- 23 Kasım 2015
- 11
- 0
- 51
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
you tube daki videolarda izlemiştim.yıllardır bu sorunu olan biri alkali diyet ile geçirdiğini anlatıyordu.Alkali diyeti yapmak çok zor ama yapmaya çalışıcam.yerli sitelerde bu konuyla ilgili pek bilgi yok. ben ingilizce sitelerden çook okumuştum zamanında. ameliyatın iyileşme süreci, alınan parçanın boyutuna göre değişiyor. "partial vestibulectomy" dedikleri sadece vajina girişinde ufak bir bölgenin alınması, bende uygulanan buydu ve 3 günde yürüyebildim. bazılarında ileri boyutlarda oluyor bu hastalık. sadece cinsel ilişki sırasında değil, dar pantolon giyerken bile ağrı duyuyorlar, onlarda daha büyük bir alan alınıyor ve iyileşme süresi çok uzun oluyor. hatta 1 ay yürüyemiyorlar. partial vestibulectomy lokal anesteziyle, digeri genel anesteziyle yapılıyor. ve hiç bir zaman ilk tedavi olarak ameliyat önerilmiyor. önce kremler ve cinsel terapilerle tedavi edilmeye çalışılıyor. benim doktorum bana direkt ameliyat demişti, hatta "yarın gel yapalım" dedi. geçen hafta başka bir doktora gittim ameliyatı düzgün yapmış ama bence ilk çare olarak ameliyatı önermesi yanlıştı.
ama geçen hafta doktora gittiğimde şunu farkettim. daha öncekilerde ultrason ve smear testi sırasında canım çok acırdı, hatta iterdim doktoru. bu sefer hiç sıkıntı olmadı. sanırım ameliyattan kaynaklandı bu fark diye düşündüm. mutlu oldum, moralim düzeldi. şimdi vajinit tedavisi oluyorum, umarım artık hiç ağrı hissetmem.
bunun dışında biraz konudan alakasız ama yine de paylaşmak istedim.yine yabancı bir blog da şunu okumuştum. yazan kadın 3 kere ameliyat olmuş ama iyileşememiş. sonra tamamen tesadüf organik hayata geçmeye karar vermiş. içinde sls (sodium laurent sulfate) olmayan deterjanlar, şampuanlar kullanmaya başlamış. ve ağrılarının geçtiğini söylüyor. önce çok saçma geldi bana. Ama altına yorumlarda en az 5 tane deneyip teşekkür eden farklı insanlar vardı. benim de cildim baya hassastır. zaten vulvadonya nın nedenleri arasında alerjik dermatit de gösteriliyor. ben de 4-5 aydır uygulamaya çalışıyorum bunu. psikolojik mi bilmiyorum ama gerçekten sls içeren şampuan kullandığımda, yada o bölgeyi su dışında bişeyle temizlediğimde (o bölge için özel temizleyicilerle bile), iç çamaşırım bile acı vermeye başlıyor. aynı şekilde adet dönemlerinden sonra ped tahriş ettiği için yine ağrılarım artıyor. belki çok küçük bir olasılık ama ağrılarınız az seviyedeyse belki işe yarayabilir, denemekte fayda var.
Tuğçe sende ki tüm belirtileri , şikayetleri ben yaşadım ve hala yaşıyorum. Ben Süleyman Engin Akhan'ın hastasıyım ve Mart ayında ameliyat oldum .Şikayetlerin geçtimi dersen Hayır , Geçmedi. İlişki dışındaki yanmalarım hala devam ediyor. Ama bu hastalığın yine de tek ismi O dur. Çünkü bu hastalık maalesef tanınmıyor . Östrojen kremin bana da iyi geldiğini yeni yeni farkettim ve bende artık östrojen eksikliği olduğu konusunda şüphe uyanmaya başladı ve onun testini yaptıracağım en kısa zamanda.[/QUOTE
merhaba, sizin alkali diyetiniz sonuclari ne oldu? umarim ise yaramistir?you tube daki videolarda izlemiştim.yıllardır bu sorunu olan biri alkali diyet ile geçirdiğini anlatıyordu.Alkali diyeti yapmak çok zor ama yapmaya çalışıcam.
içme suyunu ingiliz karbonatı ile alkali yapmaya çalışıyorum .Şampuanımı değiştirdim.netten küllü defne sabunu siparişi verdim.çamaşırlar için granül sabuna başlıcam.kullandığım kremlerin içeriklerini kontrol ettim.Şimdilik yaptıklarım bunlar:)
merhaba, sizin alkali diyetiniz sonuclari ne oldu? umarim ise yaramistir?
merhaba, sizin alkali diyetiniz sonuclari ne oldu? umarim ise yaramistir?
Merhaba arkadaşlar, kimse yazmayalı 1 yıl olmuş. Umarım bir okuyan olur. Ben üç yıldır her ilişkiden sonra sistit başta olmak üzere, çeşitli enfeksiyonlar geçiriyorum. Beraberinde o korkunç yanma hissi var. Öyle bir duruma geldi ki artık altıma hiçbir şey giymiyorum, bu yüzden dışarı çıkmak istemiyorum. Çok mecbur kalırsam çamaşırımı ters çevirip giyiyorum çünkü dikişler inanılmaz rahatsız ediyor. Bu acı batma hissi geçmiyor. Şimdiye kadar 6-7 doktora gittim kimsenin aklına "şöyle bir şey olabilir, bir de bunun doktoruna git" demek gelmedi. Bu acılar başladıktan sonra durduk yerde sakroiliak eklemde iltihaplanma oldu. Doktorlar ilgisi yok dese de ben kesinlikle ilgisi olduğunu biliyorum. Artık geçirdiğim enfeksiyonlar kan yoluyla vücuduma yayılıyor ve kemiklere gidiyor. Bu yüzden iltihaplı romatizma hastası olduğumu biliyorum. Maddi imkanı olmayan arkadaşlar üzülmesin. Benim maddi imkanım var ve inanın hiç parasına bakmadan en pahalı doktorlara gittim ama hiçbiri bilemedi. Kendi araştırmalarımla vulvodina olabileceğini fark ettim ve bu konuda internetten bulduğum bir doktora gittim. Hemen ertesi güne ameliyat önerdi ama eşimle konuşunca tereddütlerimiz oldu. Ameliyat sonrası pek kolay olmuyormuş ve burada okuduğum kadarıyla ameliyat olanlar yüzde yüz memnun kalmamış. Tamamen iyileşen ve korkusuzca ilişkiye giren var mı aranızda? Ben ilişkiye şu an başka bir evren kadar uzağım. Tiksinti falan değil, kendimi cinsiyetsiz hissediyorum ve ömrümün sonuna kadar olmasa daha iyi olur. O derece. Evliliğim bu şekilde yürümez. Umarım bir cevap gelir.