• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

What is Namus? Bir derdimiz var kadınlar!

Kullanilmayan korelir mantiginin disinda o sekil evrilmeye dair sonuclanan bazi gelismeler mi var acaba diye umutlanmistim(artik hödö hayvanlarinda gorulmuyor gibi).
O evrilene kadar beyinlerimiz evrilse de kurtulsak

Beyinlerden umudu kestiğim için ona birsey diyemiyorum, biz az düşünen bolca konuşan bolca da fanatik bir toplumuz

bu konunun miladı dolmadı mı?
cidden kafa yormaya değmeyecek kadar ayağa düştü bu mevzu.
üstünden bin kez geçildi, konuşuldu. ortak karara varan yok.
herkesin fikri başka. bu yorumu yazarak bile vaktimi boşa harcıyorum.
artık bunları geçmek lazım. aynı şeylerin üstüne kafa yormak lüzumsuz oluyor.

Baslikla konun ciddiyeti arasinda bağ kuramadim? İngilizce mi yazacaksiniz yoksa turkce mi? Bence bi siz ilk olarak ona karar verin :)

Başlığa bayıldım :D
Ne güzel erkeklerde yok böyle bir sorun.kazayla bile gidiyor kızlık bazen yaa.
:(

Herkes kendi yaptığından sorumlu.. Herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın ..

Türkçe kelimelere kıran girmiş zaar:KK20:
Zar da zar zar da zar... Ne zarmış valla başa bela.
İlişkisini yaşayıp sonra arkasında duran, biçki dikiş işine girişmeyenlere eyvallah.

Yok ben yapacam ama sonra diktiririm diyosan en adi yalancısın

Veya ben zarımla birlikte evlenecem dersen (ki ben bu zihniyetteyim, sadece zar değil tamamen her türlü münasebete karşıyım) o da en güzeli..

Keşke zarımız olmasaydı :KK34:
*zar kelimesinden dahi tiksindim, yazarken bile nefret ettim, bi kez daha yazmayayım bari

sevisip sonra beni zorladi, evlenicektim, diktiricem diyip karşısındakini kandirmayim . Yasadiginiz seylerin arkasında durun yahu. 20 yasindaki kadinin kafasina silah dayayıp eve getirmiyosa, soymuyosa karşılıklı istek varsa arkasinda durun. Yaptim ben buyum deyin. Yaptiginiz seylerin sorumluluklarini başkasına yukleye yukleye ne kadar yasanir yani. Senin bedenin diktirmekte senin kararinsa, sevismekte senin kararindi.

Bi dk ya.Neden herkes işine geldiği taraftan bakıyor. Kocanız, sevgiliniz önceki sevgililerini faceden aratınca, yada gözleri şööööyle birilerine kayıverince dişlerini gösteren yada boşa o adamı diyenler burda degil mi? Kendini o şekilde kabul ettirmiş insanlar kocalarının gıkı çıksa ay ben bunu boşarım diyip ortaya düşüyor burda ama!!! Neden geneli zar mar hikaye diyor şimdi. NEDEN KİMSE BUNUN ZİNA OLDUĞUNDAN BAHSETMIYOR?
Neden bu namus demek değilmiş pardon???
Ha belki yalnız bu değildir namus denilen kavram. fakat bizler böyle inandık, böyle Yetiştirilip böyle terbiye almadık mı? Kime, hangi millete özendirilmeye itiliyoruz???
Bizlerin en güzel cehizi öpülmemiş dudaklarımız değil miydi???
Ne zaman bu hale geldikte namus bu değil der olduk?
Bi düşünelim yalan söylemekle mi namussuz olunur? Hırsızlıkla? Adam öldürsen bile katil deniyor namussuz değil.
Peki neye deniyor bu namus size göre?
Sizin lugatınızdaki namus nedir anlam veremedim. Modern ve özgür yaşamınızda mutluluklar dilerim.Allah ıslah eylesin

1.din zirva değildir.
2.zar önemli değil diyip önem veren erkeklere aşık olunmasın.
3.yine zar önemli değil diyen hemcinsim oğlu olup aşık olunca ilk baktığı şey annenin bu konu evladına gelince işler değişiyor demek ki..
4.eğitim ailede başlar, ana da başlar herkesin değer yargıları kendisini bağlar ,uymazsa uzakdurursun. .
5. Çizgi filmlerde dahi cinsellik vurgulaniyor bunu izleyen çocuklar ilk firsatta denemek istiyor..
Yani hersey sizin izin verdiğiniz derece de sizi etkiliyor...

yahu ekşi sozluk 1 grup memeden baska bırsey konusmayan bılgısı olmayan embesil dedıgımız turden fotosentezciler
onları cıddıye almamak lazım...erkeklere gelene kadar... kadınlar bakıre olmayan kadınlara oyle laflar soyluyorkı herkes namus bekcısı mubarek.
ınsan kendı vucuduna ıstedıgını yapabılır ıster söker, ıster dıker ,ıster dovdurur, ıster deldırır herseyı yapabılır bu onla yaradan arasındakı meseledır zira bu yuzdendır her koyun kendı bacagından asılır muhabbetı...

bu namus bekcısı kadınlarda hep dini boyutunu ele alır halbukı bılmezler kı dınımızde kadına bakırelık hakkında soru sorulamaz !!! kocası bıle soramaz...bılıncsızce yasayıp gıdıyor ınsanlar.

ben sadece sundan yanayım; hepımız genc olduk ama genclıgın verdıgı heyecana yenık dusmemek lazım. o anda hayatının erkegı sanıp sınırsızca sevgıyı paylastıgını sanıyorsun, sonra da dogru kısının o olmadıgını anlıyorsun;ta kı karsına baska bı dogru kısı oldugunu dusundugun bırı gelene kadar...kızlarında o esnada kafası karısıyor
buyuzden eşin olacak ınsanı beklemek lazım en dogrusu bu :) strese gerek yok.

Namus, ahlak gibi kavramlar kisiye gore degisebilir.
Misal bana gore evlilik oncesi iliski olmamasi lazim.

Benim ahlak anlayisima terstir bu durum.

Misal bi baskasi bunu hic sorun etmez.
Ahlaki baska seylere tanimlayanlarda var.

Ama zar konusuna gelecek olursak, ben dikim konusuna karsi degilim.

Ciddi anlamda cok az , bakirelige onem vermeyen erkek sayisi.

Cok entel dantel, bekarete onem vermiyormus gibi yapip icten ice kafaya takan cok erkek var.
En kucuk kavgada olumsuzlukta bunu ima edecek, hatta acik acik soyleyecek erkekte var.
O yuzden diktirilmesi sorun degil .

Ama tabi bana kalirsa evlilik oncesi iliskiye girilmesin, hic boyle sorunlar olmasin

Herkesi kendi haline bırakın, kim ne isterse yaşar
Bu coğrafyada ne yapanı, ne yapmayanı yargılayamaz kimse
Ülkenin bir yerinde önemsizken, bir yerinde uğruna kan dökülüyor, herkes şartlarına göre yaşar
Ekşiye gelince, tartışsınlar, yazsınlar, bir grup ağzı salyalı hödük, orada bunları yazınca entel dantel grubundan oldum sanıyorlar.

Kadınların korunmaya ihtiyacı yoktur kısmına katılmıyorum

bana göre değişkendir bu durum... eğer zorla yada istemediği bi durumla karşılaşmışsa zar namus demek değildir bu konuda... ama herşeyin tadına varmak için zevk için bu uğraşa girmişse ben buna karşıyım... dikim konusu benim için çok absürt yap et sonra diktir noluyo yeniden doğmuş gibi mi olunuyor anlayamıyorum...

Ekşi, inci zaten akılları başka bi ise bu kadar çalışmıyor...

En sinir olduğum şey yanlışa kılıf uydurmak, bahane bulmak. Bazı durumlarda gri alan veya görecelilik yoktur, yanlış yanlıştır. Şiddet yanlıştır mesela, aması yoktur. Bir insanı özgürlüğünden alıkoymak, nesneleştirmek yanlıştır, kanunen suçtur. Bunlara kültürel, geleneksel, dini kılıf uyduramazsınız.

Kadın bedeninin erkekler tarafından sahiplenilmesi buna en iyi örnek. Genelde çevre kötü denir. En ufak bilimsel temele dayanmadan kadın – erkek doğasının / fizyolojisinin farklılığından bahsedilir. Olmadı kültürel, dini zırvalara sarılınır.

Ekşi sözlükte son iki haftadır durmadan kızlık zarı diktirme operasyonu konuşuluyor.

Çağdaş bir toplumda kişisel bir fanteziden ileriye gidemeyecek olan bir operasyon, Türk gençlerinin gündemini ciddi ciddi işgal ediyor. Daha da trajik olanı, böyle bir operasyon yaptırma ihtiyacı duyan kadınların (bu o kadından başka hiç kimseyi ilgilendirmez) sahtekarlıkla suçlanması.

Bazı duyarlı (!) kişiler de, – anal – oral hepsini yapmış olan güya ahlaklı – kızlara karşı vajinal yoldan dürüstçe ilişkiye giren kadınları savunuyor.

Bu toplumda kızlık zarı – bekaret konularında akıl almaz bir cehalet var. İnsan bazen delirecek gibi oluyor.

Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım:

1. Bekaretin bilimsel bir tanımı yoktur.

2. Bir insanın daha önce cinsel ilişki yaşayıp yaşamaması onun kim olduğu ve ne kadar iyi olduğu hakkında bir fikir vermez.

3. Kızlık zarı denen şey – ki bu kızlık lafını duyduğumda aklımı kaçırıyorum – kadınların bakire olup olmadığının belirlenebilmesi amacı taşımaz.

4. Birçok karasal memelide – filler dahil – hymen denilen yapının benzeri bulunmaktadır. Amaç ergenlik öncesinde meydana gelebilecek enfeksiyonları önlemektir.

5. Kadınların yaklaşık %30’unda ilk cinsel ilişki sırasında kanama olmaz.

6. Bazı kadınların – fillerde olduğu gibi – kızlık zarı ilişki ile bozulmayacak esnek yapıdadır. Ancak normal doğum ile yırtılır.

Toplumun kafayı bozduğu, sahiplendiği, uğruna cinayetler işlediği – kızlık zarı – denen şey aslında yoktur.

Bir kadının bedeni yalnızca ve yalnızca kendisine aittir.

Kadınlar cinsel yönden zayıf, arzulanan, korunması gereken nesneler değildir.

Kadın cinsel yönden çoğu zaman erkekten daha güçlü, arzulayan, korunmaya ihtiyacı olmayan bir öznedir.

Hiçkimsenin, özellikle de erkeklerin bir vajina üzerinden sosyal / kültürel / dini yorum veya değerlendirme veya etiketleme yapma hakkı yoktur.

Namus kelimesi vajina ile ilişkilendirilemez.

Ve dünyadaki tüm vajinalar kadınlara aittir.

Kaynak:http://yakilacakdusunceler.com/2015/07/16/what-is-namus/
helal olsun süpersin

Back