesildi.
tekrar ihhh dedi sustu.
okudugum kitapta hemen gitmeyin yanina diyordu.
bekledim.
oksurdu, burnu tikali yavrum rahat edemiyor dedim. sustu.
sonra birden arka arkaya bogulur gibi oksurmeye ses cikarmaya basladi :::(
yataktan firlamama esim kalkti noldu dedi.
ben besigin basina geldigimde :::( yuzu tamamen kapaliydi :(((
allahimmm gozumun onunden gitmiyor :::(
hemen actim yuzunu, bakiyor nefes almiyor :(((
besmele cektim ciglik cigliga, aldim kucagima, havaya kaldirdim derin nefes aldi ve ben basladim bagira bagira aglamaya, yavruma sarildim. esim diyo nolduuu, aglamaktan anlatamiyorum :::(
yatirdim yanima, birsey olmamis gibi keyfi yerinde yavrumun.
sukrettim defalarca...
ya bisey olsaydi
ya salona gecseydim
ya uyusaydim
ya kalkmasaydim okudugum kitaba uyup
ya...
ya...
ya...

yavrum elleri disarda uyumak ister.
banyodan dolayi derin uyur hem usumesin diye kollarini disari cikartmamistim