- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- Konu Sahibi TopraKahveBob
- #3.941
Ben bugün 2 saat tv izledim. Aksam kitabimi okucam. Birakmak yok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar selam
Benim de liseden kalma çat pat bir almancam var tabi başlangıç seviyesinde dersleri çok dinlemedigimiz için bu sekilde ama bi kulak aşinalığı var tabiki
Simdi de hazır okul tatilken almancaya yogunlasayim dedim eski kitapları cikarttim gun yuzune bir tane de yeni gramer kitabi aldım. Bir de duolingo diye bir application var ordan da almanca alistirmalar çözüyorum. Iki üç gundur de almanca çizgi film izlemeye başladım yararı oluyor sanki dinleme konusunda. Siz tabi baya işleri duzeydesiniz sanirim sayfaları okuyamadım ama almanyada yasayanlar olarak her turlu tavsiyeye açığìm. Klavyemden dolayı olur dilerim telefon dilini almancaya çevirince bir tuhaflaştı
Huhu. Cizgi film en güzel yöntem gercekten. Cocuklar da öyle ögreniyor sonucta. Ben de cizgi filmden basladim. Güzel bulursam yeni birine baslim :)
Ben hiç çizgifilme denk geleniyorum ya, telden açsam da sıkılıyorum bildirim filan geliyor ben haberleri izliyorum daha çok, tel elimde kulağım haberlerde, hem c1 için önemli kelimeler geçiyor bence (çizgifilmi hallettim de haber izliyorum )
dankeschönNickerchen - şekerleme, uyuklama, kestirme
Klausuren - sınavlar
Weiterbüffeln - çalışmaya devam etmek (bunu sözlükte bulamadım bi bilene sordum )
Einprägen - etkilemek, darbetmek, iz bırakmak,
Infos einprägen yazınca bilgi ezberlemek diye çeviriyor.. tam ne demek olduğunu anlamadım.. bi bilene sordum bilmiyorum dedi şimdilik bu kadar çevirdim kelimeleri, uykum geldi, einprägen de sinirimi bozdu
dankeschön
Günaydın canım.. keşke bi fikrim olsaydı ama maalesef bişey diyemicem... cvp gelince buraya yaz da ben de öğreneyimBittee.. lingen TopraKahveBob
Kızlar size bi sorum var, ben geçen gün telc c1'e kayıt oldum ama bugün kurstan bi çocuk bana teşc c1'e girmek için b2 sertifikasına ihtiyacın olabilir dedi.. böyle bi şey var mı? Dsh'nın öyle bi şartı var da telc'de de mi durum böyle? Sınavım 14 nisanda ben şimdi 14 nisandan önce teşx b2 yapıp bi de onun sonucunu beklemek zorunda değilimdir inşallah.. ve sınava 100 küsür euro ödemek... neyse mail attım sabaha cevap gelir herhalde ama onlinesanız içimi bi ferahlatın bitte
Bittee.. lingen TopraKahveBob
Kızlar size bi sorum var, ben geçen gün telc c1'e kayıt oldum ama bugün kurstan bi çocuk bana teşc c1'e girmek için b2 sertifikasına ihtiyacın olabilir dedi.. böyle bi şey var mı? Dsh'nın öyle bi şartı var da telc'de de mi durum böyle? Sınavım 14 nisanda ben şimdi 14 nisandan önce teşx b2 yapıp bi de onun sonucunu beklemek zorunda değilimdir inşallah.. ve sınava 100 küsür euro ödemek... neyse mail attım sabaha cevap gelir herhalde ama onlinesanız içimi bi ferahlatın bitte
Günaydın canım.. keşke bi fikrim olsaydı ama maalesef bişey diyemicem... cvp gelince buraya yaz da ben de öğreneyim
Telc'i hic bilmiyorum. Ama sanmiyorum. Sonucta sinava girersin. Ne kadar cözersen puanlandirirlar. B2 belki c1 belki de c2 gelir. Sonucta sinava kayit yaptirirken demiyorsun ki " ben c1 sertifikasi sinavi kaydi yaptiracam".
Kızlar internetten Dradio Wissen dinliyorum, sürekli haber var, çok düzgün konuşuyorlar.. tam anlamasam da en azından konuyu anlıyorum ve bildiğim kelimeleri tekrar etmiş oluyorum, telaffuzunu düzeltiyorum.. tavsiye ederim yani.. schönes wochenende:))
Justin timurleng nolakiTesekkürler canim. Ich wünsche dir auch schönes Wochenende :)
Justin timurleng nolaki