- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- Konu Sahibi TopraKahveBob
- #1.361
Simdiye kadar "bislang'in " ne anlama geldigini bilmiyordum.çevirir misin bu cümleni?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Simdiye kadar "bislang'in " ne anlama geldigini bilmiyordum.çevirir misin bu cümleni?
İch bin übergewichtig te oluyor zor bi dil bu AlmancaIch habe auch Übergewicht
İch bin übergewichtig te oluyor zor bi dil bu Almanca
Oyy bitirdi beni hic sormaİch bin übergewichtig te oluyor zor bi dil bu Almanca
Bi yerden almadım Can'ım sie ist vergeben mesela onun(sie-kız ) iliskisi var veya sözlü benzeriKırmızı işaretledim çeviriyi açıklar mısın?
Nerden aldın?
wusste wish sandım ben de hay aksi.Bislang-simdiye kadar
Ich wusste bislang nicht was "bislang" bedeutet.
Vergeben bu anlamda kullanıldığını hiç duymadım o yüzden sordum teşekkürler cvp içinBi yerden almadım Can'ım sie ist vergeben mesela onun(sie-kız ) iliskisi var veya sözlü benzeri
Wissen 'dan geliyorwusste wish sandım ben de hay aksi.
Mesela sor Can'ım cevaplayabildigim kadar cevaplarımVergeben bu anlamda kullanıldığını hiç duymadım o yüzden sordum teşekkürler cvp için
Bir iki örnek daha verebilir misin mümkünse?
hatırladım nasıl diyoruz?Wissen 'dan geliyor
Ich habe gewusst ya da ich wusste
13-14 yasımda gittim Almanya'yla bir iki yıl önce dondum, insan konuşmayınca oyle hızlı unutuyor ki. Aksanım dan kimse anlamazdı sonradan öğrendiğimi, aksan hala cok iyi bende ama gramatik yavaş yavaş dökülüyor kullanmayınca
İch habe mich errinnert hatırladımhatırladım nasıl diyoruz?
hatırladım nasıl diyoruz?
Ja Leider damit man nicht vergisst, muss man jeden Tag sprechen oder lesen.Wenn man nicht spricht , vergiss man schneller.
Mesela şimdi buldum bi örnekMesela sor Can'ım cevaplayabildigim kadar cevaplarım
İch errinnere mich hatırlıyorum demek şimdiki ZamanIch errinere mich (yazim hatasi olabilir) hatirliyorum.
Ich habe es errinert -hatirladim
Ek :ich habe es mich errinert
Boyle bor cümle de olur tabi ama vergeben ciddi anlamda kullanılır.Mesela şimdi buldum bi örnek
Ich bin vergeben: ben sözlüyüm diye çevrilmiş
Yani ciddi bi ilişki anlamında mi kullanılıyor
Yada mesela sie ist vergeben aber zeigt mir auch Interesse
Böyle bir cümle de olabilir mi