Vücut neden süt üretmez

Ben prolaktinoma hastasıyım yani süt hormonu prolaktin yüksek bende
Belirli gıdalar da yasak yükselmesin artmasın diye mesela
İncir dereotu bu ikisini sürekli yiyebilirsin birde sana hem enerji hem süt olsun diye tahin pekmez karışımı ve tahin helvası yiyebilirsin

Yiyorum ama olmuyor ya

Ayni şeyi çok düşündüm ama bilmiyorum yani bu boy kilo gibi bizim degistiremeyecegimiz bir sey bence
Kiminin akiyor kiminin de bizim gibi yok

Ayni şeyi çok düşündüm ama bilmiyorum yani bu boy kilo gibi bizim degistiremeyecegimiz bir sey bence
Kiminin akiyor kiminin de bizim gibi yok
Kilodan başka bir şey olmuyor doktora sordm vücut üretmiyor bazı kadınların diyor yapacak bir şey yok diyor 1 ölçek anca çıkıyor içiyor benimki

Ben doktorun göğsünüze bakıpta çok az demesini anlayamadım. Göğüs küçük,yumuşak,sarkık,buruşuk her şekilde olabilir büyük gergin memede süt var demek anlamına gelmez doktor ne görerek az dedi?
Bebeğin kilo alımı nasıl?

Kilodan başka bir şey olmuyor doktora sordm vücut üretmiyor bazı kadınların diyor yapacak bir şey yok diyor 1 ölçek anca çıkıyor içiyor benimki
Ben de aynı durumdayım benim de 2 çocugimda da olmadı sutum
İlk kızım 22 ay emmisti ama hep mama takviyeli gitmistik
İkincisi hele hiç etmedi 6 aya zor getirdim şu an hiç emmiyor mesela günde 40 50 cikarsa bakin günde diyorum bir görüşten bile değil belki bağışıklığı güçlenir diye sagip veriyorum
Elimden geleni yaptım olmadi

Mama veriyorm kilo alımı iyi 3 ölçek içiyor her içmeye bomboş dedi şunu bunu ye dedi süt yapacak şeyler söyledi işte ilk başta çok şişiti mastit oldm içemiyordu tutup sağıp boşalttık ama şimdi çok yumuşak emiyor ama süt yok çok azz 30 milim ya var ya yok

Benim ilki 31 haftalık oldu çok küçüktü küvezde falan kaldı ondan sonra tutturamadım zaten süt alerjisi vardı özel mama kullandım bunda da sütüm oldu ilk başta mastiti oldm şememiyordu şimdi tutuyor ama sütüm öok az ancak 30.ml ya var ya yok her 3 saatte nir işte

Benim annemin ilk 3 ay sütü oluyormuş sonra olmuyormuş birçok Doktora gitmiş en son gittigi prof. Anneme senin sütun çok aşırı yağlı geldiği için 3 aydan sonra vücut üretmiyor ama bu 3 ayda vücudun ürettiği süt en kaliteli süt demiş belki böyle bir durum olabilie

Benim de 2. Yoğun bakımda kaldi ve hiç düzgün emmedi kimle konuştuysam cocugu kuvoze giren sizin gibi benim gibi emmeye sorun var
Ben diyirum ki artık nasip cidden
Olsun olduğu kadar verin bir damlası bile kâr ben o mantıkla.bakiyirum

Ama daha 24 günlük oldu 2 haftadır böyle

Evet bende o yüzden iki yudumda olsa veriyorm nereye kadar giderse artık

Anne vücudu neden süt üretmez arkadaşlar ne yapmam gerekiyor
Benimde sütüm az ama sana şöyle soyliyim ilk bı kaç hafta bunu hiç dert etmedim bı damla bile gelse bizim için kâr gözüyle bakıyordum bide silikonla emiyordu cenesi güçlü değildi sütü getirene kadar yorulup bırakıyordu. Halada emerken zorlanıyoruz şekilden şekle giriyoruz. gittiğim doktor az kilo almış silikonu birak diyip emzirme danışmanına yönlendirdi hemşire göğsümü sikti süt çıksın diye basladi bana sütün çok az yetmiyor aşırı az kilo almış bilmem ne falan demeye.mama takviyesine başladık zaten veriyodum ama cogalttik yani. Sonra kaynanam başladı sütün dolup tasmasi lazımdı demeye. Ay ben bı taktım bı gogsumden tamamen kesildi. Çünkü sürekli sütüm yok sütüm gelmiyor kafasına soktular beni.

Sütüm yetmiyor deme. Ben şimdi süt veriyorum baktım doymadı mama hazırlıyorum bebeğimle konuşuyorum sütüm az gelmiş annecim ama cogalicak zamanla simdi birazda mama vericem sana sütüm yeterli olunca mamayı birakicaz diyorum. Hissettiğine anladığına eminim..

Bir sürü şey önerdiler ama ben şuan için su, kimyon çayı, reyhan şerbeti, tahin pekmez,marul ağırlıklı tuketebildim. Dereotu, rezene, helvada iyi geliyormuş. Emzirme öncesi masaj yapmaya çalış göğsüne sıcak su(duş) veya sıcak havlu uygulamakta iyi geliyor bunlarin haricinde dinlenmek ve uykuyu alabilmekte önemli ama bu kısım bana pek uymuyor tek baktığım için yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum. Bide çörekotu iyiymiş onu bı kere deneyebildim düzenli yapmaya calisicam sütü yaglandiriyormus en azından az gelse bile belki daha doyurucu olur diye düşünüyorum.

Dene yine yetmiyorsa doktor önerisi ile ekstra mama verirsin önemli olan elinden geleni yapıp ac bırakmamak.

Kusura bakma uzun oldu ama emzirme konusunda cok magdur oldum konunu görünce dayanamadim yazayım dedim.

Dinlenmek brndr de aynı 4 yaşında bi de kızım var trk bakıyorm canım çıkıyor ama brnimde yrmrfiğim kalmadı onların hrpsini bende yiyorm inşallah gelir çoğalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…