• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deri ve Cilt Hastalıkları Vücudumda yara izleri

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Arkadaşlar, 2-3 ay önce vücudumda ciddi şekilde kaşınma oldu. Önce benek benek yara sonra kara lekeler halinde kaldı. Şimdi kahverengileşti öyle kaldı.
Kaşıntı sebebiyle ilk gittiğim doktor böcek ısırmış dedi verdiği ilaç kesmeyince farklı doktorlara gittim alerji mi ki derken stres diyerek sonuçlandı.
Kaşıntının şiddeti o kadar çoktu ki defalarca acile gittim kortizon serum vermek zorunda kaldılar. Ve yanında bir sürü krem..
Ancak şu an hala izler duruyor nasıl geçecek bilmiyorum doktor izler için bir şey demedi geçer zamanla dedi ancak geçmiyor rengi bile değişmedi kaç haftadır.
50 gün sonra düğünün var kollarım ellerim sırtım karnım başta olmak üzere her yerimde izler var :(

Fotoğraftaki gibi kolumdaki sadece iki leke bile böyle büyük

Eklentiler

• 15614864583685209269864968403928.jpg
    15614864583685209269864968403928.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 636
  • 15614865109664889365786765507249.jpg
    15614865109664889365786765507249.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 420
deri ve zührevi hastalıklara ayrıca enfeksiyon hastalıklarına gidin. bence böcek ısırması değil.

deri ve zührevi hastalıklara ayrıca enfeksiyon hastalıklarına gidin. bence böcek ısırması değil.

Her ikisine de gittim hatta ilaçlar kaşıntıyı kesmeyin e tıp fakültesinde tamamlayıcı tıp yöntemlerini yaptılar akapunktur biraz hafifletti.
Hiç bir şey çıkmadı stres dediler ama izler geçmiyor.

Kepekli Gül olabilir mi diye düşündüm ona da benziyor ama çok emin olamadım. Eğer Gülse 8 haftada kendiliğinden iz kalmadan geçiyor. Cildiyw doktorunun anlaması gerekir karın ve kasık bölgende de yoğun mu?

Her ikisine de gittim hatta ilaçlar kaşıntıyı kesmeyin e tıp fakültesinde tamamlayıcı tıp yöntemlerini yaptılar akapunktur biraz hafifletti.
Hiç bir şey çıkmadı stres dediler ama izler geçmiyor.
peki bulaşıcı hastalıklar için falan kan tahlili verdiler mi? öyle bir ihtimali düşündüler mi? çok geçmiş olsun ciddi bir şey değildir inşallah ve düğününüze kadar geçer..

peki bulaşıcı hastalıklar için falan kan tahlili verdiler mi? öyle bir ihtimali düşündüler mi? çok geçmiş olsun ciddi bir şey değildir inşallah ve düğününüze kadar geçer..

Evet evet tahlil de yaptılar hem de birden fazla doktor gördü.

Kepekli Gül olabilir mi diye düşündüm ona da benziyor ama çok emin olamadım. Eğer Gülse 8 haftada kendiliğinden iz kalmadan geçiyor. Cildiyw doktorunun anlaması gerekir karın ve kasık bölgende de yoğun mu?

İlk kasık bölgemde büyük bir tane ile başladı. Orada başka olmadı ama karnımdakiler dehşet oldu.
Önce su çiçeği gibi içi dolu oldu sonra söndü böyle oldu.

50 gün sonra düğün var diyorsunuz onun stresi ile olmuş olabilir. Aşırı yoğun stresli olduğum zamanlarda benim de buna benzer şeyler çıkmıştı omuzlarımda ve göğsümde vardıg. Başka bir stresli dönemimde de egzama çıkmıştı gözümün üstünde ve saçımın içinde o da aşırı fazla kaşınıyordu. Stresi atlattıktan sonra geçtiler ama. Stres yönetimi için psikologla görüşebilirsiniz başka bir şey çıkmazsa

50 gün sonra düğün var diyorsunuz onun stresi ile olmuş olabilir. Aşırı yoğun stresli olduğum zamanlarda benim de buna benzer şeyler çıkmıştı omuzlarımda ve göğsümde vardıg. Başka bir stresli dönemimde de egzama çıkmıştı gözümün üstünde ve saçımın içinde o da aşırı fazla kaşınıyordu. Stresi atlattıktan sonra geçtiler ama. Stres yönetimi için psikologla görüşebilirsiniz başka bir şey çıkmazsa

Psikologuma gitmeye de yüzüm tutmadı ya en son gel dediğinden beri 6 ay geçti. :( kaygı bozukluğum var zaten

İlk kasık bölgemde büyük bir tane ile başladı. Orada başka olmadı ama karnımdakiler dehşet oldu.
Önce su çiçeği gibi içi dolu oldu sonra söndü böyle oldu.
Benimde kasık ve karın bölgemde yoğundu. İçi su dolmadı hiç aynı büyüklükte bazıları biraz daha büyük saç meleği gibi dökülüyordu ama o zaman Gül olmayabilir

Psikologuma gitmeye de yüzüm tutmadı ya en son gel dediğinden beri 6 ay geçti. :KK43: kaygı bozukluğum var zaten
Düğün stresiyle birleşince çok sıkıntılı oluyordur canım :( Onlar sana yardımcı olmak için varlar. Arkadaşın değil sonuçta bir profesyonel. Gidip durumunu anlattığında anlayışla karşılayacaktır. Ben de yaşadım son randevuya gitmeyip aylar boyunca gidebilmek için kendimi ikna etmeye çalıştım. Gittiğimde hiç korktuğum gibi olmadı. Zaten psikolojik sorunları olan insanlarla ilgileniyorlar sürekli. Düşündükçe insan kafasında kuruyor düşünmeyin arayın randevunuzu en yakın zamana alın çıkın gidin. Umarım faydasını görürsünüz.

Zona olabilir mi acaba🙄

Doktora internetten araştırdıklarımı da sordum açıkçası tatmin etmedi hiç. Zona yada gül değil diyorlar hastalıkda değil bazen olur böyle dediler ama benim için çok önemli bu izler.

Bir kaç yıl evvel sadece bacağımın arkasında bir tane çıkmıştı izi de çok zaman sonra geçti. Umarım öyle olmaz :(

Düğün stresiyle birleşince çok sıkıntılı oluyordur canım :KK43: Onlar sana yardımcı olmak için varlar. Arkadaşın değil sonuçta bir profesyonel. Gidip durumunu anlattığında anlayışla karşılayacaktır. Ben de yaşadım son randevuya gitmeyip aylar boyunca gidebilmek için kendimi ikna etmeye çalıştım. Gittiğimde hiç korktuğum gibi olmadı. Zaten psikolojik sorunları olan insanlarla ilgileniyorlar sürekli. Düşündükçe insan kafasında kuruyor düşünmeyin arayın randevunuzu en yakın zamana alın çıkın gidin. Umarım faydasını görürsünüz.

Tedaviyi bırakmayacağım diye söz verdim ama 4. Kutu ilaçta pes ettim. :(

Gül değil bence de.Ben de çıkardım birkaç hafta önce kepekli gibiydi benimkiler.Son konumda görebilirsin hatta.

Benimki stresten çıkmıştı.Muhtemelen senin de öyle.Panikleme.Zamanla geçer.

Su çiçeği veya kızamık olabilir belki de genelde doktorlar bilmiyor böyle olunca. Prednol diye bir krem var bende de zamanında değişik yaralar çıkmıştı bu krem iyi gelmişti deneyin isterseniz

Back