هيا نتكلم لغة العربية Arapça pratik yapmak isteyenler buraya

Ben giriş seviyesindeyim henüz:/ konuşabileceğim biri var ama kelime bilgim az olduğu için(özellikle fiil) hep kalakalıyorum konuşma esnasında da:/

Kıyamam üzülme ya en başta hepimiz oyleydik yeter ki pes etme canım :KK68:

Hadi bildiklerinden başlayalım. Arapça klavyen var mı? Yoksa Latin harfleriyle okunduğu gibi yazabilirsin. Önce ben başlayayim :)

مرحبا
من أين أنت؟

Hergün çabalıyorum ama yeterli değil. Hayat çok zor:/ Bebeğim az önce uyudu, ben pert,ev uçuk,koca hasta,sabah iş varo_O

:KK52:
نم، انديبنتي . هي خمسة عشر شهـر عمرا. هـل لك اولاد؟

.نعم عندي ولد و عمره سنتين و أنا حاملة
بعد خمسة أشهر سيكون لي ولدين إن شاء الله

.نعم عندي ولد و عمره سنتين و أنا حاملة
بعد خمسة أشهر سيكون لي ولدين إن شاء الله
Maşallah emira:nazar: ne güzel. İkinci de hayırlısıyla gelir, güzel güzel büyütürsün inşallah yavrularını:dua:
Ben ancak kızım uyuyunca bakabiliyorum buraya. Geç yazarsam kusura bakma. Bugün sadece 1 saat uyuyabildim,biraz kafamı toparlayım. Bugün öğrendiklerimi yazayım.
Senin Arapça’yla muhabbetin nedir bu arada:KK200:
Ben Arabistan’da kaldım ama öğrenemedim,şartları zorlamama rağmen. Orda tamamen Türklerin içindeydim. O kadar kahroluyorum ki öğrenemediğim için, şimdi bi gayret uğraşıyorum ama nihayete ulaştırırım inşallah.

Maşallah emira:nazar: ne güzel. İkinci de hayırlısıyla gelir, güzel güzel büyütürsün inşallah yavrularını:dua:
Ben ancak kızım uyuyunca bakabiliyorum buraya. Geç yazarsam kusura bakma. Bugün sadece 1 saat uyuyabildim,biraz kafamı toparlayım. Bugün öğrendiklerimi yazayım.
Senin Arapça’yla muhabbetin nedir bu arada:KK200:
Ben Arabistan’da kaldım ama öğrenemedim,şartları zorlamama rağmen. Orda tamamen Türklerin içindeydim. O kadar kahroluyorum ki öğrenemediğim için, şimdi bi gayret uğraşıyorum ama nihayete ulaştırırım inşallah.

Allah razı olsun canım sana da Allah yardımcı olsun :KK68:
Ben de aslında Arabistan'da 10 sene yaşadim ama aynı senin dediğin gibi Arapça ogrenemeden döndüm. İlahiyat mezunuyum canım üniversitede öğrendim Arapçayı ama mezun olduğumdan beri kullanmadım diyebilirim. Çok üzülüyorum unuttuğum için :KK43:

Allah razı olsun canım sana da Allah yardımcı olsun :KK68:
Ben de aslında Arabistan'da 10 sene yaşadim ama aynı senin dediğin gibi Arapça ogrenemeden döndüm. İlahiyat mezunuyum canım üniversitede öğrendim Arapçayı ama mezun olduğumdan beri kullanmadım diyebilirim. Çok üzülüyorum unuttuğum için :KK43:
amin:dua:
sen tam teşkilatlı öğrenmişsindir ne güzel :KK200:
ama unutma bence de..tv izle,kitap oku..burdan yaz:KK37: benim duamı al:dua: ben burda bir Suriyeliye tanıştım, onunla konuşuyorum ama 3-5 fiilden öteye geçmiyor:KK43: daha çok kelime ve yapı öğrenmem lazım..geçen yıl çok güzel bir temel atmıştım, yazımı da bir hayli geliştirmiştim ama bir buçuk yıl ara girmiş:KK43: şimdi tekrar toparlamaya çalışıyorum..Almanca öncelikli çalışıyorum, bazen çorba oluyor kafam. Bende öğrenme konusunda istek hat safhada ama vakit sıkıntı..tek vakit bebeğimin uyuduğu saatler ama çok az uyuyor ya da memeyi istiyor sürekli..dün çok fenaydı, 1 saat uyudu(k)..ama ben ders çalışamamanın vicdanından ne gün içinde ne şimdi uyuyamıyorum..

X