Vurdumduymazlık..

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.103
hanımlar nasıl anlatsam bilemiyorum belki buda dert mi diyeceksiniz ama benim için çok fena bi dert.
Ben çok vurdumduymaz bi insanım. Ya insan azıcık gamlı azıcık programlı, atik olmaz mı. Her şeyi erteleyebildiğim kadar erteler, ağırdan alabildiğim kadar ağır yaparım. Bu güne kadar hiç bi şeyi programladığım gibi yapmadım. Kendime verdiğin sözü en fazla 1 saat tutabiliyorum. Ya en basitinden öğrenciyim şırda finallerim var ve dersten kalma limitim dolmuş tek bi dersten dahi kalsam okulum uzar hala ders çalışmıyorum, istiyorum ama olmuyor. Oysaki annemin babamın ne hayalleri var benle alakalı. Ben bunları biliyorum ama banane diyorum. HA içten içe üzülüyorum ama icraat yok. Ailem arkadaşlarım çevremdeki herkes dünya yansa bi tutam otun yanmaz senin diyorlar. Artık bu kadar sorumsuz ve vurdumduymaz olmak istemiyorum. Şu an bile yarın 2 sınavım var. Çalışamam çünkü canım istemiyor diyorum, dert etmiyorum. Kalsam nolcak diyorum. Yahu okulum uzayacak umrumda değil. Ben ne yapsam bunu aşabilirim. Nasıl programlı ve düzenli olabilirim. Düzenli hırslı insanlara o kadar çok özeniyorum ki. Şey bide komik gelebilir ama acaba burcumla alakalı olabilir mi. Balık burcuyumda.

Burcunlada alakalı ben ne kadar balık tanıdıysam biraz ucundan bucağından bu anlattığın öEllikler vardı

Öyle olsaydın burada böyle konu açmazdın..
Zaten dediğim gibi böyle olmak istemiyorum. Ama elimden bi şey gelmiyor.
Burcunlada alakalı ben ne kadar balık tanıdıysam biraz ucundan bucağından bu anlattığın öEllikler vardı
değil mi aslında ben burçlara falan inanmam ama gerçekten bazı arkadaşlarıma kendime başka balık olanlara bakıyorum vallahi uyuyor davranışlarıyla yazılanlar. Acaba bunu değiştirmenin bi yolu yok mudur. Yeminle çocuğum olursa eğer tarih hesaplayacam dikkat edeem balık burcu olmasın diye.

Vurdumduymaz olmanın bir Sırrı varsa banada söyleyin lütfen bende biraz rahat bi insan Olmayı çok isterimherşeyi planlar programlarım planım bozulursa sinir olurum,herşeyi çok ama çok düşünürüm kendim Hariç başkaları için bile düşünürüm o derece yani bişeyi daha yapmadan olabilecek sonuçları ele alır ona göre hareket ederim .ama böyle yaşamakta beni yoruyo

Off "hallederiz" tipi bir insanı tedavi edecek şey şu; senin pisligini temizlemeyi bırakacaklar, yemini suyunu kesecekler. Okulu uzatinca okuldan alıp ise sokacaklar. Kazandigin parayla gecinmen için zorlayacaklar. Iki kuruş kazanmak için ömrünü tüketirken yavaş yavaş, günden güne istediğin gibi biri olmaya başladığını farkedeceksin.

Tabi derslerine çalışman iyi olur ileride sıkıntı olmaması için ama bireyleri kafaya takmayabilmek o kadar faydalı bir şey ki.. Mesela ben en ufak meselelerde hayati kendime zindan ediyorum düşüne düşüne. Bu yil göğsümde fibroadenomlar çıktı, buna bağlıyorum.

Eğer vurdumduymazligin seni fazlaca tembelliğe itiyor ve sana zarar veriyorsa biraz toparlan. Bunun dışında bu özelliğini koru bence, kafan rahat olur geç yaslanirsin

Biraz kendimi gördüm durumunuzda. Bunu aşmak için de bir işi aklıma geldiği an yaptım, gerekirse kendimi zorlayarak. Böyle birer birer yapınca üşengeçliğim azaldı size de öneririm.
Çalışma konusuna gelince.. Kütüphaneye falan gitseniz daha motive edici olabilir. Sınavlarınızda başarılar :))

Aa sahi mi inanın sizin gibi olmak o kadar isterim ki. Ben 21 yaşındayım hala babam beni sınavlardan
1 saat önce muhakkak arar sınavımı hatırlatır yanıma almam gereken şeyleri söyler vs. Hatta geçen direksiyon sınavımı bile babam hatırlattı. Telefonuma günün kaydedecektim ertele ertele unutmuşum. Annem aynı şekilde. Her gün milyonlarca kez arar yemek yememi tembihler yedim mi diye yemin ettirir kadın. Ben sadece bi şeyi kafama koyarım ve yaparım sonuçları hak getire artık hayır geçmişten derste çıkarmıyorum
yaa demeyin öyle daha kolay bi yolu olmalı. Ailem beni tanıyor. Her şeyi hatırlatırlar. Hala daha her şeyimle ilgilenirler sağolsunlar. Ama şu okul uzarsa sonra kpss de kötü bi puan alırsam çok büyük hayal kırıklığına uğrayacaklar

Valla bende balık burcuyum ama böyle değilim ki yani rahatlik var ama bu derece değil. Yoksa bu derece mi? Bi kere sinava gitmemistim gece cok calistim uyumam lazim diye sabah kalkinca farkettim o gunku kacirdigim sinav icin gece uykusuz kaldiğimi. Ay bilemedim

Burcla falan alakasi yok tatlim.

Bende balik burcuyum ama inan oyle atilgan yerinde duramayn saati saaite uymasi icin deliren biriyim. Bu bence yetistirme tarzi benim babam olmadigi icin her seye atildim. Sorumluluk is guc derken esim yengec oyle umursamaz ki tam bir kablumbag zorla yaptiririm her seye gec kalir erteler sonrada ben toparlarim ardini. Ailen her seyini yapmis simdi bir bosluktasin ne de olsa olur yapilir gecilir diye. Hayata boyle geldim boyle gider bosverle gecmiyor maalesef. Toparlan ve sorumlulugunu yerine getir.

Hadi git dersine calis gorevini yap sonra deli gibi gezersin yazin

Sanırım sizin Hayatınızda sizin için Düşünen insanlar olduğu sürece bunu çözemezsiniz .Yanlış anlamayın ama sanırım siz hala anne Babanızın küçük kızısınız şuan sınavınızı hatırlatırlar ,işe başlayınca sabahları arayıp kaldırırlar evlenirsiniz yemek yapıp getirirler....ama böyle giderse siz sorumluluk almayı kendi işinizi halletmeyi hiç ögrenemezsiniz.Ben küçük yaşta babamı kaybettim ve 11 Yaşında sorumluluk almak zorunda kaldımsınavlara kendim gittim ,okuluma kaydımı kendim yaptırdım ,başım sıkıştıkça Çözümü kendim Aradım hep ve böyle olunca insan sonradan zorda kalmasın diye herşeyı planlayıp ,ölçüp,biçip hareket eder duruma geliyor,tabii bırazda karakter meselesi ablamda aynı şartlarda Yaşadı ama oda düzensiz ve vurdumduymazdır nereye gitse bişey unutur Yada dıyelim kahve içecek o an kıyamet kopuyo deseler kahvesini içer öyle gider, Yada bulaşıkları birazdan yıkarım der o birazdan hiç gelmez öğlen olur, akşam olur.... Duramaz ben yıkarım bide üstüne kızar ben yıkıycaktım niye beklemiyosun diyeama bulaşıkta orda durdukça bana batar ne oturabilirim ne iyip içebilirim .haa bu arada ablamda balık Burcu

Bence bu vurdumduymazlık değil sorumsuzluk. Evet aslinda gamsiz olmak iyidir. Herseyi kafaya takmamak guzeldir. Ama hayatinla ilgili kendinle ilgili sorumluluklarini yerine getirmemek bunun icine girmiyor malesef. Bi silkelen kendinne gel bakiiiiiıiim miskin seniiii

Hahahhh ya siz beni çok güldürdünüz. Sanırım ruh eşimi buldum. Benim başımdanda şöyle bi olay geçti. Sizin gibi nerden ilham geldiyse senede bi sabahlayayım dedim. Oda sabaha yakın uyumuşum. Sonra kalktım eyvah yarım saat var. Hemen taksi çağırdım ama nasıl uykum var. Arkadaşlarımı aradım falan yoluda yarılamıştık. Arkadaşım demez mi finaline giremediğimiz dersin bütüne giriyoruz. Taksiyi yarı yoldan döndürdüm uyuyacağım ben diye. Yemişim sınavını
pazartesinden itibaren bende zorlayacağım kendimi. Bi işe başlarken niyeyse ptesi takıntım var. İnşallah benimde aZalır ya.
Aaa direksiyon sinavini ailenin hatirlattigini bana soylememistin
Amaa bu kadar da olmaz cidden
vallahi bu kadar bilgece. Daha neler neler anlatsam roman olur.

Seninki biraz vicdan rahatlatma olabilir mi?
Burada yazdigina gore o kadar da vurdumduymaz degilsindir.

Hayat karşımıza ne çıkarır bilemiyoruz. Babanız sizinle gurur duyuyordur. Dediğim gibi programlı insanları taktir ederim ve çok özenirim. Ama ümidimi kestim kendinden. Ben yapamıyorum, olmuyor. Ailemde bi şeylere zorlamazsa, halim nice olur onuda bilemiyorum. Ama burçla alakalı değil demek ki.
babanız vefat etmiş sanırım. Allah rahmet eylesin, sizi cennetinde buluştursun inşallah.
Valla ben bu durumu burcuma bağlıyordum. Ama aksi durumlarda varmış. Hayır genetik de değil ailemde benim gibi bi insan bile yok. Hepsi çok programlı düzenlidirler. Annemin babamın benim yerime düşündüğü sıktır yani En basitinden annem kesinlikle yakın oturmalıyız sen hem çalışıp hem ev işlerini yapıp hem de çocuk bakamazsın kesinlikle diyor. Evini falan ben temizlerim çocuklarınada biz bakarız diyorlar. Ha kesinlikle bu konuda haklılarda.
Aaaa vallahi bende ablanız gibiyim. Kıyamet kopsa dizim bitmeden kalkmam. Kahvaltım zaten yaklaşık 1.5 saat sürer. Bulaşıkları hep ertelerim hayır yıkamıycamda makinaya koycam ama hep annem makinaya koyar keşke bende titiz olabirsem

Aha! İnan ki yazının sonuna doğru geldikçe sana burcun balık mı yoksa dye soracaktım ki sen yazmışsın zaten. Okurken sende kendimi gördüm sanki.. Vurdumduymazlık değil aslında bu, kafaya takıyoruz ama harekete geçmiyoruz diyelim biz buna... Balık olmak güzel de, şu tembellik olmayaydı...

Düşünüyorum, öyleyse varım
Üşeniyorum, öyleyse yarın...

Plan program yapmadığın sürece başarılı olman mümkün değil, okulun bitecek çalışma hayatına atılacaksın, bu şekilde geniş takılan bir çalışan patronlarca hoş karşılanmaz. Bölümün nedir bilmem ama kendi işinin sahibi bile olsan yine ilerleyebilmen çok zor. Bu yüzden kendini alıştırmaya başla artık.

Sana Zaman yönetimi konusunu araştırmanı tavsiye ederim.

Keske bnde biraz vurdumduymaz genis bi insan olsaydim.Ictigim suyu bile programli icen yarin yapcagim herseyi aticagim adimi bile onceki gun programliyan dakik bi insanim.Mahvediyorum kendimi.Ha bide esimin ailesi kv. Görumce elti fena vurdumduymazlar.Oyle insanlarla yasamakta zor.Bnde oyle olsam rahat olsam daha mutlu olurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…