Teşekkür ederim canım.Ayy bu nerenin yemeği valla bilmiyorumnerde yaşıyorsun??
Bu arada güzel gözüküyor başarılar dilerim. Bide hangi mutfağın olduğuna dair etiket eklersen iyi olır bence
Yukarda olıyor.. etiket ekle diye.. nişey değil canım. . Fairplay yaptımTeşekkür ederim canım.
Avusturya'nın yemeği bu.
Viyana Schnitzel'i ve patates salatası Türkce ye çevirirsek.
Bi deneyeyim etiket yapanilecekmiyim diye.
Sagol söyledigin için.
Tamam yaptım galiba.Yukarda olıyor.. etiket ekle diye.. nişey değil canım. . Fairplay yaptım
evet benim 1. bende teşekkür ederim darısı sana olsun. evet benim kızım böyle çok seviyor tavuğu genelde böyle yaparım fileto balığı da böyle yaparım. baya baya bizde sofralarımıza dünya mutfağından yemekler sokuyormuşuz :)Sagol çok teşekkür ederim.
Coktandır niyetleniyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum. Kısmet bugüneymiş.
Sen en son ki yarışmanın birincisiydin degil mi? Tebrik ederim seni de. Darısı başıma inşallah:)))
Türkiye de bilinen bir tarifmiş ama benim bundan dün haberim oldu.
Sagol inşallah :)))evet benim 1. bende teşekkür ederim darısı sana olsun. evet benim kızım böyle çok seviyor tavuğu genelde böyle yaparım fileto balığı da böyle yaparım. baya baya bizde sofralarımıza dünya mutfağından yemekler sokuyormuşuz :)
Teşekkür ederim.Ellerinize sağlık nefis görünüyo :)) salataya da bayıldım. Yarışmada başarılar :))
Merhaba Sevgili Kk üyeleri
En sonunda ben de yarışmaya katılmaya karar verdim.Bu benim ilk yarışma deneyimim.
Hatam kusurum olursa affola.
Yarışmaya yaşadığım ülke Avusturya'nın en meşhur yemeği olan Viyana Schnitzel'i ve yanında sunulan, buraya özgü patates salatası ile katılıyorum.
-Malzemeler-
Schnitzel için:
●500 gr ince dilimlenmiş tavuk göğsü
●3yumurta
●Galeta unu
●Tuz
●kızartmak için sıvı yağ
Eki Görüntüle 1960637
Ilk olarak tavuk göğüslerini tuzlayıp yumurtaya banıyoruz, daha sonra da galeta ununa.
Eki Görüntüle 1960650
Isıttıgımız yağda altı üstü iyice kızarana kadar kızartıyoruz.
Daha sonra kağıt peçetenin üzerine yağını süzmesi için bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1960652
Schnitzellerimiz hazır.
Şimdi gelelim bu tarifin yanında servis edilen olmazsa olmaz salatamıza.
-Malzemeler-
■6-7 orta boy haşlanmış patates
■kırmızı sogan
■yeşil soğanın dalları
■iki yemek kaşıgı sirke
■ iki yemek kaşıgı sıvıyag
■yarım çay kaşıgı pudra şekeri
■tuz
■karabiber
■yarım et bulyon
■isteğe göre bir tatlı kaşıgı hardal
Eki Görüntüle 1960676
Haşlanmış patateslerimizi halka şeklinde doğruyoruz.
*Püf noktamız patateslerin halen sıcak olması.
Yarım bardak kaynar suyun ićine et bulyonu atıp güzelce eritiyoruz.
Patatesimize ekliyoruz.
Daha sonra soganlarımizı küçükce dogruyoruz.
Dogradımız kırmızı soganı, karabiberi, sirkeyi,pudra şekerini, tuzunu ve yagini ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1960684
Kıvam alması için iyice karıştırıyoruz. En son olarak da yeşil soganlarımızı ekleyip tekrar karıstırıyoruz.Salatamız da hazır.
Bu da bitmiş hali
Eki Görüntüle 1960697
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlara başarılar dilerim
Hamile olunca daha bi çekiyor buraları :)) ben tedbirli giriyorum cnm valla karnimi doyurduktan sonra bakıyorumTeşekkür ederim.
Buralar tehlikeli sular.
Senin ne işin var bu bölümde, hamileymişsin sen.
evet benim 1. bende teşekkür ederim darısı sana olsun. evet benim kızım böyle çok seviyor tavuğu genelde böyle yaparım fileto balığı da böyle yaparım. baya baya bizde sofralarımıza dünya mutfağından yemekler sokuyormuşuz :)
Çok teşekkür ederim.Salatan çok ilginç geldi hem şeker var hemde bulyon tadı nasıl bir şey oluyor çok merak ettim.
Çok özenli hazırlamışsın soğanların inceliğini kızarmış tavukların rengini beğendim.Ellerine sağlık.
Ya sorma ben dün aç karnına bu bölüme bi daldım. Açlık krizi tuttu. Mutfağa zor attım kendimi.Hamile olunca daha bi çekiyor buraları :)) ben tedbirli giriyorum cnm valla karnimi doyurduktan sonra bakıyorum
Çok teşekkür ederim zeynep.Ellerine sağlık Koremanya .Herşey çok güzel duruyor.Yarışmaya siftahını yaptın ,gerisi gelir inşallah.Başarılar dilerim.
Aynen aşırı iştah acıyo bu bölüm :)) ben her zaman tedbirliyim cnmYa sorma ben dün aç karnına bu bölüme bi daldım. Açlık krizi tuttu. Mutfağa zor attım kendimi.
Aman deyim dikkat et.
Daha yeni hamileymişsin.Aynen aşırı iştah acıyo bu bölüm :)) ben her zaman tedbirliyim cnm
Galete unuyla yumurta vardı evde, hemen kızımı markete yollayıp aldırdım tavuğuAhahahahaha vallaha da yapmış.
Afiyet olsun.
Salatayı da mutlaka denemelisin.
Farklı bir lezzet.
Benim 3 saatimi aldı.
Alışverişti hazırliktı.
Sen yarım saatte bitirmişsin.
Valla bravo diyorum.
Galete unuyla yumurta vardı evde, hemen kızımı markete yollayıp aldırdım tavuğuİyi gitti
Patates salatasını çok severim:) Pudra şekeri çok tatlılık veriyor mu acaba, tuzlularda şekerli tadı sevmiyorum da pek
Hiç tatlımsı bir tat yok canım.
Icerisine şeker katıldıginı ilk duydugumda çok şasırmıştım ben.Çunku hiç seker tadı gelmiyor.
Sütlaca bir fiske tuz katarsın ya.
Aynı öyle birşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?