• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücudumun asla beyazlamaması

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.292
15.658
248
Merhabalar; öncelikle konuyu nereye açacağıma karar veremedim. Dert değil elbette ki.

Benim meseleme gelecek olursak: normalde beyaz tenli olan benim, göğsüm ve genital bölgem haricindeki tenim koyu tenli. Ve asla asıl rengine dönmüyor. Bir kaç senedir bu böyle. Karnım koyu, çikolata gibi. Ama göğüs kısmım kaymak renginde resmen.:işsiz:Bu duruma anlam veremiyorum. 1-2 sene önce Eda Taşpınar'ın bronzlaştırıcısını kullandım. Kullanmaz olaydım, geç çıktı bronzluğun etkisi vücudumdan. Fakat vücudumdaki daha koyu ten kışın bile olsa asla geçmiyor. Yüzüm beyaz. Benzer durumu yaşayan arkadaşlar varsa yorum yapabilirseniz çok sevinirim.:KK15:

Bu tür şeyler genetik. Özel hassas bölgenize kürler falan sürmeyin. Benim de vücudum çok esmer olmasa da esmerimdir, genital bölgem ve koltukaltım daha bir esmer sanki.(ağdadan kaynaklı olamaz tıraş bıçağı kullanıyorum) Beyazlamaz çünkü yapısı öyle

Depigmentasyon sorunu yasiyor olabilirdiniz. Bazi insanlarda olur musterim var arap, oda esmer ama beyaz buyuk lekeleri var mesela

Ben de dün kendi kendime bu konuda napabilirim diye düşünüyordum.Normalde vücudum bembeyaz gittiğim tatillerde de bronzlaşır aradan iki hafta geçince eski halime dönerdim.İki sene önce gittiğim tatilde bir yandım ki bir de hani beyaz tenliler önce kızarır da sonra yanar ya ben direk kızarmadan yandım daha da eski rengime dönemedim.Benim de özel bölgeler hala bembeyaz ama yüzüm kollarım bacaklar falan buğday renginde.Bir de benim saçlarım kızıl , kızıla da bir beyaz teni yakıştırırım.Kısacası ben de bu dertten muzdaribim. Çözüm bulursanız bana da çıtlatın.

30 lu yaşlardamısını?o yaşlarda herhangi bir şekilde kendini bronzlaştıran insanlar asla eski ten rengine dönemiyor bilimsel bir açıklaması yok ama gözlemlerim öyle beyaz tenli olup yazın yanıp ve bir daha eski tenine kavuşamayan çok tanıdığım var..30 lu yaşlardayım tatile bile gitsem asla yakmamaya çalışıyorum kendimi

Benim de böyle bir sorunum vardı. Yaklaşık 3 yıl boyunca yazın bile uzun kollu giydim. Yüzümü güneşten sakındım. Artık görenler sen sürekli beyazlıyorsun demeye başladı. Eskiden kolumu göbeğime tutunca 2 3 ton farklı dururdu. Şimdi fark edilmiyor bile. Sürekli kese yaparak ve güneşten kaçarak durumu düzeltebilirsiniz. Ben deniz filan sevmem seven biriyseniz işiniz zor. :)

Mis gibi beyaz ten bronzlaştırılır mı ya :KK12:

Bol bol kese yapın ve yazın gölgede bile olsa sp faktörlü kremler kullanın. Benim de tenim beyaz ama doğuma yakın yüzümde lekeler oluştu ve en ufak bi güneşte lekeler geri geliyor. Ben de spf gündüz kremi kullanıyorum ve oldukça işime yaradı.

Mis gibi beyaz ten bronzlaştırılır mı ya :KK12:

Bol bol kese yapın ve yazın gölgede bile olsa sp faktörlü kremler kullanın. Benim de tenim beyaz ama doğuma yakın yüzümde lekeler oluştu ve en ufak bi güneşte lekeler geri geliyor. Ben de spf gündüz kremi kullanıyorum ve oldukça işime yaradı.
geçen yıl çok güneşlendim benım de yüzümde ve omuzlarımda lekeler oluştu kozmotoloji merkezine gitmeden bir çaresi var mı acaba kimyasal peeling mi işe yarar bilemedim

geçen yıl çok güneşlendim benım de yüzümde ve omuzlarımda lekeler oluştu kozmotoloji merkezine gitmeden bir çaresi var mı acaba kimyasal peeling mi işe yarar bilemedim

Onu bilmiyorum maalesef. Ama benim lekelerim kışın kaybolan yazın geri gelen cinsten. Kimyasal peeling olayını ben de düşünüyorum ama onu da yazın tavsiye etmiyorlar.

Bu tür şeyler genetik. Özel hassas bölgenize kürler falan sürmeyin. Benim de vücudum çok esmer olmasa da esmerimdir, genital bölgem ve koltukaltım daha bir esmer sanki.(ağdadan kaynaklı olamaz tıraş bıçağı kullanıyorum) Beyazlamaz çünkü yapısı öyle

Evet haklı olabilirsiniz, küçükken (9-10 yaşlarında) göbeğimi güneşte bir yaktım, yakış o yakış bir daha da beyazlamadı:KK51:

30 lu yaşlardamısını?o yaşlarda herhangi bir şekilde kendini bronzlaştıran insanlar asla eski ten rengine dönemiyor bilimsel bir açıklaması yok ama gözlemlerim öyle beyaz tenli olup yazın yanıp ve bir daha eski tenine kavuşamayan çok tanıdığım var..30 lu yaşlardayım tatile bile gitsem asla yakmamaya çalışıyorum kendimi

24 yaşındayım, ama bu problem bende küçük yaştan beri var; o dönemde göbeğim bir yandı güneşte ve asla beyazlamadı:olamaz:

Buğday tenliyim,keşke şöyle bembeyaz olaydım.
Ne gerek var bronzlaştiriciya falan. Limon yağını önerebilirim ama düzenli kullanmak gerekiyor. Beyazlastirmada etkilidir.

Ben de dün kendi kendime bu konuda napabilirim diye düşünüyordum.Normalde vücudum bembeyaz gittiğim tatillerde de bronzlaşır aradan iki hafta geçince eski halime dönerdim.İki sene önce gittiğim tatilde bir yandım ki bir de hani beyaz tenliler önce kızarır da sonra yanar ya ben direk kızarmadan yandım daha da eski rengime dönemedim.Benim de özel bölgeler hala bembeyaz ama yüzüm kollarım bacaklar falan buğday renginde.Bir de benim saçlarım kızıl , kızıla da bir beyaz teni yakıştırırım.Kısacası ben de bu dertten muzdaribim. Çözüm bulursanız bana da çıtlatın.

Biz önce bi keseyi deneyelim bence, hamama gidelim. O da yaramazsa dermatologa bi gidebiliriz.:KK64:

Beyazlamaya firsat bulmadan bronzlasiyor olabilir misiniz?
Ben iyi bronzlastiysam kisin hemen eskiye donmem, diger yaza kadar devam eder azalsa bile.

Küçükken çok güneşlenirdim, devamlı güneşin altındaydım ve bu bir kaç sene önceye kadar devam etti. Sanırım tenime iyice yerleşti bu, çıkarması zor olucak.:KK43:

Benim de böyle bir sorunum vardı. Yaklaşık 3 yıl boyunca yazın bile uzun kollu giydim. Yüzümü güneşten sakındım. Artık görenler sen sürekli beyazlıyorsun demeye başladı. Eskiden kolumu göbeğime tutunca 2 3 ton farklı dururdu. Şimdi fark edilmiyor bile. Sürekli kese yaparak ve güneşten kaçarak durumu düzeltebilirsiniz. Ben deniz filan sevmem seven biriyseniz işiniz zor. :)

Evet denize bayılırım, ama artık güneşten kaçıcam mecbur beyazlamak için; zaten bronzluktan nefret ettim yaz-kış:-) teşekkür ederim öneriniz için:)

Back