• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücutta Ödem sorunu

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
248
Selamlar,
Ödem şişlikleriyle alakalı bi sorunumuz var.
Müstakbel kayınvalidemin ayakları, ayak bilekleri baya şiş. doktora filan da gitmiş, ödem denmiş, bol yürüyüş filan demişler. Ama bizimki yarım yamalak anlamış, bi çaresi yok olarak kalmış mevzu. O kadar şiş ki yurumekte zorlanıyor.
Müstakbel gelini olarak ilgilenmek istiyorum ben de haliyle, doktora filan götüresim var.
Öncelikle hangi bölüme gitmeliyiz?
İkinci sorum ise, bu tarz birşey tecrübe edenler olduysa aranızda, nasıl çözdünüz?
Üçüncü sorum ise, alternatif tıp ne der bu konuda?
Bilgilerinize amadeyim, sevgiler. :)

Ayakta ödem böbrek sorunlarının habercisidir genelde. Bir dahiliye hekimine görünün öncelikle. O sizi muhtemelen nefrolojiye sevk eder zaten.

Doğum kontrol hapı bende ödem yapıyordu, yeşil çay iyi geliyor. Ama böbrekte sorun varsa özellikle yeşil çay gibi diüretik içecekler daha büyük problemlere sebep olabilir. Önce doktor, bişey çıkmazsa bitkisel şeylere bakarsınız.

Bobrek sorunu da olabilir, kalp ve damar sorunu da olabilir. Odem bircok hastaligin belirtilerine girer. Siz once bir dahiliyeye gidin, onlar kendi yapacaklari testin sonrasinda sizin ne uzmanina gorunmeniz gerektigini soylerler herhalde.

Ayakta ödem, daha doğrusu genel olarak vücutta yoğun ödem hali böbrek hastalıklarının belirtisi olabilir. Ama şu da var ki ayak bileği etrafındaki yoğun şişlikler kalp ve damar hastalıklarına da işaret edebilir.
Ben böbrek hastasıyım ama ayak bileklerim genelde çok ayakta kaldıysam, çok oturduysam ya da bedenen yorgun hissediyorsam şişer. Dr.a göstermiştim (kan değerlerimde sorun yoktu) kalp damar uzmanına da görün varis başlangıcı olabilir demişti.

Canim ayni sorun bendede var sebebi icin bir cok bolume gitmeniz gerekiyor benimki damar yolarim inceymis yani kan akisim yavasmis bir gunde 4 kilo fazla ertesi gun 4 kilo az cikabiliyorum dusun sisi artik.doktora danis ben yesil cay icince ve su cok icip tualete cok cikinca sismiyorum

Ayakta ödem böbrek sorunlarının habercisidir genelde. Bir dahiliye hekimine görünün öncelikle. O sizi muhtemelen nefrolojiye sevk eder zaten.

Doğum kontrol hapı bende ödem yapıyordu, yeşil çay iyi geliyor. Ama böbrekte sorun varsa özellikle yeşil çay gibi diüretik içecekler daha büyük problemlere sebep olabilir. Önce doktor, bişey çıkmazsa bitkisel şeylere bakarsınız.
Merhaba
Teşekkürler öncelikle. Anlattığına göre dahiliyeye gitmiş kendisi. Kan tahlili yapılmış, ona bakarak doktor 'tuzlu yağlı asitli yeme, yürüyüş yap, ayaklarını yukarı dik' filan demiş.
Ama ben baktım ayaklarına, öyle yukarı dikmelik seviyeyi çoktan geçmiş. Yorgunluktan şişmek gibi değil, onun on katı en az. Ben görünce çok panikledim o kadar şiş ayak bileği görmemiştim hiç yani.

Ayakta ödem, daha doğrusu genel olarak vücutta yoğun ödem hali böbrek hastalıklarının belirtisi olabilir. Ama şu da var ki ayak bileği etrafındaki yoğun şişlikler kalp ve damar hastalıklarına da işaret edebilir.
Ben böbrek hastasıyım ama ayak bileklerim genelde çok ayakta kaldıysam, çok oturduysam ya da bedenen yorgun hissediyorsam şişer. Dr.a göstermiştim (kan değerlerimde sorun yoktu) kalp damar uzmanına da görün varis başlangıcı olabilir demişti.
Sizdeki çok şiş değilmiş sanırım, başlangıcı olabilir demişler.
Bizimki dahiliyeye gitmiş kendisi, kan tahlili temiz çıkmış doktor da kalp damara yönlendirip yuruyuş fln önermiş. Ama çok şiş ayakları balon gibi bildiğin.

Merhaba
Teşekkürler öncelikle. Anlattığına göre dahiliyeye gitmiş kendisi. Kan tahlili yapılmış, ona bakarak doktor 'tuzlu yağlı asitli yeme, yürüyüş yap, ayaklarını yukarı dik' filan demiş.
Ama ben baktım ayaklarına, öyle yukarı dikmelik seviyeyi çoktan geçmiş. Yorgunluktan şişmek gibi değil, onun on katı en az. Ben görünce çok panikledim o kadar şiş ayak bileği görmemiştim hiç yani.
Sen yine başka bi dahiliyecşye daha götür. Bazen doktorlar ilgilenmeyebiliyor. Böbrek tahlilleri ve ultrason isteyin.

Canim ayni sorun bendede var sebebi icin bir cok bolume gitmeniz gerekiyor benimki damar yolarim inceymis yani kan akisim yavasmis bir gunde 4 kilo fazla ertesi gun 4 kilo az cikabiliyorum dusun sisi artik.doktora danis ben yesil cay icince ve su cok icip tualete cok cikinca sismiyorum
Bizimki çok az su içiyor bak o da gözümden kaçmadı. Fazla içince midesi bulanıyormuş.

E dahiliyede testler temiz ciktiysa ve kalp-damar'a yonlendirdiyse daha ne? Bence bosuna dahiliye dahiliye gezmeye gerek yok. Kalp ve damar'a gidin bence. Bosuna zaman kaybetmeyin. Hic bakmadi, test yapmadi, sorun yok dedi deseydiniz farkli olurdu. Ama testler yapilmis ve o doktor sizi kalp ve damar doktoruna yonlendirmis zaten. Bence doktorun dedigini yapmaniz daha iyi.

Kayınvalideniz Lenfödem hastası olabilir. Fizik tedavi ile o şiş bacakları 1 ayda indiriyorlar. Lenf Sayımı yapılması gerekiyor.

kalp yetmezliği ödem yapabiliyor...
annemde var ondan biliyorum.
normal kalp ilaçlarının dışında idrar söktürücü bir ilaç kullanıyor ve tuzlu yemesi tamamen yasak..

eğer nefes darlığı ve çarpıntı, taşikardi gibi sorunları da varsa derhal kalp doktoruna görünmenizi tavsiye ederim.
geçmiş olsun...

Sizdeki çok şiş değilmiş sanırım, başlangıcı olabilir demişler.
Bizimki dahiliyeye gitmiş kendisi, kan tahlili temiz çıkmış doktor da kalp damara yönlendirip yuruyuş fln önermiş. Ama çok şiş ayakları balon gibi bildiğin.
Benimki cidden çok şişiyor yani bileklerim yanlara doğru genişliyor spor ayakkabısı bile sıkıyor ama kan tahlillerimde sorun olmadığı için çok fazla sorun etmiyorum
Bir de devamlı oturmak da iyi değil yürüyüş şart ve dr kalp damara göndermiş zaten
Kan akışı yetersiz olabilir yani venöz yetmezlik deniyor tabii uzaktan teşhis konamaz dr muayenesi şart

Bizimki çok az su içiyor bak o da gözümden kaçmadı. Fazla içince midesi bulanıyormuş.
Susuzluk da ödem yapar canı içmek istemyorsa ayran içsin çorba yapsın suyun içine meyve nane limon suyu gibi şeyler ekleyerek tatlandırılabilir

Benimki cidden çok şişiyor yani bileklerim yanlara doğru genişliyor spor ayakkabısı bile sıkıyor ama kan tahlillerimde sorun olmadığı için çok fazla sorun etmiyorum
Bir de devamlı oturmak da iyi değil yürüyüş şart ve dr kalp damara göndermiş zaten
Kan akışı yetersiz olabilir yani venöz yetmezlik deniyor tabii uzaktan teşhis konamaz dr muayenesi şart

Susuzluk da ödem yapar canı içmek istemyorsa ayran içsin çorba yapsın suyun içine meyve nane limon suyu gibi şeyler ekleyerek tatlandırılabilir

İki gündür zorla su içiriyorum, dün 3,5 litre içmişti bugün 2,5 oldu daha içiricem :)
O da sorun etmiyormuş fazla o yuzden gitmemiş kalp damara. Bi sorun etmiyom diyor, bi şişlikten acıyolarmış yürüyemiyo filan. Kendisi de bi garip yani. Su ve adaçayı içiriyorum işte. Bakalım.

Back