• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya ben çok korkuyorum lütfen yardım edin akış verin kızlaar :(

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
Kızlar Allah aşkına bir akıl verin. Sonuna kadar da okuyun. Çocukluktan bu yana dişlerimden çekiyorum ağzım hep apseli hep yaralı yine bir dişimde kök kisti oluştu.Karsta sarıkamıştayız şu anda yani buralı değiliz tayinle geldik ve öyle diş doktoru falan hangisi iyi hangisi kötü tanımıyoruz. geçen hafta eşim merkeze gittiğinde sormuş soruşturmuş bir diş doktoru bulmuş bana hayatım doktoru görmedim ama adamın yeri çok temizdi orada bir kaç kişiyede sordum iyi doktor dediler dedi. bende ağrıdan öldüğüm içintamam o zaman ranevu alalım arayıp dedim o zaten numarassını almış gelmişti eve. hamilleikde düşündüğüm için mecburen dün koştura koştura dişlerimi yaptırmaya gittim. doktor dişlerime baktı iğneyi yaptı falan tabi yarı ücretide verdim bu arada sonra 3 dişimi keserken adamın tavırları değişmeye başladı ben içeride otururkende diğer hastalara hayatım canım geç şöyle otur diyordu ama ben tanıyor zannettim samimiyetine bakınca. sonra bir baktım banada aynı muamele ağzımda üç kesik diş kusura bakmyın benim ismim mutluluksensin yani canım değil dedim adam ters ters baktı ama kadınlar hisseder her gelen bayan hastaya saçma sapan yılışıklıkllar. daha sonra beni ağzıma diğer bir iğne daha yapıp koltuğa oturttular siz bekleyin diğer hastayı tedavi edelim o arada uyuşsun dedi. bende koltuktayım diğer hasta üşüdüm camı kapatır mısınız dedi elelrini tutup bakayım hayatım falan diyor.. dişimizi tedavi ederken çok fazla yüze eğilip temas ediyor. ya ben bu işten birşey anlamadım.tamam biz tayinciyiz ama buralar küçük yerler Allahım göstermesin insanın adını çıkarır.kırk yıllık ahbap gibi konuşuyor herkesle. ben çok yadırgadım. geldim evde eşime anlattım ben bu adama bir daha gitmem lanet bir şey içim almıyor hiç tavırları hoş değil dedim. arkadaşımda parayı vermişsin yarı şekilde ağzında şu an hep kesik dolu porselen kaplama yapılacapı için başka doktor başkasının yaptığına bakmıyor paranı verdiğin kadar tedaviyi tamamalat gerisine gitme dedi. mantıklıda geldi ama yinede rahatsızım. eşimde sinir oldu ben geleyim yinede bir bakalım gerçekten öyleyse para önemli değil yarıda bırak dedi.şu anda ağzım şişlik dolu dünkü apseli dişin tedavisi sonrası bugün yüzüm davul gibi şişti. ama doktoru aramaya korkuyorum dünkü bütün hastalara yapıalan tavırlardan sonra.antibiyotiği aldım cumartesiye kadar eşimle gitmeyi bekleyeceğim böyle ağrılı ağrılı. birde ön diş apse yapan mahvolmuş durumdayım. bazen şeytan diyor eşinle git yüzünün ağrısına falan bakma al parayı gitme bir daha diye ama başka doktor yok devlet var deseniz ön dişim devlet eseri ölüyorum şimdi.
kızlar ben mi abartıyorum bilemedim ama oradaki tüm hastlaar bu ne yaa parayı alana kadar böyle değildi parayı verince ne bu terbiyesizlik dediler benle beraber. ne yapayım

doktorun yaptıgı terbiyesizlik bana göre başka br doktor bulun birde dişleriniz apseli ama nasıl müdahale ediyor hemen önce ilaç vermesi gerek senin iltihaplı dişlerinin kuruması gerek sonra dişlerine müdahale etmesi gerek

eşinizin işi müsait oluyosa tedaviniz bitene kadar gidip gelsin sizinle
hem parayı vermişsiniz hem tek dr oymuş madem

Esinizin sakin kalmasını bende yadırgadım, normalde anlattıgınıza göre tepki vermesi, gitmemenizi istemesi veya birlikte gidelim diemesi gerekirdi. Bu arada dis illetini bilirim, bende dislerimden cok sorunluyum cocuklugumdan beri ama asırı korktugumdan kac yıldır gitmiyor, ihmal ediyorum.. Bir 5 sene sonra agzımda dis kalmayacak.. :26:

Son düzenleme:
Bir dahaki görüşmeye eşinle gidersen gerekli mesajı doktora vermiş olursun. Eşinin yanında da sana öyle davranamaz:34:

kızlar çok teşekkür ederim ya verdiğim para çok birde karttan çektirdim :( dişimdeki apse artık sertleşmiş kök apsesi olmuştu açmaktan başka şansım kalmadı. eşim ben doktoru görmeden sadece yeri güzel diye seni gönderdim kendimide kötü hissettim diyor. aslında göndermez ama her gece dişim de dişim diye acı çekip ağlar oldum. o da çaresiz çaresiz ne yapsam ki deyip kendini suçlu hissediyor. sen yeter ki iyileş ben yanındasürekli gelicem dedi. şimdi cumartesiye aldım o yüzden randevuyu o da benimle gelsin diye. adam bir tuhaf yaaa inanın ağrıdan öldüm normalkde insan doktorunu ağrısı olunca tereddütetmez ne yapmalıyım diye arar. ben şimdi hemen bitsinde bitirip gideyim diyorum.

kızlar çok teşekkür ederim ya verdiğim para çok birde karttan çektirdim :( dişimdeki apse artık sertleşmiş kök apsesi olmuştu açmaktan başka şansım kalmadı. eşim ben doktoru görmeden sadece yeri güzel diye seni gönderdim kendimide kötü hissettim diyor. aslında göndermez ama her gece dişim de dişim diye acı çekip ağlar oldum. o da çaresiz çaresiz ne yapsam ki deyip kendini suçlu hissediyor. sen yeter ki iyileş ben yanındasürekli gelicem dedi. şimdi cumartesiye aldım o yüzden randevuyu o da benimle gelsin diye. adam bir tuhaf yaaa inanın ağrıdan öldüm normalkde insan doktorunu ağrısı olunca tereddütetmez ne yapmalıyım diye arar. ben şimdi hemen bitsinde bitirip gideyim diyorum.

Esiniz de siz tedavi edilirken yanınızda olursa sorun olmaz bence, hem para vermissiniz, hemde dayanılabilecek birsey degil. Cabucak kurtulursunuz insallah, merak ettigim doktorun yılısık tavırlarla yaklastıgı diger bayanlar adamın tavırlarının farkında degiller mi acaba?

Esiniz de siz tedavi edilirken yanınızda olursa sorun olmaz bence, hem para vermissiniz, hemde dayanılabilecek birsey degil. Cabucak kurtulursunuz insallah, merak ettigim doktorun yılısık tavırlarla yaklastıgı diger bayanlar adamın tavırlarının farkında degiller mi acaba?

bunu söylemek yanlış ama bayanların bir tanesi şuh kahkahalar atıyordu doktor beyle. diğer gelen bayanda aynı şekilde yaptı. ama içeride oturan diğer 3 bayan ve ben birbirimize bakıp bakıp durduk. hatta bir tanesi ya gitsek mi ne yapsak dedi. sonra birbirimizi bekleyelim başka gidecek kimse yok diye 3ümüz birbirimizi bekledik :)

gecmiş olsun canım dişlerınden kıst amelıyatı olan bırı olarak cektığın acıyı bılırım
bencede eşinle git madem parasını ödedin. terbıyesiz adam ya....

gecmiş olsun canım dişlerınden kıst amelıyatı olan bırı olarak cektığın acıyı bılırım
bencede eşinle git madem parasını ödedin. terbıyesiz adam ya....

arkadaşım sana bir kaç birşeyu sorabilir miyim. benim kistimi önce kanal yapalım dedi. çünkü kanal yapılmamış şansımızı deneyelim dedi. şimdi ön dişlerim dün kanal yapıldı ama bugün burnuma kadar şişti. eşim gelince doktoru aradı eşimin ağrısı şişliği çok dedi. eşime eğer kanal yapılan dişte böyle apse oluyorsa tek yöntme o dişleri çekmek kalıyor dedi. sanırım cumartesi çekilecek iki ön dişim.
senin hangi dişindi şişme oluyor muydu böyle :(

canım baştan anlatayım ben sana. benım ön alt ıkı dişimde kıst çıkmıştı. yuzum davul gıbı şişiyo inanılmaz acı cekıyodum ama salak kafam dişçi korkusundan gıtmedı o zamanlar. velhasıl ben ıhmal edince 6 dışıme birden sıçramıştı. mecbur oldum hastaneye gıttım devlet hastanesıne. bana once dişine bakacağız ölmüşse çekeceğiz çare yok dediler baktılar ısı tuttular ben hissedince o zaman bu dişi yaşatmaya çalışacağız denildi once kanal tedavesine başlandı. haftada iki kere gidiyodum çok uzun sure gittim geldim. ne zamankı kanal tedavım bitti o zaman amelıyat için randevu verdiler. amelıyyatım çok şukur sorunsuz gectı. şimdi uzerınden 8 yıl gectı çok şukur bı sorun yaşamadım
bu arada kist cıktığı zamanlar ssk hastanesıne guven olmaz dıye bende once ozele gıttım. ozeldekı doktor hemen gel yarın alayım kıstı deyınce korktum vazgeçtim iyikide oyle yapmışım.
bu arada kanal tedavisinden sonra birkaç saat sızı oluyodu ama fazla uzun surmuyodu cnm

canım baştan anlatayım ben sana. benım ön alt ıkı dişimde kıst çıkmıştı. yuzum davul gıbı şişiyo inanılmaz acı cekıyodum ama salak kafam dişçi korkusundan gıtmedı o zamanlar. velhasıl ben ıhmal edince 6 dışıme birden sıçramıştı. mecbur oldum hastaneye gıttım devlet hastanesıne. bana once dişine bakacağız ölmüşse çekeceğiz çare yok dediler baktılar ısı tuttular ben hissedince o zaman bu dişi yaşatmaya çalışacağız denildi once kanal tedavesine başlandı. haftada iki kere gidiyodum çok uzun sure gittim geldim. ne zamankı kanal tedavım bitti o zaman amelıyat için randevu verdiler. amelıyyatım çok şukur sorunsuz gectı. şimdi uzerınden 8 yıl gectı çok şukur bı sorun yaşamadım
bu arada kist cıktığı zamanlar ssk hastanesıne guven olmaz dıye bende once ozele gıttım. ozeldekı doktor hemen gel yarın alayım kıstı deyınce korktum vazgeçtim iyikide oyle yapmışım.
bu arada kanal tedavisinden sonra birkaç saat sızı oluyodu ama fazla uzun surmuyodu cnm

yani benim doktorum tutturdu apseli dişi alıcaz diye daha kanalı bir kere yaptı o zaman dişi çektirmek yerine kanal tedavisine devam etmesini mi isteyeyim çünkü benimde dişlerde ölü olma durumu yok :( kimse cevap vermiyor çok da mağdurum seni rahatsız ediyorum aama soracak kimse yok

geçmiş olsun canım..kanal tedavin tamamen bittimi yoksa tedaviye başlanıp içine ilaç konulup bir sonraki seansta devam mı edilecek..eğer devam edicekse seanslar arasında yüzde şişme olabilir dişine pansuman yapılması gerekir..ama tedavisi tamamen bittiyse şişmesi pek iyi olmamış..zaten abseli dişlerin kanal tedavisi tek seferde bitirilmemelidir..ben dişhekimiyim canım...sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım...tekrardan geçmiş olsun..

geçmiş olsun canım..kanal tedavin tamamen bittimi yoksa tedaviye başlanıp içine ilaç konulup bir sonraki seansta devam mı edilecek..eğer devam edicekse seanslar arasında yüzde şişme olabilir dişine pansuman yapılması gerekir..ama tedavisi tamamen bittiyse şişmesi pek iyi olmamış..zaten abseli dişlerin kanal tedavisi tek seferde bitirilmemelidir..ben dişhekimiyim canım...sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım...tekrardan geçmiş olsun..

bana ne olur siz yardım edin bari :( doktor hanım ön dişlerim kaplamaydı ve dipte kişst vardı kaplama çıkarılırken dişlerden birisi kırıldı ve dişlerin dibindeki apse daha çok büyüdü. doktorum 20 tane iğne verdi bitince gel dilerini çekicez dedi. salı günü iğne bitiyor çarşamba diler çekilecek benim sorum şu. dişler çeklince dişteki o kistler geçer mi ben onu merak ediyorum yoksa tekrar bir ameliyat olursun diyenler var burada. doktor bir sıkıntı olmaz çekimden sonra küretaj yaparım diyor

cnm konu baslıgına baktım da bu kadar senı korkutan ne tam anlayamadım :/

dişlerın mı yoksa diş doktorun mu ?

genel olarak doktordan dert yandıgınıza gore sızı korkutan doktor sanırım .

bu kadar buyuk tepkıler vermenıze hele kı korkmanıza hıc gerek yok dıye

dusunuyorum .sonucda orası bı klınık sızden baska hastalarda vardır ,

sıze bırsey yapacak degıl ya ! cok korkuyorsanız esınızle gıdersınız

bu kadar panık yapmayın .evet ben de gereksız laubalıkten hoslanmam

ama abartmamda yanı bılemıyorum .özel klınıklerde bazen doktorlar hastasıyla

yakın ıletısım kuruyor ,hasta memnunıyetı amacında samımı olmaya calısıyorlar

buyuk ıhtımalle sızın doktorunuzda sadece samımı ıcten davranmak ıstemıs

dedıgım gıbı doktorunuz sızı cok rahatsız ettı ıse esınızle gıdersınız hıc bırsey olmaz

gecmıs olsun .

bana ne olur siz yardım edin bari :( doktor hanım ön dişlerim kaplamaydı ve dipte kişst vardı kaplama çıkarılırken dişlerden birisi kırıldı ve dişlerin dibindeki apse daha çok büyüdü. doktorum 20 tane iğne verdi bitince gel dilerini çekicez dedi. salı günü iğne bitiyor çarşamba diler çekilecek benim sorum şu. dişler çeklince dişteki o kistler geçer mi ben onu merak ediyorum yoksa tekrar bir ameliyat olursun diyenler var burada. doktor bir sıkıntı olmaz çekimden sonra küretaj yaparım diyor

canım dişin çekildikten sonra doktorun kisti güzelce temizledikten sonra bi problem çıkmaz merak etme...arkadaşların bahsettiği kist ameliyatı dişi kurtarmak için yapılan bi operasyon..anlattığına göre senin durumunda en uygun tedavi zaten doktorunda öyle uygun görmüş iğnelerin bittikten sonra dişini çektirmen..iyileştikten sonrada yeni dişlerini yaptırırsın bi problemin kalmaz..tekrardan bi operasyona falan gerek kalmaz..doktorun tavrından hoşlanmamışsın anlıyorum ama başka doktor seçeneğin olmadığına göre mecbur idare edeceksin..eşinle birlikte gittikten sonra doktorunda ona göre davranır sıkıntı yaşamazsın umarım...tekrardan geçmiş olsun..

canım dişin çekildikten sonra doktorun kisti güzelce temizledikten sonra bi problem çıkmaz merak etme...arkadaşların bahsettiği kist ameliyatı dişi kurtarmak için yapılan bi operasyon..anlattığına göre senin durumunda en uygun tedavi zaten doktorunda öyle uygun görmüş iğnelerin bittikten sonra dişini çektirmen..iyileştikten sonrada yeni dişlerini yaptırırsın bi problemin kalmaz..tekrardan bi operasyona falan gerek kalmaz..doktorun tavrından hoşlanmamışsın anlıyorum ama başka doktor seçeneğin olmadığına göre mecbur idare edeceksin..eşinle birlikte gittikten sonra doktorunda ona göre davranır sıkıntı yaşamazsın umarım...tekrardan geçmiş olsun..

tek bir sorum daha olacak Allah rtazı olsun cevabınız için ama bunuda söylerseniz çok sevinirim malum sarıkamış yok soracak kimseaynen doktora güvenememem bu yüzden birazda birde tekrar bir sorum olacak. benim dolgularımın üstüne kaplama yapacak ama dolgulu dişin birinin köküne yakın yerde dokununca acı oluyor dokunmayınca geçiyor doktoruma soruyorum bu dolgulu dişin kaplama altında hali ne olur diye dalga geçip cevap vermiyor olmaz birşey sıkıldım artık falan diyor sizce kaplamaları ilk basta geçici mi koydursam bir soruna karşılık daha mı iyi olur

dişin köküne doğru ağrı oluyorsa dişeti problemin olabilir...fırçalamana dikkat et..diş ipi kullanmanda faydalı olur..sıcak soğuk şeyler yiyip içerken yada çiğnerken ağrın olmuyorsa korkma..ama dediğim gibi fırçalamana dikkat et..dişlerini geçici yapıştırtabilirsin..ben genelde öyle yapıyorum zaten..bi problem olursa sökmesi daha kolay oluyo..

Back