What is Namus? Bir derdimiz var kadınlar!

bezaaa

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
2.946
5.312
358
En sinir olduğum şey yanlışa kılıf uydurmak, bahane bulmak. Bazı durumlarda gri alan veya görecelilik yoktur, yanlış yanlıştır. Şiddet yanlıştır mesela, aması yoktur. Bir insanı özgürlüğünden alıkoymak, nesneleştirmek yanlıştır, kanunen suçtur. Bunlara kültürel, geleneksel, dini kılıf uyduramazsınız.

Kadın bedeninin erkekler tarafından sahiplenilmesi buna en iyi örnek. Genelde çevre kötü denir. En ufak bilimsel temele dayanmadan kadın – erkek doğasının / fizyolojisinin farklılığından bahsedilir. Olmadı kültürel, dini zırvalara sarılınır.

Ekşi sözlükte son iki haftadır durmadan kızlık zarı diktirme operasyonu konuşuluyor.

Çağdaş bir toplumda kişisel bir fanteziden ileriye gidemeyecek olan bir operasyon, Türk gençlerinin gündemini ciddi ciddi işgal ediyor. Daha da trajik olanı, böyle bir operasyon yaptırma ihtiyacı duyan kadınların (bu o kadından başka hiç kimseyi ilgilendirmez) sahtekarlıkla suçlanması.

Bazı duyarlı (!) kişiler de, – anal – oral hepsini yapmış olan güya ahlaklı – kızlara karşı vajinal yoldan dürüstçe ilişkiye giren kadınları savunuyor.

Bu toplumda kızlık zarı – bekaret konularında akıl almaz bir cehalet var. İnsan bazen delirecek gibi oluyor.

Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım:

1. Bekaretin bilimsel bir tanımı yoktur.

2. Bir insanın daha önce cinsel ilişki yaşayıp yaşamaması onun kim olduğu ve ne kadar iyi olduğu hakkında bir fikir vermez.

3. Kızlık zarı denen şey – ki bu kızlık lafını duyduğumda aklımı kaçırıyorum – kadınların bakire olup olmadığının belirlenebilmesi amacı taşımaz.

4. Birçok karasal memelide – filler dahil – hymen denilen yapının benzeri bulunmaktadır. Amaç ergenlik öncesinde meydana gelebilecek enfeksiyonları önlemektir.

5. Kadınların yaklaşık %30’unda ilk cinsel ilişki sırasında kanama olmaz.

6. Bazı kadınların – fillerde olduğu gibi – kızlık zarı ilişki ile bozulmayacak esnek yapıdadır. Ancak normal doğum ile yırtılır.

Toplumun kafayı bozduğu, sahiplendiği, uğruna cinayetler işlediği – kızlık zarı – denen şey aslında yoktur.

Bir kadının bedeni yalnızca ve yalnızca kendisine aittir.

Kadınlar cinsel yönden zayıf, arzulanan, korunması gereken nesneler değildir.

Kadın cinsel yönden çoğu zaman erkekten daha güçlü, arzulayan, korunmaya ihtiyacı olmayan bir öznedir.

Hiçkimsenin, özellikle de erkeklerin bir vajina üzerinden sosyal / kültürel / dini yorum veya değerlendirme veya etiketleme yapma hakkı yoktur.

Namus kelimesi vajina ile ilişkilendirilemez.

Ve dünyadaki tüm vajinalar kadınlara aittir.

Kaynak:http://yakilacakdusunceler.com/2015/07/16/what-is-namus/

Bunu erkeklere anlatsan daha iyidi....
gerci bazi hatunlar da erkeklerden daha fena daha takik bu zar konusunda....
eskiden bende yargiliyordum...ama sonucta hersey kisisel....
bana gore kizligi evlilik icin saklamak sacma
digerine gore evlilik oncesinde cinsellik sacma....
herkesin hayati kendine....
kime ne ya ? :)

Bunu erkeklerden önce kadınlara anlatmak lazım. Kadın ataerkiye hizmet etmeyi bırakmadan değişmez bu düzen. KAdın değişirse toplum değişir. Türkiyede ki kadınların azınsanmayacak bölümü erkek beyinli. Bekaret takıntısının saçmalığından bahsettik sadece.

Cok sıkılıyorum ben bu zar muhabbetinden. Yaa diktirmek isteyen diktirsin, yirtmak isteyen yirtsin, isterse alsin ceyizine saklasin kime ne? Kadini koruyorum soyle boyle diyenler de yine safsata. Ya hu diktiriyo diye yargiliyorsun sende iste. Ne farki kaliyo o zaman. Kimse kimseye bilimsel aciklama falan yapmak zorunda degil, hatun diktiriyosa zaten arastirma kabiliyeti vardir acsin netten okusun kimse de kimsenin isine karismasin...

Namus zardan ibaret değil mutlaka.

Ben diktirme işlemini yapan kadına namussuz demem ama yalancı, düzenbaz, sahtekar derim doğru.

Kendi vücudu, kendi kararı tamam ama seve isteye birlikte olup ayyy ben şimdi ne yaparım,
mutlu bir yuva benim hakkım değil mi diye sahtekarlık yoluna gitmesin madem.

Bir duruşu olsun, ben nesneden ibaret değilim. Beni seven böyle sevsin.
Geçmişlerimize takılı kalmadan mutlu bir yuva kuracağımız adamlar bulalım desinler.

Eline geçirdiği her kadınla birlikte olup evlenmeye bakire isteyen erkek ahlaksız.
Benim vücudum kime ne deyip bildiğini okuyan sonra diktirme peşine düşen kadın sahtekardır gözümde net!

Kimsenin namusu hakkında yargıda bulunma hakkına sahip değilim.

Gerçek namus nerede, kimde anlamak çok zor günümüzde zaten..

Eksicilere kendimizi entel gosterecegiz diye ugrasmanin anlami yok, zorlamayla olmaz o isler derin dusunmek onemli. Baskasi seni yargikayamaz ama ben diktirdigin icin yargilarim demek ne kadar dogru?

Bence kizlik zari yirtik biri evlenecegi adama evlenmeden once bi iliski yasadim derse orda bi sorun gormem. Ama gidipte diktirib bakireyim numarasini adaama yedirirse iste o isler ters gelir bana

Şimdi ben şöyle anlatayım fikrimi. Kadının kadına bakışı olarak değerlendireceğim, erkeğin bakışı hakkındaki düşüncemi sinirlerime hakim olmadan anlatabilir miyim bilmiyorum çünkü...

Evlenmeden önce cinsel ilişkiye karşı değilim. Ama bunu evliliğe saklamaya da karşı değilim. İki tarafa da saygım sonsuz. AMA kendi doğrusundan dolayı karşıt görüşte olan kimseyi yargılayan kadına zerre saygım yok. Evlenmeden cinsel ilişkiye girmiş olan bir kadının namusuna dil uzatan, onu toplumda kötüleyen, kendi biyolojik açıdan anlamsız zarına mücevher muamelesi yapıp ben değerliyim tribinde dolanan kadınları anlayamıyorum sanırım asla anlayamayacağım da. Herkesten önce biz kadınlar olarak karşımızdaki kadınları eziyoruz, tü kaka diyoruz bu konuda. Tabi aynı şekilde cinselliği evlendiği adamla yaşamak isteyen kadına da "kezban mısın" muamelesi yapan kadınları da anlamıyorum. Milletin şeyinin başkalarını bu kadar germesine aklım fikrim ermiyor. Başka işiniz gücünüz yok mu ergenlik döneminden sonra herhangi bir işlevi olmayan saçma sapan bir şeye bu kadar anlamlar yüklüyorsunuz demek istiyorum. İnsan kendi doğrusunu yaşamalı ama başkasının doğrusuna da saygı duymalı.

Bunun yanı sıra sıkı bir ekşi sözlük takipçisiyimdir, orada ne olur biter buradan daha çok takip ederim açıkçası ve bu konuda yazılan bazı şeylere de katılmıyor değilim. Yapmadığı şey, girmediği pozisyon kalmamış ama kızlık zarı yerinde duran bir kadın bakireyim diye ahkam kesmesin bence de. (bakirelik umrumda değil, insanların bunu bu şekilde kullanmasına takığım) Sonra, bir insan cinsel ilişkiye girecek olgunluğa erdiyse, yaptığının da arkasında durmalı. Gömlek düğmesi diker gibi her sevgilide zar tazeleyen de duydu bu kulaklar...
Maalesef ülkemizin bu konudaki zihniyetini düşününce bunu yaptırmak zorunda olan kadına lafım yok, kıçı kırık bi zar için hayatından olacağına varsın diktirsin. Umarım kafamdaki ayrımı aktarabilmişimdir..

Eksi sozlukte konusuluyor demissiniz turk gencinin gundeminde bu var diye devam etmissiniz. Turk genci eksi sozlukten ibaret degil orasi turk gencini temsil eden iyi bir orneklemde degil. Bence o platformu bu kadar ciddiye almayin.

Ikincisi namus kavraminda gri yok net cizgiler vardir gibi bir anlam cikardim yazdiklarinizdan ama ben buna da katilmiyorum. "Namus sudur net" diye tanim yapan biri ne kadar dogmatikse "Namus su degildir net" diye tanim yapan biride o kadar dogmatiktir.

Namus ahlakla ilgili bir kavramdirdir ve ahlak kavrami sizin soylediginizin aksine siyah yada beyaz degil gridir. Siddetle ayni kefeye koyamazsiniz.

Ahlak kavrami toplumdan topluma degisir.

Ama sunu soyleyebilirimki namusu bahane ederek birinin canina kiymak ya da o kisiye siddet uygulamak iste bu kabul edilemez bir yanlistir.

Bunun disinda evlenmeden once cinsel iliskiye girip evlilik oncesi zar dikimi yaptirmak benim ahlak anlayisimin disindadir diyen bir kisiye hayir senin dusuncen yanlis dogru olan bu degildir diyemeyiz. Cunku dedigim gibi ahlak anlayisi gorecelidir. Iste bu yuzden boyle cok sesli olan platformlarda bu konuyu tartismak bana cok yersiz geliyor. Zaten bir sonucada varilmiyorm

Kisacasi herkesin ahlak anlayisi kendine. Kimsenin kimseyi elestirmemesi en guzel olani.

Erkekler kulubune yanlislikla uye olan bir kadinin yazisi gibi geldi bana
Soylediklerinizde haklisiniz lakin bunu erkeklere anlatmali

Valla herkes diktirmek kandırmak ahlak dışı diyor da biraz Türkiye'ye dönelim derim. Bunu bu ülkede soyleyemezsiniz arkadaşlar. Başka bir ülkenin bize ütopik kaçacak goruşlerini dile getirmekle çağdaş falan olmuyoruz, aksine uçuk oluyoruz. Yapana değil de yaptıran bakmak lazim. Bana kalırsa bu meselenin namusla eş değer olarak görülüp, yokluğunun düğün ertesi baba evine gönderilmek ve hatta kimi zaman cinayete sebebiyet verdiğini hesaba katılırsa bana çok da ahlaksızca gelmiyor. Sadece köprüden önce son çıkış son çare yanı. Yanı kimse vampir gibi kan diye tutturmasa kadının da gidip doktor masasına yatıp orasini diktirmek isteyeceğini sanmıyorum. Madem duzen bu yapan yapsın, kurtarsın kendini. Şimdi hiç durustlukten bahsetmeyin bana, anlatin bugün, tamam der, ki diyen de azdır. Bircogu hazır bulduk bir de biz deneyelim kafasıyla yaklaşır. Neyse tamam diyen de elbet yüzüne vurur bir çıkmaz anlaşmazlık durumunda. Erkek bakire olmasa da kadın olmalı gözüyle bakıldığı sürece bu tıbbi işlem yapılmaya devam edilecek işte. Bunu tartışmak bile saçma. Bunu tartisacaginiza zihniyetizi değiştirin derim o sözlük yazarlarına da.

Bence herkes kendisine, düşünce yapısına uygun kişiyi bulsun, beklesin.
Türkiye'de genel bakış, beklenti belli evet ama hiç mi yok bakireliğe önem vermeyen erkek?

Eskisi kadar da değil doğrusu. Bakireliğe zerre önem vermeyen erkekler de var.

Kimse kandırılmayı hak etmiyor.

Heee bu kendi bakir olmayıp bakire isteyen erkekler için geçerli değil.
Onlar hak edebilir.

Ama gerçekten kendisini eşine saklayan bekarete önem veren erkekler var kandırılan onların suçu ne?

Dikkat etmiş, karşısından da bunu beklemek hakkı.

Diğerlerinin yüzünden onların suçu ne diye düşünüyorum.

Herkes kendine uygununu bulsun evet en güzeli.

İsteyen evlilikten önce cinsellik yaşar ya da yaşamaz, orası ayrı tamam da bunu yapıyorsan eşinden de gizlemeyeceksin arkadaş.. "Ben çağdaşım, ben moderenim, kızlık zarı namus demek değildir mıy mıy" deyip de evleneceği günün öncesi zar diktirene ne denir bilemedim ben..

Valla bence ilk önce kadınlara anlatmalı.
Toplumsal değişim kadından başlıyor çünkü çocukları büyüten kadınlar, gelecek nesil hep kadınlara bağlı. Gelinini bile kadın seçiyor, daha nolsun.
Zar diktirme konusuna gelince. Zaten eğer sen daha önceki sevgililerinle birlikte olacak bir yaşam görüşüne sahipsen, bakire eş isteyen bir adamla da evlenmemelisin. Hayatta hep bu kadar kolay olmuyor ama, bi yalanla başlamış evlilik ne kadar iyi yürüyebilir ki. Bir insan bu sırrı nasıl hayat arkadaşından saklayıp mezara götürebilir.
Bir arkadaşım vardı her sevgilisine ilk defa birlikte oluyormuş taklidi yapıyordu. Yalanlarına da inanıyordu üstelik.
Ben şahsen evlilik öncesi birlikteliğe hiç karşı değilim, biraz öğrenmeli iki insan birbirini. Sonra okuyoruz forumlarda saçma sapan sorular. Daha neyin ne olduğunu bilmeden eşiyle birlikte olmaya çalışan kadınlar.

Gelecek nesiller neden zarsiz dogmaya baslayacak?

Çünkü artık işlevi yok, hayat daha da kolaylaşacak ve temelli işlevsiz olacak, çoook eskiden kadınların toplayıcı olduğu zamanlarda çer çöp pislikten korunmak için daha doğrusu özünde iç organları korumak için vücuttaki bu açıklık zarla kaplıydı, e yüzyıllar içinde evrimsel süreç aktı gitti artık doğanın içinde değiliz hijyenik şartlarda yaşıyoruz, kullanılmayan şeyler yok olur evrimde, tıp kı 20lik dişlerin kaybolduğu gibi

Kullanilmayan korelir mantiginin disinda o sekil evrilmeye dair sonuclanan bazi gelismeler mi var acaba diye umutlanmistim(artik hödö hayvanlarinda gorulmuyor gibi).
O evrilene kadar beyinlerimiz evrilse de kurtulsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…