• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya arkadaşlar ben mi abartıyorm bilmiyorm ama çok canım sıkkın:((

svlymhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
836
27
68
34
slm kızlar, ben eşimle üç yıl nişanlı kaldım . biz uzaktan akrabayız, evlerimiz uzak değil yakında değil ,ama ailele r birbirini çok iyi tanır .soyisimlerimizde aynı ama dedelrimiz akraba. benim eşim çok sinirli biridir, annesi hiç karışamaz babası da karışamaz çünkü onları dinlemez. nişanlanmak isediğimizi söylediğinde karşı çıkmışlar, eşimde eğer nişan takmazsanız evden giderim demiş.neyse nişanlandık... ben de çok utangaç biriyim fazla sohbet edemem ,yani ne konuşacam ki konuşturrlarsa sohbet ederim o kadar . ben fark ettim ki ;kaynanam gile gittiğimde eğer onun yerine işleri yaparsam bana güleryüzlü davranıyo, yapmazsam suratı beş karış asılıyo iğneleyip duruyo. bi ara nişanlım (yani eşim) bi hafta izinliydi, hergün gel beraber vakit geçirelim diyodu. iki üç gün arka arkaya gittim onlara .annesine yardım etmeye gitsem ben izinliyim benimle vakt geçirmeni istyorm diyodu .bi gün onunla otururken içim rahat etmedi. neyse gittim yardım etmeye annesine ,bana dedi ki ;gerek yok bunlar benim işim benim kendi çocuklarım bana yardım etmiyo sen mi edecekmişsin? dedi öyle bi bakıyodu, öyle bi konuşuyodu ki,nişanlıma ben eve gidiyorm dedim .çok canım yandı neyse böyle bi sürü olay var . bizim burda adettir işte yatak odasını ,oturma odasını, yemek odasını felan damat kendi alır. diğer küçük eşyalrı annesi alır .bana doğru düzgün hiç bişe almadı annesi .evlenmeye karar verince karşı çıktılar .sonra mecbur kabul ettiler. yine kaynana geline altın takar burda, benim düğünümde kb ne taktı biliyo musunuz?200 tl onu da oğluna taktı .rezil oldum herkes arkamdan'' kızı bedava ya verdiler ''diye konuşmuş. eşimin üvey teyzesi bile konuşmuş annem gile. annemler yazık ben istiyorm diye ,üzülmeyeyim diye bişe de diyemediler hiç. işte 2012 de ekimde evlenmiştik. biz kiradayız kaynanam gilden 2 km daha uzağız diyebilirim. eşim yalnız göndermez beni annesinin yanına . kv hep iğneler. beni hiç sevmiyo, her konuşmasından belli edio .eşimle sürekli kavga ettik onun yüzünden. hamile kaldım; arada onlara gidiyoduk . bana diyo'' işte torunumun adı benim babamın adı olacak'' '' hayır ''dedim olmayacak. yok '' benim oğluma benzeyecek sana benzemeyecek'' . yok efendim ''sen hiç bişe alma torunuma bütün eşyaları ben alcam'' diyodu .bi ara 5 aylık gebeyken eşimle babası kavga etti .ondan sonra hiç gitmedik onlara ,onlarda gelmedi çok rahattık.ta kii doğum yapacağım güne kadar. eşim gelme dedi, moralimi bozmaya geldi. sezeryan doğum yaptım ve acil sezeeryana alındım. şimdi saymıyım vücuduma bi sürü hakaret yedim.bebişim üçüncü günü sarılıktan hastaneye yattı ,yok efendim'' aç kalmış yazık mış''yine başladı saymaya tip tip bakıyo bana . ağlamaya başladım ben çok moralim bozuldu. doktorumuz kimse öpmesin diyodu .sürekli geliyo, öpüyo . ''öpmek yasak'' diyorm'' sana yasak bana değil ben hasta değilim istediğim kadar öperim''diyo. ben oğlumla ilgilenirken ''çekil ordan çocuğa nazar değdireceksin'' diyo. bi defa bişe yerken boğazıma takıldı öksürmeye başladım .''torunuma yaklaşma sakın'' bilmem ne saçmalamaya başladı .yani sanki beni oğlumdan ayırmaya çalışıyomuş gibi hissediyorm, kb aynı şekilde çok canım sıkılıyo .evde durmak istemiyorm artık. çünkü habersiz çatkapı geliyo, benim özel işim varsa bile açmak zorunda kalıyorm kapıyı .çok moralim bozuk, başım ağırıyo düşünmekten(( tırnak yemeye başladım .hep suratım asık. eşim neyin var diyo, ona da söyleyemiyorm bu yüzden diye .yani bu anlattıklarım bi kısmı daha . düğünümü mahv ettiler. onlar sülalecek kocamı aldılar diğer tarafta eğlendiler, ben yalnız başıma ayrı tarafta oturdum, sözde gelin benmişim orda. evlenmeden önce bana ''evlendikten sonra annen gile gitmiceksin'' dedi kv . onun yanına gitmiyorm tek başıma. ama eşim isteyince mecbur gidiyorm .çok moralimi bozuyolar onlara gittiğim zaamn. oğlum baana benziyo herkes bunu söylüyo. kayınbabam hayır oğlumun aynısı diyo .kaynım ve görümcem de öyle ,kaynım ve görümcem daha çocuk onları umursamıyorm ama sanki ben annesi değilim gibi benden koparmaya çalışıyolar. şimdi herşeyi yazsam roman olur . aklıma geleneleri yazıyorm ,çünkü bi yandan oğluşumla ilgileniyorm . lütfen kırıcı yorumlar yapmayın, gerçekten çok canım sıkkın, çok kıskanıyorm bebeğimi. onlara yaklaştırmak istemiyorm böyle yapıyorlar diye:(((

Son düzenleme:
aklıma geldikçe yazcam bi defa da yeni evliyken büyük kaynım var eşimden bi yıl küçük benim önümde ona diyo ki oğlum kendine bi kız bul güzel olsun gelsin bana baksın benim yerime işleri yapsın felan filan dedi bana iğneleeme yapıyo kuzenimde ordaydı o bile aldı msjı eşime söyledi annen böyle böyle demek istiyo diye eşim bana diyo ki yok öyle demek istememiştir diyo ben sustum ağzımı açmadım. kaynanamda yaşlı değil 42 yaşında . ve ben her onlara gittiğimde onlar içerde sohbet ederken ben mutfakta bulaşık yıkarım hiç bitmez nedense sürekli bişeler getirir önüme evime gidene kadar . bi defa oğluma chicco biberon aldığımı gördü bi tavır yaptı oğlumun parasını boşa harcıyomuşsun gibi çok sinir oldum yani ben insanların bakışlarından ne demek istediğini çok iyi anlıyorm artık.

Kv yaranmak zorunda mısın ? Eşin zaten o olmadan gitmeni istemiyormuş gitme. Onlar geldiğinde de saygını bozmadan tavrını koy.
Yaşayıp tecrübe edindiğin ve gerçekten işe yarayan birşeyi seninle paylaşmak isterim karşındaki ni önemseme yokmuş gibi davran. Emin ol daha az üzülüyorsun karşında ki bunu hissettiği zaman emin ol tavırları değişiyor tecrübeyle sabitlenmiştir. Bu sonra gör gülücükler gülücükler. Onların istediği zaten seni çökertmek şuan ki anlattıklarından da belli ki başarıyorlar. Izin verme önemseme.
Eğer üzülmek istemiyorsan insanların seni üzmesine izin vermeyeceksin.

madem kiradasınız imkanınız varsa daha uzak bi yere taşınabilirsiniz. bi de madem eşinden çekiniyorlar, herşeyi eşine anlat. ama tartışma şeklinde değil, mağdur olduğunu hissettirerek anlat. eşinle aran iyiyse haklılığını görür ve ailesine gereken tepkiyi verir. bence SUSMA evladı annesinden kıskanmak ne demek

okumak istedim ama birbirine karıştı yazılar.
okuyamadım.
bi düzeltme falan yapıp paragraf,noktalama işareti yaparsanız iyi olacak sanırım.

Kv yaranmak zorunda mısın ? Eşin zaten o olmadan gitmeni istemiyormuş gitme. Onlar geldiğinde de saygını bozmadan tavrını koy.
Yaşayıp tecrübe edindiğin ve gerçekten işe yarayan birşeyi seninle paylaşmak isterim karşındaki ni önemseme yokmuş gibi davran. Emin ol daha az üzülüyorsun karşında ki bunu hissettiği zaman emin ol tavırları değişiyor tecrübeyle sabitlenmiştir. Bu sonra gör gülücükler gülücükler. Onların istediği zaten seni çökertmek şuan ki anlattıklarından da belli ki başarıyorlar. Izin verme önemseme.
Eğer üzülmek istemiyorsan insanların seni üzmesine izin vermeyeceksin.

Ya ben zaten hic saygimi bozamiyorm bise de diyemiyorm esimin annesi diye soyleyemiyorm bise o gidince keske soyleseydim diye pisman oluyorm umursamamaya calisyorm ama bazen olmuyo

madem kiradasınız imkanınız varsa daha uzak bi yere taşınabilirsiniz. bi de madem eşinden çekiniyorlar, herşeyi eşine anlat. ama tartışma şeklinde değil, mağdur olduğunu hissettirerek anlat. eşinle aran iyiyse haklılığını görür ve ailesine gereken tepkiyi verir. bence SUSMA evladı annesinden kıskanmak ne demek

Tasinmak istiyorz bu yuzden esim ev bakiyo ekimde kiramiz doluyo . Ya esime anlatiyorm zaten kendisi de beni savunur bazen annesine iyi cevap verir bana bise dedigini duyarsa ama kv esim evde yokken bunlari yapiyo onun onunde bise yapmiyo. Esime anlatiyorm bazen beni savunuyo haklisin felan diyo bazen ne oluyo bilmiyorm sinirleniyo abartiyosn diyo

ya ben zaten hic saygimi bozamiyorm bise de diyemiyorm esimin annesi diye soyleyemiyorm bise o gidince keske soyleseydim diye pisman oluyorm umursamamaya calisyorm ama bazen olmuyo

canım emin ol belli zaman sonra alışkanlık haline gelior bu tavır. Alışırsan bu tavıra davranışa sonra arkanı dönüp baktığında benim kendimle ne zorum varmış ki bu kadar takmışım diyorsun. Ben de iş arkadaşımla bi çok problem yaşadım baktım olmuyor tavrımı takındım. Umursamayınca kendine geldi şimdi canım cicim. üzüldüğüne değmez.sen ayakta kalırsan çocuğun ayakta kalıcak, sen mutlu olursan eşinde mutlu olacak herkesten önce kendin. Biraz bencilce biliyorum ama gerçek bu

canım emin ol belli zaman sonra alışkanlık haline gelior bu tavır. Alışırsan bu tavıra davranışa sonra arkanı dönüp baktığında benim kendimle ne zorum varmış ki bu kadar takmışım diyorsun. Ben de iş arkadaşımla bi çok problem yaşadım baktım olmuyor tavrımı takındım. Umursamayınca kendine geldi şimdi canım cicim. üzüldüğüne değmez.sen ayakta kalırsan çocuğun ayakta kalıcak, sen mutlu olursan eşinde mutlu olacak herkesten önce kendin. Biraz bencilce biliyorum ama gerçek bu

Aslinda haklisin bunu denemeye calisacam insallah basarabilirm ya tesekkur ederim yardimin icin umarim yapabilirm

ne demek böyle kendini yıpratırsın bidahamı gelcen dünyaya sakın takma taviz verme hasta bu de :))))

Bu aralar cok cnm sıkkindi aklima takmaktan sizlere anlatiyim istedim iyi ki de anlatmisim sizlerle konusunca rahatliyorm :)

Bu aralar cok cnm sıkkindi aklima takmaktan sizlere anlatiyim istedim iyi ki de anlatmisim sizlerle konusunca rahatliyorm :)

boşver aç oyun havasını oynaa ohhh ohhh :)))) valla evde olsam dirak onu yapardım yada mis gibi pastalar bana zarar veren birini ne düşüncem bee tınn de sen daha önemlisin bunu unutma onu yaptıklarını düşünerek kendine zarar veriyosun bunu unutma söylediklerine hıh de geç yapabiliyosan :)))

şirret ve cadı bi kadın olmak zorundasın
yoksa bunlar yer bitirir seni:51:

bence buraya yazdıklarını eşinede söyle
adam seni böyle mutlu sanıyor sen bişey demedigin için
sen eşine sorununu anlatki o da sana yardımcı olmaya çalışsın sorununu çözsün
sen anlatırsın eşin umursamaz o zaman sen yapman gerekini yaparsın:34:

bence buraya yazdıklarını eşinede söyle
adam seni böyle mutlu sanıyor sen bişey demedigin için
sen eşine sorununu anlatki o da sana yardımcı olmaya çalışsın sorununu çözsün
sen anlatırsın eşin umursamaz o zaman sen yapman gerekini yaparsın:34:

Esim yazdiklarimi okursam sinirlenecek diye korkuyorm annesini savunup bana kizarsa cok canim yanar

Back
X